PDA

View Full Version : Porting Slackware to x86_64

small_boy22
15-09-2005, 17:09
Μαλιστα λοιπον αφου αποφασισα να παω σε AMD X2 και ειμαι με PSTN σπιτι η μονη λυση ειναι το καλο μας ΝΤUA και κατεβασμα απο εκει οποτε δεν παιζει να παω σε Gentoo..

Αρχιζουμε λοιπον.

1)Καταρχας θελω ενα συστημα για να κανω compile κωδικα και αυτο θα ειναι ο νεος X2 που θα παρω..
Απο οτι καταλαβαινω θελω μια διανομη εγκατεστημενη ή ενα live cd ?
Θα προτημουσα να εγκαταστησω μια διανομη παντως και γιατι οχι το ιδιο το slackware στα 32bits ? Νομιζω οτι θελω το ιδιο το slackware για να χρησιμοποιησω το makepkg κτλ... οχι οτι δεν κανω το makepkg compile και σε αλλη διανομη αλλα λεμε τωρα..

2)Ποιον compiler να χρησιμοποιησω? Το slackware 10.2 που θα κανω port εχει default τον gcc 3.3.6 ενω εχει στο /testing/ τον gcc 3.4.x

3)Υπαρχει παραμετρος να κανω compile κατι στα 32bits για x86_64 ή αυτο καθοριζεται απο τις παραμετρους march και mcpu ??

4)Ποια πακετα πρεπει να παραμεινουν στα 32bits ??
Aυτα θα γινουν compile με τα default flags του slackware march=486 και mcpu=686 ??

5)Θα χρειαστει να κανω edit τα build scripts του Slackware για τις μεταβλητες CFLAGS και CXXFLAGS ή αν τις θεσω με export (sh shell) ως envirometal variables τοτε αυτες ειναι σε μεγαλυτερη ισχυ τις ΙΔΙΕΣ στα build scripts ?

6)Στα build scripts του slackware ή μονη παραμετρος για x86_64 ειναι -O2 , αν γραψω καποιο script να κανει edit τα SlackBuilds να βαλω και την παραμετρο macrh=k8 αν ειμαι στα 32bits ??

Αυτα μου ερχονται στο μυαλο μεχρι στιγμης.
Θα πηγαινα σε Gentoo και θα ετρεχα ολη την ωρα στο NTUA να κατεβαζω αλλα με το SlackWare εχω μαθει τοσα πολλα και θελω να μαθω τοσα ακομα :)
Ελπιζω να ειναι και στα 64bits οσο σταθερο ειναι και στα 32bits και να μην το μετανοιωσω :)

bourlas
15-09-2005, 19:50
υπαρχει ετοιμη λυση
http://slamd64.com/

small_boy22
16-09-2005, 11:56
υπαρχει ετοιμη λυση
http://slamd64.com/

Αυτο δεν ειναι official port και δεν μπορω να το εμπιστευτω εστω και αν 99% ειναι ΟΚ.

Αν δεν τα καταφερω να κανω τα πακετα build μονος μου γιατι περα απο το compile ειναι και πως θα δεσει ολη η δουλεια θα παω σε Gentoo.
Eιναι η μονη εναλλακτικη που θα προτιμουσα..

DarthMoul
16-09-2005, 12:00
Καλύτερα να πας σε gentoo. Αλλιώς θα αναγκαστείς να στήσεις i386 slack, να κάνεις Cross compilation, να βρεις x86-64 patches, να φτάξεις δικό σου cd εγκαταστασης. Ότι έκαναν και στο slamd64.

small_boy22
16-09-2005, 13:09
Καλύτερα να πας σε gentoo. Αλλιώς θα αναγκαστείς να στήσεις i386 slack, να κάνεις Cross compilation, να βρεις x86-64 patches, να φτάξεις δικό σου cd εγκαταστασης. Ότι έκαναν και στο slamd64.

Αυτα ακριβως διαβασα και στο site/forum τους.
Θελει πολυ δουλεια και ειδικα το patching για να δουλεψει εχει πολυ ψαξιμο και testing.
Θα παω σε gentoo να δω και κατι αλλο.

Αλλα θα βαλω και slackware 32bit στον AMD Χ2.
Θα παιξει κανονικα να υποθεσω ?