View Full Version : Συμβατοτητα με επιτραπεζιο dvd player
mefistofelis
20-06-2005, 18:06
Εχω ενα βιντεακι .avi 4γβ και θελω να το γραψω σε ντιβιντι γαι να παιζει και σε
επιτραπεζιο dvd player.
Δοκιμασα με το nero σε φορμα udf σε ντιβιντι -R ty αλλα δεν καταφερα να το παιξει.
Πως μπορω να το κανω?
WAntilles
20-06-2005, 19:30
Δοκιμασα με το nero σε φορμα udf...
Εάν το player σου:
α. Παίζει χύμα αρχεία σε οποιαδήποτε folder structure και από οποιοδήποτε φυσικό media
β. Υποστηρίζει AVI container
γ. Υποστηρίζει DivX-XviD κλπ. (μάλλον αυτό το CODEC θα είχε)
πληρεί όλα τα παραπάνω, κανονικά θα έπρεπε να το παίξει.
1. Δοκίμασε καί με +R media που είναι πολύ πιο προηγμένα και αξιόπιστα.
2. Εάν και πάλι όχι, τότε πολύ απλά δεν πληρεί ένα εκ των α, β ή γ και θα πρέπει να το κάνεις οπωσδήποτε authored format. Δηλαδή MPEG-2 DVD.
Μετατροπή σε authored DVD:
---------------------------------------------------
1. Άνοιγμα με το VirtualDub, αλλαγή διαστάσεων σε 720x576, frameserving σε MPEG-2 encoder της επιλογής σου με ρυθμίσεις για DVD compliant MPEG-2 video stream.
2. Για τον ήχο εάν δεν είναι AC3 & 48KHz 16-bit πρέπει να τον κάνεις export σε ασυμπίεστο PCM WAV (VirtualDub -> GraphEdit) και μετά να αλλάξεις τη δειγματοληψία (εάν χρειάζεται) με έναν audio editor (π.χ. CoolEdit) και κατόπιν encoding σε AC3 με το ffmpeg.
3. Εάν είναι AC3 & 48KHz 16-bit απλά το κάνεις demultiplex (με την ειδική έκδοση AC3 του VirtualDub) σε AC3 αρχείο.
4. Μετά περνάς τα προκύπτοντα MPEG-2 video stream & AC3 audio stream σε ένα απλό πρόγραμμα DVD authoring (π.χ. TMPEGEnc DVD Author). Θα σου βγάλει ένα DVD-compliant ISO το οποίο το καις κανονικά με burn image από το Nero.
ΥΓ: Όλα (σχεδόν) τα παραπάνω εργαλεία μπορείς να τα βρεις στο:
http://www.videohelp.com/
sakattack
20-06-2005, 19:41
ή απλως να παρει ενα ετοιμο προγραμμα/σουιτα, που τα κανει ολα αυτα αυτοματα :003:
ή απλως να παρει ενα ετοιμο προγραμμα/σουιτα, που τα κανει ολα αυτα αυτοματα :003:
Οπως? Για πειτε καποιο παιδια γιατι και εγω μαζευω σιγα σιγα παρομοια αρχεια :D
Επισης θελω να αγορασω ενα dvd που να υποστηριζει divx και xvid ή οπως το λενε τεσπα. Καμια προταση?
Με τους υποτιτλους τι γινεται αν τους γραψω στον ιδιο φακελο με την ταινια θα τα παιζει οπως στα προγραμματα για pc?
mefistofelis
20-06-2005, 20:43
To βιντεο εχει προκυψει απο επεξεργασια με tmpeg express και το εχω κανει για αναπαραγωγη σε dvd pal 4:3.
Το θεμα ειναι οτι το προκυπτον αρχειο δεν ειναι iso αλλα avi οποτε δεν μπορω να το καψω με το nero.Η μηπως μπορω?
Οσον αφορα την συσκευη αναπαραγωγης θα ψαξω να δω τι υποστηριζει...
kagelar34
20-06-2005, 21:07
Δοκίmασε το nerovision express
mefistofelis
20-06-2005, 21:11
Αμα το ειχα καλα θα ηταν...
Βασικα ψαχνω το adobe dvd encore...Που θα παει θα το βρω
WAntilles
20-06-2005, 21:21
Επισης θελω να αγορασω ενα dvd που να υποστηριζει divx και xvid ή οπως το λενε τεσπα. Καμια προταση?
Οποιοδήποτε από τη σειρά της Philips.
To βιντεο εχει προκυψει απο επεξεργασια με tmpeg express και το εχω κανει για αναπαραγωγη σε dvd pal 4:3.
Τότε πώς είναι δυνατόν να είναι σε AVI container;
Το TMPEGEnc είναι MPEG-1/2 encoder.
Απ' όσο ξέρω, MPEG-1/2 video μπορείς να έχεις ΜΟΝΟ σε MPEG container και όχι σε AVI.
Εάν λοιπόν το αρχείο είναι mpeg τότε απλά πρέπει να το περάσεις από ένα πρόγραμμα authoring. Θα σου βγάλει έτοιμο DVD-compliant ISO και μετά το καις με το Nero.
Hemispasm
20-06-2005, 22:39
Το θεμα ειναι οτι το προκυπτον αρχειο δεν ειναι iso αλλα avi οποτε δεν μπορω να το καψω με το nero....Τοτε το αρχειο σου δεν ειναι avi αλλα mpeg. Απλα χρειαζεσαι καποιο dvd authoring toolpx to DVD Lab για να δημιουργησεις το dvd structure με vobs etc για να γραφτει σε dvd.
Τότε πώς είναι δυνατόν να είναι σε AVI container;
Το TMPEGEnc είναι MPEG-1/2 encoder.btw το tmpeg δινει avi output (check attachment)
Αμα το ειχα καλα θα ηταν...
Βασικα ψαχνω το adobe dvd encore...Που θα παει θα το βρω
τι αγχωνεσαι παιδι μου...την τεταρτη δεν θα βρεθουμε?...μπορει να έχω κατι καλο μαζι μου...στο τσεπακι μου
mefistofelis
21-06-2005, 00:48
Ετσι μπραβο ρε θειο...Γιατι με το dvd movie factory δεν ειδαμε χαιρι...
mefistofelis
21-06-2005, 00:49
@Hemispasm:Στην εικονα που δεινεις εγω διαλεξα την επιλογη dvd και pal.
Hemispasm
21-06-2005, 02:40
@Hemispasm:Στην εικονα που δεινεις εγω διαλεξα την επιλογη dvd και pal.Αρα το αρχειο ειναι mpeg2 αν δεις και την εικονα :p
Δοκιμασε το VSO divxtodvd. Ειναι πολυ απλο προγραμμα
mefistofelis
21-06-2005, 10:34
Lol φταει η εξεταστικη...Εχεις δικιο hemispasm.Αλλα και παλι θελω ενα προγραμμα dvd Authoring ετσι?
Hemispasm
21-06-2005, 19:42
Αλλα και παλι θελω ενα προγραμμα dvd Authoring ετσι?Yep :)
mefistofelis
22-06-2005, 16:01
Μολις μου εφερε ο αη "Βασιλης" το nerovision express.Για να δουμε...
WAntilles
22-06-2005, 19:24
Πολύ απλό και καλό για λίγα πράγματα (multiple titles & chapters ανά title) είναι και το TMPEGEnc DVD Author.
mefistofelis
22-06-2005, 19:42
Το τσεκαρα το nerovision express καλουλι μου φαινεται το θεμα ειναι τωρα το αρχειο βιντεο να το συμπιεσω πρωτα με το tmpeg και μετα να το βαλω στο nero η να το αναλαβει το nero κατευθειαν.Με ενδιαφερει μονο η ποιοτητα.
nero σκετο ρε ανθρωπε! τι ταρζανιες πας να κανεις?
maddoctor
22-06-2005, 20:21
Καλά με το Ulead DVD Movie Factory είχες δηλαδή πρόβλημα ή μιλάς για άλλο πρόγραμμα!?Εγώ όλα τα avi/mpeg που κατεβάζω τα περνάω από tmpeg express και μετά το Movie factory 4.0.Πιο εύκολο και βολικό δεν έχω βρει.
Hemispasm
23-06-2005, 00:13
εγω χρησιμοποιω tmpeg, μετα dvd pal ή tmpeg author οπως προταθηκε ηδη και ενιοτε το αποτελεσμα το καιω με Νερο :)
mefistofelis
23-06-2005, 10:34
Καλά με το Ulead DVD Movie Factory είχες δηλαδή πρόβλημα ή μιλάς για άλλο πρόγραμμα!?Εγώ όλα τα avi/mpeg που κατεβάζω τα περνάω από tmpeg express και μετά το Movie factory 4.0.Πιο εύκολο και βολικό δεν έχω βρει.
Δεν ξερω με το 4 αλλα με το 3 η ποιοτητα ηταν μετρια.
nickthegreek21
23-06-2005, 11:33
Δοκιμασε το ΌΣΟ divxtodvd. Ειναι πολυ απλο προγραμμα
Είχα κάποτε την ίδια απορία με τον μεφιστοφελή, και μου την elise ο SotosLg. Με το Όσο DivXtoDvD διαλέγεις το αρχείο , πατάς convert και είσαι έτοιμος, το έχεις πλέον σε VOB.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.