PDA

View Full Version : Erase-Unformat DVD-RW

n1ck0s
10-09-2004, 10:12
Ψάχνω prog για να κάνω Erase-Unformat ένα DVD-RW. Δεν θέλω απλά να το σβήνει αλλά να χάνει και κάθε πληροφορία format... Έχω Plextor 708A

pani9500
10-09-2004, 10:22
To Nero δεν σου κανει??

paokaras45
10-09-2004, 10:24
Full format με το Nero και μαλλον είσαι OK!

john_dr
10-09-2004, 11:31
Full format αντί για quick.

n1ck0s
10-09-2004, 13:03
Έψαχνα το support τησ Symantec και έλεγε να βρω ένα util από την κατασκευτάστρια εταιρεία του DVD που να κανει UNFORMAT. να επαναφέρει το RW στην κατάσταση πριν από την πρώτη εγγραφή...

Μια δοκιμή θα με πείσει βέβαια αλλά το full Format κάνει Unformat??? Δεν θέλω να σβηστούν απλά όλα τα αρχεία...

pani9500
10-09-2004, 14:10
Έψαχνα το support τησ Symantec και έλεγε να βρω ένα util από την κατασκευτάστρια εταιρεία του DVD που να κανει UNFORMAT. να επαναφέρει το RW στην κατάσταση πριν από την πρώτη εγγραφή...

Μια δοκιμή θα με πείσει βέβαια αλλά το full Format κάνει Unformat??? Δεν θέλω να σβηστούν απλά όλα τα αρχεία...

Ποια ειναι η Symantec??Αυτο περι unformat πρωτη φορα το ακουω, δωσε κανα link να δουμε τι γινεται...
Παντως και εγω με το 708Α ειχα προβληματα με το 1.07 firmware (οχι ομως με DVD-RW) και τωρα ειμαι με το 1.03!Παντως μεχρι στιγμης μου εχουν ηδη χαλασει 2 επανεγγραψιμα δισκακια Sentinel(τα γραφει κανονικα αλλα στο τελος δεν κανει data verification και αλλοτε ειναι readable και αλλοτε οχι), χωρις να εχω γραψει πανω απο 10 φορες στο καθενα, δεν ξερω τι ακριβως γινεται με τα DVD-RW...μαλλον ειναι πιο ευαιθητα απο τα CD-RW!
Πες μας τι ακριβως προβλημα εχεις εσυ με τα RW!

Hemispasm
10-09-2004, 15:19

Μια δοκιμή θα με πείσει βέβαια αλλά το full Format κάνει Unformat??? Δεν θέλω να σβηστούν απλά όλα τα αρχεία...Η Symantec του Norto antivirus? Και τι σχεση εχει με το DVD και το τροπο που θα κανεις format? επισης δεν καταλαβαινω τον ορο unformat. Το RW δεν μπορει να επιστρεψει στη φυσικη κατασταση που ειχε πριν τη πρωτη εγγραφη. Απλα με full format δε θα σβηστει μονο το TOC αλλα θα γραψει και πανω απο τα δεδομενα εξαφανιζοντας τα.

Greek
10-09-2004, 15:35
Unformat???????

n1ck0s
10-09-2004, 16:23
Symantec Norton Ghost v9.0 - Compatibility with CD-R/RW discs

* Ghost is compatible with both CD-R and CD-RW discs.
* Do not format the CD-RW disc before writing to it with Ghost. Ghost will not write to a CD-RW disc that already has a file system or data on it.
* If you want to re-use a CD-RW disc (that is, save a new image file that replaces the old image file), first use the CD's utility software to wipe the disc. Remove all data and all formatting information. With some CD utilities this procedure is called a "deep erase" or a "physical erase."

Αυτό με το unformat που έγραψα παραπάνω ήταν λίγο παραπλανητικό. "deep erase" or a "physical erase." λέει ο τύπος... τι εννοεί? Full format? Τέσπα, θα το δοκιμάσω αύριο και θα σας πω.

Hemispasm
10-09-2004, 17:02
full format / full erase etc ;)

n1ck0s
10-09-2004, 17:24
Αυτό το "Do not format the CD-RW" που λέει είναι που με μπερδεύει...

Hemispasm
10-09-2004, 19:10
Η αληθεια ειναι οτι αυτο ειναι λιγο περιεργο:

Ghost will not write to a CD-RW disc that already has a file system or data on it.File system θα εχει το CD εκτος και αν ειναι καινουριο. Γιατι δεν γραφεις σε CD Recordable?

n1ck0s
11-09-2004, 12:12
Λοιπόν... Έκανα ένα full erasε και πήρα επιτέλους back-up image σε DVD-RW μια χαρά! Όλα τα λεφτά παιδιά!

Ο τύπος που γράφει τα support articles της Symantec δεν την παλεύει και πολύ.