View Full Version : ερωτηση για λινουξ suse 9.3
Καλημερα.
Υπαρχει καποιο σαιτ που μπορω να κατεβασω προγραμματα για αυτο το λειτουργικο? Οταν παω σε tucows.gr και διαλεγω ενα προγραμμα ας πουμε με ρωταει πια διανομη θελω.
Χ11, console, SX3, και κατι τετοια. Εγω τι να κατεβαζω?
Ειμαι νεος στο λινουξ και δεν ξερω τιποτα σχεδον.
Κατεβασα ενα για διαφορες εκδοσεις αλλα δεν μπορεσα να κανω εγκατασταση σε καμια. Εκτος αν εκανε και δεν το καταλαβα.
Την διανομη αυτη την εχω βαλει σε ενα partition του δισκου αν βοηθαει αυτο.
Καλημερα.
Υπαρχει καποιο σαιτ που μπορω να κατεβασω προγραμματα για αυτο το λειτουργικο? Οταν παω σε tucows.gr και διαλεγω ενα προγραμμα ας πουμε με ρωταει πια διανομη θελω.
Χ11, console, SX3, και κατι τετοια. Εγω τι να κατεβαζω?
Ειμαι νεος στο λινουξ και δεν ξερω τιποτα σχεδον.
Κατεβασα ενα για διαφορες εκδοσεις αλλα δεν μπορεσα να κανω εγκατασταση σε καμια. Εκτος αν εκανε και δεν το καταλαβα.
Την διανομη αυτη την εχω βαλει σε ενα partition του δισκου αν βοηθαει αυτο.
Δοκιμασε να διαβασεις καποιο documentation πρωτα.
Ολο και κατι θα δινει η SuSe μαζι με την διανομη ..αλλιως τσεκαρε google ή ξαναποσταρε με το προβλημα σου.
http://packman.links2linux.org/. Οσοι χρησιμοποιουμε suse ορκιζομαστε σε αυτο το site. Αν δεν βρεις εκει ενα rpm που ψαχνεις (στην τελευταια του εκδοση ακομα και για παλιοτερες διανομες) δεν θα ο βρεις πουθενα...
Τα αρχικά δεν ξέρω τη σημαίνουν, αλλά ουσιαστικά είναι αρχεία pre-compiled για το λειτουργικό σου, αντίθετα με τα sources τα οποία τα κανεις εσύ εκτελέσιμα κάνοντάς τα compile.. Πχ κάτι σαν .exe στα windows.
Τα εγκαθιστάς δίνοντας στην γραμμή εντολών rpm -vhi ..όνομα αρχείου που κατέβασες...
Σε κάποιες διανομές αν από γραφικό περιβάλλον τρέξεις το αρχείο το εγκαθιστά με δίαφορα προγράμματα.
_daemon_
11-07-2005, 11:04
Redhat Package Manager aka RPM
στο suse γίνονται αυτόματα εγκατάσταση με το YaST που ελέγχει και αν πληρούνται τα κατάλληλα dependencies.
Αρκετά ενημερωμένο και σε rpm πακέτα.
http://home.tiscali.be/raoul.linux/download.htm
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.