View Full Version : Μεταφορά SCO Xenix Unix OS
Orthodox
05-08-2005, 06:26
Υπάρχει περίπτωση να γίνει μεταφορά πακετο το λειτουργικό μαζί με το πρόγραμμα (ερμης) από ένα αρχαίο μηχανάκι σε ένα της προκοπής?
Ποιό συγκεκριμενα σε ξενοδοχείο υπάρχει ένας server ο οποίος είναι ένας κακόμοιρος celeron στα 500 MHz. Είναι 24/7 επι κάτι χρόνια και τρέχει το πρόγραμμα ΕΡΜΗΣ της reception. Τελευταία λοιπόν έχει αρχίσει να χάνει την μπάλα. Μια την έπαιξε το τργτκο προχθές η δισκέτα και γενικότερα το κόβω να βγαίνει off όπως και το αδερφάκι του που λειτουργούσε ως τερματικό στο front desk...
Αυτό που με κόβει είναι ότι service σε τέτοια μηχανάκια κάνει μόνο ένα μαγαζί στο Ηράκλειο και στην περίπτωση που το σύστημα βγει τελείως off στήνουν ένα καινούριο μηχανάκι (πάλι celeron) με windows περνάναι το πρόγραμμα σε dos και απλά βάζουν το τελευταίο backup που υπάρχει από το παλιό.
Τα αρνητικά είναι δυο. Ένα ότι με τα λεφτά που θα σου ζητήσουν στήνεις dual xeon συν το κόστος του προγράμματος και δευτερο ότι μπορεί να το κρατήσουν και κανα δυο μέρες κάι θα γίνει μπάχαλο η υποδοχή...
Άσε που αν βάλουν windows θα τρέχω συνέχεια με τους ιους γιατί είναι σε δίτυο με άλλα pc που μπαίνουν internet...
Υπάρχει καμιά πιθανότητα να βάλω τον δίσκο σε καινούριο μηχανάκι και να λειτουργίσει η δεν παίζει με τπτ κάτι τέτοιο?
DarthMoul
05-08-2005, 07:49
Φίλε μου έμπλεξες. Αν το μηχάνημα είναι Celeron 500 MHz, το λειτουργικό σου πρέπει να είναι SCO Openserver 5.0.5. Είσαι σίγουρος πως είναι Xenix;
Όπως και να έχει το ζήτημα, το να μεταφέρεις τον δίσκο είναι κακή ιδέα. Και αν χτυπήσει; Ακόμα και αν αποφασίσεις να το κάνεις, το λειτουργικό σου με οτιδήποτε νεότερο από P3 δεν θα μπουτάρει καν. Ακόμα και να μπουτάρει, δεν θα έχεις drivers για την κάρτα δικτύου, εκτός και αν μεταφέρεις την παλιά στο καινούργιο. Πολύ πιθανό να μην έχεις και driver για τον controller του δίσκου.
Πριν κάνεις οτιδήποτε, πάρε ένα τηλέφωνο αυτούς που παράγουν το software και ρώτα τι επιλογές λειτουργικού έχεις.
Orthodox
05-08-2005, 08:48
Έχεις δίκιο απόλυτο για τα drivers απλά επειδή το χω κάνει αρκετές φορές σε έκτακτες περιπτώσεις με παρόμοια προγράμματα σε windows 95/98 σκέφτηκα μήπως λειτουργήσει και δω αλλά δεν πρόκειται να το ρισκάρω…
Εναλλακτικά το μόνο που σκέφτομαι είναι στήσω άλλο ένα το ίδιο μηχάνημα μιας και έχω σχεδόν όλα τα parts έτοιμα έτσι ώστε αν συμβεί η στραβή να έχω μια επιλογή να αποφύγω όλα τα παραπάνω. Πιστεύω ότι με μια ίδια μητρική θα λειτουργήσει….
Από τη H.I.T. (που έχει το πρόγραμμα) απ’ ότι ξέρω θα μου πουν για καινούριο dos / windows πρόγραμμα με συμβατότητα για το backup…
Υ.Γ. Ναι Openserver 5 είναι αλλά γράφει και unix και xenix γι αυτό το αναφέρω, τώρα να σου πω δεν έχω και ιδέα για το πια είναι η διαφορά τους...
DarthMoul
05-08-2005, 09:16
Η διαφορά τους είναι ότι το Xenix είναι το unix που έβγαζε κάποτε η M$. Μακράν το χειρότερο unix που υπήρξε ποτέ.
Λοιπόν, αφού έχεις openserver, κοίταξε να βρεις την version. Πρέπει να είναι 5.0.4 η 5.0.5. Μετά πήγαινε στο hardware compatibility list του λειτουργικού στο internet, και επιβεβαίωσε ότι όλα τα parts της νέας μηχανής που θα φτιάξεις υποστηρίζονται. Να ξέρεις πως με P4 δεν θα κάνει καν boot. Επίσης δεν βλέπει καθόλου USB.
Αν έχεις τα cds και τα licenses του λειτουργικού κάνε εγκατάσταση στην νέα μηχανή και επιβεβαίωσε ότι δουλεύει η κάρτα δικτύου.
Αν έχεις εμπειρία από linux/unix και χρόνο, μπορείς να κάνεις το transition μόνος σου. Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Για την ακρίβεια είναι απαραίτητο, αφού ο μεγαλύτερος κίνδυνος σου είναι να χτυπήσει ο δίσκος. Οπότε πάλι θα καταλήξεις με DOS/Win98 και την ψυχή στο στόμα. Ό,τι είναι να κάνεις, κάντο τώρα που ακόμα δουλεύει. Αν θέλεις κάποια βοήθεια από SCO εγώ θα σε βοηθήσω όσο μπορώ, αφού το δουλεύω καμμιά δεκαετία τώρα.
Η λογική είναι ότι ξαναστήνεις τα πάντα στην νέα μηχανή και επιβεβαιώνεις ότι δουλεύουν σωστά, χωρίς όμως να την βάλεις στην παραγωγή. Μόλις το διαπιστώσεις αυτό, μεταφέρεις τα data και κλείνεις την παλιά.
Orthodox
06-08-2005, 01:59
Η διαφορά τους είναι ότι το Xenix είναι το unix που έβγαζε κάποτε η M$. Μακράν το χειρότερο unix που υπήρξε ποτέ.
Γιατί άραγε... :D
Σ' ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις σου αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν τπτ απ' όλα αυτά. Δλδ ούτε cd's και άδειες λειτουργικού (και δεν υποστιρίζονται πλεον σε unix από την εταιρία), και η δική μου εμπειρία περιορίζεται απλά σε linux με γραφικό περιβάλον (mandrake / suse) χωρις να γνωρίζω κονσόλα, εντολές κλπ.
Ακόμα δλδ και σε linux να μπορούσε να δουλέψει το πρόγραμμα, που θα μπορούσα σίγουρα να εγκαταστίσω το hardware, δεν υπάρχει το πρόγραμμα.
Γι αυτό και ψάχνω κάποια "μη υγιή" λύση...
Anyway, ας ελπίσουμε ότι θα αργήσει να έρθει η ώρα του και όταν έρθει βλέπουμε...
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.