View Full Version : Πρόβλημα με δίκτυο και access σε αρχεία του ενός pc
300Spartan
25-07-2005, 16:14
Δημιούργησα τοπικό δίκτυο 2 Η/Υ(windows XP SP2 και οι 2,cross over καλωδιο).Εχω απενεργοποιήσει όλα τα firewall,αλλά μόνο που έχω πετύχει είναι να επικοινωνούνε με ping τα 2 pc και να μην έχει δικαίωμα πρόσβασης ο 2ος στον 1ο(που έχει και πρόσβαση στο internet).Με λίγα λόγια δεν γίνεται και internet Sharing.Αν υπάρχει καμμιά πρόταση ή αν χρειάζεται να διευκρινήσω και κάτι αλλο θα περιμένω...
Έχω διαβάσει τους οδηγούς που προτείνονται και ακολούθησα πιστά τα βήματα...Επίσης θα 'ηθελα να μάθω πως μπορώ να καταργήσω το υπάρχον δίκτυο και να εγκαταστήσω ένα καινούριο σε περίπτωση που έκανα καποια σοβαρή παράλειψη
Έβαλες gateway στον 2ο την IP του πρώτου?
300Spartan
25-07-2005, 18:41
Ναι όλα είναι ελεγμένα από αυτή την άποψη,ξεκίνησα να δοκιμάσω να μοιράσω το ιντερνετ μέσω του DSLmodem αλλά και μπερδέυτηκα.Καμμια προτεινόμενη διαδικασία για το παραπάνω;Πήρα το USB καλώδιο που χρειαζόταν αλλά δεν ξέρω ποιο pc είναι προτιμότερο να συνδέσω με το USB.H Vivodi μου πρότεινε το 2ο pc,το δοκίμασα αλλά χωρίς επιτυχία
WAntilles
26-07-2005, 14:21
Εάν έχεις ethernet aDSL modem-router, η σωστότερη δουλειά γίνεται με το να πάρεις ένα 5άρι 100άρι ethernet switch (€30) και 3 καλώδια ethernet cat5e straight και να τα συυνδέσεις έτσι.
Εάν έχεις απλό aDSL modem που να μην είναι καί router, ή που δεν είναι ethernet, να το ξεφορτωθείς και να πάρεις ένα σοβαρό ethernet aDSL modem-router με ενσωματωμένο hardware firewall. Υπάρχουν εξαιρετικές λύσεις (καί μάλιστα με ενσωματωμένο ethernet switch - άρα γλυτώνεις τα παραπάνω €30) με €60.
Άνοιξε ένα dos παραθυρο και τρέξε την εντολη tracert www.otenet.gr
Θα αρχίσει να σου δείχνει τις IP που περνάει μέχρι να φτάσει στον otenet. Δες για αρχή αν φτάνει μέχρι την IP του άλλου μηχανήματος για αρχή ώστε να δούμε ποιο φταίει...
Βαλε το προγραμμα που προτεινει ο emnezia στον sticky οδηγο για δικτυα του tefra..Οχι μονο το ιντερνετ θα κανεις share αλλα θα λειτουργει κανονικα το δικτυο χωρις να χρειαζεται να απενεργοποιεις το firewall,απλα με ενα διπλο κλικ στο εικονιδιο του προγραμματος..Αν το βαλεις μη ξεχασεις να κανεις κ τις ρυθμισεις που λεει ο emnezia!
Ερωτημα εχω DSL ωραια και εχω και τα 2 pc στο δικτυο μπορειτε να μου πειτε γιατι βγαζει αυτο το αποτελεσμα οταν κανω
Απο τα Wind το κανει αυτο
tracert www.otenet.gr
Δεν ήταν δυνατή η επίλυση του ονόματος του συστήματος προορισμού www.otenet.gr.
Δεν έχεις βάλει DNS server οπότε δεν μπορεί να κάνει την μεταγλώτιση του ονόματος σε ΙΡ...
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.