View Full Version : Βιβλια για SystemV Unix.
Ψαχνω τον τελευταιo καιρο να βρω καποια βιβλια αρκετα καλα για SysV Unix.
Επειδη το θεμα ειναι πολυσυζητημενο ξερω οτι δεν υπαρχουν πολλες διαφωνιες για το ποια βιβλια ειναι καλυτερα.
Οτι γνωριζεται ριχτε το στο τραπεζι, ελληνικο ή αγγλικο.
Αν γνωριζετε κατι και για BSD Unix και θελετε να το γραψετε, ευχαριστως.
DarthMoul
14-11-2005, 11:54
Για ποιό SysV unix ενδιαφέρεσαι;
Για ποιό SysV unix ενδιαφέρεσαι;
Kυριως για Solaris.
Δεν ανεφερα OS για τον εξης λογο:
Εφοσον τα περισσοτερα unices ακολουθουν το Single UNIX Specification και κατ'επεκταση POSIX ηλπηζα να υπαρχει κατι παλαιοτερο που να μην ειναι OS specific. ;)
DarthMoul
14-11-2005, 12:11
Kυριως για Solaris.
Δεν ανεφερα OS για τον εξης λογο:
Εφοσον τα περισσοτερα unices ακολουθουν το Single UNIX Specification και κατ'επεκταση POSIX ηλπηζα να υπαρχει κατι παλαιοτερο που να μην ειναι OS specific. ;)
Μην τα μπερδεύεις. POSIX λειτουργικά είναι και τα windows και το vms που δεν είναι unix. Το SysV specification θα το βρεις σε κάποια ογκώδη έκδοση της AT&T που θα πληρώσεις ακριβά, αφού δεν είναι free.
Νομίζω πως καλύτερα είναι να ασχοληθείς με το manual του Solaris.
Eυχαριστω για τις πληροφοριες.
Ηθελα να δω SystemV και θα δω με το Solaris γιατι ειμαι περιεργος να δω κυριως στο userland τις τομες ή κοινα σημεια αν θες Linux και SysV Unix.
DarthMoul
14-11-2005, 12:24
Eυχαριστω για τις πληροφοριες.
Ηθελα να δω SystemV και θα δω με το Solaris γιατι ειμαι περιεργος να δω κυριως στο userland τις τομες ή κοινα σημεια αν θες Linux και SysV Unix.
Αν σε ενδιαφέρει να κάνεις σύγκριση στο user land θα πρέπει να συγκρίνεις το Solaris με τα GNU tools and libraries.
Αν θέλεις σύγκριση μεταξύ Linux και Solaris τότε θα πρέπει να παραθέσεις τα system calls των δύο kernels δίπλα δίπλα και να ψάξεις για ομοιότητες και διαφορές. Αν έχεις την υπομονή να το κάνεις, κάνε και ένα post εδώ να μας πεις τι βρήκες :)
Αν σε ενδιαφέρει να κάνεις σύγκριση στο user land θα πρέπει να συγκρίνεις το Solaris με τα GNU tools and libraries.
Αν θέλεις σύγκριση μεταξύ Linux και Solaris τότε θα πρέπει να παραθέσεις τα system calls των δύο kernels δίπλα δίπλα και να ψάξεις για ομοιότητες και διαφορές. Αν έχεις την υπομονή να το κάνεις, κάνε και ένα post εδώ να μας πεις τι βρήκες :)
Η αληθεια ειναι οτι θελει ενα μερακι και χρονο γιατι το κανω για την παρτη μου ξεκαθαρα (και οχι για καποια εργασια..αυτο εννοω)
Αν το κανω παντως θα κανω ποστ σιγουρα οτι αποτελεσματα βρω.
Το τελευταιο καιρο το παιχνιδι μου ειναι ο vectorizer του gcc και icc που πραγματικα αυξανει υπερβολικα πολυ υπο συνθηκες τις επιδοσεις :)
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.