PDA

View Full Version : Eλληνικο ΟCR

vazelo
10-09-2004, 18:59
Υπάρχει κανενα καλο?Γιατι αυτο που ηταν μαζι με τον σαρωτη μου-AΒΒΥ Finereader ver 5.0-δεν διαβαζει ελληνικα...

apotsi
10-09-2004, 19:03
Αυτό το πρόγραμμα θα σου έλεγα και εγώ...
Την νεότερη έκδοσή του βέβαια...

Την 7.0 Professional

Είναι πολύ καλό προγραμματάκι...

outlaw
10-09-2004, 19:08
Υπάρχει κανενα καλο?Γιατι αυτο που ηταν μαζι με τον σαρωτη μου-AΒΒΥ Finereader ver 5.0-δεν διαβαζει ελληνικα...
Στο site της ABBYY θα βρείς patch για τα Ελληνικά....και δεν υπάρχει καλύτερο.

schumifer
10-09-2004, 23:35
Finereader 7.Μπορεί να μην πολυκαταλαβαίνει κάποια Ω και κάποια ς αλλά καλύτερο απόλα τα άλλα, σύμφωνα τουλάχιστον με τα σχετικά περιοδικά!

Prokopas
11-09-2004, 01:08
Θα συμφωνήσω με τα παιδιά. ΤΟ χρησιμοποιώ εδώ και αρκετό καιρό και έχω γλυτώσει πολύ γράψιμο. Πάντα όμως (όπως και όλα τα προγράμματα) θέλει τις διορθώσεις του.

princess
11-09-2004, 01:14
εγω παντως βολευομαι με το προγραμμα του office.. το σκαναρει μια χαρα στα ελληνικα (ολα τα προγραμματα που δοκιμασα με παιδευαν αφανταστα) και μου το ανοιγει και απευθειας στο word για να συμμαζεψω οτι ξεφυγε.... Δοκιμαστε το.

Prokopas
11-09-2004, 01:32
Πoιο πρόγραμμα του office εννοείς princess?

princess
11-09-2004, 01:37
στα εργαλεια του office... το doc scanning... εχω ελληνικο Office αν παιζει ρολο αλλα ειναι αστερι στην συγκεκριμενη δουλεια

NARSIS
28-09-2004, 04:49
λοιπον το finereader 7 ειναι πολυ καλο. οχι τοσο καλο ομως οσο το readiris 9 προ (επεσε ενα demo στα χερια μου και ενθουσιαστηκα, δοκιμαστε το ή αγοραστε το). σε συγκριτικα παλι που ειδα το οmnipage ειναι το καλυτερο απο ολα για την ελληνικη γλωσα και τις γραμματοσειρες της.

αληθεια princess για ποιο προγραμμα του ofice μιλας και ποιας χρονιας (2003προ?). λυπαμαι δεν το εχω για να ξερω. μηπως ομως χρησιμοποιει τη μηχανη αναγνωσης κανενος αλλου προγραμματος, αλλα απλα σου εμφανιζει δικο του interface?

princess
28-09-2004, 17:53
Microsoft office document scanning. Υπηρχε στο office xp υπαρχει και στο Office 2003... στα εργαλεια. Δεν εχω κατι αλλο σε Ocr, οποτε προφανως δουλευει μονο του, και ανοιγει τα εγγραφα και σε word...

maddoctor
28-09-2004, 20:48
Συμφωνώ και εγώ: Abbyy Fine Reader 7.0 Pro με τα ελληνικά ;) ;)
Το πρόγραμμα μπορείς να το βρεις στο http://www.abbyy.com/download/?param=28844 και τα ελληνικά από το http://fr7.abbyy.com/fr70addlang/exe/Greek.exe ;)

blkik
29-09-2004, 00:02
Εμένα πάλι διαβάζει και ελληνικά και αγγλικά και Γαλλικα και Γερμανικά
Πρέπει να κατεβάσεις τα αντίστοιχα patch για κάθε γλώσσα που θες(έχει δεκάδες)
Απο Σλαβάκικα μέχρι Σουαχίλι
Και μια που θα το κάνεις κατέβασε και την έκδοση 7

ERMOULIS
29-09-2004, 12:31
finereader 7!!!scanαρα 100 σελίδες με αυτο , τα έκανε εξαγωγη στο word ,του πατησα ορθογραφικό έλεγχο (έιχε ελάχιστα λαθάκια κυριώς τονισμού) και ήταν τέλειο το κειμένο!!!χαρις σε αυτό βγήκε αέρας η πτυχιακή μου !! thanks ABBYY!!!!!

NARSIS
29-09-2004, 17:09
ευχαριστω για την πληροφορια princess!! θα το κοιταξω αυτο στο οffice. επιμενω σε αυτα που αναφερω στο προηγουμενο ποστ μου! οσοι τα εχουν δοκιμασει ξερουν, οσοι τα δοκιμασουν θα με θυμηθουν. readiris παιδια. εχει 15-20% μικροτερο ποσοστο λαθων σε σχεση με το finereader.

για το office (ο οφις=φιδι που εβγαλε τον αδαμ απο τον παραδεισο ... και που θα κανει νεο μονοπωλιο, μετα την αποσυρση των staroffice και την εγκαταλειψη της υποστηριξης της sun στο openoffice).

tetee
22-06-2005, 00:04
Άκουσα για το Fine Reader ότι μπορώ να επεξεργαστώ αρχεία .gif ώστε να τα μετατρέψω σε αρχεία Word. Παρακολούθησα με ενδιαφέρον τη συζήτηση που έγινε εδώ αλλά δεν έβγαλα άκρη. Το ρωτάω, διότι δε διαθέτω scanner και, επιπλέον, δεν έχω επεξεργαστεί ποτέ εικόνες. Μπορεί κάποιος να μου πει με ποιο τρόπο θα εξάγω τα αρχεία μου στο Word;
Επίσης, κατέβασα το Fine Reader 7 από τη σελίδα της ΑΒΒΥ, μα είναι δοκιμαστική έκδοση και δε μπορώ να βρω σχετικό αρχείο να κατεβάσω παρά να γίνει η ενεργοποίηση online από την ίδια σελίδα. Λέτε αυτό να είναι επικίνδυνο;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

tetee
22-06-2005, 00:30
Να επισημάνω ακόμη ότι τα αρχεία .gif που έχω αφορούν πίνακες με λέξεις και αριθμούς σε στήλες. Δεν αφορούν άλλου είδους γραφικά, για αυτό το λόγο σκέφτομαι ότι θα μπορούσα να περάσω αυτούς τους πίνακες στο Word να τους επεξεργαστώ.

ERMOULIS
22-06-2005, 01:00
welcome!
δεν υπαρχει πρόβλημα , μπορεί να διαβάσει όλες τις εικόνες και όχι μόνο ότι σκανάρεις. Ανοιξε την και πάτα το κουμπί να την διαβάσει. μετα πάτα το κουμπι εξαγωγή σε word . είναι πολύ εύκολα. όντως χρειάζεται ενεργοποίηση online ή και απο το τηλέφωνο. Πού το βρίσκεις το επικινδυνο?τους πίνακες και τις στήλες πολύ πιθανό να σου τους αναγνωρίσει και να τους εισάγει ώς πίνακες.

maddoctor
23-06-2005, 20:21
Βέβαια για να έχεις ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, καλό είναι οι εικόνες που θέλεις να αναγνωρίσεις, να είναι στα 300dpi, αλλιώς ζορίζετε το πρόγραμμα.