PDA

View Full Version : Ένωση 2 AVI με διαφορετικό MP3 VBR bitrate στο RIFF header -> σε ένα

WAntilles
31-05-2005, 15:58
Ό,τι λέει ο τίτλος.

Για την ακρίβεια είναι 2 AVI που περιέχουν ακριβώς το ίδιο CODEC σε video με τις ίδιες διαστάσεις και fps, και ο μόνος λόγος που δεν μπορώ να τα ενώσω το ένα μετά το άλλο με Append AVI Segment από το VirtualDub, είναι ότι στο RIFF header των WAV streams που περιέχουν έχουν διαφορετικό bitrate (το CODEC, τα κανάλια, τα bits και τα KHz είναι ίδια).

Περιέχουν MP3 VBR.

Λογικό μιας και το WAV ως container δεν είχε σχεδιαστεί αρχικά για να μπορεί να υποστηρίξει VBR streams και ενώ στο RIFF header κανονικά αναγράφεται η τιμή του CBR bitrate, τώρα που περιέχει VBR γράφεται απλά μία ενδεικτική τιμή κοντά στο μέσο όρο.

Ξέρετε κάποιο πρόγραμμα που να μπορεί να ενώσει αυτά τα WAV ΧΩΡΙΣ re-encoding;

Και μη μου πείτε να κάνω τη δουλειά με hex editor γιατί τελικά εκεί θα καταλήξω. Απλά πρέπει να ψάχνω να βρω πού είχα σώσει το format του RIFF header για AVI & WAV.

Μέχρι τώρα έχω δοκιμάσει την stable & experimental έκδοση του VirtualDub, το VirtualDubMod καθώς και την VirtualDub (MP3-freeze) -> παλιότερο χακ του VirtualDub για να υποστηρίζει >VBR MP3 χωρίς επιτυχία.

_daemon_
31-05-2005, 16:00
Virtual Dub -> Open Video File -> και μετά όταν το φορτώσεις -> Append AVI segment

WAntilles
31-05-2005, 16:06
Virtual Dub -> Open Video File -> και μετά όταν το φορτώσεις -> Append AVI segment

Το ξέρω αυτό και είναι το πρώτο που δοκίμασα αλλά όπως έγραψα και παραπάνω:

...ο μόνος λόγος που δεν μπορώ να τα ενώσω το ένα μετά το άλλο με Append AVI Segment από το VirtualDub, είναι ότι στο RIFF header των WAV streams που περιέχουν έχουν διαφορετικό bitrate.

Δεν λειτουργεί και λογικό είναι διότι διαβάζει διαφορετικό bitrate στα audio streams των 2 AVI.

maddoctor
31-05-2005, 16:07
Γιατί δεν κάνεις split τον ήχο από το βίντεο και να δοκιμάσεις να τα ενώσεις χωριστά?

WAntilles
31-05-2005, 16:44
Γιατί δεν κάνεις split τον ήχο από το βίντεο και να δοκιμάσεις να τα ενώσεις χωριστά?

Το έχω υπόψη μου αλλά:

1. Δεν ξέρω κάποιο πρόγραμμα που να ενώνει WAV ΧΩΡΙΣ re-encoding. Επαναλαμβάνω τα WAV ΔΕΝ περιέχουν PCM αλλά MP3 VBR.

2. Και πάλι πιθανόν να έχω πρόβλημα λόγω του διαφορετικού bitrate στα RIFF headers.

maddoctor
31-05-2005, 16:48
Το έχω υπόψη μου αλλά:

1. Δεν ξέρω κάποιο πρόγραμμα που να ενώνει WAV ΧΩΡΙΣ re-encoding. Επαναλαμβάνω τα WAV ΔΕΝ περιέχουν PCM αλλά MP3 VBR.

2. Και πάλι πιθανόν να έχω πρόβλημα λόγω του διαφορετικού bitrate στα RIFF headers.
1.Χωρίς reencode, λίγο δύσκολο.Το Cool Edit ή το Adobe Audition 1.5 που είναι η πιο νέα έκδοση, πιστεύω ότι το κάνει.Αλλά το να σου κάνει reencode τον ήχο μόνο, θα είναι πολύ πιο γρήγορο από ότι όλη την ταινία.Επίσης, δεν ξέρω εάν μπορείς να κάνεις κάτι με το tmpeg, αν και δύσκολο.

schumifer
31-05-2005, 17:38
Μήπως το avi joiner σε βοηθήσει?

maddoctor
01-06-2005, 11:27
Μήπως το avi joiner σε βοηθήσει?
Δεν νομίζω να τον βοηθήσει, γιατί θα καταλάβει ότι υπάρχει πρόβλημα με τον ήχο.Ουσιαστικά πρέπει να απομονώσεις την πηγή του προβλήματος, να την "φτιάξεις" και μετά να τα ενώσεις όλα.