View Full Version : Δεν μπορω να γραψω το ISO σε Dual Layer
nickthegreek21
30-07-2005, 01:08
Διάβασα ένα παρόμοιο thread αλλα δεν με καλύπτει. Έχω ένα Image των 8 gb και δεν κατάφερα να το γράψω ούτε με alcohol 120%, ούτε με roxio 6 αλλα ούτε και με Νero (στο συγκεκριμένο δέχεταινα γράψει image μονο με CD writer). Το roxio μου βγάζει σαν μήνυμα, πως θα χρησιμοποιηθεί ένα UDF file system χωρίς bridge το οποιο υποστηρίζει αρχεία μεγαλύτερα τον 4gb.
Έχετε κάποια πρόταση για να γράψω το image μου, είναι έκδοση linux άρα δεν πρέπει να υπάρξει πρόβλημα με το boot.
Και κατι αλλο, το dvd ειναι +R DL και το writer Nec 3500A
Ευχαριστω
nickthegreek21
30-07-2005, 02:05
Ρε παιδες λιγη βοηθεια καιγομαιιιιι, ενα Image των 8 γκιγκα θελω να γραψω σε ενα κενο DVD dual layer
maddoctor
30-07-2005, 02:32
Υποθέτω έχεις την τελευταία έκδοση του Nero 6.6.0.15α!?
Ρίξε μια ματιά εδώ μπας και σε βοηθήσει : http://www.videohelp.com/forum/viewtopic.php?t=225001
nickthegreek21
30-07-2005, 02:49
Βασηκα αυτος εξηξει πως να φτιαξεις ενα DL με βιντεο. και στο τελος απλος λεει πως για να φτιαξεις ενα απλο ΙSO χρειαζεσαι η το Ντεκρυπτερ, η το Αλκοχολ (προγραματα που εχω δοκιμασει)
nickthegreek21
30-07-2005, 03:05
ο λογος για τον οποιο δεν το γραφει το ΝΕRΟ πρεπει να ειναι το οτι το δισκακι το D-L μου το αναγνοριζουν τα Windows σαν CD!! οποτε παει να γραψει ενα απλο σιντακι αντι για το dual layer μου. ξερετε σε τι οφειλεται αυτο?
Stelaras
30-07-2005, 03:20
Το nero ως τι το αναγνωριζει στο menu disc-info ... Me ctrl+I βγαινει.
Necro{Demon}
30-07-2005, 09:48
οταν ανοιγρι το nero startsmart πανω δεξια εχει επιλογη make dvd/cd αν καταλαθος το αφησεις στο cd και dvd να του εχεις βαλει θα το δει σα cd
nickthegreek21
30-07-2005, 12:07
Το nero ως τι το αναγνωριζει στο menu disc-info ... Me ctrl+I βγαινει.
Μου βγαζει Cd recordable Available, capacity 579 mb.... Αυτο ειναι ολο το προβλημα ξερεις πως διορθωνεται???
Necro{Demon}
30-07-2005, 12:11
Μου βγαζει Cd recordable Available, capacity 579 mb.... Αυτο ειναι ολο το προβλημα ξερεις πως διορθωνεται???
δοκιμασε αυτο που γραφω πιο πανω
nickthegreek21
30-07-2005, 12:17
εχω δοκιμασει μεσω τοθ Εξπρες να χρησιμοποιισω το ΝΕC σαν DvD writer και οχι σαν Cd writer, πρεπει να ναι το ιδιο(το startsmart) δεν μου ανοιγει
nickthegreek21
30-07-2005, 12:23
Να το μηνυμα που μοθ εμφανιζεται στο ΝΕRO
YΓ΄το DVD rom δεν το αναγνωριζει καν
Hemispasm
30-07-2005, 14:28
Δεν βλεπω κανενα μηνυμα, anyway..
nickthegreek21 προσπαθεις να γραψεις το image σαν data για αποθηκευση, δηλαδη στο τελικο dvd θελεις να υπαρχει ενα αρχειο του τυπου "linux.iso" ή θελεις να γραψεις τα περιεχομενα του image σε DVD ωστε να μπορεις να κανεις εγκατασταση απο αυτο?
......ή θελεις να γραψεις τα περιεχομενα του image σε DVD ωστε να μπορεις να κανεις εγκατασταση απο αυτο?
Μαλλον αυτο ενοει....
maddoctor
30-07-2005, 14:53
Πάντως και σε iso να το γράψει στο dvd, μετά με τα daemon tools μπορεί να κάνει την εγκατάσταση μια χαρά.Μην χρησιμοποιείς το Nero Express.Ποτέ δεν μου άρεσε να αποφασίζει το πρόγραμμα για εμένα και όχι εγώ.Για δοκίμασε με το κλασικό Nero και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρεις.
Hemispasm
30-07-2005, 15:00
Πάντως και σε iso να το γράψει στο dvd, μετά με τα daemon tools μπορεί να κάνει την εγκατάσταση μια χαρά
Δε μπορεις να γραψεις ενα iso 8 gb ετσι απλα, εξου και ο λογος της ερωτησης μου :)
maddoctor
30-07-2005, 15:06
Δε μπορεις να γραψεις ενα iso 8 gb ετσι απλα, εξου και ο λογος της ερωτησης μου :)
Έχεις απόλυτο δίκιο Κώστα.Τώρα θυμήθηκα ότι το Nero αφήνει να γραφτεί ένα αρχείο εώς 4GB σε ένα dvd.Παραπάνω δεν το επιτρέπει.Άρα θα πρέπει να το ανοίξει και να το σώσει κανονικά, όχι σε μορφή iso.
nickthegreek21
30-07-2005, 21:50
Συγγνώμη που δεν απάντησα πιο νωρίς, εννοώ αυτό που λέει και ο SotosLg. Θέλω να έχω ένα κανονικό bootable DL. Σε παρακαλώ Hemispam πες μου πως να το γράψω το ογκώδες μου image σε dual layer, από την ερώτηση σου κατάλαβα πως κάτι έχεις στο μυαλό σου :) :)
ΥΓ΄ντοκτορ, αφτο ποy λες υσχιει και για το Roxio, ενω το κοπυ του ντιβιντι(ωραια το ειπα) υποστιριζει DUalLayer αλλα δεν το γραφει επιδι νομιζει εχω CD μεσα
Hemispasm
30-07-2005, 22:59
Υπαρχουν 2 τροποι να το κανεις, και οι 2 σχετικα απλοί
1. Χρησιμοποιεις ενα προγραμμα εγγραφης που διαβαζει τα αρχεια iso και απλα to γραφεις σε ενα DVD9, το πιο ευκολο υποθετω
2. ανοιγεις το image με ενα προγραμμα τυπου isobuster κανεις extract τα περιεχομενα του και υστερα τα γραφεις περιεχομενα του σε ενα DVD9 με ενα οποιοδηποτε προγραμμα
Περισοοτερες πληροφοριες μπορεις να διαβασεις εδω
http://www.petri.co.il/how_to_write_iso_files_to_cd.htm
nickthegreek21
31-07-2005, 01:33
το πρόβλημα Hemispam είναι πως το Νero μου αναγνωρίζει το δισκάκι σαν απλό cd!! οποτε όταν παv να το γράψω μου λέει πως δεν υπάρχει αρκετός χορoς. Πηγαίνοντας στα properties πάνω στο drive μου λέει πως έχει 0 bytes, άρα δεν ξέρω αν είναι τα Windows που διαβάζουν windows που διαβάζουν λάθος τον δίσκο η κάτι άλλο. Εάν το μπορούσε το pc μου να το διαβάσει κανονικά σαν dual layer θα πετύχαιναν και οι δυο οι λύσεις που μου προτείνεις. οποτε το πρόβλημα είναι άλλο, γιατί το διαβάζει σαν CD και όχι σαν Dual layer
Stelaras
31-07-2005, 01:47
Τι μαρκα ειναι το δισκακι ??? Μηπως δεν παιζει μαζι με το 3500 ???
Ισως παλι να χρειαζεται firmware update .
Orthodox
31-07-2005, 02:12
Να ρωήσω το αυτονόητο? Έχεις δοκιμάσει το δισκάκι σε άλλο αντιγραφικό ή άλλο dual leyer δισκάκι στο δικό σου αντιγραφικό?
nickthegreek21
31-07-2005, 03:01
τελικά το roxio το 7.5 μου αναγνώρισε το δισκάκι κανονικά και έκανα την δουλειά μου, ευχαριστώ πολύ
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.