View Full Version : Kαρτουλα ασυρματου δικτυου usb
Θελω να φτιαξω ασυρματο δικτυο με το pc της αδερφης μου που ειναι στο διπλανο δωματιο με σκοπο να παιζουμε κανα παιχνιδακι!Πιστευετε οτι αυτη (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.616050) η καρτουλα, η μια σαν αυτη τελως παντων επαρκει για να παιζουμε σε lan?Θελω να παιζω καλα, χωρις σπασιματα κ αηδιες!Τα 2 pc τα χωριζει ενας τοιχος, μια ξυλινη βιβλιοθηκη κ καπου 5-6 μετρα αποσταση..
giannhspatra
04-01-2006, 15:31
το wireless den ειναι σαν το καλωδιο βάζεις 2 τέτοιες κάρτες κ τέλος...θα πρεπει αυτες οι κάρτες να πρέπει να υποστηρίζουν ad hoc mode έστω η μια...να το ενεργοποιήσεις στη μια για να συνδεθεί το άλλο..
¨Ασχετο έχω εναν φίλο που μένει στην απέναντι πολυκατοικία περίπου 20-30 μέτρα υπόγειο.
Υπάρχει πιθανότητα να στήσουμε κανένα ασύρματο δίκτυο?
Tελικα η καρτα usb που παρεθεσα παραπανω μπορει να χρησιμοποιηθει για lan gaming?
αν ειναι αυτο που ειδα,υπο προυποθεσεις μπορει να χρησιμοποιηθει....γενικως το ασυρματο θελει σοβαρα πραγματα κ καποια λεφτα να δωσεις.προτιμησε συσκευες με κεραια,αν μη τι αλλο παρε δικη σου μεγαλυτερη.περισσοτερα στο φορουμ του ασυρματου μητροπολιτικου δικτυου,θα σε βοηθησουμε και εκει που ειναι αποκλειστικο για ασυρματα.
Ναι αυτη τη μικρουλα τη usb της Asus που εχω παραθεσει εννοω.Θελω να στησω το δικτυο οσο πιο φτηνο μπορω γιατι οι υπολογιστες δεν εχουν κ καμια σοβαρη αποσταση..Ενας τοιχος τους χωριζει..Δλδ αποτι καταλαβα η καρτουλα αυτη μπορει να υποστηριξει lan gaming απλως δεν εχει κ πολυ δυνατο σημα για μεγαλες αποστασεις.Αν ειναι πραγματι ετσι πιστευω μου κανει μια χαρα..
¨Ασχετο έχω εναν φίλο που μένει στην απέναντι πολυκατοικία περίπου 20-30 μέτρα υπόγειο.
Υπάρχει πιθανότητα να στήσουμε κανένα ασύρματο δίκτυο?
ναι
πρέπει να το ψάξεις λίγο το θέμα :064:
πέρνεις 2 κεραιούλες 9db νομίζω(αμα κάνω λάθος διορθώστε με :022: )
Επίσης αμα βάλεις παραπάνω db κεραία όποιος προσπαθήσει να μπει
με λιγότερα db κάρτα τότε θα του την κάψει :001: (για αυτο και απογαρευοντε κάρτες πάνω απο 9db)
Ετσι μου είχανε πει τουλάχιστον όταν είχα ρωτησει για δικτυο 600+ μέτρων :119:
Επίσης αμα βάλεις παραπάνω db κεραία όποιος προσπαθήσει να μπει
με λιγότερα db κάρτα τότε θα του την κάψει
Δεν ισχυει αυτο που λες
Δεν ισχυει αυτο που λες
και το ήξερα οτι είπα μ@λ@κεία :021:
giannhspatra
05-01-2006, 16:25
Υποστηριζόμενες Λειτουργίες:Wireless Client μέχρι και 54Mbps
αν πάρεις 2 τετοιες κάρτες δε 8α κάνεις τπτ!!!
ClIENT lei και το φωνάζει,θα έχεις 2 clients κ όχι Access Point Να συνδεθούνε,ρώτα για ad-hoc mode σύνδεση,η απόσταση που λές είναι αμελητέα...και κάτι άλλο..
το ασύρματο δίκτυο μέσα στο σπίτι σου σημαίνει τοστιέρα...δεν είναι ασύρματο τηλ...μιλάμε για αρκετη ακτινοβολία...και αν το ρυθμίσεις και στα 54mbps ξεπερνάς σε ακτινοβολία και κινητό εν ώρα κλήσης!!!
για το 2ο φίλο αν έχετε μεγάλη κλήση πχ εσυ 6 αυτός υπόγειο ναι μπορει να θές κεραιά...γενικά ως τα 100μ δέ θέλεις....αλλά η κλίση παίζει τρελό ρόλο...μπορεί να χάσεις και 30% σήμα...κοινώς packet loss...και όταν βρέχει???απλά ξέχνα το....
το ασύρματο δίκτυο μέσα στο σπίτι σου σημαίνει τοστιέρα...δεν είναι ασύρματο τηλ...μιλάμε για αρκετη ακτινοβολία...και αν το ρυθμίσεις και στα 54mbps ξεπερνάς σε ακτινοβολία και κινητό εν ώρα κλήσης!!!
για το 2ο φίλο αν έχετε μεγάλη κλήση πχ εσυ 6 αυτός υπόγειο ναι μπορει να θές κεραιά...γενικά ως τα 100μ δέ θέλεις....αλλά η κλίση παίζει τρελό ρόλο...μπορεί να χάσεις και 30% σήμα...κοινώς packet loss...και όταν βρέχει???απλά ξέχνα το....
ΤΙ ΛΕΣ ?????????
Σιγά μην εκπέμπει και σαν κινητό!!!!!!!!!!!!!!!!
Έχεις δει πόσο εκπέμπουν????????????????????
100mWatt είναι το μεγαλύτερο, και παίζει ευρώπη να ναι 50mWatt το όριο!!!!!
Τα κινητά εκπέμπουν στο 1-2Watt.
Την δική μας άγνοια καλό είναι να μην την κάνουμε κανόνα.
1) Τέλος πάντων, για το δίπλα δωμάτιο σχεδόν ό,τι και να πάρεις θα παίζει.
Οι usb γενικά είναι πιο μούφα και δεν παίρνουν εξωτερική κεραία.
Πάρε κάποια με κεραιάκι και καλώδιο, να μπορείς να την μετακινήσεις λίγο μήπως δεις βελτιώση στο σήμα. Επίσης ping λογικά θά χετε 5-10ms, 20 στην χειρότερη, οπότε μια χαρά για games (ο τοίχος ρίχνει λίγο το σήμα άρα χαλάει το ping - όχι packet loss όμως).
Όπως σου είπαν και οι άλλοι, πάρε κάποια κάρτα να παίζει ad-hoc.
2) Τα rf ΔΕΝ επηρεάζονται από τη βροχή. Όταν βρέχει μια χαρά παίζει!
Ο λόγος που μπορεί να μην πιάνει είναι ο λοβός εκπομπής (ή απολαβής, δεν ξέρω πως λέγονται αυτά) των omni κεραιών. Η λογική λέει ότι αν είναι παράθυρο - παράθυρο, έχετε καλές καρτούλες και "παίξετε" και λίγο με τα κεραιάκια θα πιάνετε σήμα. Ή π.χ. αν στήσετε 2 ap στα παράθυρα.
Όπως σου είπαν και οι άλλοι, πάρε κάποια κάρτα να παίζει ad-hoc.
Tι ειναι αυτο το ad hoc?Ειναι απαραιτητο για lan gaming?Ψαχνω να δω αν η καρτα usb της asus που κοιταω εχει τετοιο πραμα αλλα δε το λεει πουθενα.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.