PDA

View Full Version : 'Ακουστε' το PC σας κατω απο Linux!!!

thiodor
29-06-2005, 13:32
Σημερα επεσε σε ενα αρκετα ενδιαφερον ποστ σε ενα blοg site.
http://www.janitha.com/archives/33
Με λιγα λογια περιγραφει πως μπορουμε να 'ακουσουμε' μεσω της καρτας ηχου μας τον σκληρο μας δισκο,ενα αρχειο τχτ,τα πακετα που πηγαινοερχονται στην καρτα δικτυου μας και αλλα πολλα. Ο ηχος που βγαινει ειναι παραξενος και εχει φαση.
Εγω δοκιμασα κατι αλλο.Εγραψα ενα μικρο Loop κατω απο bash που να μετραει απο 1 εως το 1000-2000 και μετα το ετρεξα ωστε να το ακουσω πχ.
sh text.sh >/dev/dsp
και το αποτελεσμα ηταν φανταστικο.
Περιμενω τις εντυπωσεις σας!!!
Αν κανεις μπορει να 'ακουσει' την καρτα γραφικων του ας μας πει γιατι ακομα δεν μπορεσα να το κανω!!!
ΥΓ: δυσκολο εως απιθανο να γινει κατω απο windows!

BloodyHeaven
29-06-2005, 13:55
Ερώτηση αν κάνουμε τα πάντα για να έχουμε ένα αθόρυβο pc αυτό για πιό λόγο το χρειαζόμαστε πέραν της περιέργειας?

sotiris
29-06-2005, 14:35
Σημερα επεσε σε ενα αρκετα ενδιαφερον ποστ σε ενα blοg site.
http://www.janitha.com/archives/33
Με λιγα λογια περιγραφει πως μπορουμε να 'ακουσουμε' μεσω της καρτας ηχου μας τον σκληρο μας δισκο,ενα αρχειο τχτ,τα πακετα που πηγαινοερχονται στην καρτα δικτυου μας και αλλα πολλα. Ο ηχος που βγαινει ειναι παραξενος και εχει φαση.
Εγω δοκιμασα κατι αλλο.Εγραψα ενα μικρο Loop κατω απο bash που να μετραει απο 1 εως το 1000-2000 και μετα το ετρεξα ωστε να το ακουσω πχ.
sh text.sh >/dev/dsp
και το αποτελεσμα ηταν φανταστικο.
Περιμενω τις εντυπωσεις σας!!!
Αν κανεις μπορει να 'ακουσει' την καρτα γραφικων του ας μας πει γιατι ακομα δεν μπορεσα να το κανω!!!
ΥΓ: δυσκολο εως απιθανο να γινει κατω απο windows!

σε μια chaintech mobo που έχω πάντως, με ενσωματωμένο ac'97, δε χρειάζεσαι κάποιο script για να ακούς το ide, αρκεί να έχεις ανοικτά τα ηχεία:D

circular
29-06-2005, 20:21
thiodor υπάρχει πανεπιστήμιο στη σουηδία που προσφέρει διδακτορικό με το θέμα που αναφέρεις... και αλλα παράξενα, πχ να συνθέσεις μια μελωδία από τα εκατομμύρια ιστοσελίδων που υπάρχουν κλπ. δε θυμαμαι το λινκ τώρα, θα το ψαξω και θα το ποστάρω.

ThorLite
29-06-2005, 21:01
Ενα AM ραδιοφωνο κοντα σε CPU εχει πολυ ενδιαφερον ειδικα αν τον βαλεις να τρεχει διαφορα πραγματα ακους πως ειναι σε idle ποσο διαφορετικα ζωριζεται κτλ........