PDA

View Full Version : Αρχαριος σε Linux

mike7902000
28-07-2005, 10:08
Καλημερα,απο χτες παλευω να εγκαταστησω το SUSE 9.3!! Πιστευω να τα εκανα ολα καλα ,αν και δεν ειμαι και εντελως σιγουρος..:102: Λοιπον το προβλημα ειναι το εξης,με το που τελειωσε η εγκατασταση εκανε επανεκκινηση και εβγαλε το boot menu οπου επελεξα αναμεσα στις εντολες SUSE 9.3, δισκετα και ασφαλη λειτουργια του SUSE 9.3, την πρωτη. Φορτωνει λοιπον τα διαφορα του και μου βγαζει σε πρασινο φοντο το welcome και μου ζηταει να κανω login, το κανω και μου βγαζει μια γραμμη εντολων..Μηπως ξερετε τι κανουμε μετα για να εμφανίσει την επιφανεια εργασιας??(Ξερω ειναι κουτη ερωτηση αλλα..πρωταρης!!) :o

Alex
28-07-2005, 10:48
Κοιταξε και εγω ειδικος δεν ειμαι αλλα μπορει να σε βοηθησω λιγο αν ξεκινησεις το συστημα πατωντας XWindows σε βαζει σε γραφικο περιβαλλον

απο κει και περα σαν κωδικο μπορεις να βαλεις τα κλασσικα Root root
Administrator root μηπως και μπεις ετσι μεσα στο συστημα στην εγκατασταση ομως σε ρωτησε τι κωδικα να βαλεις δεν τα θυμασε??

ξανα μιλαμε

_daemon_
28-07-2005, 10:54
γράφεις startx και ξεκινάν τα XWindows

mike7902000
28-07-2005, 11:04
Λοιπον δοκιμασα αυτο που μου ειπες και μου βγαζει παλι το ιδιο(ΠΑτωντας XWindows), το ιδιο πρασινο φοντο.Δοκιμασα να μπω ως ροοτ αλλα παλι ζηταει μια εντολη.. Το 1ο παραξενο ειναι οτι στην εγκατασταση επελεξα αυτοματο login. Το 2ο είναι οτι δοκιμαζω σχεδον ολες τις εντολες μπας και μπω στην επιφανεια εργασιας κανονικα και οχι μεσω εντολων, αλλα τιποτα

mike7902000
28-07-2005, 11:07
Δοκιμασα το startx και γραφει κατι δικα του και γραφει στο τελος Fatal error IO error 104 και κατι με 0 events..Ελπιζω να σε κατατοπισα

circular
28-07-2005, 14:58
κατά την εγκατάσταση τι επιλογες έκανες? άφησες να εγκατασταθεί το γραφικό περιβάλλον? Αν ναι τοτε ως root σε μια γραμμή εντολών δώσε τις παρακάτω εντολές:

init 3
SaX2
όταν εκτελέσεις τη δεύτερη θα εμφανιστεί γραφικό περιβάλλον για να επιλέξεις τον τύπο της οθόνης και της κάρτας οθόνης σου, να ρυθμίσεις αναλύσεις κλπ. Αν όλα πάνε καλά μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία τότε βγαίνεις πάλι σε γραμμη εντολών. Εκεί δίνεις

init 5

Αν όλα πανε καλά θα μπεις στο γραφικό περιβάλλον. Αν όχι πες μας τι μηνύματα σφάλματος σου εμφανίζονται.