View Full Version : Το 56.2% των software develepers χρησιμοποιεί Open source
DarthMoul
18-07-2005, 07:23
Αυτό δείχνουν οι μετρήσεις που έγιναν για το 2004. Μαζικές και επιθετικές μεταβάσεις των κατασκευαστών software από proprietary σε open source devtools, καθώς και εκτεταμένη χρήση open source κώδικα, αλλά και παραγωγή open source προϊόντων.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι πλέον θα είναι δύσκολο να επιβάλλει κάποιος την δική του πλατφόρμα και την δική του μεθοδολογία ανάπτυξης. Το σημαντικότερο είναι πως βρισκόμαστε πλεόν πολύ κοντά στην στιγμή που η παραγωγή open source κώδικα θα ξεπεράσει αυτή του proprietary.
http://slashdot.org/article.pl?sid=05/07/17/1313219&from=rss
http://www.internetnews.com/stats/article.php/3520066
JohnFishy
18-07-2005, 12:13
Παντως εγω ξεκινησα να δουλευω πριν κανα μηνα σε μια μεγαλη (για τα δεδομενα της ελλαδας) εταιρεια και χρησιμοποιουνε Windows σε καθε pc (συνολο περιπου 5κ pc εχει η εταιρεια στα γραφεια της αθηνας), η βαση ειναι DB2 (που φανταζομαι δεν ειναι τσαμπα - το αντιθετο) κλπ. Και ερωτω: Γιατι μια εταιρεια να πληρωνει τοοοοοσα πολλα λεφτα για να χρησιμοποιει proprietary software και πχ σε μας να το γυριζανε σε ενα linuxακι που ειναι και free και σε οτι αντιστοιχο υπαρχει σε open-source.
ΕDIT: Ξαναδιαβασα το ποστ μου και ξεχασα να πω οτι και γω για το development department μιλαω.
DarthMoul
18-07-2005, 13:00
Οι παράγοντες για αυτό που λες είναι άπειροι.
Κατ'αρχήν ο edp manager έχει ιδέα του τι σημαίνει unix/linux;
Δεύτερον, το software που φτιάχνετε το πουλάτε ή το χρησιμοποιήτε εσωτερικά;
Τρίτον: Κόστος εκπαίδευσης προσωπικού και οι εκπτώσεις από την M$.
Τέταρτο: Όταν θα γίνει πυρηνικός πόλεμος όλοι θα έρθουν στην Ελλάδα. Εδώ τα πάντα φτάνουν 50 χρόνια μετά.
Πέμπτο και τελευταίο: Κανείς δεν απολύθηκε ποτέ επειδή αγόρασε Intel και Windows.
Κάνε μια μελέτη στο ζήτημα, γράψε ένα technical/financial report και στείλτο προς τα πάνω. Εγώ αυτό κάνω πάντα. Και δικαιώνομαι πάντα.
Μην φοβάσαι που είσαι νέος στην δουλειά. Εγώ έκανα το πρώτο μου report στους 2 μήνες και με κοιτάζανε σαν κινέζο. Τώρα είναι αλλιώς τα πράγματα. οι servers τρέχουν linux, και τα τρία τελευταία χρόνια έχουμε εξοικονομήσει κάπου 70Κ ευρώ σε software και hardware. Μιλάμε για περιβάλλον με 30 υπολογιστές όλους και όλους. 800 ευρώ ανά τερματικό/ανά έτος είναι λεφτά.
JohnFishy
18-07-2005, 13:21
Εγω δεν μπορω να το στειλω γιατι ειμαι 22 χρονων, θα δουλεψω μονο το καλοκαιρι καθως εχω ακομα ενα χρονο σπουδων οποτε δεν τους ενδιαφερει και παρα πολυ το τι λεω εγω. Το software που φτιαχνουμε χρησιμοποιειτε για τους partners της εταιρειας και σαν tools στο intranet. Οποτε δεν πωλειτε σε κανεναν. Δινεται δωρεαν σε οσους εχουν σχεση με την εταιρεια, τις πωλησεις της κλπ.
Eγω προσωπικα θα ντρεπομουν να μου ερχετε ο τυπος που ειναι διευθυντης (ή προϊσταμενος ξερω γω) και να μου λεει "αν μπορεις ελα το απογευμα σπιτι να κανουμε μια εγκατασταση τα linux (θα ειχε σκοπο να κανει 2-3 distros install)"
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.