View Full Version : Τι είναι το Virtualization
circular
11-12-2005, 13:13
Το Virtualization είναι μια τεχνολογία που επιτρέπει την απομόνωση πολλών λειτουργικών συστημάτων που τρέχουν στον ίδιο υπολογιστή χωρίς να γνωρίζουν ότι δεν χρησιμοποιούν αποκλειστικά τους πόρους του. Υπάρχουν πολλές υλοποιήσεις (MS Virtual PC, VMWare, Xen). Ένα αναλυτικό άρθρο που περιγράφει την τεχνολογία αυτή και συγκρίνει τις διάφορες υλοποιήσεις βρίσκεται εδώ http://www.windowsdevcenter.com/pub/a/windows/2005/12/06/what-is-virtualization.html?page=1
Η Suse από το 9.3 παρέχει XEN support, έχεις παίξει καθόλου με αυτό ή την εγκατέλεψες τελείως την διανομή πλέον ;)? Εγώ δεν είχα τον χρόνο και το ερέθισμα να παίξω με ΧΕΝ αν και είχα "υποσχεθεί" στον εαυτό μου να το κοιτάξω κάποια στιγμή. Το αρθρο ανοίγει την όρεξη, όμως δε είδα κάτι για ΧΕΝ με μία πρώτη ματιά που έριξα
circular
11-12-2005, 14:08
Η αλήθεια είναι πως δεν το χω δοκιμάσει. Είμαι σε φάση που ψάχνομαι για hardware upgrade οπότε θα δοκιμάσω μάλλον γύρω στα χριστούγεννα όλα τα νέα καλούδια. Το ΧΕΝ το χω δει να τρεχει (και μαλιστα καλα!) σε υπολογιστή φίλου. Το SuSE το χω αφήσει εδώ και πάνω από 1 χρόνο...
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.