PDA

View Full Version : Απορία

htanso21
11-07-2004, 02:11
Παιδία, έχω μια απορία…

Στο δωμάτιο μου έχω γραμμή τηλεφώνου όπου μέσο αυτής μπαίνω στο ιντερνετ.
Σε λίγο καιρό θα ανέβω στην σοφίτα, όπου εκεί δεν έχει αντίστοιχη γραμμή.
Η σοφίτα είναι δυο ορόφους πιο πάνω από το δωμάτιο μου, με αποτέλεσμα αν θέλω να τραβήξω καλώδιο αυτό πρέπει να είναι πάνω από 25 μέτρα.
Αυτό μπορεί να γίνει. Δηλαδή θα έχω προβλήματα με την απόσταση αυτή;
Εγώ πιστεύω ότι θα πέσει πολύ η ταχύτητα του ιντερνετ έως και να μην μπορώ να μπω.

Εκτός αυτού σκέφτομαι και το ενδεχόμενο αν υπάρχει κάποιος τρόπος να μεταφέρω το σήμα της γραμμής επάνω στην σοφίτα ασύρματα. Δηλαδή αν υπάρχει κάποιο μηχάνημα που να το συνδέω στην ανάλογη πρίζα στο δωμάτιο μου και αυτό να δίνει σήμα στον δέκτη του που θα είναι μέσα στην σοφίτα.
Δεν ξέρω αν γίνετε αυτό.

Εσείς γνωρίζετε κάτι και για τους δύο τρόπους ;

tefra
11-07-2004, 02:28
δεν νομιζω να εχεις προβλημα καλωδιο ειναι αυτο καλωδιο και αυτο που ειναι μεσα στον τοιχο και γενικα του οτε γιατι δηλαδη πρεπει να εχεις προβλημα . Παρολο αυτα επειδη δεν ειμαι σχετικος και πολυ ας απαντησει και κανα αλλο παλικαρι

htanso21
11-07-2004, 03:03
Λες να μην έχω;
Να σου πω την αλήθεια δεν το είχα σκεφτεί έτσι… καλώδιο το ένα καλώδιο και το άλλο.

Samael
11-07-2004, 03:49
Οχι μη μασας Θανο!Ειχα κ γω ενα καλωδιο καμια 15αρια μετρα κ δεν ειχε απωλειες
Αν κ δε θα χρηαστεις πανω απο 15-18μετρα για 2οροφους...

tsompanos
11-07-2004, 14:17
Για τι καλώδιο μιλάμε???? Απλό utp (σαν αυτό που ενώνει το μοντεμ με το φις στην γραμμή τηλεςφώνου??) Αν είναι αυτό πρόσεχε μόνο να μην περνάει το καλώδιο κοντά από πηνία και ηλεκτρικά γενικά εκτός αν στο σπίτι σου έχεις κάποιο είδος βαριάς βιομηχανίας οπότε χρειάζεσε ειδικό καλώδιο. Από απόσταση δεν έχεις πρόβλημα θες επαναλήπτες αν το καλώδιο ξεπερνα (νομίζω) τα 500 μετρα

duncan
11-07-2004, 14:33
αν ειναι utp καλωδιο θεωρητικα φτανεις τα 100 μετρα χωρις καθολου να χασεις κ οπως λεει κ ο τσομπανος οχι κοντα σε μεγαλες τασεις , αν παλι τραβηξεις τηλ. καλωδιο κ παλι δεν εχεις προβλημα στα μετρα που λες , οποτε καντο κ καλη επιτυχια

htanso21
11-07-2004, 16:57
Παιδία σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!!!!
Αύριο Δευτέρα μετά την δουλειά πάω να πάρω καλώδιο να δω τι θα καταφέρω.

Ευχαριστώ και πάλι!

Greek
12-07-2004, 10:12
Επειδή είναι πρόκειται για τηλέφωνο μπορείς άφοβα να βάλεις και τηλεφωνικό καλώδιο και UTP ανάλογα με το κόστος που προβλέπει ο προυπολογισμός σου. Δεν έχεισ κανένα πρόβλημα με την απόσταση παρα μόνο με την υγρασία (προκαλεί θόρυβο). Αν πρόκειται να το περάσεις εξωτερικά καλύτερα πηγαινε σε UTP.
Προτεινόμενο είναι το UTP αν κα μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε καλώδιο με 4ή 2 ζευγάρια (για να έχεις και κάνα εφεδρικό) για την μεταφορά της τηλεφωνικής γραμμής. Αφού κάνεις τον κόπο να ρίξεις καλώδιο , θα σου πρότεινα να ρίξεις 2 UTP καλώδια , ένα για τηλέφωνο και ένα για δίκτυο αφού δεν ξέρεις τι γίνεται στο μέλλον.

htanso21
12-07-2004, 17:42
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου Greek, αλλά δεν κατάλαβα ένα πραγματάκι. :085:

Το UTP καλώδιο ποιο είναι;
Και κατά πόσο πιο ακριβό είναι;

Και ακόμα με το ένα καλώδιο που θα το ¨πάω¨ στον υπολογιστή, μέσο αυτού δεν μπορώ να έχω και τηλέφωνο;
Δηλαδή, να έρχεται η γραμμή κανονικά εκεί και μετά να φεύγει από την έξοδο του μόντεμ και να πηγαίνει σε μία τηλεφωνική συσκευή;

Σε ευχαριστώ και πάλι!

Kostas7GTR
12-07-2004, 18:25
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου Greek, αλλά δεν κατάλαβα ένα πραγματάκι. :085:

Το UTP καλώδιο ποιο είναι;
Και κατά πόσο πιο ακριβό είναι;

UTP είναι το καλώδιο δικτύου βρε Θάνο και έχει περίπου 25 με 30 λεπτά στην χειρότερη... :063:

htanso21
12-07-2004, 18:42
ΑΑΑΑ!!! Κατάλαβα. Thanks :040:

Greek
12-07-2004, 21:39
Λέγοντας UTP εννούμε το καλώδιο που χρησιμοποιείται για την δικτύωση Η/Υ. Είναι λίγο πιο ακριβό από από ένα απλό καλώδιο 4 ζευγών αλλά παρέχει καλύτερη θωράκιση και ποιότητα.
Θεωρητικά οι κάρτες δέκα 10Μβ χρησιμοποιούν μόνο τα 2 ζεύγη καλωδίων ( 2 μεσαία) σε αντίθεση με τα 100Μβ αρά κα μπορείς να τα χρησιμοποιείσεις. Στην πράξη δεν είναι πάντα έτσι με την έννοια ότι υπάρχουν προβλήματα αναγνώρησης. Μπορείς να δοκιμάσεις αλλά το καλύτερο είναι αυτόπου είπα πιό πάνω.
Επίσης θα χρειαστείς και ρεγκλέτες για να τερματίσεις τα καλώδια. Είναι οι ''μπρίζες'' . Έχει εξωτερικές που κολάνε με ταινία διπλής κολλητικής και δεν χρειάζεται βίδωμα στον τοίχο. Επίσης να πάρεισ κάποιες που τα άκρα των καλωδίων να βιδώνουν και όχι να ''καρφώνονται'' με μηχάνημα όπως της Legrand ας πούμε. Αυτές που έχω υπόψιν μου είναι κάτι μικρές σε χρώμα εκρού . Πάρε καλύτερα μπρίζες RJ45 (για pc) και όχι RJ11(τηλεφώνου) για να βάλεις όλα τα καλώδια.

htanso21
13-07-2004, 11:35
Οκ. Σε ευχαριστώ!!!

alexandrosss
17-07-2004, 15:44
αλλά αν θές καπια φθηνή λύση, πάρε και απλο καλώδιο τηλεφώνου, δεν θα υπάρξει πρόβλημα, και ούτε θα σε παιδέψει.
Και δεν πιστεύω να έχεις τιποτα θορύβο, γιατι εγω εδω και καιρό εχω τραβηγμένο τηλεφωνικο καλώδιο γύρω στα 20μ.+ και δεν έχω πρόβλημα(και το πέρασα απο έξω για να μην φαίνεται μέσα στο σπίτι για αυτο βγήκε τοσο μεγάλο καλώδιο στον ιδιό όροφο). :)