View Full Version : notepad.exe virus
γεια σας παιδες.
Εκανα ενα τσεκ με τον νορτονα και μου βρηκε τον ιο (αν ειναι ιος) notepad.exe και μου συνιστουσε να το κανω delete. Το εκανα φυσικα και τωρα δεν δουλευει καθολου το notepad.
Πριν γινει αυτο οταν εκανα δεξι κλικ σε ενα αρχειο να ανοιξει με το νοτπαντ, δεν ανοιγε, ενω οταν εκανα start/programs accessories notepad ανοιγε κανονικα.
Τι μπορει να φταιει, και πως μπορω να το φτιαξω?
Ευχαριστω.
paokaras45
13-09-2004, 13:17
Εμένα κάτι τέτοιες π@π@ριές μου έκανε με το media player. Εχω 98. Τελικά έκανα spy clean με adaware και το spysweep, ξαναπέρασα το media player και τώρα ειμαι ΟΚ! Γενικά πάντως απο το spy και τα pop up σώθηκα πραγματικά με το Opera! Το συνηστώ με τα 1000!!! (Και πιο γρήγορο)
ωραια βαζεις το media player αν σου κολησει, αλλα αν σου κολησει το notepad πως το βαζεις παλι? ΠΟυ βρισκετε αυτο για να ξανακανω εγκατασταση???? what???? :)
paokaras45
13-09-2004, 13:40
Στα 98 απο τον πίνακα ελέγχου, add/remove programs/windows setup/accesories/notepad.
Αν το έχει κλικαρισμένο, βγάλτο πάτα aply, και μετα ξαναβάλτο.
Στα ΧΡ δεν θυμάμαι αν το έχει ακριβώς έτσι αλλα ψάξτο!
οκ ευχαριστω. Εκανα φορματ γιατι δεν γινοταν τιποτα.
Ευχαριστω παντως. :)
παντως ο νορτονας απο τοτε που τον ξερω δεν εχω δει ποτε με τα ματια μου να λυνει το προβλημα (ιο) χωρις να κανει delete .
Panda RuleZzZzZ (SEAN style)
varelasj
14-09-2004, 00:59
Λοιπον ειχα κι εγω το Norton=μουφα και εννοειται το εχω βγαλει εδω και παρα πολυ καιρο! Τωρα ειμαι με το McAfee Enterprize 7.1 και ειναι ολα μια χαρα! Ειναι και ελαφρυ και δεν εχει περασει τπτ στο συστημα ενω τοτε που ειχα το Norton ολο και κατι περναγε.........
varelasj εχεις δει ποτε τον νορτονα να καθαριζει ενα αρχειο απο ιο ? χωρις πλακα το εχω απορια .. Δηλαδη τι το πληρωνουμε (γκουχου γκουχου) μονο για να βρισκει τους ιους (οσους βρισκει ...) και να τους βαζει στην καραντινα ή να τους διαγραφει
δηλαδη εσεις λετε να παρω macafee??? εγγυημενα πραγματα?
επισης κατι αλλο. Ξερετε κανα καλο προγραμμα για τρωικα αλογα?
Spysweeper & Bazooka Cleaner.
maddoctor
14-09-2004, 10:05
Λοιπον ειχα κι εγω το Norton=μουφα και εννοειται το εχω βγαλει εδω και παρα πολυ καιρο! Τωρα ειμαι με το McAfee Enterprize 7.1 και ειναι ολα μια χαρα! Ειναι και ελαφρυ και δεν εχει περασει τπτ στο συστημα ενω τοτε που ειχα το Norton ολο και κατι περναγε.........
Πράγματι το McAfee Enterprize 7.1 είναι πάρα πολύ καλό, αλλά ελαφρύ δεν θα το έλεγα.....Βέβαια εξαρτάται σε τι βαθμό το έχεις βάλει να σκανάρει τα αρχεία του συστήματος.Εγώ ως παράφρων maddoctor(εξού και το mad), το βάζω στο φουλ για να μην περάσει τίποτα, ε και μερικές φορές εμφανίζει κάτι κολλήματα σε μεγάλα αρχεία (του 1 GB και άνω).Αλλιώς το συνιστώ και εγώ ανεπιφύλακτα.Σε συνδιασμό με Zone Alarm και Spy Sweeper δεν περνάει τίποτα!!!! :068: :068:
giorgos th.
14-09-2004, 12:48
κι εγω επαθα το ιδιο με το notepad,το καθαρισα,to εσβησα και ανοιγω τα .txt με το word τωρα.
εκανα φορματ δευτερη φορα και κατι δεν παει καλα. Δεν ξερω νομιζω οτι υπαρχει εξαρση στους ιους. Εχω νορτονα μεσα και τον κοβω για μουφα και εγω.
Θα δω αν μπορω να κατεβασω το μακαφακο εντερπραιζ να δω ασπρη μερα.
Ημαρτον πια με τους virus MAKERS (norton και λοιποι...............) ;/
Κατέβασε από google Μcafee stinger και κάνε ένα scan. Χρήσιμο εργαλείο.
krisiun82
15-09-2004, 03:23
Tο αρχειο του NotePad ειναι στο φακελο των windows p.x εμενα C:\WINDOWS\notepad.exe....
Οποτε οτα συμβει αυτο καντε στα αρχεια txt open with και κανε browse για να βρεις το notepad...
Aν δεν πιασει πας my computer->tools->fplder options -> folder types και συσχετιζεις τα txt με το notepad..
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.