View Full Version : Ποσο σταθερο ειναι το συστημα σας?
ThorLite
12-09-2004, 03:35
Ποσταρετε εδω ποσες ωρες μπορει να τρεξει Prime το PC σας,πανω απο 24 το θεωρω απολυτα σταθερο το συστημα για να δουμε και τα δικα σας αποτελεσματα..........
Εδω εμενα στις 28 ωρες και 45 λεπτα το σταματησα,βλεπετε ακομα τα average Vcore και θερμοκρασιες.
schumifer
12-09-2004, 03:41
Για εμένα που ανεβάζω μόνο CPU το τοστάκι φτάνει και περισσεύει.Μετά το πρώτο λεπτό αρχίζω και ηρεμώ,μετά τα 5 λεπτά σιγουρεύομαι ,μετά το μισάωρο ... έχω δέσει το γαιδαρό μου!!!
Δεν έχω πρόχειρο sceenshot αλλά με ξέρεις εμένα, αν δεν βγάλει 24ωρο prime δεν είναι σταθερό.
24 ώρες prime? Υπερβολή το κόβω. Βασικά ένα memtest στην αρχή και prime για κανένα 3ωρο. Αν μετά από βδομάδες χρήσης δεν δω μπλε οθόνη τότε είμαι οκ.
Βασικά μόνο με folding δικαιολογώ 24ωρο testing. Το θεωρώ και ποιο ευαίσθητο από το Prime και σε τελική δεν νιώθεις ότι χάνεις και εντελώς τον χρόνο σου. Αν ανέβουν 2-3 WUs χωρίς λάθη είσαι οκ.
Όχι John dr, αν βάλεις το prime σε priority 10, το f@h δεν είναι πιο ευαίσθητο.
Θα επιμείνω πάντως σε πολύωρο prime. Ειδικά οι 3 ώρες που λες, δεν δείχνουν απολύτος τίποτα. Το απόλυτο minimum για να βγούν συμπεράσματα είναι κατά τη γνώμη μου 6 με 8 ώρες. Και αυτό για τα ενδιάμεσα βήματα. Όταν ψάχνουμε την τελική συχνότητα, για μένα το 24ωρο είναι αδιαπραγμάτευτο.
Συμφωνω με το πολυωρο πριμε....μετα εισαι σιγουρος οτι εισαι οκ...
AzmoDeus
12-09-2004, 21:35
εγω που δεν εχω κανει ποτε prime?
βασικα βαριεμαι να το τρεξω κτλ κτλ
αλλα ναι θεωρω οτι το συστημα μου ειναι stable 1000%
5 βδομαδες uptime με F@h, gaming, mp3,tainies,downloads νομιζω οτι ειναι αρκετες
εσεις τι λετε?
8οp
MrSeanKon
12-09-2004, 22:20
Το πως ρυθμιζει ο καθενας το συστημα του επαφιεται σε αυτον τα ειχαμε και παλιοτερα αλλου..............
Ε αν δεν σου κολλαει το συστημα ή δεν πεταει μπλε οθονες κι αποτομες επανεκκινησεις ποιο ειναι το προβλημα???
Αν κανει εσφαλμενους υπολογισμους γιαυτο οταν αποφασισω που θα αφησω το συστημα κανω ενα μαμουθ προτζεκτ 48 ωρων κι ανω (τρεχοντας Mathematica φυσικα ε john_dr??).........
To MSF που βγαινει ειναι καπου 1 - 3 ΜΗz απο το MSF του SuperPi 32M.
AC9800PBA
12-09-2004, 22:34
Kαι εγώ νομίζω ότι 24 ώρες Prime95 είναι πολύ... (και άμα σου βγάλει error στις 23 ώρες? LOL²) Anyway Το διπλό folding μου ανεβάζει περισσότερο τις temps από ότι το prime και έτσι ελένχω αν είναι stable :)
MrSeanKon
12-09-2004, 22:37
Ριχτε εδω ψηφους (http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=1728) κι αφηστε τον Προδοτη να μας λεει ιστοριες για το Prime95.... :037: :108: :042:
Nα ειναι μαζεμενο το υλικο..........
backgroundman
12-09-2004, 23:55
Καλησπέρα και εγώ είμαι λίγο τρελλός με τη σταθερότητα, οχι τιποτε άλλο μου έχει τύχει να έχει πρόβλημα το pc και στο τέλος να ανακαλύπτω οτι φταίει το OC. Κανω και εγώ πολλές ώρες(μέρες) stability test και με prime95. Νομίζω στη συχνότητα που είμαι έχω τρέξει 2xPrime95 για 39-40 ώρες χωρίς πρόβλημα.
Να ρωτήσω και κάτι άλλο έχω ακούσει και αλλού για το Mathematica, και θέλω να μου πείτε αν τρέχετε κάποιο έτοιμο notebook ή έχετε φτιάξει κάποιο εσείς μόνο και μόνο για το stability test.
Ευχαριστώ.
MrSeanKon
12-09-2004, 23:58
Koιταξε το Mathematica ειναι ελαφρυτερο απο το Prime95.........
Oσο για τα Priorities που λενε καλυτερα να χρησιμοποιησετε την εκδοση παραλλαγη του Prime95 την Stress Prime 2004 (δειτε το sticky του Ujin) για το λινκ..........
MrSeanKon
13-09-2004, 00:00
Βασικα υπαρχουν καθε λογης αλγοριθμοι π.χ. ο υπολογισμος του π=3.14 γινεται με εναν πολυ αργο τη μεθοδο του Euler οποτε εσυ τρεχοντας το τσεκαρεις για ωρες αν τα δεκαδικα ψηφια ειναι σωστα.........
Κι αν πεταξει λαθη ειναι τυχαια την επομενη φορα θα ειναι διαφορετικα......... :034:
JimmyFox
13-09-2004, 00:09
Για να δω αν είμαι σταθερός αρχικά τρέχω SuperPi 4M, 3dMark 1 loop, Sandra CPU/mem.
Αν δω οτι το σύστημα τα σηκωνει, δοκιμάζω πιο υψηλή συχνότητα ώσπου να ζοριστεί σε κάποιο από τα παραπάνω.
Αφού καταλήξω στη συχνότητα που θέλω, τρέχω prime95 το πολύ για ένα βράδυ (πάω για ύπνο και το κλέινω το πρωί) δηλαδή περίπου 7 ώρες.
Αν το βγάλει ΟΚ το αφήνω εκεί και το δουλέυω το PC όπως το δουλεύω σε καθημερινή βάση. Απόλυτα βέβαιος για τη σταθερότητα του συστήματος είμαι μόνο αν περάσουν πολλές μέρες χωρίς να πετάξει BSOD ή κάνει διάφορα περίεργα.
MrSeanKon
13-09-2004, 00:11
Για να δω αν είμαι σταθερός αρχικά τρέχω SuperPi 4M, 3dMark 1 loop, Sandra CPU/mem.
Εσυ εισαι Αλεπου! :077:
Αυτη ειναι η μεθοδος της Χαρτογραφησης σε παραλλαγη θυμασαι που τα συζητουσαμε???
backgroundman
13-09-2004, 11:50
Oσο για τα Priorities που λενε καλυτερα να χρησιμοποιησετε την εκδοση παραλλαγη του Prime95 την Stress Prime 2004 (δειτε το sticky του Ujin) για το λινκ..........
Τι διαφορές έχει το Stress Prime 2004 με το Prime95 που τρέχουμε ??
backgroundman
13-09-2004, 11:53
Βασικα υπαρχουν καθε λογης αλγοριθμοι π.χ. ο υπολογισμος του π=3.14 γινεται με εναν πολυ αργο τη μεθοδο του Euler οποτε εσυ τρεχοντας το τσεκαρεις για ωρες αν τα δεκαδικα ψηφια ειναι σωστα.........
Κι αν πεταξει λαθη ειναι τυχαια την επομενη φορα θα ειναι διαφορετικα......... :034:
Δηλαδή τρέχω το notebook 2 φορές και συγκρίνω τα αποτελέσματα και αν είναι ίδια είμαι ok ???
varelasj
13-09-2004, 12:01
Εγω ακομα ειμαι στα πειραματα οποτε μολις τελειωσω θα ανεβασω κι εγω το ποσο σταθερο θα ειναι το συστημα μου.......
MrSeanKon
13-09-2004, 21:28
Τι διαφορές έχει το Stress Prime 2004 με το Prime95 που τρέχουμε ??
Το ιδιο ειναι απλα εχει επιλογη της Priority (κλιμακα 1 - 10) στο δεκα γονατιζει εντελως το συστημα......
MrSeanKon
13-09-2004, 21:32
Δηλαδή τρέχω το notebook 2 φορές και συγκρίνω τα αποτελέσματα και αν είναι ίδια είμαι ok ???
Καπως ετσι ειναι αλλα καλο ειναι να μην επεκταθουμε γιατι η εμπειρια μου μεχρι στιγμης οταν μιλαω για Mαθηματικα σε διαφορα threads με εχει οδηγησει στο συμπερασμα οτι ειναι βαρετα (δυστυχως ομως) απο το περισσοτερο κοινο.......
Αν θες να ανοιξεις καποιο thread και να κανεις την αρχη ευχαριστως να θα συμμετεχω........
Στην τελικη το προγραμμα που εχω φτιαξει κι οι διαφοροι οδηγοι στηριζονται σε Αριθμητικες μεθοδους δες κι εκει (http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=1419&page=3&pp=20) εχω κανει και πιο κατω Μαθηματικη εισαγωγη στα εντελως απαραιτητα........
Αν αρχιζα και μιλαγα για πιο βαθυτερες εννοιες εκει αστο καλυτερα...... :098: :098:
Μεταφέρω το post και εδώ από το poll :
"Εγώ τεστάρω γύρω στις 6 ώρες. Το κουφό είναι ότι έστω και ελάχιστα να ανεβάσω τον 2500+ από το default, το prime βγάζει error, σε χρόνο αντιστρόφως ανάλογο του o/c (από ~2 ώρες για 11x170 έως 10 λεπτά για 11x200). Έτρεξα CPU burn-in με error checking για 10 ώρες (στα 11x200) όλα οκ, toast για κανά 3ωρο οκ, Doom3, Far Cry χωρίς κολλήματα, και το prime τα δικά του.
Καμιά άποψη πάνω σ'αυτό;"
ThorLite
14-09-2004, 17:50
Tαση δινεις οταν ανεβαζεις το overclock?
Φυσικά, έχω βάλει μέχρι 1,9 στο bios (~ 1,85 δείχνει το ΜΒΜ, δεν φημίζομαι για τη σταθερότητα των χεριών μου για να πολυμετρήσω) και το αποτέλεσμα το ίδιο, δουλεύει σε όλα σταθερά εκτός Prime :102:
fantacid
15-09-2004, 11:35
Mη βασιζεσαι στο prime
μπορει να βγαλει λαθη κ σε default συχνοτητες!!!
Αφου παιζεις τα games κανονικα κ δεν εχεις μπλε οθονες καθε τρις κ λιγο εισαι μια χαρα.
Αυτη ειναι η σταθεροτητα,οτι τρεχεις τις εφαρμογες σου χωρις προβληματα.
Αν καποια στιγμη τρεξεις καποιο πιο απαιτητικο -απ'το doom!- προγραμα κ δεις οτι εχεις προβληματα (που δε νομιζω) μπορεις να επανελθεις στο θεμα.
Mη βασιζεσαι στο prime
μπορει να βγαλει λαθη κ σε default συχνοτητες!!!
Αφου παιζεις τα games κανονικα κ δεν εχεις μπλε οθονες καθε τρις κ λιγο εισαι μια χαρα.
Αυτη ειναι η σταθεροτητα,οτι τρεχεις τις εφαρμογες σου χωρις προβληματα.
Αν καποια στιγμη τρεξεις καποιο πιο απαιτητικο -απ'το doom!- προγραμα κ δεις οτι εχεις προβληματα (που δε νομιζω) μπορεις να επανελθεις στο θεμα.
Τhanks, με καθησύχασες, αν και το είχα πάρει απόφαση αφού μου έτρεχε όλα τα υπόλοιπα, για την εγκυρότητα του prime είχα απορία.
ThorLite
15-09-2004, 18:16
Δεν υπαρχει θεμα κατι θα βρεθει που δεν θα τρεχει ακομα χειροτερο ειναι να σου κολησει την χειροτερη δυνατη στιγμη και να χασεις σημαντικα δεδομενα.
Το Prime αν και βασανιζει την CPU εξαρταται σημαντικα απο το ποσο σταθερες ειναι οι μνημες/μητρικη στο FSB που εισαι,οπως να το κανουμε κατι παει στραβα στο συστημα αν τρεχει Prime σε default και σε overclocked κατασταση δεν το τρεχει σωστα μπορεις να το παραβλεψεις φυσικα γουστα ειναι αυτα αλλα καποια στιγμη θα κολησει.
Δοκιμασε να τρεξεις και folding καποιες μερες.......
UPDATE :
Χθές ξαναπέρασα τα Win και μόλις τελείωσα την εγκατάσταση είπα να τρέξω το Prime μια και το κουβεντιάζαμε.
Έτρεξα το 1ο τεστ (small FFT's) για να δώ στα πόσα λεπτά θα βγάλει error. Στο μισάωρο που το ξανακοίταξα έτρεχε οκ (!!!!). Το άφησα λοιπόν να τρέχει και σήμερα το πρωί που το ξαναείδα ήταν οκ μετά από 10h 50min (!!!!).
H CPU ήταν στο 11Χ200@1,72 με τον Enermax στο low (~1600rpm) και temp 59.
Σήμερα θα δοκιμάσω και το δεύτερο τέστ.
Πως δικαιολογείται αυτή την αλλαγή; Μήπως κάτι δεν πήγαινε καλά με την προηγούμενη εγκατάσταση των Win και χτύπαγε;;;
Λοιπόν, στο δεύτερο test βγάζει error μετά από κανά 10 λεπτο.
Τη γνώμη σας...
ThorLite
17-09-2004, 17:33
Πιθανοτατα ασταθεια στη μνημη/chipset προτεινω να ξεκινησεις πρωτα με memtest86 και μετα να περασεις στο Prime.....
MrSeanKon
18-09-2004, 00:53
Mα το εχουμε πει.........
Οταν δεν ξερουμε τιποτα βαζουμε διαιρετη στις μνημες χαλαρα timings και βρισκουμε πρωτα τα ορια της CPU (με καποιο προγραμμα που προτιμαμε).....
Αφου κατασταλαξουμε τοτε τσιτωνουμε τις μνημες........
Απο εκει και μετα οι πολλες μπλε οθονες, κολληματα βλαπτουν τα ΧΡ και σου κανουν κοραψιονς και φυσικα με εντελως ξερχαβαλωμενα Windows πεφτει γενικα το συστημα.......
LOL επειδη βαριεμαι να τα βαζω τα ΧΡ συνεχως οταν βλεπω οτι καταρεουν συνεχως και τα βαλω φρεσκια παει καλυτερα σε O/c μετα.... :036:
Το ιδιο ειναι απλα εχει επιλογη της Priority (κλιμακα 1 - 10) στο δεκα γονατιζει εντελως το συστημα......
Και το prime έχει τέτοια επιλογή.
RTFM :112:
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.