View Full Version : p4 prescott 3.0@3.5 δεν πάει παραπάνω
γεια χαρα! έχω κάποιες απορίες. ο υπολογιστής μουδέν ανοίγει πάνω απο τα 3,5ghz. έχω αλλάξει fsb:ram σε 5:4 απο 1:1. επίσης έχω ανεβάσει λίγο το ρεύμα στα 1,42v απο 1,39 που δούλευε. Δένο μπορώ να καταάβω τί φταίει. Η μητρική μου είναι η aopen ax4spe-un, Μνήμη 2*256 kingston σε dual channel. Σάς παρακαλώ βοήθεια! εχω εργοστασιακή ψύξη, αλλα ακόμα και στα 3,5 σε idle δουλέυει στους 41 και σε full load στους 60. το κουτι ψύχετε καλά μιάς και έχει 6 8αριδες ανεμιστήρες. δεν μπορώ να καταλαβω τί φταίει. βοήθεια!
nikoskar
12-12-2005, 13:11
Μπορει να ειναι κλειδωμενος για πανω απο τα 3.5..Μηπως σου δειχνει λαθος θερμοκρασια.Να την κοιταξεις απο το Bios
την κοιτάω και αποτο βιος. Ίδιες θερμοκρασίες λεει. εχει πρόγραμμα η μητρική μου. απο εκεί βλέπω τις θερμοκρασίες. οχι απο speedfan κλπ. και τώρα που είναι κλειδώμένος μπορώ να κάνω κατι αλλο?
δεν είναι "κλειδωμένος"....
η μητρική σου δίνει άλλο ρεύμα? έχει επιλογή?
ναι δίνει μέχρι και 1,6 αν θυμάμαι καλά
ωραία, αύξησε λίγο το ρεύμα σε 1,45-1,475 και έλεγξέ το.......
δες σε full load τι βαθμούς έχεις.......
οκ πάω να το δοκιμάσω και ερχομαι
nikoskar
12-12-2005, 13:50
δεν πρεπει αλλαξει και τις ρυθμισεις των μνημων?
Λοιπόν τον έβαλα στα 3,75, άνοιξε αλλα μετα μου πέταξε μπλέ οθόνη όταν φόρτωνε τα windows...τι μπορεί να φταίει σε αυτή την περίπτωση?
Nikoskar το εχω αλλάξει σε 5:4 αντί 1:1
Εγώ το εχω στο 1,6 μόνιμα
δεν πρεπει αλλαξει και τις ρυθμισεις των μνημων?
από οτι υπολογίζω έχει cpu 15*200....
με 5/4 διαιρέτη, αν βάλει 15*233 που είναι τα 3,5, οι μνήμες θα παίζουν 186...
δεν χρειάζεται να αλλάξει τίποτα, νομίζω
δέν έχω πρόβλημα με τις μνήμες προς το παρόν ειτε ειναι 1:1 είτε είναι 5:4 στα 3,5 απλά νόμιζα μήπως αυτός είναι ένας λόγος που δέν ανεβαίνει άλλο
Το προβλημα σου ειναι η θερμοκρασια μιας και οι prescot θελουν πολυ καλη ψυξη και η εργοστασιακη ψυκτρα δεν ειναι οτι καλυτερο για overclocking εκτος και αν ειχες πεσει σε κανενα εξαιρετικο κοματι.
60 βαθμοι που εχεις σε full load ειναι πολλοι για να σου δωσει παραπανω.
Πιστευω και στα 3.5 που μπουταρεις δεν εισαι σταθερος.
Τι προγραμματα εχεις τρεξει σε full load για να τον τεσταρεις και για ποση ωρα?
nikoskar
12-12-2005, 14:11
η μπλε οθονη μου το εκανε και σε ενα δικο μου.Η μονη λυση που σκεφτηκα και μου επαιξε ηταν να ξανα σεταρω τα windows απο την αρχη
κτμ ετρεξα memtest και super pi. εχτες έτρεξα 3dmark05 και 3dmark01 και έπεζα san andreas για 1μιση ώρα και κοιτούσα τις θερμοκρασίες συνεχώς
κτμ ετρεξα memtest και super pi. εχτες έτρεξα 3dmark05 και 3dmark01 και έπεζα san andreas για 1μιση ώρα και κοιτούσα τις θερμοκρασίες συνεχώς
Αρα δεν τον εχεις τεσταρει καθολου.
Τρεξε prime95 για 12 ωρες το ελαχιστο.
οκ τώρα το κατεβάζω. αν είναι θα το τρέξω και τα λέμε πάλι αύριο!
Σας ευχαριστώ πολύ ολους για την βοήθεια σας!
οκ τις πρωτες 12 ωρες βαλε τις μνημες 1:1 μιας και εισαι χαμηλα σε συχνοτητα cpu και τρεξε το blend test.
blend test? έχει μόνο tortune test και benchmark
Μεσα στο torture εχει το blend.
οκ το βρήκα! στα 3,5 (233*15) μου κανει απευθειας error και δεν συνεχιζει και στα 3,3 (220*15) πεταει error στο 3ο τεστ! γιατι αυτο? εάν βάλω τις μνήμες 5:4 8α διορθοθει?
Βαλε τις μνημες 5:4 τωρα και δοκιμασε και ετσι (στα 3.3) και βλεπουμε.
pci/agp τα εχεις κλειδωσει 33/66 ετσι?
έβαλα τις μνήμες 5:4 και παλι τα ίδια! δεν προλαβαίνει κάν να αρχίσει το τέστ και βγάζει error! τί θα μπορούσα να κάνω για να διορθωθεί αυτο? η πλάκα είναι οτι στα 3,5 έπεζα τόση ώρα εχθές και ούτε που κόλησε!
Χρειαζεσαι καλυτερη ψυξη οπως σου ειπα και νωριτερα.
Ριξε και ενα διαβασμα εδω http://www.octech.gr/forum/viewtopic.php?t=376
stratos2004
13-12-2005, 01:43
Γιατι εχω την εντυπωση πως σε "πουλανε" οι μνημες???????
Stelaras
13-12-2005, 03:25
Εχετε αποκλεισει την περιπτωση να μην ανεβαινει η CPU ? Γιατι πρεπει να παει στα 3.4 ή στα 3.5Ghz ?
Εδω καποια κινεζακια 630 και δεν πηγαιναν πανω απο 3300 με ανεβασμενο vcore .
Εχετε αποκλεισει την περιπτωση να μην ανεβαινει η CPU ? Γιατι πρεπει να παει στα 3.4 ή στα 3.5Ghz ?
Εδω καποια κινεζακια 630 και δεν πηγαιναν πανω απο 3300 με ανεβασμενο vcore .
Παντα παιζει και αυτη η περιπτωση Στελιο. :111:
λοιπον, έκανα το τέστ, και το ολοκλήρωσε με επιτυχία στα 3,3 με μνήμες 5:4 δηλαδή μιλάμε για 177mhz στις μνήμες ενώ το κανονικό τους είναι 200. δηλαδή υπολειτουργούσαν κατα πολυ...
δεν ξέρω! τον άφησα όλο το βράδυ ανοιχτό και το πρωί έγραφε οτι το τεστ εγινε επιτυχώς χωρίς σφάλματα
Ωραιος, ανεβασε 5 fsb και ξανακανε το τεστ.
το ανέβασα 5 fsb και πέταξε πάλι σφάλμα....
Επειδη εχουμε κ ιδιο επεξεργαστη κατα τη γνωμη μου μαλλον δε μπορει να ανεβει αλλο, τουλαχιστον με αυτη τη ψυξη κ αυτο το ρευμα.Εγω με τη Coolermaster Hyper 6 που εχω στον prescott παει μεχρι 3,525 χωρις να ανεβασω ρευμα (κ με την στοκ ψυξη πηγαινε μεχρι εκει) κ με 1,53 ρευμα το εχω παει μεχρι 3850 (με στοκ ψυξη δε θα εδινα τοσο ρευμα ουτε για αστειο!70+βαθμους θα πηγαινε).Εξαρταται απο το κομματι που θα σου τυχει το ποσο θα ανεβαινει.Παντως για πες μας κ τι τροφοδοτικο εχεις..
Είδα και έπαθα να καταλάβω πως δουλεύει το prime , βλέπω πως ανεβάζει πολύ θερμοκρασία ..60 βαθμούς !!! άσχετο …Από ότι έχω ακούσει πρέπει να είναι το καλύτερο τεστ .Εγώ έφτασα τον P4Nw από τα 2.8 στα 3,5 και ενώ φόρτωναν όλα καλά μόλις φόρτωνα προγράμματα τύπου hot cpu τεστερ τότε κόλλαγε και ήθελε ρεσταρτ από το κουμπί , Αυτό σημαίνει ότι δεν τράβαγε το overcloking και ήθελε και άλλη τάση ??? Παίζει κάτι άλλο ???
Stelaras
10-02-2006, 10:33
Είδα και έπαθα να καταλάβω πως δουλεύει το prime , βλέπω πως ανεβάζει πολύ θερμοκρασία ..60 βαθμούς !!! άσχετο …Από ότι έχω ακούσει πρέπει να είναι το καλύτερο τεστ .Εγώ έφτασα τον P4Nw από τα 2.8 στα 3,5 και ενώ φόρτωναν όλα καλά μόλις φόρτωνα προγράμματα τύπου hot cpu τεστερ τότε κόλλαγε και ήθελε ρεσταρτ από το κουμπί , Αυτό σημαίνει ότι δεν τράβαγε το overcloking και ήθελε και άλλη τάση ??? Παίζει κάτι άλλο ???
Μπορει να φταινε και οι μνημες . Ειναι αρκετα πραγματα που πρεπει να προσεξεις.
Αυτο που θα σου προτεινα , ειναι να κανεις ενα νεο thread με περιγραφη του συστηματος σου , ωστε να εχουμε μια καλυτερη γνωμη.
Μπα οι μνήμες δεν φταίνε . Έτρεξα το memtest και με τα συγκεκριμένα settings έτρεξε μια χαρά . P4Nw 2.8- > 3.5 (250 external clock ) με 1,6Vcore (1.66 σύμφωνα με το mbm 5) μνήμες με 2,5 απείραχτη τάση και timing 2-2-2-5 . Αργότερα που θα αγοράσω χάλκινη ψυχρά (γιατί αλλιώς έχουμε 60 βαθμούς full load ) θα το μελετήσω εκτενώς το θέμα . Τώρα τρέχει στα 3,3 με 50-55 βαθμούς full load χωρίς κανένα πρόβλημα εκτελώντας όλο το βράδυ prime και επιτυχία στο memtest .Άρα μάλλον θα μείνω στα 3.3 . Άσε που σήμερα παράτησα ότι ο δικός μου δεν ανεβαίνει πάνω από 3,6 γιατί είναι κλειδωμένος . (λέει κάπου στο Asus Probe μαχ speed 3600)
Εχω την ιδια CPU σε 2 μηχανάκια.
Το ενα δουλευει 4 GHz stable, max post 4,125 με νερό και το άλλο
3,6 GHz με αέρα Zalman-7700 Cu ψυκτρα.
Και στα 2 η cpu ειναι στο 1,6 V (μητρικές asus P4P800E-Dlx και MSI)
Βάλε 1,6 V και τις μνήμες 5/4 fsb = 225 Ara 225x16 = 3,6 GHz. Αν μπουταρει και δουλευει κανονικα ανέβαζε κ' αλλο το fsb μεχρι να δεις που κανει boot. H θερμοκρασία δεν ειναι προβλημα εαν την δεις να αναβαινει. Φιλου ειχε 70 C 24/7 λογω folding.
μια χαλκινη ψυχτρα θα ηταν ότι πρεπει.
FaTaLiST
13-02-2006, 15:08
Ρε παιδια μια ερωτηση,ποιες ειναι καλες DDR2 για O/C?
mefistofelis
14-02-2006, 00:36
Εμενα παντως χωρις παραπανω ρευμα παει σταθερα στα 235*15 με μνημες 1:1 και θ 58-60 με στοκ ψυκτρα.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.