View Full Version : repair windows...
έχω αναλάβει έναν υπολογιστή μιας φίλης κ μου κολλάνε τα windows με περίεργο τρόπο. Έψαξα για hardware πρόβλημα. Άλλξα πολλά πράγματα. Προς στιγμήν φάνηκε πώς είναι οκ. Οπότε λέω ότι έφταιγε το υλικό . Με το ίδιο unattended dvd που της εγκατέστησα τα windows εγκατέστησα κ σε ένα άλλο πι-σι κ έμφάνισε κ αυτό τα ίδια προβλήματα. Έχω αρχίσει να υποπτεύομαι ότι το unnattended dvd που έχω φτιάξει πρέπει να είναι προβληματικό. Πώς θα πώ στην κοπέλα να κάνει repair εύκολα από τα windows? Γιατί ο άλλος τρόπος είναι δύσκολος. Η εντολή sfc τί ακριβώς κάνει?
unattended repair cd υπάρχει? Βασικά το πρόβλημα εντοπίζεται όταν φορτώνουν τα ΧΡ κ κολλάνε όταν μπαίνουν στην επιφάνεια εργασίας. Αλλά δεν κολλάνε εντελώς. Με το τάσκ μανατζερ μπορείς να βγείς κ να ξαναμπείς στο λογαριασμό του admin. Δεν φαίνεται να είναι πρόβλημα με τo hardware. Αυτό που φαίνεται οτι κολλάει είναι το αρχείο exlporer.exe
assasine
30-08-2005, 22:15
Έλενξε τα αρχεία του DVD που έφτιαξες αν είναι εντάξει. Αν έχει πρόβλημα φτιάξε νέο από την αρχή να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
schumifer
30-08-2005, 22:22
Memtest μέχρι τελικής πτώσεως και μετά system mechanic
οι μνήμες είναι οκ. Τις έχω τσεκάρει εξαντλητικά κ τις άλλαξα με καινούριες. Το dvd παίζει να μην είναι οκ αλλά έχω κάνει ένα σωρό εγκαταστάσεις με αυτό. Πάντως δεν πρέπει να είναι θέμα υλικού γιατί safe mode μπαίνει χωρίς πρόβλημα. Σκέφτομαι μήπως είναι ιος ή κανα σκουλήκι άλλο. Αλλά πώς κόλλησε τόσο γρήγορα. Τα ΧΡ αυτά άντε να έχουν μπεί 10 λεπτά στο νετ σε ασφαλείες σελίδες. Μήπως χρειάζεται κανά critical update? Μήπως παίζει τίποτα σαν το blaster? Τα ΧΡ αυτά έχουν SP2. Με ένα repair θα σωθεί η κατάσταση αν είναι ιος?
System File Checker (SFC) επαναφέρει όλα τα αρχεία του λειτουργικού στην αρχική τους έκδοση (μορφή) αν τυχών αυτά έχουν αλλάξει.
scf /scannow έλεγχος τώρα, θα σου ζητήσει το cd τον xp
scf /scanboot έλεγχος κατά το boot, θα σου ζητήσει το cd τον xp.
Σε δικό μου πρόβλημα (μπλε οθόνες...) και με χρήση της πρώτης (scf /scannow) δεν άλλαξε τίποτα :-(
(τελικά σε μένα ήταν, μάλλον, η μνήμη της κάρτας οθόνης !)
α κατάλαβα. Πιστεύω πώς αν το κάνω κ αυτό δεν θα αλλάξει κάτι. Ίσως κ repair να μην κάνει ΄τίποτα. Έψαξα στο νετ κ βρήκα πώς έχουν κ άλλοι το ίδιο πρόβλημα Συγκεκριμένα, όταν μπουτάρει ο υπολογιστής, κολλάει σε ένα σημείο κ βλέπεις μόνο μια άδεια επιφάνεια εργασίας. Μετά με alt-ctrl-dlt κάνεις log off. Περιμένω λίγο κ αφού κάνει end now στο exlporer.exe ολοκληρώνεται το log off. Μετά ξανακάνω login όπου όλα δουλέυουν ρολόι. Μάλλον για θέμα ΧΡ μου πάει γιατί αλλιώς θα κόλλαγε το σύμπαν. Άλλωστε τα έχω ψάξει όλα τα΄συστήματα αν δουλέουν οκ.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.