View Full Version : πρόγραμμα για μείωση μεγέθους αρχείου βίντεο
tsikoman
23-06-2005, 12:51
έχω φτιάξει ένα βίντεο mpeg2 το οποίο έχει μέγεθοσ 4,6Gb. ψάχνω να βρώ ένα πρόγραμμα που να δηλώσω ότι το σηγκεκριμένο αρχείο θέλω να γίνει 4,4Gb μέγεθος (για να χωράει σε DVD) υποκείπτοντασ λίγο στην ποιότητα.
Υπάρχει τέτοιο πρόγραμμα?
Ή αλλιώσ τι άλλεσ λύσεις δίνετε για να το χωρέσω σε DVD?
ευχαριστώ
Aν κ δε ξερω απο αυτα καλα, κατι τετοια τα εκανα με το DVDX 2.0 (τωρα πρεπει να εχει βγει νεο)
Κατεβασε την ποιοτητα του ηχου αν θελεις.
Τσεκαρε αν σε βολευει κ το VirtualDub με το Plug in για τα mpeg2(αν δε το περνει το video ψαξε για κατι τετοιο)
Κομμενη βοηθεια τεσπα οτι μπορω :)
τσεκαρε τα και στην χειροτερη παρε ενα dvd-9 :p
ΕDIT:
Δοκιμασες με κανα dvd-shrink να το βαλεις κ να σου κατεβασει αυτοματα την ποιοτητα ?
death_stv
23-06-2005, 13:47
κάνε κανονικά το authoring στο βιντεακι που εχεισ και μετά με το shrink το φερνεισ εκει που θες.
WAntilles
23-06-2005, 15:40
έχω φτιάξει ένα βίντεο mpeg2 το οποίο έχει μέγεθοσ 4,6Gb. ψάχνω να βρώ ένα πρόγραμμα που να δηλώσω ότι το σηγκεκριμένο αρχείο θέλω να γίνει 4,4Gb μέγεθος (για να χωράει σε DVD) υποκείπτοντασ λίγο στην ποιότητα.
Αν έχεις ακόμα το πρωτότυπο losslessly συμπιεσμένο (π.χ. HuffYUV) ξανακάνε το encoding βάζοντας λίγο μικρότερο bitrate. Έτσι θα αποφύγεις την απώλεια ποιότητας με το re-encoding εργαλείων σαν το shrink.
maddoctor
23-06-2005, 20:27
Χρησιμοποιήσε το Tmpeg, ώστε να σου κάνει reencode και να σου φτιάξει το αρχείο σε μέγεθος που να χωράει σε ένα dvd.Μπορείς ακόμα και με το Nero Recode ή το Ulead DVD Movie Factory 4.0, που μπορούνε να σου κάνουν την ίδια δουλειά και να σου φτιάξουν και το dvd με μενού και λοιπά, έτοιμο για να το δεις σε επιτραπέζιο dvd player
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.