View Full Version : Eνα καρο αποριες περι ADSL
Λοιπον παιδες εχω κανει αίτηση adsl και μαλλον λογο των πολυ προσφατων αναβαθμίσεων στην περιοχή μου το γρηγορο internet ερχεται ομως οπως λεει και ο τιτλος εχω ενα καρο αποριες
1)Απο οτι ειδα στο site το παγιο για 384 γραμμη ειναι 24.99 δεν ειδα πουθενά αστερακια περι φπα και αυτα τελικα ειναι χωρις ή με φπα
2)τωρα εχω το μηνα παγιο 15 ευρω περιπου στο μελλον δηλαδη θα εχω 15+24.99
ή σκετο 24.99
3)Σκεφτομαι για modem , στο σπιτι μου εχω δυο pc σε δικτυο που θελουν ιντερνετ και σκεφτομαι να παρω modem/router αυτο εκτος απο internet sharing προσφερει τα καλα ενος δικτυου μεταξυ δυο υπολογιστων file sharing ? Αν οχι μαλλον θα παρω απο modem μαλλον το zyxel 630
4)Ενας φιλος που εχει adsl μου λεει κατι κουλα και με εχει τρελανει . Αυτος στο σπιτι του εχει δυο τηλεφωνικες μπριζες . Στην μια εχει βαλει spliter δηλαδη διαχωριστη σημα internet και τηλεφωνικο σημα (θελει τηλεφωνο διπλα στο γραφειο του οπως και εγω ) . Ομως το τηλεφωνικο του σημα υπαρχουν πολλα παρασιτα . Υποσημειωση εχει παρει το spliter που δινει ο οτε . Μηπως αυτος ειναι πολυ μουφα ? Δηλαδη εαν παρω καποιο αλλο πχ zyxel θα εχω παρασιτα ?
5) Στην αλλη μπριζα λοιπον δεν εχει βαλει τιποτα απλα κατευθείαν το τηλεφωνο . Ομως οποτε το σηκωνει κόβεται η γραμμή στο Net αλλα εκει δεν εχει παρασιτα . Μου ειπε οτι εαν βαλει εκει φιλτρο που δινει ο οτε δεν θα πεφτει το internet . Ισχυει κατι τετοιο ?
6)Εαν στο ερωτημα 4 η απαντηση ειναι οτι οποιοδηποτε spliter βαλω θα εχω παρασιτα πρεπει να βαλω πανω στο spliter το ειδικο φιλτρο ? Γινεται αυτο τι αποτελέσματα θα εχω ?
7)Η vivodi εαν εχει παρει καλα το αυτι μου δινει δωρο με καθε συνδεση δωρο ενα modem . H συνδεση αυτη πρεπει να ειναι και γραμμή vivodi ή μονο isp ?
8)To modem που δινει η vivodi ειναι καλο ? το zyxel 630 τι λεει ? Θελει καποιες ιδιαιτερες ρυθμισεις για p2p και γενικα για καλο downloading ? :026:
Sorry εαν σας κουρασα :)
1)Χωρις ΦΠΑ
2)Ξεχνα το παγιο τηλεφωνου.Αυτα της DSL ειναι εξτρα-επιπλεον
3)Κι εγω σου προτεινω να παρεις router.Προσωπικα εχω modem (το Zyxel 630) αλλα αν εβαζα τωρα θα επαιρνα το αντιστοιχο router της Zyxel (650 series)
4)Μια χαρα ειναι το splitter του OTE.Κανενα απολυτως παρασιτο ουτε αποσυνδεση απο το Internet.To splitter χωριζει την φωνη απο τα δεδομενα.Με μια μπριζα εισαι ΟΚ,δε χρειαζεσαι δευτερη
5)Σου απαντησα ηδη στο 4
6)Να τονισω σε αυτο το σημειο οτι δεν χρειαζεσαι και splitter και φιλτρο.Αρκει ενα απο τα 2 στην μπριζα που εχεις εγκατεστημενο και το netmodem (αν εχεις ISDN) ωστε εκτος απο το PC να παιρνει και η τηλεφωνικη σου συσκευη
7)Δεν ξερω ακριβως.Παρε τους τηλεφωνο
8)Προσωπικα εχω εδω και 8 μηνες 256Κ vivodi by OTE και τοτε μου εβαλαν εκεινοι απο μονοι τους το Zyxel 630.Ειμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ευχαριστημενος.Στο modem δε χρειαζεται καμια ρυθμιση για τα p2p και τα downloads γενικοτερα.Δε θες να κανω post με screenshots απο speeds της 256 γιατι θα περιμενεις πως και πως την DSL.
Ελπιζω να βοηθησα και ελπιζω συντομα να σε εχουμε 24/7 κοντα μας!!!
δηλαδη το παγιο τωρα την διμηνια θα ερχεται 80 ευρω εεε? αυτο ποναει λιγακι μιας και εχω πιασει δουλιτσα και δεν βγαζω και πολλα χρηματα και ετσιμαζι και με τον isp θα φευγει το 1/4 του μισθου στον ote αλλα δεν βαριεσαι
ευχαριστω παντως για την απαντηση σου
ρε παδια μολις πηρα τηλεφωνο στο 134 να δω τι γινεται και μου ειπαν αν θελω να μαθω σε ποιο σταδιο βρισκομαι και μου ειπε οτι ειμαι καπου στο δευτερο και μενει μονο η ενεργοποιηση αυτο τι λεει θα αργησει ? απο την δικια σας εμπειρια
αντε ρε παιδια να μπει γρηγορα γιατι δεν μου κανει πλεον κεφι να μπαινω με την 56κ ξενερωνω (7 χρονια στην μαπα εχω φαει την **** 56κ)
Τυχεράκια , εγώ ακόμα είμαι στο πρώτο στάδιο καπου....για να θυμιθώ , ναι 4 μήνες τώρα...
κοιτα εχτες και σημερα νομιζω κανουν αναβαθμισεις σε ολη την ελλαδα οποτε θα ερθει για ολους μας η καλη ωρα . Κανεις που να γνωριζει εμπειρικα ποσο καιρο κανουν απο εδω και περα ?
τωρα το παρατηρησα 4 μηνεεεεςςςς θα ειχα τρελαθει
ευτυχως εγω την αιτηση την εκανα πριν 5 μερες
να ρωτησω κατι σχετικο , η εγκατασταση του εξοπλισμου σε γραμμη ISDN ειναι ιδια με αυτην σε PSTN? θελω να πω ειναι απλα το καλωδιο στο ρουτερ και παπαλα η θελει κατι εξτρα?
princess
03-09-2004, 19:03
παντως ολοι οι τεχνικοι του ΟΤΕ δουλευαν για τους ολυμπιακους, αδειες δεν εχουν παρει οποτε πρεπει να παρουν και αδειες, το δε μεγαρο δεν δινει σημα για νεες γραμμες απο τον Ιουνιο (λογω Ολυμπιακων παντα). Αυτα τα πολυ ενθαρρυντικα εμαθα εγω απο τον Οτε που πηρα να ρωτησω!!! Υπομονηηηη!!!
ενας φιλος στην περιοχη μου εβαλε adsl στις 31 ιουλιου . δεν ξερω εαν αυτο λεει κατι
princess
princess
03-09-2004, 23:55
λεει λεει... οτι μπορω ακομα να ελπιζω γιατι εκεινος στο 134 μου εκανε την ψυχη μου μαυρη... Ετσι οπως μου τα ελεγε, εγω αποφασισα οτι πρωτα θα κανει δικο της δικτυο η vivodi στην περιοχη και μετα θα μου δωσει γραμμη ο Ποτε.... Τουλαχιστον τωρα μπορω να ελπιζω!
το κεντρο μεταγωγων που εντασσεται η περιοχη μου ειναι του κεραμεικου , αν αυτο παλι λεει κατι ...
ακομα ομως δεν μου απαντησε κανεις στην τελευταια μου ερωτηση εφοσον εχω τελειωσει το δευτερο σταδιο το τριτο της ενεργοποιησης ποσο καιρι μπορει να παρει ? ή μαλλον ποσο ειχε διαρκεσει αυτο το σταδιο σε εσας ?
το κεντρο μεταγωγων που εντασσεται η περιοχη μου ειναι του κεραμεικου , αν αυτο παλι λεει κατι ...
ακομα ομως δεν μου απαντησε κανεις στην τελευταια μου ερωτηση εφοσον εχω τελειωσει το δευτερο σταδιο το τριτο της ενεργοποιησης ποσο καιρι μπορει να παρει ? ή μαλλον ποσο ειχε διαρκεσει αυτο το σταδιο σε εσας ?
Μπορει να διαρκεσει και μηνα.Αναλογα με τις ορεξεις των τεχνικων.
Εγω για να καταλαβεις μενω επαρχια και εκτος οτι ημουν ο τελευταιος που μπορεσα και βρηκα ελευθερη πορτα,μου κανανε 3 βδομαδες για να μου συνδεσουν την γραμμη.:092:
χμμχμχμχμ τι λετε θα κανω καλα να παρω το Modem αυριο και να σαπιζω καθε μερα μεχρι να την ενεργοποιησουν ?
χμμχμχμχμ τι λετε θα κανω καλα να παρω το Modem αυριο και να σαπιζω καθε μερα μεχρι να την ενεργοποιησουν ?
Αστο καλυτερα γιατι θα τρελαθεις.Ασε που θα βριζεις ολη μερα τον πΟτε.
πΟΤΕ!!!! καλο! Πρωτη φορα το ακουσα αυτο αλλα δενει απολυτα!! :082: :082:
Ποσο ΠΙΣΩ ειμαστε ακομα.... Όταν στο εξωτερικο μιλαμε για συνδεσεις τυπου Τ εδω ακομα προσπαθουμε να μαθουμε τι σημαινει DSL και τη βγαζουμε οι περισσοτερεροι με την απλη 56Κ....αααααχχχχχχ......αχχχχχχ.....αααααααααχχχχ! !!!
η φραση αυτη πρεπει να ξεικινησε οταν ο οτε αρχησε να δινει dsl και μπηκαν και αλλες εταιριες στο εμποριο σταθερης τηλεφωνιας . Καλως ή κακως ετσι ειναι εχουμε μεινει πισω σε πολλα θεματα
Πρεπει να ξυπνησουμε καποια στιγμη!!!
ΔΕΝ παιρνω τα λεφτα του γερμανου εργαζομενου μισθωτου (και δεν νομιζω οτι ειναι πολλοι αυτοι που τα περνουν!) και παρολαυτα πληρωνω τα διπλασια στις περισσοτερες παρεχομενες υπηρεσιες (και δη οχι καλης ποιοτητας) απο τους διαφορους φορεις!!! :011: :011: :013: :013: :093: :093:
Πρεπει να ξυπνησουμε καποια στιγμη!!!
ΔΕΝ παιρνω τα λεφτα του γερμανου εργαζομενου μισθωτου (και δεν νομιζω οτι ειναι πολλοι αυτοι που τα περνουν!) και παρολαυτα πληρωνω τα διπλασια στις περισσοτερες παρεχομενες υπηρεσιες (και δη οχι καλης ποιοτητας) απο τους διαφορους φορεις!!! :011: :011: :013: :013: :093: :093:
Φιλε μου εδω εισαι λαθος.
Μπορει ο Γερμανος και καθε Γερμανος να περνει πολλα περισσοτερα απο εσενα αλλα η ζωη στην Ευρωπη ειναι πολυ ακριβη.Αν θες 600-700 ενοικιο μας βγαινει το ιδιο.Ενταξει τωρα θα μου πεις.Ομως η DSL ειναι μια τεχνολογια καινουρια στην Ελλαδα.Ετσι ειναι αυτα.Σε μερικα χρονια που θα ωριμασει τοτε θα εχουμε και εμεις φτηνες συνδεσεις.
τελος παντων αυτες ειναι πονεμενες ιστοριες που τις εχουμε συζητησει απειρες φορες .
Τελικα εγω δεν αντεξα πηγα και πηρα Modem το zyxel 630 αφου οπως εμαθα το router δεν λειτουργει και σαν δικτυο μεταξυ δυο υπολογιστων (που μου χρειαζεται) τωρα πως θα δω εαν η γραμμη μου ειναι ενοργοποιημενη παω να κατω install το Modem αλλα μου βγαζει μια σελιδα με επιλογες και δεν ξερω τι να βαλω ? κανεις να βοηθησει ? εαν συνδεσω το modem κατευθειαν στην γραμμη θα εχω προβλημα ? απο οσα εχω διαβασει σε forum και οσα μου ειπαν και οι πωλητες οι αποψεις διαφερουν !
ρε παιδες μια ευκολη μαλλον για εσας απαντηση γιατι με ζωνουν τα φιδια πηρα το zyxel 630-13 annex b εστι λεει απο κατω. αυτο δεν ειναι για απλη γραμμη ? του ειπα οτι το θελω για απλη γραμμη αλλα αυτος φαινοταν πολυ ηλιθιος σαν πωλητης .\
PLEASE γρηγορα ....
Φιλε μου εδω εισαι λαθος.
Μπορει ο Γερμανος και καθε Γερμανος να περνει πολλα περισσοτερα απο εσενα αλλα η ζωη στην Ευρωπη ειναι πολυ ακριβη.Αν θες 600-700 ενοικιο μας βγαινει το ιδιο.Ενταξει τωρα θα μου πεις.Ομως η DSL ειναι μια τεχνολογια καινουρια στην Ελλαδα.Ετσι ειναι αυτα.Σε μερικα χρονια που θα ωριμασει τοτε θα εχουμε και εμεις φτηνες συνδεσεις.
Εχω την αισθηση πως μονο τα ενοικια ειναι ακριβα εκει πανω!! Για να αγορασεις οτιδηποτε αλλο ειναι πολυ πιο φθηνα, ειτε αυτο ειναι αυτοκινητο ειτε καθετι αλλο!! Αν ηταν ετσι οπως τα λες τοτε η αξια του καθε αγαθου εκει θα ηταν πολλαπλασια της δικης μας οπως ειναι πολλαπλασιοι και οι μισθοι τους! Αυτο φαινεται και πολυ ευκολα απο το γεγονος οτι πολλοι απο εμας αγοραζουμε διαφορα πραγματα απο το εξωτερικο μεσω ιντερνετ συνηθως γιατι μας βγαινουν πιο φθηνα ακομη και με τα εξοδα αποστολης!! Αν ισχυε αυτο που λες οχι μονο δεν θα καναμε τετοιου ειδους συναλλαγες αλλα ολοι θα αγοραζανε απο εμας!!!
Για τα σπιτια και τα ενοικια το ξερω οτι ισχυει αλλα ειναι και το μοναδικο!!
Υ.Γ. Φιλε tefra sorry αλλα δεν εχω ιδεεα απο DSL ακομα και δεν μπορω να σε βοηθησω και περιοριζομαι στο να απαντηαω στον φιλτατο vayper! :)
Τελικα εγω δεν αντεξα πηγα και πηρα Modem το zyxel 630 αφου οπως εμαθα το router δεν λειτουργει και σαν δικτυο μεταξυ δυο υπολογιστων (που μου χρειαζεται) ???????? :confused: :confused: :confused: :confused: ???????? ....... Tι ακριβώς εννοείς? :017:
Αν θέλεις να κάνεις δίκτυο, χρειάζεσαι κάρτες δικτύου και ένας router κάνει ακριβώς αυτήν την δουλειά. Μοιράζει το ίντερνετ στους υπολογιστές του δικτύου!
Για περισσότερα κοίτα το κατατοπιστικότατο thread "USB vs Ethernet & aDSL" http://www.adslgr.com/forum/thread7949.html
Κατά την γνώμη πρέπει να πουλήσεις το 630 και να πάρεις το 650R. :006:
Υ.Γ. Ζητάω συγνώμη που δεν απάντησα νωρίτερα πριν κάνεις την επιλογή του modem, αλλά είχα τεχνικά προβλήματα με την γραμμή μου... :093:
κοιτα δεν με ενδιαφερει μονο το internet sharing αλλα ηθελα να χαιρομαι τα καλα του δυκτιου μεταξυ δυο υπολογιστων games me vs friends καταλαβες ? ρωτησα αν το router μπορει να προσφερει και file sharing και μου ειπαν οχι .
Δεν θέλω να επιμείνω. Εσύ ξέρεις καλύτερα τις ανάγκες σου. Απλώς παραθέτω ένα απόσπασμα από το link που σου έδωσα πριν....
"...
5. Δικτύωση - Networking
Πρώτα απ' όλα να σημειώσουμε ότι το Ethernet είναι "φτιαγμένο" για δίκτυα.
Αν το modem σας έχει μόνο θύρα USB τότε μπορεί να συνδεθεί μόνο με ένα υπολογιστή. Για τη σύνδεση με άλλους και τη δημιουργία δικτύου θα χρειαστείτε ένα switch ή hub. ΟΜΩΣ αυτό συνεπάγεται πως θα χρειαστείτε επίσης και κάρτες δικτύου για να συνδέσετε τους υπολογιστές! Ακόμη κι αν ο ένας από αυτούς έχει τον ρόλο του server πάλι θα πρέπει να διαθέτει τόσες κάρτες δικτύου όσα είναι και τα υπόλοιπα τερματικά, και τα τερματικά αυτά (οι υπόλοιποι υπολογιστές) θα πρέπει να έχουν από μία!
Το θέμα αυτό είναι πολύ μεγάλο για ν' αναλυθεί εδώ, αλλά μια μικρή αναζήτηση (http://www.google.com.gr/) θα σας πείσει ότι το Ethernet είναι πραγματικά πιο εύκολο όσον αφορά τη δικτύωση και ακόμη πιο εύκολο στο troubleshooting.
Σαν αντεπιχείρημα θα μπορούσαμε να φέρουμε τα modems που διαθέτουν και τις δύο θύρες και έχουν και ενσωματωμένο switch. Θυμηθείτε όμως, η σύνδεση άλλων υπολογιστών στο switch τους θα γίνει και αυτή με κάρτες δικτύου και όχι με USB! Μήπως αυτό σημαίνει κάτι;…
..."
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.