View Full Version : CAPTURE problem
hydrogen_factory
20-05-2005, 01:30
HI. Όταν κάνω capture εμφανίζονται περιοδικά κάποιες πράσινες γραμμές σαν να κουνιέται η εικόνα.
Όταν κάνω capture και vcd no problem, όταν κάνω σε mpeg2 or dv or άλλον lossles codec εμφανίζονται αυτές οι γραμμές. Έχω δοκιμάσει aλλους drivers alla τίποτα, έχω δοκιμάσει με διαφορα πρόγραμμα ( dscaler, christv,pinacle studio 9) τίποτα το problem "σιναιxhζει".
Με το παλιό μου pc(p3 1000) δεν είχα τέτοιο πρόβλημα με τον ίδιο εξοπλισμό απλός έχανα κάποια frame.
Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως πιθανόν να φταίει το hardware κάποιο "βραχικλικομα". Εσείς τι λέτε?
Δείτε τις φωτό.
CPU : AMD 64 3200 939
ΜΗΤΡΙΚΗ : gigabyte k8ns ultra 939
RAm: 1Gb GeIL Ultra Platinum PC4000 500MHz Dual Channel DDR
HD : 1.Maxtor 200 sata/2.Ibm 40 IDE
GPU: Ati 9600 xt
modem: zoom v92 external serial 3049
Windows : XP 32 sp2
maddoctor
20-05-2005, 14:05
Έχεις δει εάν κάτι σου κάνει παράσιτα κατά την λήψη και εάν όλα είναι σωστά συνδεδεμένα?
hydrogen_factory
20-05-2005, 23:15
Όταν αναπαράγεται το βίντεο όλα είναι ok . Το πρόβλημα εμφανίζεται όταν ξεκινάει το capture. Με το virtualdub μου φαίνεται πως δεν έχω πρόβλημα αλλα έχω κάποιες απορίες :
1. στα devices υπάρχουν δυο επιλογές (vfw) και direct show ποια από τις δυο να επιλέξω όλες μου δείχνουν το ίδιο στο preview.
2. δεν κάνει capture με ανάλυση μεγαλύτερη από 320x200.
3. δεν βγάζει στη λίστα με τους codec όλους όσους έχω εγκαταστήσει, αλλα μέσα από ffdshow τους εμφανίζει αλλα δεν δουλεύουν όλοι.
give με your lights
schumifer
21-05-2005, 00:59
Αν και δε νομίζω να έχει διαφορρετικό αποτέλεσμα θα σου έλεγα αν δεν το έχεις δοκιμάσει να τρέξει και το κλασσικό WINdvr μπας και παίξει τίποτα. Αν κατάλαβα καλά οι γραμμές εμφανίζονται μόνο την ώρα που το γράφεις αλλά όταν αναπαράγεις το βιντεάκι είναι εντάξει? Αν είναι έτσι απλά ψάχνεις από ενδιαφέρον τη λύση χωρίς ουσιαστικό πρόβλημα. Να υποθέσω οτι στην απλή παρακολούθηση τηλεοπτικού προγράμματος δεν έχεις προβλήματα?
Το πρόβλημα ξεκίνησε αμέσως μόλις άλλαξες το σύστημά σου ή το παρατήρησες καιρό μετά? Μήπως βρε παιδάκι μου είναι απλά της κάρτας πρόβλημα? Ποια κάρτα είπες πως έχεις?
hydrogen_factory
21-05-2005, 03:50
Η κάρτα μου είναι η pinnacle pctv προ. Το πρόβλημα εμφανίστηκε άμεσος μόλις έφτιαξα το pc. Δυο υποθέσεις κάνω 1. μήπως φταίει η θήρα pci που την έχω βάλει και 2. το πρόγραμμα τις "pctvvision tis kartas mou".
Το virtualdub γιατί δεν μου κάνει capture σε format μεγαλύτερο από 320x 200 γιατι?
schumifer
21-05-2005, 04:49
Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ το Virtual Dub για σύλληψη.Μπορεί αύριο απόγευμα να δοκιμάσω να σου πω. Δοκίμασε αν μπορείς το πρόγραμμα που αναφέρω,μετά βγάλσιμο και επανετοποθέτηση της κάρτας (φύσημα ,καθάρισμα και τα σχετικά) και τέλος αλλαγή PCi,ΒΙΟΣ.
hydrogen_factory
21-05-2005, 17:35
’λλαξα την pci αλλα τίποτα.Δοκίμασα και το windvr αλλα δε μου βγάζει mpeg2 αλλα μονο mpeg1 το έκανα και "activation". Mε mpg1 και μεγάλη ανάλυση μου εμφανίζει αυτά τα "παρασιτα" με μικρή ανάλυση όλα είναι ok. Μήπως φταίει η ταχύτητα του pci bus το έχω στα 66 mhz Είναι δυνατό ο p3 να τα πάει καλύτερα από έναν amd 3200?
Το πρόβλημα είναι κλασσικό.Το pci δεν προλαβαίνει τα δεδομένα.
1)δοκίμασε να αλλάξεις pci ώστε πάνω να μην πέφτει καμια άλλη κάρτα (ούτε onboard κάρτα)
2)βάλε τελευταίους drivers του chipset.
3)τελευταίους drivers του tvtuner
4) η ίδια η pinnacle δίνει στο site της ένα driver για τα pci. συνήθως δουλεύει.
5)σβήσε ότι onboard έχει η μητρική σου και δεν το χρειάζεσαι.
6)δοκιμασε και αλλα προγραμματα και οχι αυτα που δινει η pinnacle
πάντως πρόβλημα hardware ΔΕΝ έχεις.
hydrogen_factory
22-05-2005, 19:57
Απάντηση στις προτάσεις
1. pci άλλαξα αλλα πάλι τίποτα
2. πως βλέπω ποίους τι version drivers έχω έστω να ξέρω αν έχω τους τελευταίους.
3. στο site τις pinnacle δεν υπάρχουν καινούργιοι drivers εγώ έχω 5.5
4. μπορείς να μου δόσεις link για αυτόν τον driver pci τις pinnacle.
5. τι κάρτα ήχου την έχω βγάλει .
6. Από programs έχω δοκιμάσει τα πάντα.
Πιθανόν να έχει σχέσει με το pci γιατί σε μικρή ανάλυση vcd όλα είναι ok όταν ανεβάζω την ανάλυση εμφανίζεται το problem.
http://www.pinnaclesys.com/docsupport1.asp?division_id=1&langue_id=2&product_id=512&product_name=PCTV%20RAVE&page_id=146
Κατεβαζεις τον PPE PCI Performance Enhancer
schumifer
23-05-2005, 01:17
Πάντως το ότι δε γράφεις mpeg2 δε μου καλοακούγεται.Χτες την Έλενα σε mpeg2 την έγραψα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα
hydrogen_factory
23-05-2005, 01:48
ok θα δοκιμάσω αυτές τις αναβα8μισεις στο software και σας πω. πάντως εγώ είχα τον παλιό driver pci με τον καινούργιο θα ασχοληθώ αύριο. Και εγώ την έλενα ήθελα να κάνω capture alla αυτή η pinnacle δε μe άφησε.
Ευχάριστο για τι βοήθεια.
WAntilles
24-05-2005, 18:14
Ανέκαθεν η Pinnacle (παλιά Miro) είχε ΠΑΝΑΘΛΙΑ υποστήριξη σε drivers.
Αν θυμάμαι καλά, η κάρτα σου είναι από αυτές που έχουν chip Brooktree-Connexant BT8x8/9.
Ε τότε, βάλε τον παρακάτω open-source και δωρεάν ΔΙΑΜΑΝΤΙ WDM driver:
http://btwincap.sourceforge.net/
4+ χρόνια τώρα με την Hauppauge WinTV Theater μου, άψογα full PAL lossless (χρησιμοποιώ HuffYUV 2.11 ή 2.20) video captures (768x576 25fps, YUY2, 2x 48KHz 16-bit) με ελάχιστα dropped frames.
Φυσικά με VirtualDub 1.5.10.
maddoctor
25-05-2005, 10:09
Επειδή και εγώ έχω μία Pinnacle PCTV, πως μπορώ να μάθω τι chip έχω, εκτός από το ανοίξω το κουτί!?Ο driver αυτός θα κάνει και σε εμένα?Ακόμα λίγο off topic, το teletext το βλέπω στα κινέζικα.Κάπου κάποτε είχα βρει μία εφαρμογή open source αντιγραμμένη από linux, που με την οποία έβλεπες το κείμενο στα ελληνικά.Μήπως κατά τύχη ξέρεις ποια είναι?
Ευχαριστώ
hydrogen_factory
26-05-2005, 02:15
Στο site αuτοu τοu driver εχει ενα προγραμματακι με το οποιο διμειοuργεις profile εγκαταστασhς. Αuτο ανιχνεuει ολες τις πλιροφοριες τις καρτας.
Με το τελετεχτ δεν εχο καταφερει κατι, οuτε στιν τιλεορασι τοu σπιτιοu μοu δεν βλεπο ελλινικα.
Τοuς δοκιμασα τοuς drivers ειναι πολι καλοι αλλα το προβλιμα με το pci παραμενει, σε μεγαλι αναλισι εμφανιζοντε παρασιτα στιν othoni.
WAntilles
26-05-2005, 02:42
Σιγουρέψου ότι έχεις:
- NT-Class σύστημα
- τελευταίο Service Pack
- DirectX 9.0c Redistributable
- όλα τα critical & recommended updates (2-3 από αυτά κατά καιρούς αφορούσαν TV tuners & capture devices)
- τελευταίο BIOS
- τελευταίους WHQL reference drivers για chipset & disk controller
- τελευταίους WHQL reference drivers για κάρτα γραφικών & ήχου
- δεν έχεις IRQ conflicts και το IRQ sharing είναι το ελάχιστο δυνατό και γίνεται σωστά & ομαλά
- το capture γίνεται σε NTFS partition σε φυσικό δίσκο που δεν έχει την εγκατάσταση των Windows (ή δεν γίνεται access με άλλο τρόπο π.χ. pagefile ή TEMP)
- ο δίσκος είναι 7200RPM και εάν είναι IDE είναι μόνος του (single) στο κανάλι του
hydrogen_factory
26-05-2005, 03:05
απο ολα αuτα ποu αναφερεις ειμαι οκ. Μονο τοus drivers nforce δεν εχο δοκιμασει. Εχο μια ιποψια οτι τα win32 δεν τα πανε καλα με ton amd64
WAntilles
26-05-2005, 03:18
απο ολα αuτα ποu αναφερεις ειμαι οκ. Μονο τοus drivers nforce δεν εχο δοκιμασει.
Είναι πολύ σημαντικοί διότι παίζουν ρόλο να μην έχεις IRQ conflicts και το IRQ sharing να είναι το ελάχιστο δυνατό και να γίνεται σωστά & ομαλά.
Καλύτερο sharing του PCI bus, καλύτερη κυκλοφορία των data, και καλύτερος συγχρονισμός των ρολογιών κάρτας TV και κάρτας ήχου, που είναι το Α και το Ω στο video capture.
hydrogen_factory
26-05-2005, 16:38
Πως γινεται να ξερω ποια εκδοση nforce εχω εγκαταστημενη στο Pc γαι να ξερω αν εχει βγει ποιο καινουργια εκδοση. Υπαρχει ενα προγραμματακι νομιζω που ελεγχει ολο το pc και προτεινει τους καινουργιους drivers, το ξερει κανενας.
maddoctor
26-05-2005, 18:53
Κατέβασε το Everest.Είναι freeware και θα σου δείξει τα πάντα για τον Η/Υ σου.
http://www.lavalys.com/products/download.php?pid=1&lang=en
hydrogen_factory
27-05-2005, 13:51
Επιτελούς τα κατάφερα.
Άλλαξα δυο πράγματα:
1. Άλλαξα sata controller τον δίσκο. Από το silicon τον έβαλα στον NVIDIA
2. Άλλαξα στο bios το εξής PCI LATENCY TIMER από 32 σε 128
Ζητώ λίγη βοήθεια ακόμα. Γίνεται στο πρόγραμμα windvr3 όταν κάνω capture να μην γίνεται και preview το video?
Όταν κάνω capture με το pinnacle studio plus 9 (μονο με αυτό) και μετά πάω στο φάκελο που έκανα το capture παθαινει crash o explorer και βγάζει το μήνυμα της φωτο. Το ίδιο πρόβλημα εμφανίζεται και όταν κάνω capture με κάποιον codec όπως ο
huffyuv_220.
Σε κανένα αλλο πρόγραμμα δεν εμφανίζεται το tv παρά μονo το composite και το s-video, σίγουρα είναι θέμα του driver , πως γίνεται να του αλλάξω μετά την εγκατάσταση τις ρυθμίσεις. Έχω βάλει τον open source driver και όχι αυτόν που δίνει η pinnacle.
Πρόγραμμα για ραδιόφωνο ποιο προτείνεται.
hydrogen_factory
28-05-2005, 13:40
Πητε μια γνωμη για τη φωτο
WAntilles
28-05-2005, 14:05
Άλλαξα sata controller τον δίσκο. Από το silicon τον έβαλα στον NVIDIA.
Δεν παίζει ρόλο αυτό.
Κάνω αψογότατα captures σε 2 διαδοχικές DFI με SI-3114.
Γίνεται στο πρόγραμμα windvr3 όταν κάνω capture να μην γίνεται και preview το video?
Όταν κάνω capture με το pinnacle studio plus 9 (μονο με αυτό) και μετά πάω στο φάκελο που έκανα το capture παθαινει crash o explorer και βγάζει το μήνυμα της φωτο. Το ίδιο πρόβλημα εμφανίζεται και όταν κάνω capture με κάποιον codec όπως ο
huffyuv_220.
Σε κανένα αλλο πρόγραμμα δεν εμφανίζεται το tv παρά μονo το composite και το s-video, σίγουρα είναι θέμα του driver , πως γίνεται να του αλλάξω μετά την εγκατάσταση τις ρυθμίσεις. Έχω βάλει τον open source driver και όχι αυτόν που δίνει η pinnacle.
Δεν χρησιμοποιείς το πλέον βέλτιστο πρόγραμμα για video capture.
Προτείνω να χρησιμοποιείς πάντα το VirtualDub 1.5.10 και CODEC HuffYUV 2.11 (ή 2.20) με YUY2 και full PAL 768x576 25 fps.
hydrogen_factory
28-05-2005, 15:26
Οκ το capture με τον τροπο που προτεινεις . Και με πολυ καλα αποτελεσματα.
Καμια γνωμη για αυτο το μυνημα που εμφανιζεται οταν αλλαζω το view se thumbnails στο φακελο που εχω καποιο αρχειο mpg ή το avi με τον huffyuv-2.1.1 codec. Παθαινει crash o explorer.
hydrogen_factory
30-05-2005, 01:38
Το προβλημα στο οποιο οφειλεται η εμφανιση αυτου του μυνηματος ηταν τα file asociation. Τα εσβησα απο το explorer και ολα καλα.
Ποιο προγραμμα για δημιουργια DVD (encoding) προτεινεται. Με ενδιαφερει η ποιοτιτα. Εχω το pinnacle studio 9 plus, αλλα μολις ανοιγω το αρχειο avi (60 gb ) κλεινει η εφαρμογη.
maddoctor
30-05-2005, 10:28
Το προβλημα στο οποιο οφειλεται η εμφανιση αυτου του μυνηματος ηταν τα file asociation. Τα εσβησα απο το explorer και ολα καλα.
Ποιο προγραμμα για δημιουργια DVD (encoding) προτεινεται. Με ενδιαφερει η ποιοτιτα. Εχω το pinnacle studio 9 plus, αλλα μολις ανοιγω το αρχειο avi (60 gb ) κλεινει η εφαρμογη.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε το Ulead DVD Movie factory 4.0 (υποστηρίζει και AC3), είτε το Nero Recode (υποστηρίζει AC3) ή το Ulead DVD Workshop (δεν υποστηρίζει AC3).
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.