PDA

View Full Version : C++ profiler για linux

yop
19-07-2005, 19:41
Χρησιμοποιεί κάποιος profiler για C++? Με ενδιαφέρει κυρίως το code coverage αλλά θέλω και τα υπόλοιπα καλούδια που προσφέρουν. Δυστυχώς έχω χαθεί λίγο στο google. Ακόμα και μόνο επιγραμματικά προτάσεις μου κάνουν για να μην δοκιμάζω ό,τι βρίσκω μπροστά μου (μη νομίζετε ότι τεμπελιάζω αλλά για να δεις ότι πραγματικά σε βολεύει ένα εργαλείο θέλει αρκετό χρόνο και μου είναι λίγο απαραίτητο τώρα).

DarthMoul
19-07-2005, 20:36
Αν μιλάς για x86 τότε vtune. Το κατεβάζεις από το site της Intel. Στα windows το πληρώνεις :p
Αν έχεις linux κάνε όλο το profiling εκεί και στο τέλος μεταφέρεις τα sources στα windows για να φτιάξεις το distribution binary.

yop
22-07-2005, 09:52
Κατέβασα τον compiler και το vtune απο το site της Intel αλλα έχω πρόβλημα στην εγκατάσταση. Για τον μεν compiler μου απαντά:
Installing...
error: ./intel-icc8-8.1-028.i386.rpm cannot be installed
Installation failed.
ενώ για το vtune όταν εκτελώ το install.sh δεν παίρνω κανένα output και επιστρέφει κατευθείαν. Κατέβασα για τον compiler τον installation guide for usupported linux systems αλλά δεν έχω κάνει την προσπάθεια (είναι το pc της δουλειάς και δεν είναι να παίζω...).
Το σύστημα μου είναι ένας Ρ4 στα 2.0 Ghz με 512 Mb Ram. Το λειτουργικό μου είναι Suse Linux 9.1 (έκδοση rpm 4.4.1, την δίνω γιατί είναι rpm based installatiion). Έχεις πετύχει πουθενά κανένα αντίστοιχο πρόβλημα; (θεωρητικά ικανοποιώ όλες τις απαιτούμενες προυποθέσεις για την εκγατάσταση)
Κάποια στιγμή το ΣΚ θα προσπαθήσω και στο pc του σπιτιού (Suse 9.3) να δω τι γίνεται αλλά βασικά το χρειάζομαι στο pc της δουλειάς.

DarthMoul
22-07-2005, 10:10
Ότι και να λέει η Intel, τα rpm της δεν δουλεύουν σε τίποτα άλλο εκτός από Redhat.
Κάνε rpm2targz και προχώρα μόνος σου με το χέρι. Κάνε εγκατατάσταση σε user directory ως user yop πχ και άλλαξε κατάλληλα το PATH και το LD_LIBRARY_PATH.

Για τον vtune θέλει πείραγμα ο kernel. Δεν θυμάμαι ακριβώς τι γιατί έχω να τα κάνω πολύ καιρό να τα κάνω αυτά. Θα τα βρεις στο google.

Ελπίζω να βοήθησα.