PDA

View Full Version : HP Visualize C200 με RISC help !!!

backgroundman
15-09-2004, 11:53
Καλησπέρα, έχω ένα Workstation της HP Visualize C200 με επεξεργαστή PA-RISC νομίζω στα 200MHz.
Το μηχάνημα είχε το Solaris αλλα κάτι έπαθε και απο τότε αρνήται να το φορτώσει. Ψάχνοντας στο internet σε μπορεσα να βρώ λύση.
Να σημειώσω οτι δεν υπάρχουν τα cd που συνόδευαν το μηχάνημα, οπότε δε μπορώ να κάνω recovery και επιπλέον δε τα δίνει η HP μέσω internet.
Ψάχνοντας για λειτουργικό στο internet βρήκα το palinux-0.9.3 και το κατέβασα.

Το πρόβλημά μου είναι οτι δε βρήσκω τρόπο να bootαρω απο cdrom. Δεν υπάρχει bios αλλα ένα πράγμα σα λειτουργικό το οποίο το έψαξα αλλα δε βρίσκω πουθενά boot from ... ή κατι παρόμοιο.

Αν ξέρει κανένας ας πει ...

Ευχαριστώ

DarthMoul
15-09-2004, 12:07
Φίλε μου έμπλεξες. Η μηχανή σου δεν είχε Solaris. Μακάρι να είχε. Είχε HPUX.
Το linux που κατέβασες είναι πολύ μα πολύ beta και δεν υπάρχει κάτι καλύτερο για PARISC ακόμα.

Το HPUX μπορείς να το αγοράσεις μόνο από την HP στην πάμφθηνη τιμή των $6105. Αν σε ενδιαφέρει κοίταξε εδώ:

http://www.software.hp.com/portal/swdepot/displayProductsList.do?category=OE

Κοίταξε και στο ebay αν βρεις κάτι αλλά πρόσεξε πολύ αν μαζί περιλαμβάνει και licenses εκτός από media και αν είναι κατάλληλο για την μηχανή σου.

Κοίταξε και εδώ στο κεφάλαιο που μιλάει για το booting αν θέλεις να παίξεις με linux. Θέλω και review :112:

http://ftp.parisc-linux.org/docs/platforms/c160_thru_c360-owners.pdf
http://www.parisc-linux.org/software/install.html

backgroundman
16-09-2004, 22:30
Ναι όντως HPUX έχει, τα μπέρδεψα. Δε ήξερα οτι ήταν τόσο φτηνό να το αγόραζα να τελειώνανε τα βασανά μου !!!

Θα τα κοιτάξω αυτα που μου έδωσες αλλα πιο μετά γιατι είμαι πάνω σε εξετάσεις.

Ευχαριστώ πολύ παντως.

DarthMoul
16-09-2004, 23:20
Ναι όντως HPUX έχει, τα μπέρδεψα. Δε ήξερα οτι ήταν τόσο φτηνό να το αγόραζα να τελειώνανε τα βασανά μου !!!

Θα τα κοιτάξω αυτα που μου έδωσες αλλα πιο μετά γιατι είμαι πάνω σε εξετάσεις.

Ευχαριστώ πολύ παντως.Αν ξέρεις από Linux σε pc, δοκίμασε και στον PA-RISC. Αθήνα είσαι; Αν ναι το κοιτάμε και παρέα. Να περιμένεις ταχύτητες κάπου διπλάσιες από pc ανάλογης ταχύτητας.

backgroundman
17-09-2004, 06:53
Αν ξέρεις από Linux σε pc, δοκίμασε και στον PA-RISC. Αθήνα είσαι; Αν ναι το κοιτάμε και παρέα. Να περιμένεις ταχύτητες κάπου διπλάσιες από pc ανάλογης ταχύτητας.

Αθήνα είμαι αλλα μάλλον μετά τα μέσα Οκτωμβρίου θα έχω ελεύθερο χρόνο. Έχω ασχοληθεί λίγο με Linux x86 αλλα δε ξέρω και πολλά. Έχεις εμπειρία απο τέτοια συστήματα, να κοιτάξουμε αν μπορούμε να σηκώσουμε ξανά και το HPUX. Δε ξέρω τι το έπιασε, μια μέρα (πριν 2 χρόνια), πήγα να μπώ και δεν έμπαινε. Μόλις έκανα restart δε ξαναμπήκε ποτέ... Απο τότε κατα διαστήματα το ψάχνω αλλα τίποτα ακόμα.
Θα επικοινωνήσω οπωσδήποτε.

Ευχαριστώ πολύ.

DarthMoul
17-09-2004, 07:50
Αθήνα είμαι αλλα μάλλον μετά τα μέσα Οκτωμβρίου θα έχω ελεύθερο χρόνο. Έχω ασχοληθεί λίγο με Linux x86 αλλα δε ξέρω και πολλά. Έχεις εμπειρία απο τέτοια συστήματα, να κοιτάξουμε αν μπορούμε να σηκώσουμε ξανά και το HPUX. Δε ξέρω τι το έπιασε, μια μέρα (πριν 2 χρόνια), πήγα να μπώ και δεν έμπαινε. Μόλις έκανα restart δε ξαναμπήκε ποτέ... Απο τότε κατα διαστήματα το ψάχνω αλλα τίποτα ακόμα.
Θα επικοινωνήσω οπωσδήποτε.

Ευχαριστώ πολύ.Το HPUX το είδα λιγακι πριν χρόνια και δεν πολυενθουσίασε. Είναι λιγάκι παλιομοδιτικο. Installation CDs δεν υπάρχουν;

backgroundman
18-09-2004, 12:41
Το HPUX το είδα λιγακι πριν χρόνια και δεν πολυενθουσίασε. Είναι λιγάκι παλιομοδιτικο. Installation CDs δεν υπάρχουν;

Δεν υπάρχει τίποτα απο CDs. Έχω κατεβάσει απο τη HP κατι pdf που έχει για διάφορα πράγματα του μηχανήματος και κατι updates που υπήρχαν πριν 2 χρόνια.

DarthMoul
18-09-2004, 12:55
Δεν υπάρχει τίποτα απο CDs. Έχω κατεβάσει απο τη HP κατι pdf που έχει για διάφορα πράγματα του μηχανήματος και κατι updates που υπήρχαν πριν 2 χρόνια.Πάμε για linux...Αλλά νομίζω δεν θα έχεις X σ'αυτό...και είναι κρίμα γιατί η δύναμη του είναι στα γραφικά...πάντως από ebay βρίσκεις HPUX με $40-$50
παλιά έκδοση και μετά βάζεις τα updates.

DarthMoul
19-09-2004, 14:12
Για κοίταξε αυτό:

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=4619&item=7102791553&rd=1

backgroundman
02-10-2004, 17:00
Δεν είναι διατεθημένος να πληρώσω για το HPUX (άσε που έφτασε 120$).
Μόλις ξελασκάρω λίγο απο εξετάσεις και εργασίες (μέσα με τέλη Οκτώμβρη)θα ασχολιθώ λίγο μπας και καταφέρω να το κάνει να bootάρει απο cd και θα σου ξαναγράψω.
Ευχαριστώ πολύ πάντως για το κόπο σου να ψαξεις.

backgroundman
02-10-2004, 17:05
Πάμε για linux...Αλλά νομίζω δεν θα έχεις X σ'αυτό...και είναι κρίμα γιατί η δύναμη του είναι στα γραφικά...

Γιατί δε θα έχω X λόγω κάρτας ??

backgroundman
02-10-2004, 17:10
Να και μια photo του :

http://briefcase.pathfinder.gr/download/backgman/14213/322049/0/HP_C200_1_resize.jpg

DarthMoul
02-10-2004, 21:50
Γιατί δε θα έχω X λόγω κάρτας ??
Το linux-pa port ξεκίνησε μόλις το 2001. Όταν η HP ανακοίνωσε EOL για τον PA-RISC σταμάτησε να βοηθά το porting και έριξε όλο το βάρος στο ΙΑ64 port. Έτσι έχουμε ένα linux που κάνει boot μεν, αλλά έχει έλαχιστους drivers. Ότι καλύτερο μπόρεσα να σου βρώ ήταν αυτό:
http://www.debian.org/ports/hppa/
Πάντως μην περιμένεις και πολλά. Εγώ στην θέση σου θα κοίταζα για HPUX. $120 είναι πολλά αλλά είμαι σίγουρος πως αν ψάξεις λιγάκι θα το βρεις πολύ φτηνότερα. Μέχρι $60, δηλαδή όσο ένα καλό linux distribution είναι καλά.

backgroundman
14-10-2004, 09:59
Τελικά μου βρήκε ένα παιδί στη σχολή το HPUX 11.0 και το κατεβάζει απο χτές (eDonkey) σήμερα θα το πάρω μάλλον.
Αντε να δούμε θα τα καταφέρουμε να το βάλουμε στο C200 ??

DarthMoul
02-12-2004, 09:46
Τελικά μου βρήκε ένα παιδί στη σχολή το HPUX 11.0 και το κατεβάζει απο χτές (eDonkey) σήμερα θα το πάρω μάλλον.
Αντε να δούμε θα τα καταφέρουμε να το βάλουμε στο C200 ?? Eίχες καμμία τύχη με το HPUX; Μόλις σήμερα είδα πως έχεις και αυτήν την επιλογή λειτουργικού:

http://www.openbsd.org/hppa.html

backgroundman
02-12-2004, 14:15
Το HPUX δεν έχω προλάβει ακόμα να το εγκαταστήσω. Όποτε βρώ λιγο χρόνο θα το δοκιμάσω. Το OpenBSD για το C200 λέει 32bit mode, και δε ξέρω κατα πόσο θα είναι καλύτερα απο το HPUX.
Το άλλο πρόβλημα είναι οτι το HPUX που έχω είναι το 11.0i και απο κάτι λίγα που διάβασα μάλλον πρέπει να κάνω firmware update στο C200 για να μπορέσω να το εγκαταστήσω. Όταν βρώ το χρόνο να το ξεκινήσω, μάλλον θα έχω αρκετές απορίες και θα γράφω συχνά εδώ !!!

DarthMoul
02-12-2004, 14:25
Το HPUX δεν έχω προλάβει ακόμα να το εγκαταστήσω. Όποτε βρώ λιγο χρόνο θα το δοκιμάσω. Το OpenBSD για το C200 λέει 32bit mode, και δε ξέρω κατα πόσο θα είναι καλύτερα απο το HPUX.
Το άλλο πρόβλημα είναι οτι το HPUX που έχω είναι το 11.0i και απο κάτι λίγα που διάβασα μάλλον πρέπει να κάνω firmware update στο C200 για να μπορέσω να το εγκαταστήσω. Όταν βρώ το χρόνο να το ξεκινήσω, μάλλον θα έχω αρκετές απορίες και θα γράφω συχνά εδώ !!! Και HPUX να βάλεις στο μηχάνημα του έχεις, στο userspace θα δουλεύεις με 32bits. Δεν θα δεις μεγάλο κέρδος. Το linux σε αυτές τις μηχανές είναι πιο γρήγορο πάντως.

backgroundman
04-12-2004, 15:07
Να ρωτήσω κάτι, θα έχω Xwindows με το OpenBSD ??

DarthMoul
04-12-2004, 15:16
Να ρωτήσω κάτι, θα έχω Xwindows με το OpenBSD ?? Ναι θα έχεις...Και με το Debian linux θα έχεις πλεόν...Από τότε που κουβεντιάσαμε τα παραπάνω το Linux έχει κάνει πρόοδο. Όλες οι standard κάρτες που έβαζε η HP σε αυτά τα μηχανήματα υποστηρίζονται πλέον, έστω και μερικώς. Ισως να χάνεις λιγάκι σε ταχύτητα.

Υπολόγισε ότι η ταχύτητα που θα δουλεύεις θα είναι όσο με αυτή ενός P2 στα 400 ΜΗz. Μην περιμένεις θαύματα. Πόσο μνήμη έχεις;