View Full Version : Όποιος ξέρει απο μετατοπές avi.
ας διαβάσει το ποστ μου.
Λοιπον έιχα μια καμερα Σονυ κ έγγραψα τις διακοπές μου. Έτσι ειπα να τις μεταφερω στον σκληρό. Μέσω firewire για καλύτερη ποιότητα τι κατάφερα κ έτσι σχηματίστηκε ένα αρχείο avi 12 γίγα περίπου.
Αυτό τώρα πως θα το μετρέψω σε mpeg για να το βάλω σε DVD? :confused: :confused:
Y.Γ. Την μεταφορά την έκανα με το windows movie maker 2. :rolleyes:
AC9800PBA
07-07-2004, 23:51
Θα πρότεινα να ξαναέγραφες πάλι τις διακοπές σου με το Pinnacle Studio 9 ή με το Ulead videostudio 8 και να ρυθμίσεις από την αρχή για mpeg και τον όγκο ;)
Dark_Son20
07-07-2004, 23:53
you can try MainConcept MPEG Encoder to make MPEG for DVD an then use ULEAD DVD MOVIEFACTORY to author and make the DVD
Δυστηχώς δεν έχω κάμερα κ έχω μόνο το avi.
Κάποιος θα με βοηθήσει αναλυτικά κερνάω παγωτό :o
alexandrosss
08-07-2004, 00:13
η μονη εύκολη λύση θα ήταν να ξαναπάρεις την κάμερα και να ξαναπεράσεις αυτα που τράβηξες (εχο και εγω μια απορία τη καλώδιο ήταν αυτο που χρησιμοποίησες για την κάμερα γιατι εχω και εγω σονυ καμέρα sony trv-12e).
Επισής θα σου πρότεινα το pinacle studio 9 όπως είπε και ο ac9800pba
Δυστηχώς δεν έχω κάμερα την έχω δώσει πίσω όπως κ την κασσέτα.
Το καλώδιο ε'ιναι firewire.
Δηλαδή δεν ε΄χω ελπιδες?
AC9800PBA
08-07-2004, 00:22
Έχεις αλλά είναι λίγο πικρία...να προτείνω και ένα site -> www.afterdawn.com
Ευχαριστλω για το ενδιαφέρον κάποιος με εμπειρεία?
sakattack
08-07-2004, 00:28
κι εγω με αυτα ξεκινησα να ασχολουμαι τωρα
υπαρχουν απειρα προγραμματα.
απο απλα προγραμματακια για μετατροπη avi σε mpeg2 (TMPG, avi2dvd)
μεχρι σουιτες που κανουν τις παναγιας τα ματια απο κεφαλαια, μενου κλπ
Pinnacle και Ulead
εγω αυτο που ξεκινησα να κοιταω ειναι το Ulead DVD MovieFactory
αλλοι λενε οτι το Pinnacle ειναι καλυτερο, θα το κοιταξω πιο μετα.
Καλως ηρθα .....καλως σας βρηκα ! :D
Με το Pinnacle μπορεις να το ανοιξεις το AVI σου , και με αυτο να το επεξεργαστεις οσο θελεις .
Επισης μπορεις το AVI σου να το μετατρεψεις σε οτι θελεις με το πολυ δυνατο TMPGEnc Plus version : 2.5 η νεωτερο.
fantacid
08-07-2004, 02:15
δοκιμασε το hero video capture 2ισως κ νεοτερη εκδοση,εγω αυτη δουλευω,δεν ξερω εαν εχει μεταγενεστερη google it παντως.
Hemispasm
08-07-2004, 05:45
Οπως πολυ σωστα αναφερθηκε ηδη υπαρχει πληθωρα προγραμματων που μπορει να κανει αυτο που θες. Το TMPGEnc μεταξυ αλλων μπορει να κανει πολυ καλη δουλεια, αρκει να εχεις λιγη υπομονη. Τα τελευταια versions ανηκουν στη σειρα 3 express η οποια χρησιμοποιει στην ουσια τη μηχανη του 2.5 Plus. Μπορεις να το βρεις εδω:
http://www.pegasys-inc.com/en/index.html
Οταν ανoiξεις το προγραμα απλα επιλεγεις Start New Project
http://users.tellas.gr/~hemispasm/TMPGenc/01.JPG
Επιλεγοντας Add File βρισκεις το *.avi που θες να συμπιεσεις και να μετατρεψεις σε αλλη μορφη.
http://users.tellas.gr/~hemispasm/TMPGenc/02.PNG
Hemispasm
08-07-2004, 05:50
Οταν το επιλεξεις και ανοιξει εμφανιζεται το παρακατω παραθυρο με τα χαρακτηριστικα του αρχειου.
http://users.tellas.gr/~hemispasm/TMPGenc/03.PNG
Στο Set Output επιλεγεις την μορφη στην οποια θες να το μετατρεψεις. Επιλεγοντας DVD Pal στην ουσια με ενα προγραμμα σαν το DVD Lab στη συνεχεια θα μπορεις με λιγο κοπο/χρονο ακομα να το μετατρψεις σε μορφη ικανη να γραφτει σε DVD Video φορματ. Στο Encoder/Bitrate settings αστα ολα στα default θα στο μετατρεψει σε 4.7GB για να μπορει να γραφτει σε DVD.
http://users.tellas.gr/~hemispasm/TMPGenc/04.PNG
http://users.tellas.gr/~hemispasm/TMPGenc/05.PNG
Hemispasm
08-07-2004, 05:51
Επιλεγοντας το Encode Tab τελος απλα επιλεγεις που θα σωσεις το νεο αρχειο και πατας start output.
http://users.tellas.gr/~hemispasm/TMPGenc/06.PNG
Αφου τελειωσεις αν θελεις να το γραψεις τελικα σε DVD χρησιμοποιησε το DVD Lab.
Μιας και ειναι το 1ο μου post εδω να σας ευχηθω καλη επιτυχια στη προσπαθεια σας. Θερμη παρακληση να ενεργοποιησετε το quick reply, το VB3.x το υποστηριζει μια χαρα και εχει και εχτρα features οπως και το quote. Επισης φτιαχτε σας παρακαλω το bug με το οριο των Pics που μπορει κανεις να βαλει σε ενα ποστ - δεν βοηθαει οταν θες να κανεις ποστ εναν οδηγο ετσι δεν ειναι? ;)
alexandrosss
08-07-2004, 08:49
Δυστηχώς δεν έχω κάμερα την έχω δώσει πίσω όπως κ την κασσέτα.
Το καλώδιο ε'ιναι firewire.
Δηλαδή δεν ε΄χω ελπιδες?
δηλαδή είναι ενα απλο καλώδιο firewire.
Και απο ποιότητα τη δίνει, σαν το usb χάλια είναι ή καλύτερη?
Αλεξανδρε αν η καμερα ειναι DV το video μεταφερεται στον δισκο με 1394 με απολυτη - αριστη ποιοτητα .Καμια σχεση με USB.
alexandrosss
08-07-2004, 09:49
η κάμερα που έχω ειναι minidv και υποστηρίζει dv απλος θέλω να μάθω αν είναι απλο καλώδιο η κάποιο εξειδικευμένο που θα έπρεπε να πάω να το πάρω απο την sony.
το μοντέλο της κάμερας είναι sony dcr- trv12e.
η κάμερα που έχω ειναι minidv και υποστηρίζει dv απλος θέλω να μάθω αν είναι απλο καλώδιο η κάποιο εξειδικευμένο που θα έπρεπε να πάω να το πάρω απο την sony.
το μοντέλο της κάμερας είναι sony dcr- trv12e.
Ενα απλο καλοδιο ειναι , με τους καταληλους ακροδεκτες ....
Αν πας να το παρεις απο την sony θα το πληρωσεις μαλινο .. :D
Hemispasm 1000 thanks to you. Θα το δοκιμάσω το βράδυ που θα πάω σπίτι.
alexandrosss το καλώδιο το πήρα από το πλαισιο.
Κοίταξε στην κάμερα σου αν έχει εξοδο dv.
Πραγματικά αξίζει σε σχέση με usb ;)
alexandrosss
08-07-2004, 15:40
εχει έξοδο dv δεν υπαρχει πρόβλημα.
αλλα εγω δεν εχω firewire και πρέπει να πάω σε εναν φιλο μου να δοκιμάσω.
Kostas7GTR
08-07-2004, 22:59
Hemispasm δεν το γνώριζα τα συγκερκιμένο πρόγραμμα :) Πάω για δοκιμές .. :)
Hemispasm τι να πω πραγματικά έχω ακούσει τόσα κ τόσα :067:
αλλά ο οδηγός σου ήταν απλά :038: :023:
καταπληκτικός μπράβο !! :098:
sakattack
09-07-2004, 02:20
Οπως πολυ σωστα αναφερθηκε ηδη υπαρχει πληθωρα προγραμματων που μπορει να κανει αυτο που θες. Το TMPGEnc μεταξυ αλλων μπορει να κανει πολυ καλη δουλεια, αρκει να εχεις λιγη υπομονη. Τα τελευταια versions ανηκουν στη σειρα 3 express η οποια χρησιμοποιει στην ουσια τη μηχανη του 2.5 Plus.
Hemi, υπαρχει τιποτα να κερδισω μετατρεποντας το (DV) ΑVI σε ΜPG2 με το TMPG και μετα να το περασω για επεξεργασια στο Ulead,
απο το να το μετατρεπω μεσα απο το Ulead? (ή το Pinnacle)
εχει δηλ καμμια ορατη διαφορα σε ποιοτητα ο κωδικας του TMPG ?
Hemispasm
09-07-2004, 03:10
Sak απεχω πολυ απο το να χαρακτηριστω ειδικος επι των θεματων encoding/transcoding - δεν μπορω να σου πω με βεβαιοτητα αν η μηχανη του Ulead ειναι καλυτερη ως προς το αποτελεσμα σε σχεση με το TMPGEnc ή το CCE (τα τελευταια ειναι απο τα δημοφιλεστερα), αφου δεν εχω δοκιμασει ολα τα προγραμματα.
Εντουτοις μπορω να σε διαβεβαιωσω οτι οι διαφορες που αυτα τα προγραμματα εχουν οσον αφορα στο αποτελεσμα ειναι μαλλον αμελητεες στα συστηματα που οι περισσοτεροι απο εμας χρησιμοποιουμε για την αναπαραγωγη των αρχειων, οταν χρησιμοποιουνται οι σωστες ρυθμισεις στο εκαστοτε προγραμμα. Πιθανοτατα οι διαφορες που ισως σε ενδιαφερουν ειναι στην ωρα που χρειαζεται η καθε μηχανη για να κανει το re-encode, εκει σαφως υπαρχουν διαφορες.
Εγω εχω καταληξει στις εξης διαδικασιες οσον αφορα το re-encode / dvd authoring (oxi το transcoding):
1. Επεξεργασια με VDub των avi αρχειων που εχω κατεβασει απο το νετ με τους καταλληλους υποτιτλους και plugins για να ενσωματωσω τους υποτιτλους.
Μετατροπη του παραγομενου avi σε SVCD MPEG φορματ ή DVD PAL MPEG format με το TMPGEnc και επεξεργασια με αλλα 2-3 ομοια αρχεια με το DVD Lab / TMPGEnc DVD Author, δημιουργια menus etc και compilation σε DVD Video. Γραψιμο με το Νερο.
2. Χρησιμοποιηση του DVD2SVCD για μετatροπη των ripαρισμενων DVDs σε SVCD MPEG format ή DVD PAL MPEG format με υποτιτλους, επεξεργασια με το DVD Lab / TMPGEnc DVD Author etc
H παραγομενη ποιοτητα ειναι ικανοποιητικη τουλαχιστον στα ματια μου και η απαραιτητη επεξεργασια με το φτωχο μου 2800+ γυρω στις 6-7 ωρες για το rencoding και κανα 30λεπτο για το DVD Lab. An το αρχειο ειναι ηδη σε MPEG φορματ φυσικα γλυτωνεις τη χρονοβορα διαδικασια του re-encoding.
Το τελευταιο CCE ειναι σχετικα πιο γρηγορο απο οτι εχω ακουσει, δεν το εχω δοκιμασει ακομα.
sakattack
09-07-2004, 04:30
Οk, thanks.
αρκετα κοινη διαδικασια με αυτη που ενδιαφερει εμας για το DV
1.Transfer the video from your camcorder to PC via firewire.
Results: DV AVI files on your PC.
2.Edit the DV AVI files using your favorite video editing software (cutting/joining, adding title, transition effects, etc). Results: edited DV AVI files.
3.Encode the edited DV AVI files into DVD (Mpeg-II) format using your favorite video encoding software. Results: DVD (Mpeg-II) format video files.
4.Author and burn the DVD format files into DVD disc.
oσοι ασχολουνται με το θεμα, μπορουν να ποσταρουν τι προτιμουν για καθε ενα απο τα παραπανω?
sakattack
09-07-2004, 04:46
για το 1.
το doom9 λεει τα εξης: http://www.doom9.org/index.html?/dv/guide_paragraph0.html
εγω δοκιμασα το winDV αλλα ολο κολλαγε και κρασαρε.
τελικα το ΜS movie maker μια χαρα κανει τη δουλεια, το ιδιο και οι ολοκληρωμενες σουιτες.
Εσεις τι κανετε?
για τα 2 & 3
http://www.doom9.org/index.html?/dv/guide.html
μιλαει για ξεχωριστη επεξεργασια ηχου και εικονας
εσεις τι κανετε?
DV codec μηπως χρησιμοποιει κανεις κανενα αλλον? (απο καμμια ακριβη καρτα Firewire)
επισης, το DV AVI σε τι βολευει καλυτερα?
σε type-1 ή type-2 ? (για τον ηχο δηλαδη)
πολυ μπερδεμα ... :100:
Παιδιά εγώ κάνω τα εξής απλά :
1. Μεταφορά στον σκληρό με χρήση firewire .
Σύλληψη με το Pinnacle studio 8
Μοντάζ και υποτιτλισμός επίσης με το Pinnacle .
Όταν τελειώσω μου δίνει ένα μονταρισμένο AVI
2. To AVI το μετατρέπω σε ότι θέλω με το TMPGenc .
Θεωρώ το TMPGenc το κορυφαίο στην κατηγόρια του διότι είναι το ....ποιο παραμετροποιησημο .
3. Το DVD μου το φτιάχνω με το Ulead DVD MovieFactory 2.5 .
Το προτείνω γιατί μου δίνει κινούμενη εικόνα στα menu .
Αυτα τα λιγα ...... :054:
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.