PDA

View Full Version : Διαμοιρασμός δύο γραμμών ADSL

arissynod
12-01-2006, 12:09
Άμα συνδεσω σε έναν σερβερ με τρεις καρτες δικτυου δυο ADSL Modem με 1024 γραμμες(μεσω ethernet)και ενα Switch για να μοιραζει το Internet στο υπολοιπο δικτυο πως θα ρυθμισω τα Windows να χρησιμοποιούν και τις δυο γραμμές για καλυτερη ταχύτητα?

Πως μπορεις να δημιουργησεις ενα Windows application server για να τρεχουν οι χρηστες του δικτυου τις εφαρμογες απο τον σερβερ?

bourlas
12-01-2006, 18:42
για τετοια κολπα ισως θα ηταν καλυτερα να δεις κατι σε freebsd

απο την αλλη δοκιμασε να κανεις bridge τις δυο καρτες δικτυου

(απο το control panel πας network connections μαρκαρεις τις 2 συνδεσεις/καρτες
δικτυου και δεξι κλικ και "bridge connections")

arissynod
12-01-2006, 18:52
Αυτο που θελω να μαθω ειναι αν το Lan (συνδεδεμενο στην 3η καρτα δικτυου) θα αξιοποιει το αυξημενο Bandwidth (2048Kbps) αν κανω τις συνδεσεις Bridged!

Σχετικα με τον Application Server?Τα μεγαλα Net Cafe εχουν τα παιχνιδια στους Server και οταν θες να παιξεις ενα τα κατεβαζεις απο εκει και παιζεις...
Πως ακριβως γινεται αυτο?

Για FreeBSD και Linux εννοεις μεσω Samba?Δυστυχως δεν θα χρησιμοποιω μονο εγω τον Server και αν κατι συμβει και λειπω θα μεινει πεσμενο το δικτυο.... και για αυτο προτιμω τα Windows!

bfc_xxx
12-01-2006, 22:53
Αυτο που θελω να μαθω ειναι αν το Lan (συνδεδεμενο στην 3η καρτα δικτυου) θα αξιοποιει το αυξημενο Bandwidth (2048Kbps) αν κανω τις συνδεσεις Bridged!

Οχι δε θα δουλεψει αυτό, θα γινεται παλι routing προς τη πιο συντομη διαδρομη και στην ουσια θα εχεις 1024.

Μπορεις να χρησιμοποιήσεις εναν dual wan router πχ της linksys και αν το προγραμμα που κατεβαζεις ανοιγει πανω απο ενα connection πχ download manager θα κατεβαζει με 2048 ή αν μπαινουν πολλοί υπολογιστες θα μοιραζεται το bandwitdh.

Όλα αυτα βεβαια αν θες να αποφυγεις το linux για bandwidth management & balancing.

WAntilles
13-01-2006, 02:27
Θα έλεγα αν δε βιάζεσαι πάρα πολύ να περιμένεις λίγους μήνες.

Ο "αγαπητός" μας ΟΤΕς, ίσως και στο 1ο 6μηνο του 2006, να προσφέρει 2άρες γραμμές DSL.

arissynod
13-01-2006, 17:04
Όλα αυτα βεβαια αν θες να αποφυγεις το linux για bandwidth management & balancing.

Γινομαι κουραστικος αλλα αν δεν ειναι κοπος ποιος θα μου εξηγησει πως γινεται μεσω Linux;(bfc_xxx ελπιζω να εισαι εσυ... :040: )

arissynod
19-01-2006, 17:33
Κανένας δεν ξέρει;

Μόνο με dual wan router μπορώ να το κάνω τελικά;

Απο Linux κανένας;;;

bfc_xxx
19-01-2006, 17:56
Γινομαι κουραστικος αλλα αν δεν ειναι κοπος ποιος θα μου εξηγησει πως γινεται μεσω Linux;(bfc_xxx ελπιζω να εισαι εσυ... :040: )

Για linux ειμαι ο πλεον ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ να μιλήσω, ουτε ενα ποντικι δε μπορω να ρυθμισω στο linux. Ξερω ομως πως κυκλοφορουν καποιες ετοιμες live διανομες που μπορουν κανουν αυτη τη δουλεια.

arissynod
19-01-2006, 18:29
Και ήμουν σίγουρος οτι κατι θα ηξερες για να το ειπες...

Δεν πειραζει παρολα αυτα!

Εψαξα αρκετα και βρηκα οτι αυτο που χρειαζομαι ειναι ενα προγραμμα για να κανει Network Load Balancing.Το θεμα ειναι ποιο;;;

Δεν ξερω και πολλα για τετοιου ειδους προγραμματα...

RaVeN
19-01-2006, 19:23
Τα Windows 2000 Server όπως επίσης και τα windows 2003 Server έχουν ενσωματωμένες λειτουργίες Network Load Balancing, το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνεις σωστά τις ρυθμίσεις!

arissynod
20-01-2006, 01:16
Στα Windows XP υπαρχει κανενα προγραμματακι που να κανει Network Load Balancing?

RaVeN
20-01-2006, 02:41
Στα Windows XP υπαρχει κανενα προγραμματακι που να κανει Network Load Balancing?
Το Μόνο που μπορείς να κάνεις με τα XP Είναι να κάνεις Install τον client ώστε να διαχειρίζεσαι Servers που έχουν εγκατεστημένο το Load Balancing. Τα XP δεν υποστηρίζουν Load Balancing!