PDA

View Full Version : Thermaltake BigWater έτοιμο σύστημα υδρόψυξης

spresv
03-09-2004, 19:24
Η γνωστή σε όλους Thermaltake έκανε την έκπληξη με το low-cost έτοιμο σύστημα υδρόψυξης, με την ονομασία BigWater.

Το προηγούμενο σύστημα της εν λόγω εταιρίας, Aquarius III, αν και πολύ ποιοτικό, δεν είχε καταφέρει να συνδυάζει τις επιδόσεις με το χαμηλό κόστος αγοράς, με αποτέλεσμα να αποτελεί προνόμιο για τους λίγους και «έχοντες».

Αντιθέτως το BigWater συνδυάζει χαμηλό κόστος αγοράς με αξιοζήλευτες επιδόσεις σε σύγκριση με άλλα έτοιμα συστήματα υδρόψυξης. Χρησιμοποιεί αντλία 12volt και παροχής 120l/h, αλουμινένιο ψυγείο πάνω στο οποίο υπάρχει ένα ανεμιστηράκι 12 εκατοστών παροχής 36,6CFM στις 1300rpm (17dBA) και 93,7CFM στις 2400rpm (21dBA) και χάλκινο water block με ακρυλικό καπάκι. Επίσης στη συσκευασία συμπεριλαμβάνεται 1.5m πράσινου UV reactive σωλήνα, ένα διαφανές tank και ένα μπουκαλάκι με ψυκτικό υγρό, το οποίο είναι και αυτό UV reactive.

Είναι universal, που σημαινει ότι μπορει να χρησιμοποιηθει σε όλες τις πλατφόρμες. Intel LGA775, Intel P4 478 pin, AMD K7, AMD K8, AMD Sempron

Από άποψη επιδόσεων δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το επίσης έτοιμο σύστημα της Asetek KT03-L20 (http://www.overclockercafe.com/Reviews/cooling/Asetek_KT03-L20_Waterchill/index.htm), καθώς έχουν μόνο 1ο βαθμό κελσίου διαφορά!

Αναλυτικό review εδώ. (http://www.overclockercafe.com/Reviews/cooling/Tt_Bigwater/index.html)

Linos80
03-09-2004, 20:07
Πολυ εντυπωσιακό ειδικα τη νυχτα.
Μου αρεσαν τα ενσωματωμενα στο block leds αλλα και η φιαλη-τανκ που με χρηση uv λαμπας μοιαζει με μπουκαλα γεματη τοξικα.
Φαινεται πως για <<εργοστασιακο>> watercooling που να καλυπτει τα βασικα μπορει να σταθει επαξια στο χωρο!!!

Hgetis
03-09-2004, 20:14
Πόσο πάει αυτο ομως; (σε τιμη μιλαω...)

Linos80
03-09-2004, 20:21
Αν ειδα καλα στο λινκ που εδωσε ο spresv μιλαει για 120$.
Τωρα για εδω στην Ελλαδα αναμενουμε αρχικα να δουμε αν θα ερθει και απο εκει και περα βλεπουμε για την τιμη.
Εξαλλου το προιον ειναι καινουριο και προφανως θα εμφανιστει πρωτα σε αλλες Ευρωπαικες χωρες οπου απο καποιο online shop θα παρουμε ενα δειγμα για την τιμη του κι εδω...

Prokopas
03-09-2004, 20:30
Αρκετά όμορφο και σίγουρα επειδή είναι Tt, θα χωράει μέσα στα Xaser όπου υπήρχε πρόβλημα με το κιτ της Asetek.

Από απόδοση είναι στα ίδια περίπου με μία καλή ψύκτρα αλλά σαφώς κερδίζει στο θόρυβο.

Αν τώρα η τιμή του είναι κάτω από το "ψυχολογικό όριο" των 150 euro τότε σίγουρα αξίζει.

Prokopas
03-09-2004, 20:33
Ακόμα δύο review

http://www.xtremecomputing.co.uk/review.php?id=41

http://www.hardkorehardware.com/reviews/bigwater/bigwater.htm

Linos80
03-09-2004, 20:40
Ωραιος ο Prokopas!!!
Νομιζω οτι ολοκληρωσες το ΝΕΟ με τον καλυτερο δυνατο τροπο δινοντας μας ακομα 2 πηγες.
Τωρα μενει μονο να το βρουμε Ελλαδα και να το τεσταρουμε εμεις οι ιδιοι!!! :023:

Prokopas
03-09-2004, 20:47
Σε γαλλικό κατάστημα η τελική του τιμή είναι 158€.
Περιμένουμε τώρα και την ελληνική...

Αν είναι κάτω από 200€ θα αξίζει να γίνει ένα review μεταξύ του Bigwater και του Zalman Reserator :023:

Hgetis
03-09-2004, 21:21
Ιδωμεν!!

Δυστυχως εδω με τις τιμες ειμαστε ο κλεψας του κλεψαντος!! Δεν μπορω να καταλαβω για ποιον λογο παντα εμεις να εχουμε πιο ακριβες τιμες απο τις υπολοιπες ευρωπαικες χωρες....;

ΥΓ Μπράβο Prokopas για τις πηγες!

spresv
04-09-2004, 10:23
Αρκετά όμορφο και σίγουρα επειδή είναι Tt, θα χωράει μέσα στα Xaser όπου υπήρχε πρόβλημα με το κιτ της Asetek.

Από απόδοση είναι στα ίδια περίπου με μία καλή ψύκτρα αλλά σαφώς κερδίζει στο θόρυβο.

Αν τώρα η τιμή του είναι κάτω από το "ψυχολογικό όριο" των 150 euro τότε σίγουρα αξίζει.

Ευχαριστω για τις πηγες Prokopas.

Δεν ξερω για σας αλλα εμενα με εχει "κερδισει" το asetek για τον εξης λογο: Εχει πιο δυνατη αντλια και μελλοντικα θελω να βαλω σε chipset ή vga. Παντως για καποιον που θελει απολυτα αθορυβη ψυξη μονο cpu και ειδικα αν ειναι κατω απο 150€ θα ειναι μια πολυ καλη επιλογη.

Αλλωστε εκει αποτυχε το Aquarius....

Απο οτι ειδα το ψυγειο του BigWater ειναι μεγαλυτερο απο αυτο του asetek. Και στο επισημο link της Tt (http://www.thermaltake.com/watercooling/cl-w0005bigwater/cl-w0005.htm) επισημο link της Tt το δειχνει να ειναι ,αναποδα μεν, στην πισω θεση του Tsunami που θα παρω next week. Οποτε υποθετω οτι και του asetek θα χωραει.

Οιδωμεν....

Warlord
04-09-2004, 16:18
lol στο 2ο site πουδωσε ο prokopas (http://www.xtremecomputing.co.uk/review.php?id=41) ο πρασινος σωληνας μεστο σακουλακι δε μοιαζει με προφυλακτικο?(γιγαντιο τελοςπαντων) :025:

MrSeanKon
04-09-2004, 16:27
:D:D:D Warlord...........

DVD_GR
04-09-2004, 20:44
αν βρεθει καπου ενημερωστε γιατι ενδιαφερομαι και εγω παιδια!!

Shaman
04-09-2004, 22:42
Δείτε αυτό:
http://www.jes-computer.de/product_info.php?pID=17647

Αναμενόμενη τιμή €99!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

apotsi
04-09-2004, 22:58
Να το παραγγείλω...;
Ενδιαφέρεται κανείς άλλος;
120€ με τα μεταφορικά βγαίνει....
Δείτε....

Prokopas
04-09-2004, 22:59
Μακάρι να είναι μόνο 99€. Αν έρθει εδώ και δω τίποτα 200€ έχω πει σε φίλο και μου το έχει στείλει

Shaman
04-09-2004, 23:07
Να το παραγγείλω...;
Ενδιαφέρεται κανείς άλλος;
120€ με τα μεταφορικά βγαίνει....
Δείτε....

Apotsi, περίμενε λίγο να έρθει (γιατί στο site λέει οτι "αναμένεται") και να κάνουμε ομαδική να μοιραστούμε τα μεταφορικά!Έτσι θα μας βγει λιγότερο απο €120!Εγω είμαι μέσα σίγουρα.

apotsi
04-09-2004, 23:42
Και εγώ.... Κανείς άλλος;

apotsi
04-09-2004, 23:44
Αν το παραγγείλεις όμως με 120€, δεν μπορούν να σου ανεβάσουν μετά την τιμή. Νομίζω ότι 120€ είναι μια χαρά για τέτοιο συστηματάκι....

DVD_GR
04-09-2004, 23:58
προφανως και εγω μεσα....ενδιαφερομαι αμεσα!

n1ck0s
05-09-2004, 00:20
Παιδιά να υπολογίζεται και εμένα. Φχαρστώ :).

</n1ck0s>

Shaman
05-09-2004, 00:32
Apotsi, μόλις βγει στην αγορά, προτείνω να ανοίξουμε ένα ξεχωριστό thread για την ομαδική.Μεχρι στιγμής είμαστε 4 άτομα.

(απ'ότι είδα με 5 κομμάτια βγαίνει περίπου €107 στο άτομο με τα μεταφορικά! not bad ε??)

DVD_GR
05-09-2004, 01:14
αν δεν ειναι βαρυ,θα μας ερθει καλα,παντως αν κανουμε ποστ για ομαδικη θα μαζευτουμε πολλοιιιι!!!

apotsi
05-09-2004, 01:27
Ναι ρε... μεσα....
Είναι καλή περίπτωση...

110€ είναι πολύ λίγα.....

Prokopas
05-09-2004, 01:58
Και εγώ μέσα. Να περιμένουμε όμως λίγο για να δούμε και κανένα άλλο review

Shaman
05-09-2004, 03:15
Και εγώ μέσα. Να περιμένουμε όμως λίγο για να δούμε και κανένα άλλο review

Nαι, δε βιαζόμαστε..Μπορούμε να περιμένουμε 1-2 ωρίτσες ακόμα! :D

Πέρα απο την πλάκα, συμφωνώ..Ούτως ή άλλως δεν υπάρχει ετοιμοπαράδοτο οπότε μπορούμε να περιμένουμε κανένα review ακόμα.

Απλά ελπιζω να μην κάτσει στραβή και ανεβάσουν την τιμή εν τω μεταξύ, αν και δεν το νομίζω.

spresv
05-09-2004, 10:58
Βλεπω ειχε μεγαλη απηχηση το νεο ε?

Κανενας για ομαδικη παραγγελια Asetek? Στο www.watercooling.de το εχει 99€τελικη....

http://www.watercooling.de/catalog/product_info.php?products_id=522

Shaman
05-09-2004, 12:03
Μπαααα...Δεν ψήνομαι για Asetek!Προτιμώ το Thermaltake..Καλύτερα να ανοίξεις ένα thread εξειδικευμένα για το Asetek για να το δουν περισσότεροι.

Sheik_Yerbouti
05-09-2004, 15:53
Μέσα κ εγώ! Αρκεί να έχει καλές θερμοκρασίες...

spresv
05-09-2004, 17:12
Για το thermaltake ή για το asetek?

Prokopas
05-09-2004, 17:35
Μάλλον το thermaltake.
spresv το asetek που αναφέρεις πιο πάνω είναι το απλό κιτ και όχι το ολοκληρωμένο με την μονάδα ελέγχου και το δοχείο για το νερό. Γι αυτό κάνει τόσο.

spresv
05-09-2004, 17:49
Ακριβως Prokopas. Απλα προτιμω το asetek γιατι σκοπευω να βαλω και αλλα block και η αντλια του bigwater ειναι πολυ αδυναμη.....για 2ο block τουλαχιστον....

Και δεν βλεπω λογο γιατι να παρω το πιο ακριβο. Ρελε φτιαχνω μονοσ μου οπως και δοχειο επισης...Θα δειτε στο μελον...project is on the way

Ujin
05-09-2004, 18:00
Να μην σας απογοητεύσω, αλλά πέρα από το ότι είναι συμαζεμένο και φτηνό(?) δεν βλέπω κάτι άλλο στα υπέρ. Και εξηγούμαι:
1) Μπλόκ με σχεδίαση "λαβυρίνθου", ξεπερασμένο δηλαδή
2) Στενοί σωλήνες
3) Αλουμινένια fins στο ψυγείο και μέγεθος που δύσκολα θα σηκώσει κα΄τι άλλο πέραν της cpu αν θέλετε να αναβαθμίσετε

Οι επιδόσεις λογικά πρέπει να είναι παρόμοιες ή λίγο καλύτερες από αυτές μιας SLK, SP97 κτλ.

Τα έχουμε πει πολλές φορές, αλλά με λίγα παραπάνω χρήματα ίσως και με τα ίδια, φτιάχνετε ένα κομμάτι κομμάτι με πολύ καλύτερη απόδοση.
Αν νομίζετε οτι είναι πιο δύσκολο, κάνετε λάθος. Το μόνο δύσκολο και ίσως επικίνδυνο για κάποιον που στήνει WC πρώτη φορά είναι ίσως η τοποθέτηση. Και αυτή δεν την γλιτώνετε με τίποτα.

Shaman
05-09-2004, 22:28
Ujin τα μειονεκτήματα του είναι προφανή.
Εγώ προσωπικά δεν το παίρνω για τις επιδόσεις. Αυτές είναι παραπλήσιες του Asetek L20, δηλαδή entry level. Ψάχνω μια οικονομική και αξιόπιστη λύση που θα με σώσει απο τους ανεμιστήρες.

Επίσης δεν το παίρνω με σκοπό να το αναβαθμίσω στο μέλλον. Ούτως ή άλλως και απο το Entry της Asetek τίποτα δε σου μένει τελικά!Aν θες να πας σε κάτι καλύτερο, ούτε η L20 φτάνει καλά καλά για 2 μπλοκ αλλά και το block του δεν είναι το "καλό" της, το Αntarctica, αλλά ένα ψιλομούφα oπότε αν θες να κάνεις κάτι καλύτερο πας σε 11. Βάλε και το ψυγείο που θα χρειαστείς μεγαλύτερο οπότε ούτε και το Waterchill μπορείς να πεις οτι σηκώνει καμμιά σοβαρή αναβάθμιση...Απλά, αργότερα, θα το βάλω στο 2ο σύστημά μου και θα φτιάξω ένα custom της προκοπής!

Άλλη ολοκληρωμένη λύση στα €100 που να μη χαλάει και την εικόνα ενος κουτιού εγώ δε μπόρεσα να βρω. Αν υπάρχει να μου το πεις γιατί θα με βγάλεις απο δύσκολη θέση, ειλικρινά στο λέω! Με βάση τα όσα γνωρίζω μέχρι τώρα πάντως, με €100 επιδόσεις δεν μπορείς να έχεις, οπότε τουλάχιστον ας έχω ένα compact hassle-free σύστημα που έχει και πολύ καλή εμφάνιση. Όσες φορές προσπάθησα να φτιάξω ένα όμορφο και ταυτόχρονα αποδοτικό watercooling η ταρίφα ήταν το λιγότερο €200!Τόσα δε μπορώ να διαθέσω αυτή τη στιγμή...

Shaman
08-09-2004, 13:14
Μετά απο επικοινωνία μου με το Jes-Computer.de σχετικά με τη διαθεσιμότητα του BigWater έλαβα την ακόλουθη απάντηση:

"Dear customer,

many thanks for your email. We expect the Thermaltake Big Water at the end of the week.

many thanks again.

Mit freundlichen Grόίen
Best regards

Christian Zott
JES Computer Webshop-Team"

Κύριοι, νομίζω πως πρέπει να ετοιμαζόμαστε για την ομαδική!

john_dr
08-09-2004, 13:50
Ακριβως Prokopas. Απλα προτιμω το asetek γιατι σκοπευω να βαλω και αλλα block και η αντλια του bigwater ειναι πολυ αδυναμη.....για 2ο block τουλαχιστον....

Και δεν βλεπω λογο γιατι να παρω το πιο ακριβο. Ρελε φτιαχνω μονοσ μου οπως και δοχειο επισης...Θα δειτε στο μελον...project is on the way

Ρε συ? Σίγουρα είσαι 14 χρονών ή απλά μικροδείχνεις και μας δουλεύεις όλους? Αστέρι...

Prokopas
08-09-2004, 13:57

Κοίτα λίγο και τις διαμέτρους των σωλήνων γιατί όταν το έψαχνα είχα δει ότι ήταν είχαν μικρή διάμετρο και με 2ο μπλοκ επάνω η απόδοση θα έπεφτε.

Αν πάντως ετοιμάζεσαι για ολοκληρωμένη λύση watercooling με στόχο πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα σου πρότεινα να το αρχίσεις από την αρχή γιατί στο τέλος θα καταλήξεις να αλλάξεις τα πάντα.

G-Lead
16-09-2004, 01:53
Παιδια τι έγινε ? Σας κόπηκε η όρεξη για το bigwater?

spresv
16-09-2004, 14:38
Τελικα νερο αποκλειεται για λιγο καιρο γιατι προεκυψαν αλλα εξοδα. Καποια στιγμη ομως θα ρθει και αυτο....

john_dr ευχαριστω για τα καλα σου λογια. Θες να σου δειξω ταυτοτητα?:D

Prokopas
16-09-2004, 15:06
Παιδια τι έγινε ? Σας κόπηκε η όρεξη για το bigwater?
Περιμένουμε και κανένα άλλο review και να δούμε και τιμές σε υπόλοιπα καταστήματα (ηλεκτρονικά και μη)

Shaman
16-09-2004, 15:13
Δείτε κι αυτό:
http://www.a1-electronics.net/Heatsinks/2004/2nd/Thermtake_Bigwater_Sept.shtml

apotsi
22-09-2004, 00:15
Για να μην ξεχνιόμαστε (και να μείνει ενεργό το thread) άλλο ένα review με πάρα πολύ καλά απότελέσματα ....
Θα το χτυπήσουμε;

http://www.teschke.de/heatpipes/News/components/H2O/TT_Big_Water/tt_big_water.html

apotsi
23-12-2004, 12:06
Άλλο ένα review...
http://www.madshrimps.be/?action=getarticle&number=1&artpage=1065&articID=270

και πτώση τιμής στα 79€ (νομίζω....)
http://www.fix-computer.de/index.php?red=schotte&page=show&id=3718&kategorie=89