View Full Version : Πηρα RELAY αλλα ειμαι.....
Alexisferos
26-05-2005, 20:17
λοιπον παιδια πηρα ενα relay για να ανοιγω τιν αντλια αυτοματα αλλα εχει ενα σχημα πανω του κ δεν εχω ουτε πολυμετρο εδω για να βρω τις επαφες
(ποτε δεν τα πηγενα καλα με τα σχηματα)
αυτο ειναι το σχημα
http://briefcase.pathfinder.gr/download/_Alexisferos_/27430/431665/0/dillis.JPG
ξερει κανεις σας που να βαλω τα 12v απο το molex (που το κιτρινο,που το μαυρο)
και που να βαλω τιν αντλια κ το ρευμα τις....
υγ
το σχημα με τους αριθμους ειναι αντιγραφη απο το relay
Elu Thingol
26-05-2005, 20:21
Αι καντ αντερσταντ γουατ γιου αρ τραιινγκ του σει. ΠΛΖ μεικ ε μπετερ σχημα...
Alexisferos
26-05-2005, 20:27
ειδες που σου λεω... αυτο ειναι το σχημα που εχει πανω.... ακριβος αυτο με αυτη τιν σειρα στους αριθμους
μαλον το βρηκα (αλλα κ να το καψω ουτε 1€ δεν κανει...)
στο 5+2 μπενει το 12v και στο 1 μπενει το καλωδιο τις αντλιας 220v οπου κανει σωμα με το 4 οπου ειναι το (2) καλωδιο τις αντλιας και τις πηγης. μολις περασει ρευμα απο τα 2,5 ο μαγνητης αλαζει το σχημα κ το 1 δενει με το 3 κ περναει ρευμα στο κυκλομα μας..
αν εκανα καποιο λάθος εκτος απο τα ορθογραφικα πεστε μου...
ps
ενα ελληνικο keybord ρε παιδια....
SoulRiver
26-05-2005, 21:39
1-3 ειναι για τα 220...τωρα που πρεπει να δωσεις ακριβως τα 12 ...θα σε γελασω...μπορεις να κανεις ομως το εξης.Το ρελαυ οταν οπλιζει ακουγεται , οποτε ξεκινα και δοκιμασε με τα 12V που οπλιζει.Συνηθως παντως τα ακρα του πηνιου ειναι 1-2...
Alexisferos
26-05-2005, 21:48
OK του εδωσα ρευμα στο 2 και στο 5 κ οπλισε. ακουστικε το κλακ.. SoulRiver ευχαριστω Το ρελαυ οταν οπλιζει ακουγεται , οποτε ξεκινα και δοκιμασε με τα 12V που οπλιζει
οποτε αυριο θα το κατασκευασω κ 8α το παρουσιασω.
Prokopas
26-05-2005, 22:10
Μπράβο ρε alexisfere γιατί οι έτοιμες λύσεις για να ανοίγει η υδρόψυξη μάζι με το pc κοστίζουν χωρίς να είναι τπτ το ιδιαίτερο
Elu Thingol
26-05-2005, 22:27
Koστιζουν δεν λες τπτ...δεν τοχω ψαξει προσωπικα αλλα εχω ακουσει κατι 30αρες πουχα πεσει κατω...αληθευει?
ρίξε μια ματιά εδώ:
http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=4520
ελπίζω να βοηθήσει στην κατασκευή.
(Στο post 3 ειδικότερα)
Επίσης ΠΡΟΣΕΧΕ με τα 220V. 2 φορές έχω κάνει την βλακεία. Την μία με τίναξε
Αν θελεις μπορεις να βρεις τη σωστη συνδεσμολογια και το σχεδιο για το ρελε βαζοντας την μαρκα και το μοντελο στο γουγλε η να ρωτησεις εδω (www.hlektronika.gr)
Alexisferos
27-05-2005, 00:21
βρεθηκε το πως δουλευει το relay
adagio τα εκανα ηδη αυτα. ηδικα το google. οσο για το ηλεκτρονικα το κσερω αλλα μεχρι να μου απαντησουνε στο ποστ θα το βρω μονος μου οπως κ εγινε..
ακολουθησα τιν συμβουλη του SoulRiver κ εβαλα κ λιγο το κεφαλι να δουλεψει
το relay το πηρα απο ενα μαγαζακι πολυ τρελο.. μονο ηλεκτονικα εχει μεσα κ εκανε 1€
κ αλλο 1€ εδωσα για κουτακι κ κλεμες.
αυριο η παρουσιαση....
Αντε καλη συνδεσμολογια και προσοχη στα 220 :105:
Περιμενουμε φωτος :001:
schumifer
27-05-2005, 01:04
Κοίτα μην ξεχάσεις να αναφέρεις και το μαγαζί έτσι (1 ευρώ είναι αυτό,δύσκολοι καιροί)
Alexisferos
27-05-2005, 03:42
schumifer:Κοίτα μην ξεχάσεις να αναφέρεις και το μαγαζί έτσι (1 ευρώ είναι αυτό,δύσκολοι καιροί)
[off topic]δεν ειμαι ελλαδα... αλλα κ ελλαδα τοσο καπου κανουνε. τωρα για μισο ενα € πανω κατω δεν πιστευω να εχει κανενας σας προβλημα.
κοψτε κ λιγο τους καφεδες[/off topic]
SoulRiver
27-05-2005, 13:19
Βασικα το ρελαυ τσεκαρες τι φορτια αντεχει στις επαφες του?Τσεκαρε το κι αυτο αν δεν το εχεις κανει ηδη, 220 θα περναν απο κει...να εισαι προσεκτικος.Φροντισε και τις μονωσεις σου οταν το βαλεις να παιξει γιατι σε βραχυκυκλωμα δεν ξερεις τι μπορει να γινει :)
Alexisferos
28-05-2005, 13:50
λοιπον η παρουσιαση απο δευτερα, τριτη που θα εχω στα χερια μου κ τα wc parts θα γινει κ τρελο κοψιμο του κουτιου για να μπουνε ολα μεσα
SoulRiver
28-05-2005, 19:59
καλες μοντες ;)
Παιδια επειδη δεν τα παω καλα με τις κολλησεις, θελω να παρω ενα ετοιμο ρελε.
Αυτο εδω, τι λεει στο extremeshop? RELE ANTLIAS (http://62.38.134.16/product_info.php?cPath=26_49&products_id=184)
Ξερει κανεις πως συνδεεται με το τροφοδοτικο?
Εχει να μου προτεινει κανεις καποιο αλλο μαγαζι που μπορω να ψαξω να βρω?
Παιδια επειδη δεν τα παω καλα με τις κολλησεις, θελω να παρω ενα ετοιμο ρελε.
Αυτο εδω, τι λεει στο extremeshop? RELE ANTLIAS (http://62.38.134.16/product_info.php?cPath=26_49&products_id=184)
Ξερει κανεις πως συνδεεται με το τροφοδοτικο?
Εχει να μου προτεινει κανεις καποιο αλλο μαγαζι που μπορω να ψαξω να βρω?
Πολυ ωραιο ειναι, συνδεεται με το μικρο τριπινο βυσματακι με το τροφοδοτικο και απο οτι διαβαζω κλεινει την αντλια με καθυστερηση 10" απο το κλεισιμο του pc.
Εισαι κομπλε δηλαδη.
DevilCry
21-12-2005, 21:46
Το έχω πάρει εγώ.Βασικά το τρίπινο βυσματακι μου είχαν πει να το τοποθετήσω πάνω στην μητρική.Αλλά δεν έκανε δουλειά.(Σε Άλλες M/b δουλεύει κανονικά και σε άλλες όχι).Αυτό που λες τωρα ΚΤΜ,ισχύει??Το έχεις δοκιμάσει?Και αν ναι,που θα συνδεθεί στο τροφοδοτικό?
Οχι δεν το εχω δοκιμασει, δεν βαζω τετοια πραματα στο pc μου. :)
Οτι καταλαβα απο την φωτο που ειδα στο shop.
Παιδια αυτο το extremeshop το γνωριζετε?Εχει παρει κανεις τιποτα απο εκει??Η διαδικασια αγορας δε δουλευε πριν κατι μερες που δοκιμασα και ουτε απαντηση πηρα σε καποιο εμαιλ που εστειλα.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.