View Full Version : Βελτιστοποιειστε το swap file!
MrSeanKon
08-09-2004, 13:58
Λοιπον μια βασικη αρχη ειναι να μην αφηνουμε τα Παραθυρα να κανουν ο,τι θελουν...... :028:
Γιαυτο παντοτε θετουμε το swap file σταθερο σε μεγεθος LOL γιατι οσο περισσοτερα ΜΒ μνημης εχεις (ή και GB για μερικους) τοσο μεγαλυτερο θα ειναι....
Επιπλεον οταν αλλαζει το μεγεθος του κατακερματιζεται (δηλαδη γινεται περισσοτερα κομματια) κι αργει η προσβαση στο σκληρο δισκο.......
Αρα παντα το θετουμε σταθερο μεγεθος αλλα το ποσο εξαρταται οπως θα δουμε και παρακατω...... :045:
Για παραδειγμα εγω εχω 512ΜΒ μνημης και τρεχω διαφορα προγραμματα (ε το καθενα εξαρταται ποσο μνημη δεσμευει).......
LOL επιτηδες εθεσα το swap file 1024ΜΒ δηλαδη 1GB.......
Kι ανοιξα τοτε 16 DrDivX :118: :104:
Προσεξτε την επομενη φωτο που ακολουθει!
Βλεπουμε οτι το καθε προγραμμα χρησιμοποιει το 6% περιπου της συνολικης ισχυος (6 Χ 16 = 96%) ε και καποια ειναι λιγο παραπανω ή και παρακατω για να βγει το 100% τεσπα.....
Ομως αριστερα υπαρχει μια χρησιμη ενδειξη απο το MemTurbo κλικ εδω (www.memturbo.com) oπου μας λεει οτι 55ΜΒ της φυσικης μνημης ειναι αχρησιμοποιητα και 270 απο το swap file........
Aρα με πολυ απλο τροπο μπορω να θεσω το swap file κατα 360ΜΒ λιγοτερο απ' οτι ηταν αρχικα δηλαδη 1024 - 55 - 270 = (υπολογιστε το ποσο βγαινει LOL).... :059:
DarthMoul
08-09-2004, 14:02
Ακόμα καλύτερα, φτιάχνουμε μία partition στα πρώτα tracks του δίσκου που είναι και τα πιο γρήγορα, ειδικά για το swapfile και το αφήνουμε εκεί μόνο του. Χωρίς σταθερό μέγεθος και ας κάνουν τα windows ότι θέλουν.
MrSeanKon
08-09-2004, 14:08
Ακόμα καλύτερα, φτιάχνουμε μία partition στα πρώτα tracks του δίσκου που είναι και τα πιο γρήγορα, ειδικά για το swapfile και το αφήνουμε εκεί μόνο του. Χωρίς σταθερό μέγεθος και ας κάνουν τα windows ότι θέλουν.
Σωστη κι αυτη η παρατηρηση και φυσικα με προλαβες!
Επισης θα προτεινα στην περιπτωση που εχουμε δευτερο σκληρο δισκο τοτε να κανουμε αυτο που προτεινεις αλλα στο δευτερο δισκο (εκει οπου δεν υπαρχει το λειτουργικο συστημα)......
Μετα απο καμποσες ωρες (καπου 8.5 ωρες περασαν) να πως ηταν η κατασταση:
DarthMoul
08-09-2004, 14:13
Σωστη κι αυτη η παρατηρηση και φυσικα με προλαβες!
Επισης θα προτεινα στην περιπτωση που εχουμε δευτερο σκληρο δισκο τοτε να κανουμε αυτο που προτεινεις αλλα στο δευτερο δισκο (εκει οπου δεν υπαρχει το λειτουργικο συστημα)......
Μετα απο καμποσες ωρες (καπου 8.5 ωρες περασαν) να πως ηταν η κατασταση:Αν ο δεύτερος δίσκος είναι IDE ή SATA τότε καλύτερα να είναι σε διαφορετικό κανάλι από αυτόν που έχει το λειτουργικό. Το κάθε κανάλι στους IDE έχει σταθερό bandwidth και είναι χωρίς termination, οπότε αν βάλουμε και τους δύo στο ίδιο απλά θα επιβραδύνουμε το σύστημα μας. Η άλλη λύση είναι scsi.
MrSeanKon
08-09-2004, 14:18
Προσοχη ομως!
Οι χρονοι που δειχνει ο Task Manager δεν ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα......
Επισης γιατι οπως και να το κανουμε αυτο το παραδειγμα ηταν καπως για να μην πω ακραιο LOL ποιος παλαβος θα κανει 16 ταυτοχρονες συμπιεσεις βιντεο τεσπα στην περιπτωση που ανοιγετε (αυτο απευθυνεται σε AMDαδες) μπολικες εφαρμογες τοτε να θετετε στον Task Manager Below Normal Priority γιατι απο ενα σημειο και μετα γονατιζει το συστημα αν τρεχουν 3 κι ανω εφαρμογες σε Normal Priority.....
Ειδικα οταν ανοιξω 2 Mathematica Kernels και το Maple με την ενσωματωμενη Java γινεται χαμος........
Στην τελικη παει και πιο ξεκουραστα το συστημα δε χανεις και κατι σε επιδοσεις στα Benches βαζουμε High Priority (το Realtime παγωνει το συστημα)....
Γιατι κατα τη διαρκεια της 16απλης ταυτοχρονης συμπιεσης LOL ετρεξα και λιγο SuperPi, ανοιξα να δω κατι αρχεια Word εκανα τις ληψεις των φωτο κλπ....
Εν κατακλειδι με αυτη τη μεθοδο μπορειτε (αυτο προτεινω δε σημαινει οτι σωνει και καλα πρεπει να το κανετε ετσι??) να βελτιστοποιησετε το swap file σας αναλογα με το μεγεθος της μνημης σας και να μη χανετε τζαμπα χρονο με τα γκρ - γκρ του δισκου......
Εγω το εχω βαλει στα 512MB οχι γιατι κανω τοσες συμπιεσεις βιντεο (μεχρι 8 ταυτοχρονα βαζω) αλλα γιατι μου χρειαζεται σε μαθηματικες εξομοιωσεις οπου αν εχεις μεγαλους πινακες σου τρωνε πολυ μνημη.......
Αν βαλω αλλα 512ΜΒ μνημης ακομη καλυτερα θα το κανω ΒΑΝ το swap file αλλα ετσι κι αλλιως μια στο τοσο να διαβαζει κι απο το σκληρο δε θα χασω και τον τραγικο χρονο μας εφαγε η μανια των επιδοσεων (βλεπε 64Bit)... :086:
Σωστη κι αυτη η παρατηρηση σου DarthMoul γιαυτο κι εγω αγορασα εναν SATA οπου εκει εχω τα ΧΡ και στον ΑΤΑ100 εχω το swap file αλλα και μια αλλη εκδοση των ΧΡ......
Οταν τρεξω τα ΧΡ απο τον ΑΤΑ100 το swap file ειναι στον SATA (τραμπες δηλαδη)........
Εξυπακουεται οτι τα IDE περιφερειακα τρωνε χοντρο μπουκωμα αν ας πουμε αντιγραφεις μεγαλα αρχεια απο το DVDROM στο σκληρο δισκο κι εινια στο ιδιο καναλι τοτε πεφτουν οι επιδοσεις τα SCSI δεν υφιστανται κατι τετοιο αλλα κοστιζουν......
Τεσπα με την εισοδο των SATA αλλαξαν τα πραγματα και σε αυτο τον τομεα....
fantacid
08-09-2004, 14:37
Αν ο δεύτερος δίσκος είναι IDE ή SATA τότε καλύτερα να είναι σε διαφορετικό κανάλι από αυτόν που έχει το λειτουργικό. Το κάθε κανάλι στους IDE έχει σταθερό bandwidth και είναι χωρίς termination, οπότε αν βάλουμε και τους δύo στο ίδιο απλά θα επιβραδύνουμε το σύστημα μας. Η άλλη λύση είναι scsi.
o καθε sata disk ειναι σε ξεχωριστο καναλι εξ ορισμου (serial ATA) κατα τα προτυπα των scsi
DarthMoul
09-09-2004, 14:01
o καθε sata disk ειναι σε ξεχωριστο καναλι εξ ορισμου (serial ATA) κατα τα προτυπα των scsiΣτους scsi δεν είναι κάθε συσκευή σε δικό της κανάλι. Κάθε κανάλι δέχεται 7 ή 15 συσκευές ανάλογα με την γενεά scsi που ανήκει. Μάλλον πρέπει να κάνουμε άλλο thread για να αναλύσουμε πως δουλεύει το scsi. Το SATA απέφυγε τον σκόπελο του IDE με υπεραπλοποίηση.
maddoctor
13-12-2004, 17:36
Να ρωτήσω και εγώ....σε ένα σκληρό SATA που έχω (Maxtor 200GB 7200) , που τον έχω χωρίσει σε 5 partitions, στο πρώτο υπάρχει το swap file.Μνήμη έχω 1GB αυτή την στιγμή. Έχω αφήσει τα ΧP PRO να φτιάχνουν μόνα τους το pagefile (ξέρω λάθος), και το βλέπω στα 1.2GB!!!!Βέβαια δουλεύω ταυτόχρονα, Corel Draw 11,Nero,DVDDecryptor.DVD Shrink, μπορεί και κανένα TMPEG να μου μετατρέπει καμία ταινία κα φυσικά Total COmmander, Acdsee 7.0 και Paint Shop Pro 9.0.Στο background τρέχουν McAffee 8.0i,ZA,μία κοσνόλα folding σαν service και κάτι άλλα ψιλά.Που να ορίσω το pagefile?
MrSeanKon
13-12-2004, 18:54
Tα κ*λοWindows θετουν ως pagefile (ή swap file) το 1.2 της μνημης γιαυτο εχεις και τοσο μεγαλο....
Αν δεν υπαρχει προβλημα με το αντιβιοτικο σου και δεν κανει κρεμασματα ριξε του ΒΑΝ δεν χρειαζεται........
Kι αυτο στο λεω γιατι ο Νοrton Antivirus ενος φιλου μου @@ριζοταν οταν του καναμε το swap file BAN :108:
Eγω εχω 512ΜΒ μνημης κι εχω σταθερο swap file στα 128ΜΒ και τρεχω τριπλες συμπιεσεις DrDivX μια κι εχω ΗΤ :042: αλλα ανοιγω και C++, Mαθηματικα πακετα........
Πας Control Panel-->System-->Advanced-->και κανεις κλικ στο Performance...
Sorry ειμαι στο Καφενειο και δεν εχω SnagIt, ACDSee να σου δειξω φωτο αλλα ρε διαολε θα το βρεις εσυ παιζεις με τα βιντεο εκει θα κολλησεις?? :098:
Επειδη εχεις ηδη πολλα partitions βαλε το swap file εκει που ειναι με το λειτουργικο σου συστημα........
Tip and Trick
Πριν κανεις defrag για πρωτη φορα ριξε ΒΑΝ εντελως στο swap file.
Θα κανεις defrag να τα βαλει ολα με τη σειρα και μετα ορισε swap file σταθερο αν οπως σου ειπα εχεις προβληματα με κανενα @@ροπρογραμμα αλλιως εχεις ηδη μπολικη μνημη........ :040:
maddoctor
14-12-2004, 14:35
OK, ευχαριστώ seankon, θα το τσεκάρω
CaptainMorgan
15-12-2004, 18:36
Δεδομένου ενός Giga μνήμης και ενός εσωτερικού 200αρι δίσκου (δεύτερος δεν παίζει, μόνο εξωτερικός για backup, να το βάλω εκεί ?! lol :118: ), έφτιαξα "πάνω-πάνω" ένα partitionακι 2+ GB για το swap. Δεν έχω καταλήξει όμως ακόμη :
1) Να το έχω σταθερό? Αν ναι πόσα MB?
2) Να το έχω κυμαινόμενο όπως προτύνει ο Darth ?
3) Αν είναι κυμαινόμενο, custom size?και πόσο? ή system managed size και να κάνουν τα xp ότι γουστάρουν...?
Ευχαριστώ
ΥΓ Δεν το κάνω τελείως ban που λέει ο SeanKon,παρά το 1 Giga Ram. Νομίζω ότι είναι απαραίτητο ( όχι μόνο γιατι το λέει η MS)
MrSeanKon
15-12-2004, 19:39
Ο Darth δε νομιζω να προτεινει κυμαινομενο (ας με διορθωσει) αλλα απο οτι διαβασα στο παρελθον ειδα οτι συμφωνει στο σταθερο μεγεθος......
Στην τελικη αφου δε θες να το ΒΑΝ βαλε αρχικο μεγεθος 128ΜΒ και μεγιστο 256ΜΒ ή 256ΜΒ και στις δυο περιπτωσεις (σταθερο μεγεθος παντα).
DarthMoul
15-12-2004, 19:48
Ο Darth δε νομιζω να προτεινει κυμαινομενο (ας με διορθωσει) αλλα απο οτι διαβασα στο παρελθον ειδα οτι συμφωνει στο σταθερο μεγεθος......
Στην τελικη αφου δε θες να το ΒΑΝ βαλε αρχικο μεγεθος 128ΜΒ και μεγιστο 256ΜΒ ή 256ΜΒ και στις δυο περιπτωσεις (σταθερο μεγεθος παντα). Στην περίπτωση που έχεις το swap file σε μια partition μόνο του, άσε να το κανονίζουν τα windows. Δεν έχεις πρόβλημα. Αλλιώς οπωσδήποτε σταθερό γιατί το μεταβλητό υποφέρει και προκαλεί fragmentation που κατεβάζει τις επιδόσεις του συστήματος πολύ. Ακριβώς το ίδιο κάνει και το Linux. Ή φτιάχνεις swap partition, ή σταθερό swap file μαζί με την system partition.
maddoctor
15-12-2004, 20:09
Εγώ πάντως έκανα τελείως ban το pagefile.Μάλιστα έβαλα και κάτι έξτρα ρυθμίσεις στην registry που έχω γράψει στο site μου και πάει σφαίρα!
Εάν έχετε 256ΜΒ μνήμης και πάνω δοκιμάστε το εξής κόλπο (ΜΗΝ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 256 ΜΒ... ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΣΑΣ ΞΑΦΝΙΚΑ !!!!!) : Τρέξτε regedit και πηγαίνετε στο HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\SessionManager\Memory Management, βρείτε τις επιλογές LargeSystemCache και DisablePagingExecutive και κάντε τις τιμές τους 1. Το πρώτο λέει στον πυρήνα των ΧΡ να φορτώνει στην μνήμη και να τρέχει από εκεί, αφήνοντας 4ΜΒ σαν cache του σκληρού δίσκου, οπότε και σαφώς τρέχουν πιο γρήγορα. Το δεύτερο σταματά την μεταφορά κομματιών της RAM στον σκληρό δίσκο, κρατώντας όλα τα δεδομένα στην μνήμη, βελτιώνοντας την ταχύτητα πρόσβασης.
MrSeanKon
15-12-2004, 20:14
ΟΚ Darth κατσε να ζευγαρωσω τις Kingston με τη νεα χρονια και τοτε θα το ΒΑΝ εντελως το αναθεματισμενο ετσι κι αλλιως 128ΜΒ το εχω μονιμως.... :106:
Ωραιος ο γιατρος!
Ολοι ΒΑΝ ρε!
Ρωτηστε τον Piero γιατι ειπε το σλογκαν αυτο καποτε στην Αγρια Δυση.... :082: :D
δηλαδη εγώ που εχω 1024gb ram μπορω να το κανω ban οπως λετε και μετα να κανω αυτες τις αλλαγες στην registry;;;αν ναι πως κανω αλλαγες στα swap files ;;;αν μπορείτε γράψτε τους ορους με ελληνικά μιας και έχω ελληνικά windows.
kagelar34
08-02-2005, 06:56
Sean to memturbo δεν καταβαίνει από εκεί ούτε σε τριαλ
maddoctor
08-02-2005, 11:03
δηλαδη εγώ που εχω 1024gb ram μπορω να το κανω ban οπως λετε και μετα να κανω αυτες τις αλλαγες στην registry;;;αν ναι πως κανω αλλαγες στα swap files ;;;αν μπορείτε γράψτε τους ορους με ελληνικά μιας και έχω ελληνικά windows. Το πιο ελληνικά θέλεις!?Αφού στα ελληνικά δίνω τις οδηγίες για την registry!!! :119: :119: :119: :119:
Υπάρχει μάλλον και άλλη λύση....
¨Ενα usb stick 128 ή 256ΜΒ , το ορίζεις σαν swap file και έχεις μια πολύ γρήγορη μνήμη.
Υπάρχει μάλλον και άλλη λύση....
¨Ενα usb stick 128 ή 256ΜΒ , το ορίζεις σαν swap file και έχεις μια πολύ γρήγορη μνήμη......lol
Κοροϊδεύεις έτσι; :D
maddoctor
08-02-2005, 12:37
Κοροϊδεύεις έτσι; :D Μάλλον το λέει σοβαρά...αστειευόμενος! :110:
Εγώ πάντως έκανα τελείως ban το "pagefile".Μάλιστα έβαλα και κάτι έξτρα ρυθμίσεις στην registry που έχω γράψει στο site μου και πάει σφαίρα!
εγώ μπορώ να το κάνω αυτό και να αφήσω ανοιχτό το pagefile?
εννοώ τις ρυθμίσεις στην registry
MrSeanKon
08-02-2005, 21:51
Emnezia, maddoctor o Greek δεν το ειπε αστειεομευνος το εχει δοκιμασει αυτο που λεει ξανακανε edit το post του δειτε το.
Και τωρα οι απαντησεις:
Kagelar το προγραμμα αυτο δεν ειναι τζαμπα.
Αρα πρεπει να το ψαξεις καπου....
Καποτε το εδινε για 30 ημερες δοκιμαστικα αλλα προφανως το κοψανε.
Λοιπον uzumaki ελληνικα Windows δες εχω γιατι μου τη δινει να βλεπω ****** του στυλ "Εναρξη", "Διακομιστης μεσολαβησης", "ιστοσελιδα"....
Ασε που τα ελληνικα Windows στο παρελθον ηταν για τα μπαζα κι εκτοτε δεν τα ξαναβαλα...
Ελληνικες λεξεις δε σου δινω LOL φροντισε να κλικαρεις στα ιδια σημεια οι εικονες ιδιες θα ειναι....
Δεν μπορω να ξερω πως αυτοι οι @@ρηδες εχουν αποδωσει την καθε αγγλικη λεξη που εγω βλεπω...
Επομενως κοιταζοντας τις πρωτες οκτω φωτο βημα προς βημα καταληγεις στην ενατη οπου μπορεις να δωσεις τις ρυθμισεις.
Εκει φαινεται οτι ο δισκος G ειχε swap file 3000MB --> 3000/1024GB = κανε την πραξη μονος βαριεμαι.
Εγω εχω βαλει σταθερο μεγεθος και τα ειπαμε παραπανω γιατι.
Γιαυτο βλεπεις και στα δυο κουτια την ιδια τιμη.
Αν θες να ΒΑΝ το swap file επιλεγεις το τριτο combo box και πατας το Set αλλιως αν δε θες να ασχοληθεις καθολου με το swap file επιλεγεις το δευτερο οπου το συστημα κανονιζει μονο του το μεγεθος και το αυξομειωνει (system managed size).
Επισης στην επιλογη custom size μπορεις να βαλεις μια αρχικη τιμη (initial size) μικροτερη της μεγιστης τιμης.
Τα περι registry ας σου απαντησουν οι maddoctor κι ο Orthodox εγω δεν κατεχω πολλα κι απο αυτα.
trilos021
08-02-2005, 23:44
εγώ που έχω 786 μνήμη τσέκαρα την επιλογή που λέει:"no paging file"λέτε να'χω πρόβλημα ή καλα έκανα;
MrSeanKon
08-02-2005, 23:52
Thrilos μπορεις να ριξεις μια ματια στη φωτο
http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/attachment.php?attachmentid=4149
και να μελετησεις στα On line manuals γιατι εβαλα μεγιστο swap file τα 4GB τοσο ειναι το μεγιστο που μου αφηνουν τα ΧΡ.
Eπομενως κι απο τον Task Manager μπορεις να λαβεις πολλες και χρησιμες πληροφοριες.
Αν η peak τιμη ειναι αρκετα μικροτερη εναντι της συνολικης διαθεσιμης (φυσικη RAM = 768MB που εχεις + swap file) τοτε μικρυνε τη.
Ομως πριν κανεις τις επεμβασεις να ανοιξεις οσες εφαρμογες τρεχεις συνηθως μαζι για να εξασφαλισεις οτι δεν εβαλες μικροτερο μεγεθος απο οτι πρεπει γιατι αλλιως :073:
Ας πουμε εγω αν το κανω ΒΑΝ με 512ΜΒ μνημη μονο μπορω να τρεξω μεχρι 3 συμπιεσεις βιντεο μαζι αντε 4 μαξιμουμ και τιποτε αλλο δε με φθανει η μνημη.
Ουτε να ανοιξω ενα αρχειο Word κλπ. :003:
Ομως ενας φιλος καιτοι ειχε 1GB μνημη οταν κλαδεψε το swap file μου ειπε οτι του εκανε ****** ο Norton Antivirus.... :confused:
Tips and tricks
Αν θελετε μπορειτε να αυξησετε το μεγεθος του swap file αν αυτο υπαρχει ηδη και γινεται χωρις να επανεκκινησετε τον Η/Υ. ;)
Aν ομως θελετε σωνει και καλα να το μικρυνετε πρεπει να επανεκκινηθει.
Eπισης τα ΧΡ μεγιστα δεχονται μεχρι 4GB μνημης (swap file + φυσικη μνημη).
Αν δεν σας αρκει τοτε πατε σε Win 2003, Linux, Win64.
maddoctor
11-02-2005, 10:39
Επειδή μου ήρθε ένα pm σχετικά, θεωρώ την ιδέα του Greek λιγάκι μη σωστή.Γιατί το λέω αυτό......Είναι γνωστό το transfer rate του USB 2.0 είναι 480 Mbps (δηλαδή 60ΜΒ/s), ενώ το transfer rate του SATA πχ (εγώ τουλάχιστον πάνω στο SATA είχα το pagefile), είναι 150MB/s.Από αυτό και μόνο φαίνεται ότι η ταχύτητα του εσωτερικού δίσκου είναι 2.5 φορές πιο γρήγορη.Άρα ένα σύστημα που στηρίζεται πάνω σε ένα τέτοιο σκληρό, έχει πιο αργή ανταπόκριση.Θα μου πείτε φυσικά, ότι ο σκληρός μπορεί να κάνει και άλλα πράγματα μαζί.Και πάλι, δεν θα πέσει τόσο η απόδοση, ώστε να φτάσει το 60 ή πιο κάτω.Θεωρώ λοιπόν προσωπικά ότι η καλύτερη λύση είναι ο σκληρός και όχι ένα usb disk.Βέβαια, εάν έχεις πρόβλημα χώρου ή δεν σε ενδιαφέρει τόσο η ταχύτητα, τότε ναι μπορείς να το δοκιμάσεις, αλλά εγώ προσωπικά ποτέ δεν θα το έκανα.Νομίζω ότι με αυτό μου το σχόλια εξηγώ την απάντηση μου. ;)
Braveheart1980
06-04-2005, 22:17
Τι να κανω:
(1)Να κανω ενα ξεχωριστο partition στον 200αρι μου για page file?
(2)Να βαλω το page file σε υπαρχον partition του 200αρι?
(3)Γυρω στα 1 gb max ειναι καλα να το ορισω?
Ή κατι αλλο?
ΥΓ Μιλαμε για το πρωτο pc της υπογραφης μου
Συνήθως είναι 1,5 φορά το μέγεθος της φυσικής σου μνήμης και καλό είναι να είναι σταθερό. Όχι Windows managed.
Αυτό που αναφέρεις για το 200άρι... καλό είναι ο δίσκος να είναι εντελώς άδειος, να φτιάξεις το swap file στην αρχή του δίσκου σταθερό (όπου και ο δίσκος είναι γρηγορότερος), και μετά ξαναβάλε μέσα ότι data έχεις. Άν φτιάξεις διαφορετικό partition, θα ξέρεις ότι δεν είναι στην αρχή του δίσκου, αλλά (αναλόγως το μέγεθος) στη μέση του δίσκου.
Braveheart1980
06-04-2005, 22:35
Συνήθως είναι 1,5 φορά το μέγεθος της φυσικής σου μνήμης και καλό είναι να είναι σταθερό. Όχι Windows managed.
Αυτό που αναφέρεις για το 200άρι... καλό είναι ο δίσκος να είναι εντελώς άδειος, να φτιάξεις το swap file στην αρχή του δίσκου σταθερό (όπου και ο δίσκος είναι γρηγορότερος), και μετά ξαναβάλε μέσα ότι data έχεις. Άν φτιάξεις διαφορετικό partition, θα ξέρεις ότι δεν είναι στην αρχή του δίσκου, αλλά (αναλόγως το μέγεθος) στη μέση του δίσκου.
Ακομα και αν κανω ενα partition στην αρχη του δισκου με το partition magic 8?
(Δηλαδη οπως βλεπουμε με το σκληρο σαν μια "λωριδα" , εννοω να κανω το page file στα αριστερα και επειτα ο,τι εχω)
Δεν υπαρχει αλλος τροπος??Πρεπει να σβησω τα δεδομενα???(Εχω 108 gb mp3+videoclips!)
Με 1 GB μνημη θα πω ενα:κατηργησε το!
Μονο το δισκο ταλαιπωρει και ειναι πολυυυυ αργοτερο απο τη μνημη η οποια σε καλυπτει.
Braveheart1980
07-04-2005, 01:10
Με 1 GB μνημη θα πω ενα:κατηργησε το!
Μονο το δισκο ταλαιπωρει και ειναι πολυυυυ αργοτερο απο τη μνημη η οποια σε καλυπτει.
Βρε λες???
Παντως μπορω να κανω αυτο που λεω με το πμ8 λιγο πιο πανω???
Μπορείς να το κάνεις κι αυτό... Αλλά σε καμία περίπτωση να μην το αφαιρέσεις εντελώς.... Με το που θα βάλεις κανένα βαρύ παιχνιδάκι, ΜΠΑΜ.... πάρτο στην οθόνη το μήνυμα λάθους για Low Virtual Memory.
maddoctor
07-04-2005, 09:15
Εγώ πάντως μς 1 GB μνήμη που έχω και δουλεύω rendering ταινιών, μαζί με άλλα πράγματα, του έχω κάνει ban του pagefile και ησύχασα.Μπορείς να ρίξεις και μια ματιά εδώ, όπου συζητήτε το όλο θέμα διεξοδικά
http://66.160.185.67/vbull/vb/showthread.php?t=1176
Braveheart1980
07-04-2005, 09:59
Αρχιζω παντως να σκεφτομαι αν αξιζει
Εννοω αν η ταχυτητα που θα διαβαζετι το page file απο τον 200αρη ειναι τελικα μεγαλυτερη απ'οτι αν το διαβαζε απ'τους ραπτορες ( με το ολο "στριφογυρισμα" των σκληρων για να διαβασει και αλλα δεδομενα)
Υπαρχει κανας τροπος να το μετρησω???
Ασχετο αλλα υπαρχει flash disk σε firewire???
Braveheart1980
09-04-2005, 16:04
Κατι τελευταιο
Εκανα ξεχωριστο partition (4gb) και εβαλα το page file
Τι βαζω στο Initial Size?
0 ΜΒ ή 1,5χμνημη που εχω?Ή μηπως κατι αλλο?
ΥΓ (Στο μαξ εβαλα τη μεγιστη χωρητικοτητα του δισκου)
Braveheart1980
09-04-2005, 16:36
Ή μηπως να βαλω initial και max size το ιδιο ?
Το τελευταίο. Και στα δύο το ίδιο μέγεθος ... Για να σου το κρατάει σταθερό.
η προσωπικη μου αποψη, και επειδη λογω εργασιων θελω δε θελω το page file πρεπει να υπαρχει, ειναι να το βαλεις σε δαιφορετικο φυσικο δισκο απο αυτον που ειναι τα windows και οι εφαρμογες...
μην πειράξεις το δίσκο με τα mp3. Γιατί αν γίνει καμιά στραβή θα σε κλαίνε οι ρέγγες! Εδώ εγώ έκανα μια μπούρδα και έχασα 30gb με τραγούδια.... Δεν τα έχασα ακριβώς αλλά έπρεπε να τα περάσω από 30 cd ξανά στο δίσκο. Άσε άσε τραγωδία. Πρόσεχε μόνο φίλε.
παντως εγω με το partiton magic 8 εχω κανει απειρες διαμορφωσεις στο raid (που ειναι και τα windows) και ποτε μα ποτε δεν ειχα προβλημα.
δε διαφωνώ. Απλά το πρόλημα το έκανα εγώ! Είναι πολύ εύκολο να καταστρέψεις τα δεδομένα σου με το partition magic με δυό 3 κλίκ μόνο. Από δώ και μπρός δεν πειράζω τίποτα.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.