PDA

View Full Version : HELP!ΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΣΜΟ!

circi
17-12-2005, 18:31
λογω αναγκων στν σχολη μου πρεπει να μαθω προγραματισμο asap!

το προβλημα ειναι οτι δεν γνωριζω πολλα σχετικα με το αντικειμενο
και το μονο που εχω κανει ειναι λιγο ψευδοκωδικας στο λυκειο και λιγα πραγματα απο fortran 77.

επελεξα να αρχισω με την perl μια και διαβασα πως ειναι καταληλη για ολες τις πλατφορμες και ολες τις εργασιες.

μπορειτε να με βοηθησετε λιγο σχετικα με την αγορα καποιου βιβλιου που θα με βοηθησει σχετικα (γιατι πολλα βιβλια αναφερονται σε ατομα που εχουν ηδη γνωσεις πανω στν προγραμματισμο...)

αν εχετε να προτεινεται κατι πιο "ευκολοχωνευτο" και καλυτερο απο την perl θα με βοηθουσατε πολυ...

tnx

circular
17-12-2005, 19:28
H perl ίσως δεν είναι η καταλληλότερη γλώσσα για να ξεκινήσεις να μαθαίνεις προγραμματισμό. Πρέπει να ξέρεις καλά τη χρήση των regular expressions και γενικά έχει μεγάλη δυσκολία υπό την έννοια ότι είναι πολύ γρήγορο να φτιαξεις μια εφαρμογή για μια μικρή εργασία αλλά πρώτον είναι εκθετικά δυσκολότερο να φτιάξεις μεγάλες εφαρμογές και επιπλέον ο κώδικας που έχεις γραψει πολύ δύσκολα θα διαβάζεται μετά απο λίγο καιρο (θα βρεθείς να λες 'εγώ το έγραψα αυτό? και πως στο καλό κάνει αυτό που κάνει?). Εγώ θα πρότεινα κάτι σε C (Kerningham & Richie) για αρχή. Πιο απλή και cross-platform. Αν επιμένεις όμως για Perl τότε δες τη σειρά της O'Reilly.

chaos
24-12-2005, 22:18
O circular σε πεταει στα δυσκολα απο την αρχη.
Εγω προτεινω να ξεκινησεις με Pascal.
Οσο για βιβλια υπαρχουν πολλα ...

DarthVader
24-12-2005, 23:07
O circular σε πεταει στα δυσκολα απο την αρχη.
Εγω προτεινω να ξεκινησεις με Pascal.
Οσο για βιβλια υπαρχουν πολλα ...
Εφόσον έχει ασχοληθεί έστω και λίγο με ψευδοκώδικα και Fortran πιστεύω και γω να παει καλύτερα σε C από τώρα για να αποφύγει το transition από Pascal σε κάποια άλλη γλώσσα σε λίγους μήνες. Η Pascal πιστεύω πως είναι κατάλληλη μόνο για μικρές ηλικίες (Γυμνάσιο). Μια χαρά θα τα πάει με τη C κατευθείαν...

chaos
25-12-2005, 00:57
Ωραια αλλα αυτο που λες εξαρταται απο το επιπεδο που βρισκεται....
Εαν παντως ειναι να παει κατευθειαν σε C τοτε να προτιμησει το βιβλιο του
Herbert Schildt και οχι των Kernighan ,Ritchie.
Μπορει να ειναι πιο απλο το βιβλιο του Schildt και ισως ουτε καν πληρες αλλα οι πρωτοετεις με μικρη πειρα προγραμματισμου συνηθως θεωρουν δυσκολο και μερικοι δυσνοητο αυτο των Kernighan, Ritchie και προτιμουν κατι πιο ευκολο και ευπεπτο μεχρι να φτασουν στο επιπεδο εκεινο που ειναι απαραιτητο.

DarthVader
26-12-2005, 18:39
Πάντως αν γνωρίζεις έστω και λίγο αγγλικά προτείνω ανεπιφύλακτα να πάρεις την ξενόγλωσση έκδοση για όποιο βιβλίο και να επιλέξεις. Γνώμη μου είναι πως όλοι οι μεταφραστές βιβλίων πληροφορικής ( και ιδιαίτερα προγραμματισμού ) στα ελληνικά πρέπει να συλληφθούν για προσβολή δημοσίας αιδούς...

yop
26-12-2005, 20:02
Εαν παντως ειναι να παει κατευθειαν σε C τοτε να προτιμησει το βιβλιο του Herbert SchildtΕπίσης η αγαπημένη μου επιλογή (έχω το C++ the complete reference).

chaos
28-12-2005, 14:25
Επίσης η αγαπημένη μου επιλογή (έχω το C++ the complete reference).
Ναι ειναι καλο βιβλιο για C++...
Τα παραδειγματα και οι ασκησεις βοηθουν πολυ.

DimGR
11-01-2006, 02:37
προγραμματισμός δεν μαθαίνετε asap :)

σου προτείνω από εμπειρία C και μετά Perl

jedirafael
09-02-2006, 05:48
Συμφωνώ κι εγώ για το Kernighan-Ritchie. Όντας πρωτοετής απορώ πως έχουν αυτό ως ακαδημαικο βιβλίο για (σχεδον) αρχάριους στον προγραμματισμό. Προφανώς μετά από 1-2 εξάμηνα όπου θα αποκτήσω μεγαλύτερη εξοικείωση με την C θα βλέπω το βιβλίο με άλλο μάτι.

cakrit
16-02-2006, 18:28
Που να δεις και στο ΕΑΠ το βιβλίο για την C... είναι ο ορισμός του refference...θαρρεις και αν έβαζαν καμία εξήγηση ή παράδειγμα θα πάθαιναν τίποτα... όλο το βιβλίο είναι του τύπου: για παράδειγμα σε αυτό που είπαμε πάρτε εκείνο το βιβλίο, για το πως να χρησιμοποιείτε καλύτερα αυτη την εντολή παρτε εκείνο..... κτλ.... δηλαδη βασικά ο τύπος που το έγραψε έκανε απλά ένα πίνακα περιεχομένων από διάφορα άλλα βιβλία....
Καλά που έχω τα παλιά βιβλία του αδερφού μου και ελπίζω να μάθω τίποτα...

DarthMoul
16-02-2006, 18:39
Το K&R είναι το κορυφαίο βιβλίο για C αλλά δυστυχώς λόγω απαρχαίωσης οι καινούργιοι compilers κάνουν σιγά σιγά drop την υποστήριξη στο K&R syntax. Θα σας συνιστούσα κάτι πιο καινούργιο και για τους πραγματικά παθιασμένους προγραμματιστές, όχι αρχάριους βέβαια, είναι πολύ καλά τα βιβλία του Kaspersky. Μαθαίνεις να γράφεις κώδικα σωστά και μάλιστα γρήγορο κώδικα.

cakrit
16-02-2006, 18:41
Πάντος αν χρειαστεί ποτέ να βάλω βιβλιογραφία σε άσκηση.... βλέπω να βάζω το DarthMoul :) εγγύηση