PDA

View Full Version : Μπλέ Οθόνες και ιερογλυφικά

Pascal
29-12-2005, 20:51
Αν κανείς μπορεί να βοηθήσει...

Έχω δημιουργήσει με την νέα έκδοση nlite ένα cd με την unattended installation of windows xp_sp2. Όλα πηγαίνουν καλά και το πρόγραμμα εγκαθίσταται όπως θα ήθελα ωστόσο υπάρχει ένα πρόβλημα στην ανάγνωση των μπλέ οθονών όταν το cd εγκατάστασης κάνει εκκίνηση. Συγκεκριμένα στις πρώτες οθόνες οι ελληνικοί χαρακτήρες φαίνονται ως ιερογλυφικά. Δηλαδή μέχρι να φορτωθούν οι αρχικοί drivers. Όταν βγαίνει η οθόνη του προγράμματος εγκατάστασης οι ελληνικοί χαρακτήρες είναι σωστοί,δηλαδή μετά το πρόβλημα διορθώνεται.
Προσπάθησα να φορτώσω στο cd το boot.bin που είχε μέσα η recovery εγκατάσταση των ελληνικών Windows xp pro-buil 2180. Το αρχείο αυτό boot.bin κολλούσε το cd που δημιούργησα στην εκκίνηση και το αντικατέστησα με το xpboot.bin -2kb που το κατέβασα από το διαδίκτυο. Μήπως το αρχείο αυτό είναι υπεύθυνο για τις δυσανάγνωστες οθόνες;
Για την εγγραφή χρησιμοποίησα το Nero 7 στην ελληνική του έκδοση. Όλα έγιναν όπως έπρεπε, άλλωστε το bootable cd εκκινεί κανονικά. Το πρόβλημα είναι μόνο οι ελληνικοί χαρακτήρες που στην αρχή φαίνονται ως ιερογλυφικά...

sa1901
30-12-2005, 00:29
Έχω και γω το ίδιο πρόβλημα με ένα CD που έφτιαξα στα win2000 με το SP4, αλλά δεν του δίνω σημασία. Αφού όλα μετά φορτώνονται κανονικά, ίσως δεν θα επρεπε να σε απασχολει και τόσο.

Orthodox
30-12-2005, 01:24
Αυτό που λες δεν έχει να κάνει άμεσα με το xpboot.bin καθώς αυτό περιέχει τον κώδικα για να γίνει εκκίνηση από το CD όταν του ζητηθεί από το bios ακριβώς μετά το post του υπολογιστή σου. Από κει και μετά διαβάζει από το cd και ότι βλέπεις δλδ και οι μπλε οθόνες, που είναι το γραφικό περιβάλλον της εγκατάστασης, είναι από το cd.
Προσωπικά με Ελληνικά Windows δεν θυμάμαι να έχω κάνει full unattended installation αλλά και πάλι σε αυτά που έκανα δεν είχα αυτό το πρόβλημα. Η διαφορά μας είναι ότι έχεις χρησιμοποιήσει το nlite και δεν ξέρω τι έχεις αφαιρέσει από το cd.

Pascal
30-12-2005, 09:03
Δεν έχω αντίρρηση ότι το αρχείο xpboot.bin δεν είναι υπεύθυνο. Θα προσπαθήσω να κάνω μια manual εγκατάσταση και θα επανέλθω. Ωστόσο μπαίνουν κάποια ζητήματα.

1. Ότι τελικά τα προγράμματα μετατροπής όπως είναι το Nlite αλλά και άλλοι μέθοδοι μετατροπής είναι σωβινιστικά σε ότι αφορά τη χρήση της γλώσσας. Δεν μιλάμε όλοι την αγγλική γλώσσα και κυρίως δεν είμαστε υποχρεωμένοι να τη χρησιμοποιούμε σε οποιοδήποτε προγραμματιστικό περιβάλλον.
2. Αρκετή δουλειά συνεπώς πέφτει στους έλληνες προγραμματιστές, αν θέλουμε να μιλάμε και να δουλεύουμε με τη γλώσσα μας σε λίγα χρόνια. Εγώ σημειωτέον δεν μπορώ να πω ότι είμαι προγραμματιστής. Αγαπώ τις νέες τεχνολογίες απλά.
3. Σε ότι αφορά τέτοιου είδους εγκαταστάσεις των windows, μπορούν να σε γλυτώσουν από ημέρες εργασίας. Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν χρόνο για χάσιμο.