PDA

View Full Version : Μια ερωτησούλα στα γρήγορα.

Covenant
27-06-2005, 13:06
Μονοκατοικία. Iσόγειο, πρώτος, δωματιάκι στη ταράτσα.
Ενα pc στον πρώτο, άλλο ενα στη ταράτσα.
Πώς τα συνδέω;
Να τραβήξω καλώδιο 30-40 μέτρα; (αν ναι, πού βρίσκω τόσο μακρύ; cross, έτσι;)
Να στήσω wireless; Τί προϊόντα προτείνετε; Θα υπάρχει επικοινωνία ή χρειάζεται οπτική επαφή;

Δεν θέλω να μοιράσω σύνδεση, μόνο για παιχνιδάκια και ιστορίες. :-)

Greek
27-06-2005, 13:14
Κοίτα , πιο έυκολο είναι να ρίξεις ενα καλώδιο και πιο φτηνό. Το ασύρματο βολεύει αλλά πρέπι να έχεις κάποιες γνώσεις παραπάνω ώστε να το στήσεις σωστά και να βάλεις τα απαραίτητα security settings. Χώρια που ο εξοπλισμός κοστίζει αρκετά παραπάνω από ένα απλό καλώδιο UTP...

JimmyFox
27-06-2005, 13:15
Προσωπικά διαλέγω καλωδιάκι. Η απόσταση δεν είναι τόσο πρόβλημα όσο τα εμπόδια που μπορείς να συναντήσεις στην διαδρομή. Για να μην παιδεύεσαι με μουφες, πήγαινε να σου φτιάξουν ένα τόσο μακρύ καλώδιο (αμα θες στο φτιάχνω κι εγώ) γιατί έτοιμο δε νομίζω να βρεις.

Οπτική επαφή δεν χρειάζεται στο wireless απλά δεν το προτιμώ (ακόμα).

nickthegreek21
27-06-2005, 13:22
Δες και αυτό το thread, ίσος σε βοηθήσει http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=2393

Covenant
27-06-2005, 13:29
Το είχα διαβάσει ήδη αυτό το thread, δεν νομίζω να συναντήσω software προβλήματα.
Για το καλωδιάκι τί χρειάζομαι; (τί καλώδιο, βύσματα και που τα βρίσκω; )
Έχετε υπ'όψιν σας κάποιον οδηγό για τη κατασκευή του;

Βασικά, επειδή απο ασύρματα δεν έχω την παραμικρή εμπειρία, με δυο καρτούλες απο αυτές με την μικρή κεραία (30-40ευρώ), δεν γίνεται τίποτα;
Μάλλον στο καλώδιο θα καταλλήξω, αλλά ρωτάω για να μάθω και τίποτα :-P

JimmyFox
27-06-2005, 13:32
Για το crossover θα χρειαστείς 30-40m καλώδιο UTP Cat5e, 2 βύσματα RJ-45, ένα crimping tool για να κουμπώσεις τα βύσματα και αυτόν τον οδηγό... http://www.makeitsimple.com/how-to/dyi_crossover.htm

Covenant
27-06-2005, 13:36
thanx :023:

Όποιος μπορεί να μου πεί και για το ασύρματο, καλό θα κάνει.
Γιατί αν το κόστος είναι -σχετικά- λογικό, θα το προτιμούσα απο χρηστικής πλευράς (μην εχω το καλωδιο μεσ'τη μεση).