PDA

View Full Version : LCD ΓΙΑ GAMES

zitro
03-09-2004, 23:55
Επειδή πάντα υπάρχει το ερώτημα αν κάνουν οι LCD οθόνες για παιγνίδια,θα γράψω την γνώμη μου και φυσικά την εμπειρία μου από αυτές που ήδη έχουμε σπίτι μας εγώ και ο αδελφός μου.
Εγώ έχω την Iiyama ProLite E481S-B (19") και εκείνος την Hyundai Q17s (17").
Ειναι πολύ καλές οθόνες και οι δύο.Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στα games που παίζουμε( UT2004, Far Cry,CS Condition Zero, BF Vietnam, NFS:Underground κλπ.)Ακόμη και στα πιο γρήγορα και απαιτητικά σημεία των παιγνιδιών δεν "τρέμουν" ούτε χαλάει στο παραμικρό η εικόνα.Τις προτείνω ανεπιφύλακτα.Η Hyundai Q17s έχει και 2 θύρες USB.Η Iiyama είναι καλύτερη
αλλά και πολύ ακριβότερη.530 € η μία και 800 € η άλλη.Πάντως όσοι ενδιαφέρεστε για LCD που να μη "κολλάνε" στα παιγνίδια ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις δυο.
Μια άλλη πολύ καλή πρόταση είναι η Samsung 172x απ΄ότι έχω ακούσει χωρίς
να έχω όμως ό ίδιος εμπειρία από κοντά.

SLN
03-09-2004, 23:59
H μονη TFT που εχω δει με τα ματια μου και δεν εχει streaking (ghosting ή οπως τελως παντων λεγεται το trail που αφηνει πισω κατα την κινηση ειναι η apple cinema display.
Μιλαω για πανω απο 17". Δεν εχω δει/δουλεψει σε μικροτερες.

zitro
04-09-2004, 00:02
Δες και τη Iiyama ProLite E481S και θα αποκτήσεις άλλη μια εμπειρία.Μη ξεχνάς ότι έχει
οθόνη S-IPS

nicksoti
04-09-2004, 13:54
Εγώ σε μια ταπεινή Philips 15'' (150 s4) επίσης δεν αντιμετωπίζω προβλήματα ghosting, άσε που έχει και πολύ μεγάλη γωνία θέασης. Γενικά πιστεύω οι TFT έχουν βελτιωθεί πολύ τα τελευταία 2 χρόνια και πλέον αξίζει με τα χίλια η αγορά τους έναντι των CRT. Αρκεί φυσικά να επιλέγουμε επώνυμες και όχι για να γλιτώσουμε λίγα ευρώ να στρεφόμαστε σε αμφιβόλου ποιότητας. Άσε που τώρα πλέον η διαφορά στην τιμή μεταξύ των εταιριών δεν είναι και μεγάλη όπως παλιότερα.

SLN
04-09-2004, 15:46
Εγώ σε μια ταπεινή Philips 15'' (150 s4) επίσης δεν αντιμετωπίζω προβλήματα ghosting, άσε που έχει και πολύ μεγάλη γωνία θέασης. Γενικά πιστεύω οι TFT έχουν βελτιωθεί πολύ τα τελευταία 2 χρόνια και πλέον αξίζει με τα χίλια η αγορά τους έναντι των CRT. Αρκεί φυσικά να επιλέγουμε επώνυμες και όχι για να γλιτώσουμε λίγα ευρώ να στρεφόμαστε σε αμφιβόλου ποιότητας. Άσε που τώρα πλέον η διαφορά στην τιμή μεταξύ των εταιριών δεν είναι και μεγάλη όπως παλιότερα.

Nicksoti τονισα οτι μιλαω για >17" ιντσων tft οθονες. Λιγο πολυ τα προβληματα αποκρισης σε ολο το χρωματικο φασμα (οχι μονο απο ασπρο-μαυρο) εχουν λυθει στις 15" και στις περισσοτερες 17" που εχουν αγγιξει τα 12ms. Φυσικα και εχουν βελτιωθει οι TFT τα τελευταια 2 χρονια και θα βελτιωθουν κι αλλο τα επομενα 2 χρονια. Απλα για μενα δεν επαιζε το ενδεχομενο "μικρης" (<17") οθονης και εκει τα προβληματα των TFT δεν εχουν λυθει ακομα.