PDA

View Full Version : Μειωνεται το free space στο σκληρο δισκο!

GreenDay
04-09-2004, 17:00
Χαιρετε παιδες με αλλο ενα αλυτο ως τωρα μυστηριο της ζωης!

Εχω εναν 80αρη sata seagατε μοιρασμενο σε 2 partitions. Το πρωτο 6 gb που εχω τα windows xp pro και το office και το δευτερο με τα υπολοιπα (παιχνιδια,mp3 κλπ).

Λοιπον,εχοντας ηδη μεταφερει το My Documents στο αλλο partition ( D: ),εχοντας ορισει το swap file στα 1536 mb (τοσο προτεινεται κι απ'το ιδιο το συστημα αφου εχω 1 Gb Ram), παρατηρω οτι συνεχως ο ελευθερος χωρος του σκληρου μου μειωνεται επικυνδυνα. Εχω εγκαταστησει τα Norton Systemworks 2004 και φοβαμαι οτι μπορει κατι να φταιει με το Norton Unerase Wizard.Το εχω απενεργοποιησει αλλα μου φαινεται οτι εχει κρατησει χωρο για αρχεια που δεν εχει σβησει ακομα! Ξερετε τι πρεπει να κανω?

Σε καποια φαση με το clean up utility των windows εσβησα ολα τα system restore points εκτος του τελευταιου,κι ετσι ελευθερωσα γυρω στα 700 mb. Σε μερικες μερες ομως "χαθηκαν" 500 mb! Κανω κι ενα σκαν με το νορτον, παλι τιποτα δεν βρισκει απο ιους. Τι προτεινετε να κανω???

Ειμαι σε απελπιστικη κατασταση,φοβαμαι οτι σε λιγο δε θα τρεχει τιποτα!

Σημειωση: εχω 2 λογαριασμους στα xp. Εναν δικο μου κι εναν για την υπολοιπη οικογενεια. Υπαρχει περιπτωση να κρατανε τα windows περισσοτερο χωρο για τα settings των υπολοιπων?
Το folder windows του C: μου εχει μεγεθος 2,57 gb. Ειναι φυσιολογικο?
Τα documents and settings ειναι 0.98 gb.

Heeeeelp
Thanxxxxxxxxxxxxxxxx

MrSeanKon
04-09-2004, 17:03
Kαθετι που σχετιζεται με Νorton το αποφευγω οπως ο διαολος το λιβανι το μονο που χρησιμοποιω ειναι το Φαντασμα = Norton Ghost......
Τωρα ενα καλο προγραμμα καθαρισμου εινια το Windows Washer v5.5 κι απολυτα ασφαλες μπορεις να το βρεις με λιγο ψαξιμο στα ρ2ρ.... :116:

MrSeanKon
04-09-2004, 17:07
Οσο για το swap file ημαρτον κλαδεψετο το ρημαδι ειναι αδικαιολογητα τεραστιο.....
Εγω φαντασου που εχω 512ΜΒ μνημης μια κι ανοιγω πολλες εφαρμογες το εθεσα σε σταθερο μεγεθος 256ΜΒ σιγα μην του βαλω εγω να το εχει 768ΜΒ και να σερνεται ολος ο δισκος.......
Το ποσο μεγεθος θα βαλεις εσυ θα το κρινεις αλλα θαρρω οτι και χωρις swap file μπορεις να κανεις πολλα πραγματα φαντασου οτι μεχρι προτινος ανοιγα 2 συμπιεσεις βιντεο, Word, Mathematica μαζι κι επαιζε στα ορια η μνημη γιαυτο κι εβαλα swap file = 256MB..... :109:

Prokopas
04-09-2004, 17:12
GreenDay για κοίτα λίγο το Sytem Restore των Windows. 99% αυτό είναι. Μπορείς να το απενεργοποιήσεις εντελώς ή να ορίσεις να διαχειρίζεται πολύ λιγότερα MB.

MrSeanKon
04-09-2004, 17:14
Mια και το ανεφερε κι ο Prokopas LOL και το System Restore το εχω ΒΑΝ!
Προτιμω να μην εχει τιποτε επανω κι οταν ξεχαρβαλωθουν ολα ξαναβαζω τα ΧΡ εκ νεου (με το Ghost φυσικα)......

dellman
04-09-2004, 17:16
Κάνε πρώτα μια εκκαθάριση δίσκου και σβήσε και τα παλιά σημεία επαναφοράς και κράτα ένα. Αν συνεχίζει κάνε online έλεγχο για ιούς από τη σελίδα της panda www.pandasoftware.com κατέβασε επίσης το easy cleaner και όπως είπε o ψψψπαθής
windows washer 5.5 και βλέπουμε μετά

Prokopas
04-09-2004, 17:18
H διαδικασία είναι απλή. start -> my computer -> properties -> system restore
Είτε το απενεργοποιείς εντελώς ή ρυθμίζεις για κάθε σκληρό δίσκο ή partition πόσα mb θα χρησιμοποιεί

Shaman
04-09-2004, 18:11
Έχεις "Norton Protected" Recycle Bin?Aν, ναι, κάνε δεξί click επάνω του και επέλεξε "Empty Norton Protected Files".

MrSeanKon
04-09-2004, 18:19
και όπως είπε o ψψψπαθής

:040: :040: :040: :040:
Αυτο που ειπα περι σταθερου μεγεθος swap file το προτεινουν κι αλλοι (αρκει να πειραματιστεις ποσο θα βαλεις)......
Τωρα εγω στη θεση σου θα το ειχα κλαδεψει με τη μια τεσπα.....
Ειναι προτιμοτερο να το εχεις σταθερου μεγεθους γιατι ετσι καθεται σε ενα μερος του δισκου ενω οταν αλλαζει δυναμικα μεγεθος γκρ γκρ ο δισκος συνεχως και χανεις χρονο..... :012:

Αυτο θα το καταλαβεις αν ανοιγεις μεγαλα αρχεια βιντεο, εικονων κλπ.......

President
13-02-2008, 00:16
Καλησπέρα σε όλους. Αποφάσισα να ποστάρω στο παρών θέμα γιατί έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Ο σκληρός δίσκος κάθε τόσο μειώνεται. Σήμερα πχ, από τα 3gb που ήταν το Σάββατο, πήγε στα 1.35. Πως γίνεται αυτό; Το system restore είναι απενεργοποιημένο.
Χρησιμοποιώ Nod32 security suite. Help:087:

manolis
13-02-2008, 00:17
Mήπως κατεβαζεις απο κανενα προγραμμα και πάνε τα incomplete αρχεια σου εκει?

Chris Kaf
13-02-2008, 09:30
Για ελεγξε και το προσωρινό directory του winrar (αν χρησιμοποιείς winrar φυσικά). Πολλές φορές μου είχε δημιουργήσει πρόβλημα σε windows εποχές

Greek
13-02-2008, 11:17
Για κάνε ένα clean disk και δες αν έχεις πολλά compressed files.

Επίσης κατέβασε το swap σε 1GB min & mαχ ωστε να είναι σταθερό και πιο γρήγορο...