View Full Version : HELP με δικτυο!!
Καλησπερα.
Πηρα ενα laptop και θελω να το κανω δικτυο με τον desktop γι να μοιραζω την ADSL που εχω.
Τι θα χρειαστω και ποιες ενεργειες χρειαζονται?????
Ευχαριστω.
Την ADSL την έχεις με USB modem ???
Αν ναι, το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα αντεστραμένο καλώδιο δικτύου και είσαι έτοιμος. Βασική προϋπόθεση είναι και το laptop και το desktop να έχουν κάρτα δικτύου.
ERMOULIS
18-06-2005, 17:43
αν το modem ειναι ethernet Μπορεις να πάρεις ένα switchακι και να κανεις δίκτυο με internet σε όσους υπολογιστές θέλεις .απλά τους ενώνεις με το switch.τα καλώδια των συνδέσεων όμως τώρα θα είναι απλά cat 5e και όχι crossover (αντεστραμένα, όπως λέει ο τολης).
η σύνδεση που έχω εγώ είναι αυτή
http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/attachment.php?attachmentid=6828&stc=1
Την ADSL την έχεις με USB modem ???
Αν ναι, το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα αντεστραμένο καλώδιο δικτύου και είσαι έτοιμος. Βασική προϋπόθεση είναι και το laptop και το desktop να έχουν κάρτα δικτύου.
Δεν χρειαζομαι ομως hub??Απο το μοντεμ μονο το usb θα βαλω και μετα απο φορητο θα παω καλωδιο στον desktop?Μονο αυτο χρειαζετε?
ERMOULIS
18-06-2005, 18:06
Δεν χρειαζομαι ομως hub??Απο το μοντεμ μονο το usb θα βαλω και μετα απο φορητο θα παω καλωδιο στον desktop?Μονο αυτο χρειαζετε?
με αυτό τον τρόπο ναι. Διάβασε και το sticky τοy tefra για network
Ρε παιδες κατι κουλο θα ρωτησω.
Αν βαλω στο λαπτοπ το usb του modem και στο desktop το ethernet θα μοιραστει η συνδεση?????Η πρεπει να ειναι δικτυο???
Βασικα δεν ενδιαφερομαι και πολυ για δικτυο.Απλα να εχω νετ και στα 2
Αν καταλαβα καλα το μοντεμ σου εχει και ethernet και usb?
Σε τετοια περιπτωση ειναι αναλογα το μοντελα. Αλλα υποστηριζουν αυτη τη λειτουργεια και αλλα οχι. Εσυ τι μοντεμ εχεις?
Και ομως δουλευει:112: :112: :112:
εβαλα την ethernet στο laptop και το usb στο desktop και εχω και στα 2 τωρα νετ!!!!!
να υποθέσω οτι έχεις το alcatel 530??? να έχεις υπόψη σου ότι το 530 δίνει πάντα προτεραιότητα στην ethernet γραμμη, δλδ κατεβάζεις με τη usb συνδεση full, και ανοίγεις μια ιστοσελίδα στο ethernet , θα περιορίσει αυτόματα το βανδςιδτη σε όσο χρειάζετε για να ανοίξει η σελίδα σε κανονικό χρόνο (= σαν να μην υπήρχε το Usb), αν αρχίζεις και κατεβάζει με το ethernet θα πετσοκόψει εντελώς την usb...
(ακόμα δεν εχω βρεί τις ρυθμίσεις που αναιρούν τα παραπάνω αν και δε χρειάζομαι κάτι διαφορετικό).
WAntilles
19-06-2005, 14:44
Η σωστή και απρόσκοπτη δουλειά γίνεται μόνο με όλα σε ethernet.
Ένα 5άρι 100άρι switch κάνει €30.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.