PDA

View Full Version : Μετατροπέας Greeklish

emnezia
11-07-2004, 17:50
Βλέποντας κάποιες αντιδράσεις από μερικούς για τα greeklish :062: αλλά και το πρόβλημα που έχουν κάποιοι από εξωτερικό ή netcafes, πανεπιστήμια κλπ. έφτιαξα ένα προγραμμα για το pctechnology που μετατρέπει τα greeklish σε ελληνικά.

Επίσης χρησιμεύει και σαν ορθογραφικός έλεγχος (αν υπάρχει το Word εγκατεστημένο) για τα μικρά λαθάκια μας στην ορθογραφία :110:

Το αρχείο μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ http://briefcase.pathfinder.gr/download/emneziaf/24291/286984/0/greeklish.zip

Οποιαδήποτε πρόταση, σχόλιο ή πρόβλημα στη λειτουργία δεκτό με ευχαρίστηση! :D

fantacid
12-07-2004, 00:16
Παρτε κ ενα προγραμματακι (http://homepages.pathfinder.gr/alxlord/ramtype.zip) που εδινε καποτε το ram για γρηγορο typing!
Δεν ξερω αν ξερω αν κολλαει κ πολυ σαυτο το thread αλλα δεν εηθελα να ανοιξω αλλο....

Linos80
12-07-2004, 00:32
Φιλε emnezia σε ευχαριστουμε παρα πολυ γι αυτο το αρχειο που μας προσφερεις.
Φυσικα το θεμα γινεται sticky και ελπιζω οτι θα λυσει τα μικροπροβληματα που εχουν λιγοι χρηστες λογω της συνηθειας τους να γραφουν greeklish.
:094: ------> :008:

Alarm
12-07-2004, 01:28
emnezia μπραβο σου αδελφε. ωραιος

emnezia
12-07-2004, 10:48
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά. Ελπίζω να βοηθήσει...
Όσους το χρησιμοποιήσουν και έχουν κάποια παρατήρηση, ευχαρίστως να την πουν για τυχόν διορθώσεις

trilos021
03-09-2004, 00:28
πολύ καλο!ευχαριστούμε

kagelar34
03-09-2004, 01:32
καλό ρε μάγκα ήθελα να κάνω εγώ κάτι τέτοιο αλλά βαριέμαι...με C το έφτιαξες ?μπορείς να στείλεις κώδικα?

βαασικά η δικη μου ιδέα ήταν να μετατρέπει τακατά λάθος greeklish και εξηγούμαι...

εγώ γράφω ελλήνικά και μαλιστα με τόνους τις περισσότερες φορές αλλά μερικές φορές δεν πιάνει το &^%!% alt-shift με αποτέλεσμα να γράφω κάτι σαν αυτό αλλά σε κανά 10 γραμμές παραπάνω.....vre bari;emai na diab;asv gam;v thn ejetastik;h mou.... ήθελα να φτιάξω κάτι που να μετατρέπει αυτό για να μην κάθομαι να το ξαναγράφω

emnezia
03-09-2004, 02:11
Το πρόγραμμα το έφτιαξα με VisualBasic. Αν θες σου στέλνω τον κώδικα αν μου δώσεις email ή κάτι. Αύριο αν προλάβω θα σου φτιάξω ένα προγραμματάκι που να κάνει αυτό που ζητάς.

kagelar34
03-09-2004, 02:54
ρε να μην σε κουράζω έλεγα να το φτιάξω εγώ σε κάποια φάση τον κ΄δικα όμως αν θέλεις στείλτον στο kagelar34@yahoo.gr δεν έχω χαμπάρι από visualbasic kai basic-οειδή θα το μετατρέψω σε C αλλά θα χρησιμοποιήσω το δικό σουαν δεν έχεις προβλεμ....Thanks man

KTM
20-12-2004, 15:22
Κανω μια αναφορα και εδω για τυχον χρηστες που δεν το εχουν παρει χαμπαρι, οτι πλεον υπαρχει στο forum ενσωματομενος Greeklish Converter.
Το αναλογο κουμπι που επιτρεπει την μετατροπη του κειμενου βρισκεται διπλα στο κουμπι Post Quick Reply.

digitron
20-12-2004, 15:54
Παιδια ειναι καταπληκτικος ο converter που βαλατε στο site αλλα εχω μια απορια.
Πως τον κανατε module απο το προγραμμα της ILS? Επειδη εχω και γω ενα PHPNuke
σιτε και βασικος κανονας του ειναι τα Ελληνικα θα με βοηθουσατε αν μου δινατε
καποια πληροφορια.

john_dr
20-12-2004, 17:07
Η πλάκα είναι ότι είναι βολικός και για όσους γράφουν Ελληνικά με το τυφλό σύστημα του οποίου η oνομασία είναι:
" Κοιτάω μόνο το πληκτρολόγιο αλλά όχι την οθόνη και όταν πάρω χαμπάρι ότι ήταν επιλεγμένο το Αγγλικό πληκτρολόγιο βαράω το κεφάλι στον τοίχο"
....ουφφφ. Μεγάλο όνομα...!!! :D

gpulio
20-12-2004, 17:20
Παιδια ειναι καταπληκτικος ο converter που βαλατε στο site αλλα εχω μια απορια.
Πως τον κανατε module απο το προγραμμα της ILS? Επειδη εχω και γω ενα PHPNuke
σιτε και βασικος κανονας του ειναι τα Ελληνικα θα με βοηθουσατε αν μου δινατε
καποια πληροφορια.
Δεν είμαι ο πλέον κατάλληλος για να σε βοηθήσω, αλλά μπορώ να σου δώσω κάποιες βασικές πληροφορίες.
Το πρόγραμμα που αγοράσαμε (All Greek to Me) δεν είναι το απλό που διατίθεται σε cd, αλλά εφαρμογή ειδική για χρήση σε σάιτ / φόρουμ. Επιπλέον, η εφαρμογή αυτή, τροποποιήθηκε (από τους προγραμματιστές του ΙΕΛ) ώστε να γίνει "tailor made" για χρήση στο σάιτ μας.
Για πληροφορίες μπορείς να απευθυνθείς εδώ (http://www.ilsp.gr/contactgr.html).

digitron
20-12-2004, 17:22
Ευχαριστω gpulio!

CyBeR_JiM
11-01-2005, 18:23
μηπως θα μπορουσες να δωσεις και σε μενα τον κωδικα?? το e-mail μου ειναι:
tzim_nt@hotmail.com

πολυ καλη δουλεια ομως.. μπραβο

gpulio
12-01-2005, 01:38
μηπως θα μπορουσες να δωσεις και σε μενα τον κωδικα?? το e-mail μου ειναι:
tzim_nt@hotmail.com

πολυ καλη δουλεια ομως.. μπραβο

Εάν αναφέρεσαι στο πρόγραμμα που δημιούργησε ο emnezia, θα ήταν καλύτερα να μιλήσεις μαζί του.
Αν αναφέρεσαι όμως, στο πρόγραμμα που αγοράσαμε από το ΙΕΛ, ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι ότι η επιθυμία σου δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, για προφανείς λόγους. Πρώτον, η σχετική σύμβαση που υπογράψαμε με το ΙΕΛ, αφορά αποκλειστική χρήση για το σάιτ μας και δεύτερον το ποσό που δώσαμε για την αγορά της άδειας χρήσης του προγράμματος, σίγουρα δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ασήμαντο.

mpampir
03-02-2005, 19:49
αν σας πω οτι εγώ χρειάζομαι το ακριβώς ανάποδο πρόγραμμα, τι θα μου πείτε? Να εξηγηθώ...

Καταρχάς εγώ μπορώ να γράφω μόνο ελληνικά,και δεν μπορώ ούτε κατα διάνοια να ργάψω γκρίκλις. Το θέμα είναι οτι δεν μπορώ να παίξω τρίβιαλ στο Irc (στο κανάλι μας) κάτι που έχει αφάνταστο γέλιο ώρες ώρες, και κατα δεύτερον έχω εγώ το τρίβιαλ μποτ,και για να του προσθέτω ερωτήσεις κάνω 100 ώρες την μία επειδή τα γκρίκλις μου είναι χάλια.

Μήπως θα ήταν έυκολο να μου κάνεις φίλτατε emnezia την αλλαγή στο προγραμματάκι, να μου κάνει το ακριβώς ανάποδο? φαντάζομαι θα είναι κάτι απλό, αλλά δεν ξέρω πως

Ευχαριστώ πολύ :)

circular
27-01-2006, 17:42
Με τι encoding βλέπεις τις σελίδες Plitsss? Μήπως χησιμοποιείς MacGreek και όχι ISO-8859-7? Έχω δοκιμάσει τον converter σε ενα Mac Mini και δουλευε μια χαρα... αν θες τσεκαρε το για να μεταβιβασω το σχολιο στους προγραμματιστές του ΙΕΛ

Plitsss
27-01-2006, 17:46
θα το κοιτάξω! τώρα είμαι στο σπίτι και είναι όλα καλα!

Plitsss
27-01-2006, 17:49
για να μην φανεί σαν ασυνέχεια έσβησα το post για να το βάλω στο thread μου ξανά... αλλά thnx circular. μπορεί να ήταν τόσο απλό... θα δούμε αύριο το πρωί!

Plitsss
28-01-2006, 12:47
.... o λεκές παραμένει!!!....

caius_cosades
20-06-2006, 07:26
καλησπερα... φιλε emnezia είναι όντως πολυ καλος ο κονβερτορας αλλα με έχει βολέψει πάρα πολυ αυτος που ειναι ενσωματομενος στο site... υπαρχει μηπως τρόπος να αποκτήσω αυτόν?

γιατι πολλες φορες ανοιγω το pc technology μονο και μονο για το μετατροπεα

emnezia
20-06-2006, 12:33
Καλημέρα caius cosades.
Αν σε ενδιαφέρει το πρόγραμμα μετατροπής greeklish σε ελληνικά για εγκατάσταση στον υπολογιστή σου, τότε κοίταξε στην παρακάτω διεύθυνση:
http://www.ilsp.gr/greeklish.html
Αν αναφέρεσαι όμως, στο πρόγραμμα που αγοράσαμε από το ΙΕΛ, για χρήση σε σάιτ / φόρουμ το πρόγραμμα είναι διαφορετικό και κοστίζει πολλαπλάσια.

caius_cosades
20-06-2006, 16:32
όχι για τον υπολογιστή μου το ήθελα αλλα δεν έχει κάποιο δωρεάν link για να το κατεβάσεις φαίνεται... μέχρι τότε μπορώ να χρησιμοποιώ το demo! thanx όπως και να χει

firefox
18-12-2007, 19:51
@emnezia:πήγα να χρησιμοποιήσω τον converter σου αλλα
να το apotelesma. pos το φτιάχνω?

Vediovis
18-12-2007, 22:44
για τα μικρά λαθάκια μας στην ορθογραφία :110:

Το αρχείο μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ http://briefcase.pathfinder.gr/download/emneziaf/24291/286984/0/greeklish.zip

Οποιαδήποτε πρόταση, σχόλιο ή πρόβλημα στη λειτουργία δεκτό με ευχαρίστηση! :D

Ποια μικρα ? τα δικα μου πρωσοπικα βγαζουν ματια χερια ποδια οτι θες!
ωραιος emnezia