PDA

View Full Version : Ερωτηση Water Cooling Αρχαριος

MF_III
26-10-2005, 02:14
Ρε παιδια ενα συστημα water cooling ειτε ετοιμο ειτε φτιαχτο μπορει να μπει σε οποιαδηποτε mobo και cpu πανω δλδ ταιριαζουν τα blocks και επισης θελει ειδικο κουτι? γιατι βλεπω ψυγεια κτλ και απορω που θα μπουν αν δεν εχεις καταλληλο κουτι

schumifer
26-10-2005, 03:04
Κάποια κουτιά που χωράνε μέσα και το σκύλο μου χωράνε και διπλά ψυγεία, κάποια άλλα φυσικά όχι. Κάποια μπλοκς μπαίνουνε σε 1-2 σόκετ συγκεκριμένα ,κάποια άλλα σε όλα και κάποια άλλα με μικρές ρυθμίσεις μπορούν να μπουν σε όλα... Κατατοπιστικότατος είμαι ο λούστης.

DidicolA
26-10-2005, 09:28
διαβασε τον οδηγο υδροψυξης του κτμ και μετα κοιτα το gallery των user (http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=6565) που παρουσιαζονται τα κουτια των χρηστων με υδροψυξη!
οτι αλλο θες το κανονιζουμε το μεσημερι φευγω τωρα....

slaughterer
26-10-2005, 12:38
Κοιτα αν εχεις ενα μικρο κουτι τοτε μπορει και να μην τη χωρεσει!Αν εχεις ομως κουτι απο την κατηγορια gigand τυπου, βλεπε stacker της coolermaster ή kandalf της thermaltake
Toτε με τις καταλληλες μετατροπες χωραει διπλο ψυγειο.
Τα block μπαινουν σε ολους τους γωωστους τυπους επεξεργαστων.
Για να παρεις μια ιδεα κοιτα εκει που λεει o didicola!!!

MF_III
26-10-2005, 13:58
ναι το διαβασα ολα αυτο απλα εχω αποριες. Δηλαδη αν χωρεσουν ολα τα υλικα της υδροψυξης μεσα (ψυγειο, αντλια κτλ) που θα βιδωσουν μεσα στο κουτι> η ετσι χυμα απλα θα ειναι μεσα στο κουτι δεν βιδωνουν καπου?

Αλλα μπορεις να τα εχεις και απεξω ε? βαζωντας μονο τους σωληνες μεσα απο μια pci slot οπως μου ειπαν. Για να καταλαβω, εχω εναν Pentium @3Ghz (δεν θυμαμαι socket τωρα γμτ παντως θα καταλαβετε εσεις) και ας πουμε θα παρω εναν 939 Athlon. Μπαινει ενα ιδιο waterblock και στους 2 πανω? ταιριαζει?

Skinny13
26-10-2005, 14:17
εχεις pm ;P

DidicolA
26-10-2005, 15:03
ναι το διαβασα ολα αυτο απλα εχω αποριες. Δηλαδη αν χωρεσουν ολα τα υλικα της υδροψυξης μεσα (ψυγειο, αντλια κτλ) που θα βιδωσουν μεσα στο κουτι> η ετσι χυμα απλα θα ειναι μεσα στο κουτι δεν βιδωνουν καπου?

Αλλα μπορεις να τα εχεις και απεξω ε? βαζωντας μονο τους σωληνες μεσα απο μια pci slot οπως μου ειπαν. Για να καταλαβω, εχω εναν Pentium @3Ghz (δεν θυμαμαι socket τωρα γμτ παντως θα καταλαβετε εσεις) και ας πουμε θα παρω εναν 939 Athlon. Μπαινει ενα ιδιο waterblock και στους 2 πανω? ταιριαζει?
Βασικα δεν ειμαι υπερ του συστηματος να ειναι μεσα :1)για λογους ασφαλειας και 2)για λογους αποδοσης
Εγω δεν το βγαζω απο pci αλλα δες απο εδω (http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/attachment.php?attachmentid=7894) καλυτερα απ εξω
Για να καταλαβω, εχω εναν Pentium @3Ghz (δεν θυμαμαι socket τωρα γμτ παντως θα καταλαβετε εσεις) και ας πουμε θα παρω εναν 939 Athlon. Μπαινει ενα ιδιο waterblock και στους 2 πανω? ταιριαζει?μπαινει γιατι το plexi εχει διαφορετικες τρυπες αναλογα με το socket (478 ή 775)

MF_III
26-10-2005, 16:44
plexi ειναι μοντελο waterlock η ασχετο?!! Ναι η 478 η 775 εχω αλλα λεω ενα τετοιο waterblock που μπαινει οπως ειπες σε αυτα τα 2 socket Pentium θα μπαινει και σε 939 Athlon? και αν ναι ποιο waterblock ειναι αυτο?

DidicolA
26-10-2005, 17:10
το μπλοκ αυτο λεγεται universal κατα 99% ολοι χρησιμοποιουν του eleven το οποιο ειναι το συνυμμενο!("δανεικη" απο Braveheart1980)http://img301.imageshack.us/img301/6319/dsc016893he.jpg
plexi λεγεται το τζαμακι που βιδωνει πανω στο μπλοκ και αν δεις τις τρυπες αναλογα του socket
Y.Γ. κανει και για 939 :023:

MF_III
26-10-2005, 18:46
ενα block υπαρχει δλδ του Eleven? αυτο που μου δειχνεις στην εικονα κι αν ναι αυτο ταιριαζει με οποιοδηποτε ψυγειο κι αν παρω, αντλια κτλ εξαρτηματα?

Alexisferos
26-10-2005, 19:50
ενα block υπαρχει δλδ του Eleven? αυτο που μου δειχνεις στην εικονα κι αν ναι αυτο ταιριαζει με οποιοδηποτε ψυγειο κι αν παρω, αντλια κτλ εξαρτηματα?
ρε φιλε διαβασε πρωτα τον οδηγο υδροψυξης εδω (http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=1594) και μετα ρωτας αν υπαρχει μονο ενα μπλοκ κ αν μπορεις να βαλεις οτι ψυγειο κ οτι αντλια θες..
οσο για το που θα βαλεις το ψυγειο την αντλια η ποιο μπλοκ θα παρεις ειναι καθαρα δικο σου θεμα κ θελει και αρκετη φαντασια (τουλαχιστον στην τοποθετηση του ψυγειου κ της αντλιας μεσα στο κουτι.)

MF_III
26-10-2005, 20:21
το εχω διαβασει... Δεν λεει ποσα block εχει βγαλει ο Eleven. Στο extremeshop πηγα και ειδα οτι εχει βγαλει ενα universal για ολα τα ειδη CPU ενα μονο για 939 και 940 και ενα για GPU ATI 9800 και 9600.

Η Hydor Seltz L20 ειναι καλη? γιατι διαβασα οτι πιο καλες ειναι οι Eheim και οτι oi Hydor θερμενονται πιο ευκολα...

SoulRiver
26-10-2005, 21:26
Τα περισοτερα κουτια της αγορας δεν ειναι κατασκευασμενα εχοντα φιλοσοφισει το θεμα της θδροψυξης ( οσον αφορα το να βιδωσουν καπου τα εξαρτηματα ).Υπαρχουν μερικα οπως το Αρμορ/Κανταλφ της Thermaltake και το Stacker της Coolermaster που εχουν καποια μικρα "τρικ" οσον αφορα το θεμα της υδροψυξης αλλα δεν ειναι παντα χρησιμα...Συνηθως , οπως θα δεις και μονος αν το ψαξεις , τα συστηματα υδροψυξης οταν καποιος θελει να τα βαλει στο κουτι του μεσα χρησιμοποιει την φαντασια του ( εαν εχει τον απαιτουμενο χωρο ) και τα βαζει στο κουτι με δικες του πατεντεσ / μοντες κτλπ.Εαν τωρα δεν εχεις το κουραγιο να ασχοληθεις τοσο πολυ με το μονταρισμα του κουτιου σου ωστε να τα βαλεις μεσα η την οικονομικη ανεση να παρεις ενα κουτι που θα σου λυση τα χερια σ αυτον τον τομεα , τοτε μια αλλη λυση ( με χαμηλη ομως αποτελεσματικοτητα ) ειναι η ετοιμη υδροψυξη που την βαζεις σε 1-2 θεσεις των 5,25" και καθαριζεις, η που εχεις ενα μουρατο εξωτερικο κουτι/πυργο που κανει την ιδια δουλεια.Εσυ διαλεγεις με τα δικα σου κριτηρια.Οσο για το block ο eleven ειναι απο τις πιο συμφερουσες αγορες και δεν θα εχεις κανενα προβλημα με τα περισσοτερα σοκετ :)

MF_III
26-10-2005, 21:54
ναι το ξερω ρωτησα γιατι θελω να φτιαξω υδροψυκτο συστημα πριν παρω το νεο μου pc που θα ειναι 939 οποτε να ταιριαζει και με αυτον που εχω και με τον 939 που θα παρω. Αλλα εχω μια απορια ειδα στο μαγαζι αυτο και το block tou 11 Eleven που ειναι μονο για socket 939 και 940. Αφου το Universal ταιριαζει και με τα 2 αυτα sockets γιατι εβγαλε ξεχωριστο? Εχει καμια διαφορα?

Eleven
26-10-2005, 22:13
To universal που υπαρχει στην φωτο πιο πανω ταιριαζει σε Athlon xp (βαζεις μονο το βασικο μπλοκ ),socket 478,socket 775 , σε 939 και 940 (στα οποια βαζεις και το πλεξυ συγκρατησης και περνας τις βιδες στις αναλογες τρυπες)

Υπαρχει μπλοκ αποκλειστικα για 939 γιατι ορισμενοι δεν θελουν-σκοπευουν να αλλαξουν μηχανημα για πολυ καιρο ,ειτε ειναι φανατικοι ΑΜΔακιδες και θελουν κατι αποκλειστικα και μονο για Αμδ (εδω πηγαινε ενα smile )

MF_III
27-10-2005, 00:05
ok!!! Απο τα ψυγεια που υπαρχουν στο extremeshop ποιο ειναι καλο η ικανοποιητικο? Το Water Cooling Radiator 360, Watercooling Radiator 120 η το Xtreme Radiator 240 ??? και γενικα ειναι καλα και αξιοπιστα αυτα η να μην διαλεξω αναμεσα σε αυτα?

Eleven
27-10-2005, 00:41
Water Cooling Radiator 360 = παιρνει 6 χ120 fans σε push-pull
Xtreme Radiator 240=παιρνει 4 χ120 fans σε push-pull
Watercooling Radiator 120= 2x120 fans σε push-pull

αναλογικα πιο ικανοποιητικο ειναι το Water Cooling Radiator 360 λογο μεγεθους

MF_III
27-10-2005, 00:46
ναι και το πιο ακριβο...! δλδ ενα που να κανει δουλεια. Παντως δουλευει το Pc μου 24/7 και συχνα στο full οποτε θελω καλη ψυξη. Με ικανοποιει καποιο απο αυτα η υπαρχουν αλλα πιο καλα για την περιπτωση μου ?

Ρωταω γιατι θελω σιγα σιγα να μαζευω (δλδ να αποφασισω) ποια εξαρτηματα θα παρω για την υδροψυξη μου. Μεχρι στιγμης εχω αποφασισει block για CPU το Universal του 11!

SoulRiver
27-10-2005, 15:46
Εαν δεν σ ενδιαφερει να πας σε καποια μαντρα αυτοκινητων και να ψαξεις ενα ψυγειο φθηνο και αποδοτικο, αλλα ογκωδες και πιθανον να χρειαζετε καποια προεργασια πριν μπορεσεις να το περασεις στο συστημα σου...τοτε πιστευω πως η λυση του 240 θα ηταν υπεραρκετη για την ψυξη μονο του επεξεργαστη.

unseen
27-10-2005, 15:58
240 απο μενα..

MF_III
27-10-2005, 16:54
Τι μονο επεξεργαστη? Εγω θελω και GPU και μπορει το chipset της mobo. Βασικα οταν εγω δεν ηξερα ακομα τιποτα απο water cooling νομιζα οτι θα ψυχεται και το κουτι, τωρα να δινεις 300-350 ευρω μονο για CPU μου φενονται πολλα. Τι μου προτεινεται γιατι οπως ειπα δεν θελω να ψυχω μονο τον επεξεργαστη... και επισης δεν θελω απο μαντρα...

Σημειωση: Το κουτι δεν γινεται να ψυχεται? μονο για εξαρτηματα ειναι η υδροψηξη?

Alexisferos
27-10-2005, 16:57
Το 240 φυσικα.. πιστευω ειναι υπεραρκετο για cpu αλλα και vga.

Μπορεις να παρεις τα παρακατω κ θα εχεις μια αριστη,σταθερη,αναβαθμησημη,δοκιμασμενη,αθορυβη υδροψυξη.

ψυγειο (http://62.38.134.16/product_info.php?cPath=26_49&products_id=193)
αντλια (http://62.38.134.16/product_info.php?cPath=26_49&products_id=104)
μπλοκ (http://62.38.134.16/product_info.php?cPath=26_49&products_id=170)
λαστιχα απο το praktiker, νερακι απο το βενζιναδικο της γειτονιας σου οπως κ παραφλου απο εκει..

Ολα αυτα θα σου στοιχισουν μονο 140€ και θα σου κρατησουν για μια ζωη.
Οσο για το πως θα τα αγορασεις μπορεις να επικοινωνισεις με τα παιδια του extremeshop (στειλε πμ στον unseen)
Η λυση αυτη ειναι δοκιμασμενη κ απο τις καλυτερες γι`αυτο και οι περισοτεροι απο εμας εχουμε κατι παρομοιο για overclok αλλα και για 24/7
ελπιζω να βοηθησα οσο μπορουσα.

Οσο για το που θα βαλεις τα πραγματα (αντλια,ψυγειο) μεσα στο πσ σου πιστευω οτι με μια φωτο του κουτιου σου εδω μεσα θα ακουσεις 1000δες γνωμες

edit:
Τι μονο επεξεργαστη? Εγω θελω και GPU και μπορει το chipset της mobo. Βασικα οταν εγω δεν ηξερα ακομα τιποτα απο water cooling νομιζα οτι θα ψυχεται και το κουτι, τωρα να δινεις 300-350 ευρω μονο για CPU μου φενονται πολλα. Τι μου προτεινεται γιατι οπως ειπα δεν θελω να ψυχω μονο τον επεξεργαστη... και επισης δεν θελω απο μαντρα...

Σημειωση: Το κουτι δεν γινεται να ψυχεται? μονο για εξαρτηματα ειναι η υδροψηξη?
το κουτι δεν χρειαζετε να ψυχετε οσο για το chipset ουτε αυτο εχει αναγκη απο νερακι.
μπορεις στην συνθεση που προανεφερα να προσθεσεις και ενα π.χ.μλποκ για καρτα γραφικων (http://62.38.134.16/product_info.php?cPath=26_49&products_id=172) (υπαρχουν και αλλα) και να ψυξεις και την καρτα σου που ισως χρειαστει.
το κουτι αεριζετε καλα κ κρατιετε σε καλα επιπεδα αν εχει καλο air flow 1χ120 να βαζει και 1χ120 να βγαζει ειναι αρκετο πιστευω
οσο για τα 300€ που λες με τα 300€ περνεις μηχανακι ρε φιλε το νερακι στο πσ σου ζητημα να σου φτασει 200€ αν ακουσεις τις συμβουλες τον παιδιων εδω μεσα

MF_III
27-10-2005, 17:03
καλα δεξαμενη δεν χρειαζομαι? ειδα αυτο εδω http://62.38.134.16/product_info.php?cPath=26_49&products_id=181 Ειναι αντλια μαζι με δεξαμενη? Αν ναι καλη ειναι? με εξυπηρετει? Με αυτο το ψυγειο μπορω να βαλω και block για το chipset ths mobo και για σκληρο δισκο?

Πολλα ρωταω sorry αλλα πρεπει να μαθω...

DidicolA
27-10-2005, 17:07
Παντως δουλευει το Pc μου 24/7 και συχνα στο full οποτε θελω καλη ψυξη. Με ικανοποιει καποιο απο αυτα η υπαρχουν αλλα πιο καλα για την περιπτωση μου ?

Εγω παντως προτεινω να πας σε καποια μαντρα αυτοκινητων και να ψαξεις ενα ψυγειο φθηνο και αποδοτικο οπως εκανα και εγω

Alexisferos
27-10-2005, 17:12
οχι δεξαμενη δεν χρειαζεσε.. οσο για αυτα που ρωτας νομιζω μερικες φορες οτι δεν εχεις διαβασει τον οδηγο υδροψυξης μια που εκει λεει τι χρειαζομαστε κ τι οχι.
ναι το ψυγειο φτανει κ για το chipset αλλα οπως ειπα ειναι αχρηστο να ψυξεις το chipset.
μπορεις να κανεις κλειστο κυκλωμα.
βλεπε αποσπασμα απο οδηγο υδροψυξης:
Οι "αντλιες" Eheim - Hydor στην πραγματικοτητα ειναι κυκλοφορητες, δηλαδη δεν αντλουν το νερο αλλα το σπρωχνουν.
Γιαυτο σε περιπτωση που φτιαξουμε κλειστο κυκλωμα, δηλαδη χωρις δοχειο διαστολης, κανουμε ολες τις συνδεσεις εκτος απο τον σωληνα που θα συνδεθει με το ρακορ εισοδου της αντλιας.
Βυθιζουμε την αντλια μεσα σε μια λεκανη με απεσταγμενο νερο 9η οτι αλλο επιλεξαμε) και ειμαστε ετοιμοι να κανουμε την συνδεση εκει μεσα, εχοντας παντα την αντλια σε λειτουργια.
Πριν συνδεσουμε περιμενουμε να γεμισει με νερο το συστημα και μετα απο λιγο κουναμε καλα το ψυγειο ωστε να φυγει ο αερας απο μεσα και το ιδιο κανουμε και στο μπλοκ.
Οταν το κανουμε αυτο προσεχουμε μην βγει ο σωληνας που δεν εχουμε συνδεσει απο την λεκανη και παρει αερα το συστημα.
Η αντλια μας ειναι συνεχως σε λειτουργια.
Μετα απο λιγη ωρα παλι τα ξανακουναμε και τελευταια κουναμε την ιδια την αντλια, τοσο οσο περιθωριο μας δινει ο σωληνας που παραμενει βυθισμενος, για να διωξουμε και τυχον αερα απο την αντλια.
Ολο αυτο θα μας παρει μιση ωρα περιπου.
Ισως καποιοι για σιγουρια χρειαστουν παραπανω χρονο.
Τελος συνδεουμε και τον τελευταιο σωληνα στην αντλια κατω απο το νερο και τον σφιγκουμε.
Τεσταρουμε την στεγανοτητα εξω απο την λεκανη πια, αφου σκουπισουμε οτι ειναι βρεγμενο και αφησουμε ολο το συστημα πανω σε κατι στεγνο πχ μια εφημεριδα.
Αν υπαρχει διαροη θα φανει τις επομενες ωρες.
η μπορεις να βαλεις ενα `Τ` οπου θα σου δωσω οδηγειες για το πως θα το κανεις μολις αποφασισεις τι θα παρεις :083:

ο δισκος δεν χρειαζετε νερο ρε φιλε μου. με ποια λογικι να βαλεις νερο στον δισκο τοσο καιρο που τον εχεις ετσι επαθε τπτ?

μπορεις να διαβασεις κ αυτον εδω τον οδηγο μπας κ σε βοηθησει περισοτερο
οδηγος wc (http://www.thelab.gr/reviews/WcGuide_1.php)

MF_III
27-10-2005, 17:14
δλδ και υδροψυξη να βαλω, τους ανεμηστηρες του κουτιου δεν τους γλιτωνω. Για σκληρο δισκο? γιατι θερμενονται οι δικοι μου παρα πολυ αποτι βλεπω... Τελικα αυτο που εδειξα στο link τι ειναι? 2 σε 1? Δεν θα ηταν καλυτερο να παρω και δεξαμενη?

Alexisferos
27-10-2005, 17:26
δλδ και υδροψυξη να βαλω, τους ανεμηστηρες του κουτιου δεν τους γλιτωνω. Για σκληρο δισκο? γιατι θερμενονται οι δικοι μου παρα πολυ αποτι βλεπω... Τελικα αυτο που εδειξα στο link τι ειναι? 2 σε 1? Δεν θα ηταν καλυτερο να παρω και δεξαμενη?
διαβασε τον οδηγο σε παρακαλω κ διαβασε κ τον αλλο οδηγο που σου δινω στο απο πανω ποστ.
φυσικα κ γλυτωνεις τα ανεμηστηρια του κουτιου σου αν αγορασεις κουτι που δεν τα χρειαζετε αλλα παλι θα υπαρχουν αλλα πραγματα μεσα στο κουτι που τα χρειαζοντε οποτε φτανεις παλι σε αδιεξοδο.
με την υδροψυξη γλυτωνεις πολους ανεμηστηρες που κανουν θορυβο οπως του cpu και της vga. το κουτι ξαναλεω ψυχετε υπεραρκετα με 2 αθορυβους 120αριδες
οι δισκοι οχι δεν χρειαζοντε νερακι απλα μια καλη θεση στο κουτι για απλο αερισμο

Τελικα αυτο που εδειξα στο link τι ειναι? 2 σε 1? Δεν θα ηταν καλυτερο να παρω και δεξαμενη? ναι αυτο ειναι 2σε1 αλλα για μενα ειναι τζαμπα λ7 και εξτρα χωρος αφου γινετε δουλεια χωρις δεξαμενη...

MF_III
27-10-2005, 17:31
η δεξαμενη που μου λες ομως μικρη δεν ειναι? 700l/h ? το εχω διαβασει και το αλλο το guide.

Alexisferos
27-10-2005, 17:39
η δεξαμενη που μου λες ομως μικρη δεν ειναι? 700l/h ? το εχω διαβασει και το αλλο το guide.
δεξαμενη? αν ηθελες αν πεις αντλια ναι ειναι μια καλη μεσαια λυση για τα λ7 της γιατι υπαρχουν και 1200λιτρα/ω αλλα και 120λιτρα/ω αντλιες.

η hydor l20 αντεχει χαλαρα 2 μπλοκ cpu,vga του 11 και ενα 2πλο ψυγειο.
(δεν θα σου ελεγα να την παρεις αν δεν σου εκανε)

δεν πιστευω να εχεις αλλες ερωτησεις :017: εχω απαντησει :024: σε ολα οσα θα μπορουσε καποιος να ρωτησει για πρωτη φορα σε νερακι...

DidicolA
27-10-2005, 17:45
:017: εχω απαντησει :024: σε ολα οσα θα μπορουσε καποιος να ρωτησει για πρωτη φορα σε νερακι...
ΑΞΙΟΣ :041: :041: :041: :041:ΑΞΙΟΣ :041: :041: :041: :041:

MF_III
27-10-2005, 17:45
Δλδ να μην παρω καποια Eheim. Διαβασα οτι οι Hydor δεν εχουν καλη αποδοση οταν υπαρχουν πολλα blocks και θερμαινονται ευκολα κι ετσι θερμαινεται και το συστημα. Τι αλλα χρειαζομαι ολα ολα δλδ για να ολοκληρωθει το συστημα? εκτος απο ψυγειο, αντλια, blocks, σωληνες και υγρο?

Σε ρωταω για πιο μεγαλη αντλια κτλ γιατι μου φενεται οτι αυτα ειναι τα πιο φτηνα πραγματα και μηπως δεν με ικανοποιησουν. Δεν ειμαι της λογικης να παρω τα πιο ακριβα και να ειναι αχρηστα απλα να παρω αυτα που θα με ικανοποιουν πληρως τις αναγκες μου και οχι ισα ισα η με το ζορι

MF_III
27-10-2005, 18:20
KTM να σε ρωτησω... πιοα Eheim εχεις και τι σωληνες χρησιμοποιεις επισης τι υγρο? γιατι βλεπω οτι full load πιανεις 28!! και γω καπου εκει θελω να πιανω...!

Alexisferos
27-10-2005, 18:28
Δλδ να μην παρω καποια Eheim. Τι αλλα χρειαζομαι ολα ολα δλδ για να ολοκληρωθει το συστημα? εκτος απο ψυγειο, αντλια, blocks, σωληνες και υγρο?

Σε ρωταω για πιο μεγαλη αντλια κτλ γιατι μου φενεται οτι αυτα ειναι τα πιο φτηνα πραγματα και μηπως δεν με ικανοποιησουν. Δεν ειμαι της λογικης να παρω τα πιο ακριβα και να ειναι αχρηστα απλα να παρω αυτα που θα με ικανοποιουν πληρως τις αναγκες μου και οχι ισα ισα η με το ζορι
:059: λεπων εχωμεν κ λεμεν
Αρχιζοντας απο την :049: τα μλποκ δλδ
Οχι δεν ειναι τα ποιο φτηνα αλλα Ναι ειναι τα ποιο καλα η τουλαχιστον στην 3αδα τον καλυτερων μπλοκ του κοσμου και Ελληνικα ε.
αρκει ενα απλο search και θα πιστεις.
π.χ. εδω -και του 11 ειναι απλα κορυφη- (http://www.thelab.gr/reviews/Wbroundup_1.php)

Η ανλτια τωρα Ναι ειναι φτηνη Οχι ομως τοσο φτηνη (εδω βαριεμε να σου πω ποσες αντλιες ειναι ποιο φτηνες) ειναι αξιοπιστη και αθορυβη αλλα εχει δημιουργησει σε μερικους κ καποια μικρο προβληματακια (διαροη απο το o-ring αλλα με λιγο σιλικονι (μαυρη ε :042: ) φτιαχνετε..
μεγαλες εταιριες κ πολοι χρηστες την χρησημοποιουν που σημαινει οτι Ναι ειναι καλη ισως αρκετα καλη για τα λ7 της μπορω να πω :109:
hydor l20 by asetek (http://www.asetek.com/default.asp?showPage=startside.asp&param=sideid&myvalue=14&contentSection=2&menuID=-1)

και τελος στο ψυγειο.. Αν :102: εχεις διαβασει τους οδηγους προσεκτικα θα εβλεπες οτι δεν μας νοιαζει ιδιετερα η μαρκα η το κοστος του αλλα το μεγεθος :112: κ ο σχεδιασμος..
δλδ να ειναι χαλκινο μια που το μπλοκ μας ειναι χαλκινο και κυψελωτο και οχι σωληνωτο..
οποτε το ψυγειο που εχουμε διαλεξει πληρει τις προυποθεσεις μας:
1-ειναι χαλκινο
2-ειναι κυψελωτο
3-εχει καλο μεγεθος για να μπει μεσα :118: (ΠΙΠΕΡΙ) στο κουτι αλλα και να ψυξει σχεδον τα παντα.
[QUOTE]Τι αλλα χρειαζομαι ολα ολα δλδ για να ολοκληρωθει το συστημα? εκτος απο ψυγειο, αντλια, blocks, σωληνες και υγρο?[quote] νομιζω οτι σε μια υδροψυξη που για να λειτουργησει χρειαζετε μπλοκ,αντλια,ψυγειο,σωληνες,υγρο εχεις τα μπλοκ,αντλια,ψυγειο,σωληνες,υγρο τοτε με το που την συναρμολογισεις θα πεις την κλασικη ατακα it`s alive mate και μετα :dance:

συμπερασμα:
τα πολλα smilies ομορφενουν τα ποστ αλλα τα παρα πολλα το κανουν @%$@^

MF_III
27-10-2005, 18:39
οκ! βασικα δεν ελεγα για το block αλλοστε εγω το διαλεξα και ερω οτι ειναι κορυφαιο αφου ειναι του 11!!! Απλα βλεπω απο ψυγεια οτι κυκλοφορουν πολυ και τα Black Ice γιαυτο ρωταω αλλα δεν εχω δει αν ειναι χαλκινα και κυψελωτα. Επισης σιγουρα δεν χρειζομαι το 3πλο ψυγειο? ρωταω για να μην ειναι αργα μετα.

Η αντλια δεν εχει καλυτερη αποδοση αν μεταφερει περισσοτερα l? Ετσι διαβασα...

Αφου δεν θα παρω δεξαμενη πρεπει να λυνω το συστημα καθε τοσο για εξαερωση...

Και τελος το συστημα ειναι γενικα αθορυβο? γιατι κι αυτο με νοιαζει...

soler
27-10-2005, 18:40
KTM να σε ρωτησω... πιοα Eheim εχεις και τι σωληνες χρησιμοποιεις επισης τι υγρο? γιατι βλεπω οτι full load πιανεις 28!! και γω καπου εκει θελω να πιανω...!

Αν προσέξεις λίγο καλύτερα, θα δεις πως το ψυγείο και η αντλία βρίσκονται στο μπαλκόνι.
Εξού και οι 28 βαθμοί σε full load.

MF_III
27-10-2005, 18:42
ε τοσο πολυ διαφορα αν ειναι σε εξωτερικο χωρο?!!!! χμ...

Alexisferos
27-10-2005, 18:59
Απλα βλεπω απο ψυγεια οτι κυκλοφορουν πολυ και τα Black Ice γιαυτο ρωταω αλλα δεν εχω δει αν ειναι χαλκινα και κυψελωτα. Επισης σιγουρα δεν χρειζομαι το 3πλο ψυγειο? ρωταω για να μην ειναι αργα μετα.

Ας σου απαντησω κ εδω... μια που δεν εχει γινει το φαγητο ακομα..
Τα black ice κυκλοφορουν πολυ γιατι υπαρχουν να τα αγορασεις σχεδον παντου δεν λεω οτι δεν ειναι καλα αλλα πιστευω οτι θα ειναι καλυτερο να παρεις ολα σου τα πραγματα απο το extremeshop, για διαφορους μικρους κ ισως ασημαντους λογους σε πολους αλλα οχι σε εμενα.
τωρα διαφορα στην θερμοκρασια με τα black ice η με τα Xtreme Radiator δεν θα δεις αλλα θα δεις στην τιμη, γιατι οσο κανει το διπλο black ice κανει το 3πλο xtreme οποτε παρε αυτο αν θες.
Αφου δεν θα παρω δεξαμενη πρεπει να λυνω το συστημα καθε τοσο για εξαερωση...
ΟΧΙ εξαερωση θα κανεις μια φορα οταν φτιαξεις,δεσεις το συστημα κ μετα τελος.
-για το κλειστο κυκλωμα δες τους οδηγους υδροψυξης-

Η αντλια δεν εχει καλυτερη αποδοση αν μεταφερει περισσοτερα l? Ετσι διαβασα...
ναι μπορεις να παρεις μεγαλυτερη αντλια αλλα μια που θα πας σε μλποκ του 11 αυτα δουλευουν πολυ μα παρα πολυ καλα και με αργες αντλιες. -συμφωνα παντα με τον ιδιο-

...μεγαλυτερη αντλια για μενα θα παρεις μονο αν αποφασισεις κ παρεις το 3πλο ψυγειο...
εγινε κ το φαγητο παω να το μασησω κ να δω κανα εργακι

MF_III
27-10-2005, 19:17
Λοιπον αν παρω Xtreme Radiator 240, Hydor Seltz L20 και Universal Water Block κοστιζουν 134 ευρω ενω αν παρω Water Cooling Radiator 360, Hydor L-30 και Universal Water Block κοστιζουν 167 ευρω δλδ μονο 35 ευρω διαφορα σε σχεση με τα αλλα αλα θα εχω καλυτερη αποδοση με μεγαλυτερο ψυγειο και αντλια γιατι μπορει να βαλω κι αλλα blocks αργοτερα... Σωστα?

Αλλα την Hydor L30 την εχει το http://www.hacshop.gr ειναι καλο μαγαζι αξιοπιστο?

Eleven
27-10-2005, 20:23
Λοιπον αν παρω Xtreme Radiator 240, Hydor Seltz L20 και Universal Water Block κοστιζουν 134 ευρω ενω αν παρω Water Cooling Radiator 360, Hydor L-30 και Universal Water Block κοστιζουν 167 ευρω δλδ μονο 35 ευρω διαφορα σε σχεση με τα αλλα αλα θα εχω καλυτερη αποδοση με μεγαλυτερο ψυγειο και αντλια γιατι μπορει να βαλω κι αλλα blocks αργοτερα... Σωστα?

Αλλα την Hydor L30 την εχει το http://www.hacshop.gr ειναι καλο μαγαζι αξιοπιστο?

Το hacshop.gr ειναι και καλο μαγαζι και αξιοπιστο παρε αφοβα οτι θες

Λοιπον δες σε μια φωτο ολα οσα προαναφερες
Ειναι απο το δικο μου συστημα οποτε καταλαβαινεις οτι τα εχω δοκιμασει και τα προτεινω ανεπιφυλακτα

3blocks -3πλο ψυγειο με 3 διαφανους φωτιζομενους ανεμιστηρες (συνηθως δουλευουν στα 5-6ν ελεγχομενα απο ροοστατη)
Hydor l30 (την εχω και δουλευει απροβλιματιστα απο το Μαρτιο του 2003)
και τανκ δικιας μου κατασκευης(οχι απαραιτητο Το εβαλα απλα για να το δοκιμασω .Πριν απο αυτο ειχα ενα Τ στην εισοδο της αντλας)

Οι eheim ειναι πολυ καλες αντλιες πιοτικοτερες απο τις Hydor αλλα και πιο ογκωδεις και πιο ακριβες

Ξεκινα με ενα πιο απλο συστημα (αλλα απολυτα αναβαθμισιμο) και οσο το ψαχνεις θα καταλαβεις τις αναγκες σου αλλα και τις απαιτησεις σου και συμπληρωνεις -αλλασεις πολυ ευκολα οτι χρειαζεσαι

και μια φωτο για να δεις ποσο μικρο μπορει να γινει το συστημα

MF_III
27-10-2005, 20:38
το μονο που εχω αμφιβολια για την Hydor ειναι γιατι διαβασα οτι ανεβαζει μεγαλυτερη θερμοκρασια απο τις Eheim και την μεταδιδει στο συστημα και αυτο δεν το θελω. Εχεις δει κατι τετοιο με την δικια σου?

Αν παρω το ακριβο συστημα που ειπα παραπανω, δλδ Water Cooling Radiator 360, Hydor L-30 και Universal Water Block θα ειμαι μια χαρα? θα ειναι αναβαθμισιμο? (δλδ για 2 blocks στο μελλον κτλ?)

Επισης θελω να παρω τουσ σωληνες Tygon επειδη διαβασα ειναι κορυφαιοι (εκτος και ξερεις να μου προτεινεις αλλους με τις ιδιες αποδοσεις πιο φτηνους)

Σημειωση: Την Hydor L30 που ειπα θα την παρω αν μου πεις οτι δεν ανεβαζει πολυ θερμοκρασια αλλιως θα προτιμησω την Eheim 1250 αλλα πες μου σιγουρα και δοκιμασμενα γιατι κανει 30 ευρω παραπανω η Eheim

Alexisferos
27-10-2005, 20:46
Eπισης θελω να παρω τουσ σωληνες Tygon επειδη διαβασα ειναι κορυφαιοι (εκτος και ξερεις να μου προτεινεις αλλους με τις ιδιες αποδοσεις πιο φτηνους)
να σε ρωτησω κατι? ποια η διαφορα αποδοσης στο νερακι με tygon και ποια με απλους clearflex του κιλου απο το praktiker?

emnezia
27-10-2005, 20:48
Προσωπικά έχω δοκιμάσει τις l20 και δεν έχω μείνει ευχαριστημένος. Χαλάει η προπέλα τους και κάνουν ένα σπαστικότατο θόρυβο. Η l30 έχω ακούσει καλά λόγια, ενώ για τις eheim γενικότερα έχω ακούσει καλύτερα εν συγκρίσει με τις hydor.
Η l20 πάντως δεν ανεβάζει θερμοκρασία (τουλάχιστον τόση για να τη μεταδώσει). Η l30 δεν γνωρίζω.

Για τους tygon δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα. Μεν είναι όμορφοι εμφανισιακά, ευλύγιστοι.
Όμως με τον καιρό μου τσάκισαν και εσωτερικά μου έχουν εμφανίσει σε σημεία μερικές "χαρακιές" χωρίς να ξέρω γιατί. (φαντάσου σαν να τους έχεις γδάρει με ένα μαχαιράκι, αλλά απ'την μέσα πλευρά του σωλήνα).
Επίσης να ξέρεις πως έχουν uv προστασία, οπότε uv υγρά δεν θα φωσφορίζουν! :p
Τους θεωρώ πολύ ακριβούς (για χρήση watercooling πάντα) ενώ με λιγότερα λεφτά κάνεις μια χαρά την δουλειά σου.

Eleven
27-10-2005, 20:54
Την Εheim δεν την ειχα ποτε μου οποτε δεν την ξερω
Θεωρητικα μπορω να σου πω οτι μια που εχουν παραπλησια ισχυ θα ειναι πανω κατω ιδιες Για 100% θα μας πει μονο καποιος που ειχε και τις 2
Παντως με τον ανεμιστηρα που εχω να τψυχει τους δισκους (1x120 glacialtech) η αντλια ειναι απλα ζεστη
Κατα καιρους την ειχα και χωρις ψυξη (ζεστενεται βεβαια αρκετα)και παλι δεν ειχε προβλημα

Με το 3πλο ψυγειο θα εισαι απολυτα καλυμενος σε οτι θες να κανεις στο συστημα σου αργοτερα Αν το αφησεις με 1 μπλοκ και με ενα ανεμιστηρα θα εισαι οκ Αν παλι το φορτωσεις κανεις και O/C και παλι θα εισαι καλυμενος απλα βαζωντας μερικα φανς ακομα

Με το 2πλο παλι θα εισαι απολυτα αναβαθμισημος αλλα αν φορτωσεις το συστημα κανεις και O/C τοτε ισως να μην σε καλυψει απολυτα και θα εχεις περισοτερο θορυβο και μεγαλυτερες θερμοκρασιες

MF_III
27-10-2005, 21:02
ναι το αποφασισα ψυγειο θα παρω το Water Cooling Radiator 360 αλλα για ανεμηστηρα που λες τι εννοεις? χρειαζεται το ψυγειο ανεμηστηρα για να μην ζεστενεται η εχει πανω απο μονο του?

Τελικα ναι δεν περνω τους Tygon δεν συμφερει αφου κιολας δεν αντιδρουν με uv λαμπες. Οι Clearlex του Praktiker φωσφοριζουν? Ποσο κανουν?

Μονο στην αντλια εχω κολλημα τωρα ποια να παρω ειμαι αναμεσα στην Hydor L30 και στην Eheim 1250 γερνω προς την 2η αλλα θελω να σιγουρευτω οτι αξιζει τα 30 ευρω παραπανω...

Alexisferos
27-10-2005, 21:23
λοιπον βλεπω ακομα δεν εχεις αποφασησει. ετσι κ εγω θα σε βοηθησω.
εχουμε μεχρι τωρα ψυγειο 360 και μπλοκ 11

παμε στα λαστιχα που του πρακρικερ κανουν καλη δουλεια και ναι αν βαλεις uv υγρο θα φωσφοριζει. οσο για τα λ7 ειναι με το μετρο κ ειναι φτηνοι πολυ δεν θυμαμε ακριβος

h l30 φιλε μου ειναι μια πολυ καλη και δυνατη αντλια που δεν εχει προβληματα ασε που με τα € που κερδιζεις παρνεις απο τωρα ενα μπλοκ για την καρτα γραφικων.

ανεμηστηρες στο ψυγειο μα και φυσικα θες, πως θα το ψυχεις αλλιως στην πρεπει να τους αγορασεις εσυ extra και για μενα να διαλεξεις τους ποιο αθορυβους με καλο air flow

MF_III
27-10-2005, 21:27
δεν ξερω διαβασα λιγο ενα Post σου που ελεγες οτι εκανε θορυβο σαν αν εχει κατι μεσα και το ειπαν και αλλοι χρηστες.... δεν ξερω γμτ.... μπερδεμενος

Τελικα θα παρω σωληνες απο Praktiker... τι διαμετρο θελω? 1/2 ? και ποσους και τι μηκος?

Alexisferos
27-10-2005, 21:29
δεν ξερω διαβασα λιγο ενα Post σου που ελεγες οτι εκανε θορυβο σαν αν εχει κατι μεσα και το ειπαν και αλλοι χρηστες.... δεν ξερω γμτ.... μπερδεμενος

Τελικα θα παρω σωληνες απο Praktiker... τι διαμετρο θελω? 1/2 ? και ποσους και τι μηκος?
ναι παρε 3 μετρα 1/2 λεω 3 μετρα γιατι εισαι νεος κ καλυτερα να παρεις παραπανω παρα να τα κοψεις λαθος κ μετα αντε παλι ψωνια..
αν θες μας λες κ σε τι κουτι θα τα βαλεις ολα αυτα για να εχουμε κ μια ιδεα ε!!!!

MF_III
27-10-2005, 21:35
βασικα τωρα εχω ενα απλο κουτι ασπρο μικρο ουτε λεει μαρκα για λιγο καιρο θα μεινει η υδροψυξη εδω... θα παρω με το και νουργιο μου pc και καποιο κουτι απο τα full tower της Thermaltake (Armor) Coolermaster (Stalker) δεν ξερω ακομα. Τα 3 μετρα αυτα αρκουν και για την καρτα γραφικων? το λεω να μην ξαναπηγαινω γιατι ειναι και μακρια...

MF_III
28-10-2005, 02:39
Λοιπον τελικα αποφασισα.... Οριστε το συστημα μου:

Κλειστο Κυκλωμα:

Universal Water Block by 11

Water Cooling Radiator 360 (3πλο)

Eheim 1250

Σωληνες Clearflex 1/2

Πως σας φαινεται?!!!

Ειναι ολα αυτα συμβατα μεταξυ τους?

Χρειαζομαι τπτ αλλο? σφυχτηρακια, ρακορ μηπως? Τελος χρειαζομαι ανεμηστηρα για το ψυγειο η εχει πανω? αν οχι τι και απο που περνω?

Πολλα αλα σημαντικες οι απαντησεις σας.... Περιμενω

Σημειωση: Το κλειστο κυκλωμα εχει αποδοση σαν το ανοιχτο? Δεν θα πρεπει να καθαριζω το νερο καθε λιγο? θα πιανει γλιτζα...!

slaughterer
28-10-2005, 07:52
Το ψυγειο δεν εχει ανεμιστηρες.Εγω πηρα σφυκτηρακια για τη προσωπικη μου ικανοποιηση.Πηγαινε σε κανενα μαγαζι με υδραβλικα και παρε ρακορ της 1/2 ιντσας.
Στο κλειστο κυκλωμα κανεις εξαερωση μονο στο στησιμο.Απλα καλου κακου βαλε απεσταγμενο νερο και λιγο betadine ή 5% παραφλου για τους μικροργανισμους.
Μ'αυτο το συστημα εισαι αψογος!!!!
Αντε καλο στησιμο!!!!

Alexisferos
28-10-2005, 11:18
ομορφα. λοιπον το ψυγειο ερχετε με ρακορ τις 1/2 οποτε δεν χρειαζεσε. η eheim εχει κ αυτη ρακορ το μπλοκ φυσικα κ εχει.
ανεμηστηρες εχουμε ξαναπει να παρεις 2χ120 αθορυβους. σφυχτηρακια δεν χρειαζεσε χρειαζεσε κατι στραπσ αυτα τα πλαστικα κορδονακια που δενουν τα παντα.
η αποδοση σε κλειστο κ ανοιχτο ειναι ιδια.
ναι πρεπει να την καθαριζεις την υδρο μια φορα το 6μηνο.

MF_III
28-10-2005, 13:25
ε αυτο λεω δεν ειναι κουραση να λυνω το συστημα καθε εξαμηνο απο το να παρω ενα tank? Δηλαδη ολος ο εξοπλισμος εχει ρακορ 1/2 οποτε δεν χρειαζεται να παρω ε?

Ανεμηστηρες σιγουρα φτανουν 2 για 3πλο ψυγειο? και ποιους να παρω κι απο που? να ειναι καλοι και τελειως αθορυβοι...

Alexisferos
28-10-2005, 15:40
μα και τανκ να ειχες μια φορα το 6μηνο θελει λυσιμο κ καθαρισμα.
τωρα αν σε φτασουν οι 2 ανεμηστηρες σε 3πλο ψυγειο δεν ξερω δεν ημουν καλος στα μαθηματικα.

ThorLite
28-10-2005, 15:48
Η l30 φιλε μου ειναι μια πολυ καλη και δυνατη αντλια που δεν εχει προβληματα ασε που με τα € που κερδιζεις παρνεις απο τωρα ενα μπλοκ για την καρτα γραφικων.

Oχι και δεν εχει προβληματα ξερω αρκετους που τους εχουν χαλασει και προσωπικα μου εχουν χαλασει 2 σε 24/7 λειτουργια τον τελευταιο χρονο μονο.....

MF_III
28-10-2005, 21:03
ωραια αρα θα τα παρω αυτα που εχω πει. Αλλα γμτ ειδα οτι τα μαγαζια που θελω να παρω τα πραγματα (Multirama για αντλια) εχουν πιστωτικη και καταθεση δεν εχουν αντικαταβολη :(

Ετσι ειναι και το extremeshop?

unseen
29-10-2005, 12:14
αντικαταβολη ταχυδρομειο προς το παρον.

MF_III
29-10-2005, 14:38
ναι εκανα account στο extremeshop και ειδα εχει αντικαταλβολη :)

Ρε παιδια πειτε μου ποσους ανεμηστηρες χρειαζομαι για το ψυγειο, ποιους κι απο που να τους παρω??

SoulRiver
29-10-2005, 15:47
Για ανεμηστηρες οι Coolermaster ειναι πολυ ησυχοι αλλα χαμηλοι ( λενε ) σε αποδοση...παντως για υδροψυξη μαλλον ειναι μια χαρα :)

MF_III
29-10-2005, 16:25
ναι αλλα ποιους ακριβους? και σε ποιο e-shop υπαρχουν? και να μην ειναι χαλια σε αποδοση, οσο δυνατον πιο ησυχοι και καλοι σε αποδοση για την ψυξη του ψυγειου...

Επισης εχετε δει σε κανα αλλο e-shop, εκτος του Multirama, την αντλια Eheim 1250 γιατι εχει καταθεση σε λογαριασμο και δεν θελω για ενα μονο προιον που θα παρω να τρεχω σε τραπεζες (ολα τα αλλα που θα παρω ειναι με αντικαταβολη απο 2 e-shops)

MF_III
30-10-2005, 00:18
κανεις? :( θελω να τα παραγγειλω μεχρι σημερα (Κυριακη) γιαυτο...

Stelaras
30-10-2005, 00:29
Aνεμιστηρες θα κοιταξεις ειτε για enermax , πχ hacshop ... ειτε για coolermaster απο το multirama. ( http://www.multirama.gr/Multirama/category.aspx?a_id=111&cc_id=Fans ) . Αυτοι με τα 9.40Ευρω ειναι αθορυβοι και ιδανικοι κατα τη γνωμη μου για υδροψυξη .
Επισης , παρε 3 . Θα εχεις καλυτερα αποτελεσματα .

Οι enermax ειναι πιο δυνατοι και κανουν και αρκετο θορυβο . Ειναι επιλογη σου βεβαια ...

MF_III
30-10-2005, 01:05
ε αφου θα παρω 3 ποσο πιο δυνατουε χρειαζομαι πια... αρα τους CoolerMaster
Μπορω να παω σε καταστημα Multirama και να πω να μου τα παραγγειλουν αυτοι απο το site και να παω να τα παρω απο το μαγαζι?

Επισης κατι που ηθελα να ρωτησω για την υδροψυξη... Αναμεσα στο CPU και στο block δεν χρειαζεται καποια παστα?

Σημειωση: 80cm ανεμιστηρες δεν μπενουν στο ψυγειο? Επισης που θα συνδεθουν?

EDIT

Alexisferos
30-10-2005, 04:39
να σου κανω μια ερωτηση? υπολογιστη εχεις λυσει ποτε να δεις που συνδεετε το καθε τι. γιατι με αυτα που ρωτας μερικες φορες πραγματικα απορω

MF_III
30-10-2005, 04:43
εννοειται πολλους...! για το ψυγειο ρωταω που θα περνουν ρευμα οι ανεμιστηρες... τοσοι που ειναι που θα προτοσυνδεθουν... Και επισης δεν ειχα ποτε ψυγειο να ξερω τι ανεμιστηρες δεχεται

MF_III
31-10-2005, 11:52
κανεις?

Γμτ θελω να παρω τους Coolermaster Silent Blue Led και μονο στο Multirama βρισκω Blue αλλα εχουν (ελεος) 9.40 (http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=Fans&cp_id=50929) ενω στο e-shop οι ιδιοι εχουν 5.99 αλλα εχει μονο σε Red :(( (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806142)

Ελεος τετοια διαφορα δλδ τι γκαντεμια στη μια ακριβοι και αυτοι που θελω στην αλλη φθηνοι αλλα δεν εχει αυτους που θελω...!

SoulRiver
31-10-2005, 15:38
για το ψυγειο ρωταω που θα περνουν ρευμα οι ανεμιστηρες... τοσοι που ειναι που θα προτοσυνδεθουν...
Οι συγκεκριμενοι της coolermaster που εχω κι εγω μεσα στην συσκευασια εχουν μετατροπεα και μπαινουν στο τροφοδοτικο με molexακι (σαν αυτο για τις IDE συσκευες)
Και επισης δεν ειχα ποτε ψυγειο να ξερω τι ανεμιστηρες δεχεται
Απλους ανεμηστηρες κουτιου...μονο το μεγεθος αλλαζει, αναλογα το ψυγειο που θα παραγγειλεις ειναι και οι ανεμηστηρες που θα παρεις...εσυ νομιζω θες 12αριδες :)

MF_III
31-10-2005, 16:24
εχει δλδ το ψυχειο υποδοχες πανω για να βιδωσουν ? Αποτι φενεται δεν ξερεται αλλο μαγαζι αποτε Multirama κι ας τσουζουν οι τιμες... 2 η 3 να παρω 12ηδες? Πηρα 3πλο ψυγειο

DidicolA
31-10-2005, 16:39
εχει δλδ το ψυχειο υποδοχες πανω για να βιδωσουν ?
ναι
Απ οτι φενεται δεν ξερεται αλλο μαγαζι αποτε Multirama κι ας τσουζουν οι τιμες...
Δεν ειναι αναγκη να πληρωσεις την φιρμα ολα τα ανεμηστηρια την ιδια δουλεια κανουν εκτος κι αν το αφτι σου
εχει ντεσιμπελομετρο οποτε και καταλαβαινει το 1 με 2 db παραπανω....
Τοσα μαγαζια με Η/Υ υπαρχουν...ας ζησουν και αυτοι...
2 η 3 να παρω 12ηδες? Πηρα 3πλο ψυγειο
Το τριπλο δουλευει με τρεις και πανω ανεμηστηρες μεχρι και εξι αλλα οχι με δυο
Υ.Γ.Σου εχει απαντησει παντως σε αυτο το ερωτημα ο Alexisferos μα και τανκ να ειχες μια φορα το 6μηνο θελει λυσιμο κ καθαρισμα.
τωρα αν σε φτασουν οι 2 ανεμηστηρες σε 3πλο ψυγειο δεν ξερω δεν ημουν καλος στα μαθηματικα.

MF_III
31-10-2005, 16:50
ε θελω ησυχια και ολοι λενε Coolermaster Silent! Ε τοτε να παρω 3 ε? φτανουν? Ποιους αλλους ανεμιστηρες ξερεις didicola που ειναι ησυχοι σαν τους Coolermaster εστω 1-2 db παραπανω?

DidicolA
31-10-2005, 16:56
ολοι ειναι στα ιδια ειναι μην ψαρωνεις που ακους ενα ονομα παρε τους πιο φτηνους 12αρηδες και αμα γουσταρεις παρε τους φωτιζομενους
Ολα τα μαγαζια πουλανε
ναι τρεις παρε

MF_III
31-10-2005, 17:17
ε εχει πως δεν εχει διαφορα στο θορυβο... ειναι και 3 κιολας...

Stelaras
31-10-2005, 17:25
Αν θελεις ησυχια παρε τους 3 coolermaster . Μην πας σε κατι παραπανω .

MF_III
31-10-2005, 17:40
ειδα τωρα στο e-shop αυτους http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.804018 και ειναι 1db κατω απο τους Coolermaster. 1000 RPM εχουν, μια χαρα δεν ειναι?

Eleven
31-10-2005, 18:43
Για πολυ αθορυβη φαση μπορεις να παρεις μια μεγαλη βενταλια και να κανεις αερα στο ψυγειο..............και ειναι και πολυ φτηνη

Περα απο την πλακα υπαρχουν και οι glacial tech
Νομιζω 7€ ο ενας (μιλαμε για 12 αρι) Τελειως αθορυβοι αλλα με μικρη αποδοση
Δεν ειναι φωτιζομενοι .Μπορεις να τους βρεις στο πλαισιο αλλα νομιζω εχει και στο extremeshop

MF_III
31-10-2005, 18:46
οταν λες μικρη αποδοση? αλλα θα προτιμουσα και φωτιζομενους... 1000 RPM τελικα ειναι καλα? δηλ 3 ανεμιστηρες 12ηδες 1000 RPM ο καθενας για το 3πλο?

SoulRiver
31-10-2005, 23:54
Εμενα ο Coolermaster ( UV Reactive BLUE ) δουλευει στις 1700 νομιζω και πραγματικα δεν τον ακουω καθολου.Παντως για να συγρινεις αποδοσεις να κοιτας τα CFM ( Ροη Αερα ).Απο κει και περα συγκρινεις και ψωνιζεις αναλογα με το ποσο σ ενοχλει ο θορυβος.Στην υδροψυξη παντως δεν θα εχεις μεγαλες διαφορες στην θερμοκρασια με ανωτερους ( σε αποδοση ) ανεμηστηρες απο αυτους.Μπορεις παντως να ψαξεις για φθηνοτερες λυσεις πιστευω :)

MF_III
01-11-2005, 00:18
τελικα πηρα 3 Sharkoon με 1000 RPM ο καθενας (2 με Blue Leds και εναν απλο)

DidicolA
01-11-2005, 00:33
τελικα πηρα 3 Sharkoon με 1000 RPM ο καθενας (2 με Blue Leds και εναν απλο)
:059: :059: :059: :059: αληλουια :059: :059: :059: :059:

MF_III
01-11-2005, 00:45
didicola εχεις pm!