PDA

View Full Version : Suse Problem

Alex
04-08-2005, 11:37
καλημερα τι κανουμε??

λοιπον σημερα πηγα να ανοιξω το Suse και μου πεταει ενα παραθυρο και μου λεει να κανω log-in κουλο παρα πολυ τελος παντων σημασια εχει οτι δεν μπορω να μπω εβαλα root-root τιποτα εβαλα και τα δικα μου αλλα παλι τιποτα

και να συμπληρωσω οτι εμπαινα χωρις να κανω ποτε log-in στο συστημα τωτα τι κανουμε εστω να κανω καποια back-up θελω

doubleh
04-08-2005, 11:49
στην εκκίνηση, δώσε σαν παράμετρο
single
οπότε θα μπεις σαν root χωρίς να δώσεις password.
Μόλις μπεις, δώσε
passwd
για να αλλάξεις το password του root και δώσε
passwd <username>
για να αλλάξεις το password κάποιου χρήστη.
Μετά κάνε επανεκκίνση και συνδέσου με τα καινούρια passwords

circular
04-08-2005, 12:07
http://www.novell.com/coolsolutions/trench/15629.html

με αυτόν τον τρόπο επαναφέρεις τον κωδικο του root και μετά αλλάζεις όσα password θες. δε χρειαζεται να εγκαταστησεις το λειτουργικο απο την αρχη.

Alex
04-08-2005, 12:22
Εχει ελαχιστο χωρο δηλ 650ΜΒ και δεν μπορει να τρεχει KDE απο κονσολα μπαινει εκανα ls-l ειδα τα αρχεια μου πως μπορω να τα σωσω καπου γινεται αυτο η αντιο αρχεια???

Alex
04-08-2005, 12:49
Nα κανω αυτο που ειπες Moderator ή να περιμενω να μου πουν κατι αλλο?

circular
04-08-2005, 14:15
αφου μπαινεις απο κονσολα μπορεις ειτε να χρησιμοποιησεις την εντολη passwd είτε να επεξεργαστείς τα αρχεία που αναφέρονται στο λινκ που έδωσα. Αν αποφασίσεις να διορθώσεις τα αρχεια θα χρειαστεί να είσαι εξοικειωμένος με κάποιον editor όπως οι vi, pico, joe κλπ. για να κανεις την επεξεργασία.

Alex
04-08-2005, 15:00
Oxι απλα θλεω να τα κανω save αλλα λογικα δεν μπορει να φορτωσει το KDE λογω λιγου σκληρου δισκου?Ξερεις ειμαι και νεοπας σε κατι τετοια θεματα και αμεσως χανομαι στο διαστημα

Παταω X Windows αλλα δεν με βαζει σε γραφικο περιβαλλον που θελω τουλαχιστον να μεταφερω τα αρχεια καπου αλλου η να τα καψω σε dvd