PDA

View Full Version : Και η Intel στον χορό των Dual Cores.

DarthMoul
03-09-2004, 13:22
Στο επερχόμενο Intel Developer's Forum η Intel θα παρουσιάσει τον πρώτο διπύρηνο Itanium 2 ακολουθώντας την παρουσιάση πού έκανε η AMD στους διπύρηνους Opterons την περασμένη εβδομάδα. Δεσμευτικές ημερομηνίες για αντίστοιχη παρουσίαση των Pentium 4, Xeon και Celeron δεν υπάρχουν, παρά μόνο η υπόσχεση ότι όλοι οι επεξεργαστές της εταιρίας θα είναι διπύρηνοι μέσα στο 2005 και το 2006.

http://www.technewsworld.com/story/36348.html

Linos80
03-09-2004, 13:55
Αν διαβασα καλα αφηνουν τη φαντασια μας να καλπασει αφου δε μιλανε απλα για διπυρηνους επεξεργαστες αλλα για multi-core!!!

"In May, Intel said it would transform all of its processors for desktop computers and servers to multi-core versions in 2005 and 2006."

Εκτος αν ειναι απλα θεμα διατυπωσης...

DarthMoul
03-09-2004, 14:14
Αν διαβασα καλα αφηνουν τη φαντασια μας να καλπασει αφου δε μιλανε απλα για διπυρηνους επεξεργαστες αλλα για multi-core!!!

"In May, Intel said it would transform all of its processors for desktop computers and servers to multi-core versions in 2005 and 2006."

Εκτος αν ειναι απλα θεμα διατυπωσης...Μέχρι τώρα η Sun έχει 8-core sparc και η IBM 10-core PPC αλλά όλα αυτά στο εργαστήριο. Θεωρώ απίθανο η Intel να είναι πιο μπροστά. Το πιθανότερο είναι να δεις πρώτα AMD chip με περισσότερους από 2 πυρήνες παρά Intel, και αυτό λόγω ΙΒΜ που πουλά την τεχνολογία της στην AMD. Η Intel αγοράζει την δική της τεχνολογία απο την HP, και εκεί, πάνω από δύο πυρήνες δεν έχουν ακόμα. Έχουν βέβαια μηχανικούς που κάνουν θαύματα αλλά λόγω δραστικής περικοπής κονδυλίων ακόμα είναι πίσω σε αυτό.

ThorLite
03-09-2004, 18:00
H ΗP εχει ενα μηχανημα γ@#$#%@ερο 4 dual core Opteron καλα ειδα την pic με τους 8 CPU και ελιωσα και **** τα folding/Seti θα εκανα με αυτo........

DarthMoul
03-09-2004, 18:08
H ΗP εχει ενα μηχανημα γ@#$#%@ερο 4 dual core Opteron καλα ειδα την pic με τους 8 CPU και ελιωσα και **** τα folding/Seti θα εκανα με αυτo........Το είδα και εγώ. Προς το παρόν είναι μόνο ένα όμως. Σε 9 μήνες θα είναι στην παραγωγή και μόνο Opteron. Για A64 dual core θα περιμένεις λιγάκι παραπάνω. Πάντως το folding μόνο τον ένα πυρήνα από τους 8 θα δουλέψει.

ThorLite
03-09-2004, 18:59
Ομως αν τρεχεις 8 κονσολες κατι γινεται...

DarthMoul
03-09-2004, 19:10
Ομως αν τρεχεις 8 κονσολες κατι γινεται...Μην περιμένεις scaling x 8.

ThorLite
03-09-2004, 20:55
Ε? 8 κονσολες 1 για καθε CPU θα εχω 8x παραγωγη μια χαρα scaling το βλεπω εδω τρεχουμε 2 FAH στον P4 που εχει το HT............

Linos80
03-09-2004, 21:01
Ε? 8 κονσολες 1 για καθε CPU θα εχω 8x παραγωγη μια χαρα scaling το βλεπω εδω τρεχουμε 2 FAH στον P4 που εχει το HT............

Εσυ το μυαλο στου στο FOLDING... :030:
Καλα κανεις.Ετσι σας θελω!!! :023:
Παντως επειδη κι εμενα κατι πηρε το ματι μου οσο ζω ελπιζω οτι καποια στιγμη θα εχουμε στα χερια μας τετοια <<μηχανακια>>... :002:

DarthMoul
03-09-2004, 21:18
Ε? 8 κονσολες 1 για καθε CPU θα εχω 8x παραγωγη μια χαρα scaling το βλεπω εδω τρεχουμε 2 FAH στον P4 που εχει το HT............Για να γίνει αυτό που λες, χρειάζεσαι NUMA τεχνολογία υψηλού επιπέδου. Αλλιώς έχεις stalls της CPU λόγω ατελούς διαχείρησης της μνήμης. Η AMD και η Intel ακόμα δεν έχουν τόσο προχωρημένα πράγματα. Αυτή που έχουν είναι της πλάκας που με πάνω από δύο CPUs υποφέρει. Και ας μην τα ζητάμε και όλα δικά μας. Το pc δεν είναι τυχαία ότι φτηνότερο υπάρχει από υπολογιστές.

Με τον P4 αυτό που κερδίζεις είναι 30% το πολύ, αν τρέχεις δύο κονσόλες. Έτσι εκμετελεύεσαι και όλη την δύναμη της CPU σου, η οποία όμως είναι μία και όχι 8.

ThorLite
03-09-2004, 23:35
Μπα το FAH δεν εχει αναγκη mem bandwidth μονο τα MHz της CPU μετρανε.....
Τον P4 σαν παραδειγμα το ανεφερα μην παμε σε αλλο θεμα.......