PDA

View Full Version : VB6 λιγακι βοηθεια

Mooger_Fooger
13-12-2005, 12:57
λοιπον εαν εχω σβησει ενα txt αρχειο κ μετα εχω βαλει σε ενα command button να μου το εμφανισει αλλα αυτο δεν υπαρχει γιατι το σβηνω με ενα αλλο command button τι εντολη του δινω??
δηλαδη θελω If "stoixeia.txt" = ????? Then
MsgBox "áäåéá ëéóôá", vbOKOnly, "ERROR"
Else: ChDir App.Path μπλα μπλα μπλα ...............

εκει που εχω τα ερωτηματικα τι βαζω?? αν ειναι σωστο βεβαια κ αν υπαρχει τετοια εντολη...

emnezia
13-12-2005, 13:03
Δεν κατάλαβα καλά. Θες απλά να σου δίνει ένα λάθος αν λείπει το αρχείο;

Mooger_Fooger
13-12-2005, 13:06
ναι κατι τετοιο.. αλλα πως δηλωνω οτι λειπει το αρχειο?? αυτο θελω...

emnezia
13-12-2005, 13:14
είτε θα βάζεις ένα flag για όταν έχεις πατήσει το κουμπί της διαγραφής ώστε να μην "λειτουργεί" το δεύτερο είτε ακόμα καλύτερα ελέγχεις τα error που επιστρέφει η visual με on error goto ... και if err=53 then ... (53 αν θυμάμαι είναι το file not found).
Σου προτείνω τον β' τρόπο.

Mooger_Fooger
13-12-2005, 13:34
οκ με το β καλυτερα ευχαριστω πολυ..

YiannisM
23-12-2005, 20:29
ναι κατι τετοιο.. αλλα πως δηλωνω οτι λειπει το αρχειο?? αυτο θελω...
Φτιάξε μια ρουτινίτσα (function) γενικής χρήσης σε κάποιο module, η οποία να λέγεται: Public Function fileExists (Byval filename as String) As Boolean, η οποία θα επιστρέφει TRUE εάν υπάρχει το αρχείο με όνομα filename και FALSE εάν δεν υπάρχει.

Δες την εντολή Dir$ για να δεις πώς θα πρέπει να ελέγχει η ρουτίνα εάν υπάρχει ή όχι το αρχείο...

retromarket
22-01-2006, 01:40
Αυτό είναι σε μία γραμμή ο κώδικας για να ελέγξεις αν υπάρχει κάποιο αρχείο (έστω ότι θες να ελέγξεις για το αρχείο Settings.ini το οποίο βρίσκεται στον κατάλογο που υπάρχει και το πρόγραμμα):

If UCase(Dir(App.Path & "\Settings.ini")) = "SETTINGS.INI" Then
msgbox "Το αρχείο Settings.ini υπάρχει!"
else
msgbox "Το αρχείο Settings.ini δεν υπάρχει!"
End If

Θα πρέπει να πω όμως ότι αν υπάρχει αρχείο Settings.ini αλλά είναι κρυφό, τότε θα σου πει ότι δεν υπάρχει. Δηλαδή δεν είναι ολοκληρωμένη λύση, αλλά είναι εύκολη λύση, μία γραμμή, και μάλλον κάνει για τη δουλειά που θες :-)