View Full Version : desktop/laptop αλλα με καλωδια αυτην την φορα
καλημερα σας. Διαβασα αυτα που λετε σε ενα αλλο thread για συνδεση λαπτοπ με ντεσκτοπ μηχανακι wirelless. Η απορια μου ειναι η εξης.
Ξερετε να μου πειτε τι θα κανω στην περιπτωση που θελω να τα συνδεσω με καλωδιο?, εχω βαλει τις καρτες εχω παρει αντεστραμενο καλωδιο ολα δουλευουν καλα αλλα δυκτιο δεν εχω?
τι ενεργειες πρεπει να κανω για να τα καταφερω? Οι καρτες δουλευουν ειμαι σιγουρος, το καλωδιο ειναι καλο ειμαι επισης σιγουρος, μετα?????????
μηπως υπαρχει καποιος οδηγος που θα μπορουσε να με βοηθηση? μηπως πρεπει να βαλω ip και στα 2 μηχανακια? Επισης να σας πω το κουφο. Χτες επειδη εκανα φορματ αφου εβαλα τις καρτες το συστημα τις ειδε κανονικα και μπορουσα να δω να μεταφερω και να παιξω και παιχνιδια.
Παω σημερα να κανω το ιδιο αφου ξαναεκανα φορματ λογω ιου, κανω ακριβως τα ιδια και δεν εχω δυκτιο. Δηλαδη network setup wizard και μετα ολο next next προσεχοντας να ειναι ιδιο το domain (εκει που λεει workgroup to αφησα ως ειχε, αυτο εννοω), και δεν δουλευει με τιποτα.
Τι διαλο, το μονο που μπορω να σκεφτω πλεον ειναι οτι ειναι δαιμονισμενο και οτι ενα πεντοκιλο μπλε χρωμα ισως με βγαλει απο την μιζερια μου..
Αυτα, ελπιζω να εξηγησα καλα τι θελω να κανω, ευχαριστω :)
ξεχασα να σας πω οτι και τα 2 μηχανακια εχουν πανω norton anivirus και sygate personal firewall pro.
Rommel.Gr
14-09-2004, 03:53
Το firewall ισως να σε κοβει και να μην γινεται δυκτιο.Βαλε και ips δεν χανεις τιποτα 192,168,0,01 255 255 255 0 κτλ.
Καταρχάς , αν κάνεις ping στην ΙΡ του άλλου απαντάει? Αν ναι έχουν επικοινωνία απλά δεν είναι στο ίδιο workgroup.
Αν όχι είναι θέμα καλωδίου.
Αν απαντάει λοιπόν , πρέπει να είναι στο ίδιο work group.Πρέπει να κάνεις share και ένα φάκελο να δείς αν το βλέπεις από το άλλο μηχάνημα.
Prokopas
14-09-2004, 12:45
1) Ορίζεις ονόματα στους υπολογιστές
my computer -> computer name -> change -> computer name (βάζεις ένα όνομα στον έναν και διαφορετικό στον άλλο) π.χ. pc1 & pc2
2) Απενεργοποιείς το firewall και στους δύο
3) Ενεργοποιείς τις συνδέδεις δικτύου
4) Ορίζεις Ι.P. και Subnet mask
σε κάθε σύνδεση -> properties -> internet protocop TCP/IP -> properties -> use the following ΙP address και στον ένα βάζεις 192.168.0.1 με subnet mask 255.255.255.0 και στον άλλο βάζεις IP 192.168.0.2 με subnet mask 255.255.255.0
5) Σε κάθε υπολογιστή κάνεις share φάκελο
6) Γράφοντας στο pc1 στο command prompt \\pc2 θα πρέπει να ανοίξει το φάκελος που έχεις κάνει share στο pc2
ωραια ευχαριστω πολυ παιδια. Δεν ειμαι τωρα στα μηχανακια μπροστα αλλα θα τα δοκιμασω σε κανα 2ωρο. Αυτο που δεν καταλαβα ειναι το Ping. Τι ειναι αυτο το ping και πως το ενεργοποιω?
Ευχαριστω :)
Start -> Run -> CMD..... Ping <ip> όπου ΙΡ=xxx.xxx.xxx.xxx του απέναντι Η/Υ
Κανονικά πρέπει να πάρεις απάντηση . Αν όχι δεν έχεις επαφή...
Prokopas
14-09-2004, 16:29
το ping είναι εντολή που τη γράφεις στο command prompt και ελέγχεις αν μπορείς να επικοινωνήσεις με το ip που δίνεις μετά.
Αμάν βρε Greek, κανείς δεν γεννήθηκε να ξέρει δίκτυα.
στο φορητο δεν εχω επιλογη για ip config δεν μπορω να βαλω ip δηλαδη γιατι δεν ανοιγει τιποτα εκει περα.
στο φορητο δεν εχω επιλογη για ip config δεν μπορω να βαλω ip δηλαδη γιατι δεν ανοιγει τιποτα εκει περα.
Τι εννοεις? Δεν μπαινει στα windows ο φορητος? Δεν δουλευει το command prompt?
Αν οχι, βρες μια μεγαλη πετρα, δεσε τον στον λαιμο σου, πηγαινε πισω απο τον Ο.Λ.Π. και πεστε μαζι στην θαλασσα!
:D
Τελικα εβγαλε επιλογη για ip config εδωσα ip και τωρα δουλευει περιπου. Και οταν λεω περιπου οτι ενω κανουν ping βλεπει ο ενας τον αλλο, κανενας δεν μπορει να μοιρασει τον δισκο του ενω και οι 2 δισκοι ειναι shared.
Το φορητο βλεπει τον c:του σταθερου αλλα δεν βλεπει τον d: ενω ειναι και αυτος shared, οταν το κανω shared το d: μου βγαζει ενα παραθυρο και μου λεει setting folder permissions κανει κατι σαν να μεταφερει φακελους και σταματαει. Κανει shared το d: αλλα δεν τον βλεπει αλλος. Το σταθερο μηχανακι δεν βλεπει τιποτα απολυτως απο το φορητο!!!!
Η φαση ειναι οτι παιχνιδια παιζουν κανονικα.
τελευταια νεα. Τα παιχνιδια παιζουν κανονικα αλλα ο σταθερος δεν βρισκει τιποτα στο ping ουτε μοιραζει αρχεια. Ο φορητος κανει ping και βρισκει τον σταθερο αλλα ουτε αυτος μοιραζει αρχεια.
Αλλα παιχνιδια παιζουν κανονικα. ναι ναι, αληθεια ειναι!!!!!!!!!!
Prokopas
16-09-2004, 15:10
Δεν χρειαζόταν να κάνεις share όλους τους σκληρούς. Έναν φάκελο μόνο σε κάθε υπολογιστή.
Πέρα από το share πρέπι να δώσεις και permitions για να πάιξει. Κοίτα στο help file των Windows.
λοιπον. τα εβγαλα ολα και ξαναπροσπαθησα να κανω δυκτιο. Ολα απο την αρχη. Ip addresses ολα απο την αρχη.
Δυκτιο δεν εχω. Εβγαλα τους δισκους απο share και εβαλα εναν φακελο σε καθε μηχανακι. Ping ομως κανουν και οι 2. Επισης παιχνιδια παιζουν στο δυκτιο.
Απιστευτο ε?
Αλλα αληθινο.....
Prokopas
18-09-2004, 16:08
Όταν λες ότι δεν έχεις δίκτυο τι εννοείς?
Στην επιλογή share από κάτω έχει ένα option allow users to change files (κάπως έτσι) που σημαίνει ότι δίνεις δικαιώματα read & write στο δίκτυο. Επέλεξε αυτή την εντολή και ξαναδοκίμασε.
βασικα το οτι κανουν Ping και οι 2 αλλα δεν βλεπουν τους φακελους που εχουν shared εκαστος.
Θα δοκιμασω και αυτο
ευχαριστω :)
Δοκίμασε να δημιουργήσεις και χρήστες (users) που θα υπάρχουν και στα δύο PCs. Πχ δώσε όνομα KTM1 και KTM2 και στους δύο υπολογιστές. Έτσι αυτός που πάει να συνδεθεί (πχ φορητός) πρέπει να έχει το user name του στον υπολογιστή που θα συνδεθεί(τον desktop). Επίσης αν λειτουργείς με 2003 πρέπει o κάθε user που μπαίνει στο δίκτυο να έχει και κάποιο password. (Παραδόξως στα ΧΡ με αυτό τον τρόπο βλέπει ελαφρά πιο γρήγορα το δίκτυο σε 'μένα)
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.