PDA

View Full Version : Ποιά linux?

lakrosch
06-07-2005, 18:28
Ποιά λινουξ προτείνετε να εγκαταστήσω σ'έναν αρχαίο υπολογιστή? (200Mhz, 128 RAM, 3gb HDD). Προφανώς ψάχνω για μια πολύ ελαφριά διανομή.

Skinny13
06-07-2005, 19:30
http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=10968

chaos
06-07-2005, 20:01
Βρε παιδια οταν ακουω καποιον να λεει ποια Linux στο πληθυντικο μου θυμιζει πενταχρονο παιδι με συνδρομο Down.
Ειναι ΤΟ Linux και TO windows.Το windows ειναι ΟΝΟΜΑ οχι πληθυντικος αντικειμενου.
Συγγνωμη εαν καποιοι προσβληθουν αλλα δεν εχω σκοπο να προσβαλλω οποιονδηποτε.Απλως ειναι οχι μονο η λαθεμενη χρηση της ελληνικης αλλα και η αδυναμια κατανοησης βασικων τροπων εκφρασης.
Εξαλλου καταλαβαινω γιατι καποιος θα καλουσε το λειτουργικο της MS τα windows αλλα ποιος ειναι ο λογος που καποιος θα χρησιμοποιουσε πληθυντικο για το Linux.Μηπως επειδη εχει συνηθισει στον ορο τα windows και αδυνατει να καταλαβει οτι δεν εχουν ολα τα λειτουργικα ονομα σε πληθυντικο?

lakrosch
06-07-2005, 20:18
http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=10968
Εδώ γίνεται συζήτηση για πολύ δυνατότερο συστήμα. Πιστεύετε πως μπορεί να σηκώσει μια από τις γνωστές διανομές χωρίς πρόβλημα?

Off topic: Tο "ποιά" πάει στον όρο "διανομή" Linux. Συγνώμη, παρέλειψα τη λέξη διανομή. Αλλά χαλάρωσε λίγο και απέφυγε τους χαρακτηρισμούς. Αν άκανα λάθως μια φορά, σε μια ξένη λέξη δεν νομίζω να είναι και τόσο τραγικό. Στο κάτω κάτω έτσι συνηθισαμε να το λέμε.

chaos
06-07-2005, 20:24
Ενταξει με συγχωρεις...ισως ημουν λιγο οξυς αλλα εχω εξηγησει σε παρα πολλους ανθρωπους πως πρεπει να το λενε και σχεδον ολοι συνεχιζουν να χρησιμοποιουν πληθυντικο αγνοωντας πως το λαθος που διαπραττουν ειναι παρα πολυ σημαντικο.
Οποιος επιμενει στη χρηση πληθυντικου κατα τη γνωμη μου ειναι σαν να μην περασε απο το δημοτικο.

schumifer
06-07-2005, 21:59
Φίλε μου εσύ μάλλον χρειάζεσαι κάποια διανομή την οποια και θα πειράξεις αρκετά μετά την κανονική εγκατάσταση. Δε βλέπω γιατί να μη φορτώσεςι ας πούμε σούσε αλλά το γραφικό περιβάλλον ίσως να σου πέσει λίγο βαρύ. Μετά την εγκατάσταση θα πρέπει να ελέγξεις κάθε τι που τρέχει και να φροντίσεις λίγο το σύστημα να μη φορτώνει άχρηστα πράγματα. Με φτιάξιμο του πυρήνα και των modules νομίζω ότι θα πετάς αλλά για περισσότερα μάλλον από νταρθ και circular

WAntilles
06-07-2005, 23:40
Debian χωρίς Χ.

schumifer
07-07-2005, 02:14
Το χωρίς Χ δεν ξέρεις κατά πόσο θα τον βολέψει όμως. Μπορεί το παλικάρι να χρειάζεται gui

bourlas
07-07-2005, 20:52
http://www.watsky.net/

WAntilles
07-07-2005, 21:49
Το χωρίς Χ δεν ξέρεις κατά πόσο θα τον βολέψει όμως. Μπορεί το παλικάρι να χρειάζεται gui

Χρειάζεται - δεν χρειάζεται, ο γάιδαρος δεν μπορεί να πετάξει, κι ας λένε ό,τι θέλουν ο Ελεύθερος Τύπος κι ο Ριζοσπάστης.

Με την παρακάτω σύνθεση:

(200Mhz, 128 RAM, 3gb HDD)

και ειδικά την πενιχρή RAM, τα X και το GUI, [ωμοτίκ] τα έχωμε, ξεχάααααααααασει. [ωμοτίκ]

skouket
08-07-2005, 18:49
Χρειάζεται - δεν χρειάζεται, ο γάιδαρος δεν μπορεί να πετάξει, κι ας λένε ό,τι θέλουν ο Ελεύθερος Τύπος κι ο Ριζοσπάστης.

Με την παρακάτω σύνθεση:

και ειδικά την πενιχρή RAM, τα X και το GUI, [ωμοτίκ] τα έχωμε, ξεχάααααααααασει. [ωμοτίκ]

Θα τρεξει μια χαρα το Χ και με ενα ελαφρυ Window Manager οπως ο WindowMaker η ο XFCE θα παει ικανοποιητικα.

Αν δες θες να δοκιμασεις SlackWare lakrosch, τοτε υπαρχουν αρκετες μικροτερες και ελαφρυτερες διανομες οπως κατι peanut linux και κατι damn small linux :)
ριξε μια ματια στο site: http://distrowatch.com/

DarthMoul
08-07-2005, 18:55
Κατ'αρχήν δεν μας είπες πόση εμπειρία έχεις από linux. Μπορείς όντως να τρέξεις μια πολύ ελαφριά σύνθεση του λειτουργικού που να χρειάζεται λίγο δίσκο και να έχεις και ένα σχετικά καλό GUI. Αλλά αυτά θέλουν κάποια εμπειρία.

Μετά θα πρέπει να μας πεις την χρήση της μηχανής. Με 128 MB, ακόμα και ένα ελαφρύ gui με firefox θα υποφέρει.

skouket
08-07-2005, 19:18
Πριν βαλω 256MB στο Celeron 433Μhz σαραβαλακι μου ειχα 128MB και o WindowMaker και με Firefox πηγαινε εστω και αν γεμιζα την μπαρα με tabs.
Παντως μια αναβαθμιση για μνημη θα ηταν καλο να γινει.

Τρεχω slackware.