View Full Version : Αλλαγή MAC ADDRESS σε LINUX
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,
Εχω ενα PC με LINUX REDHAT AS 3 UPDATE 4 και θελω να αλλαξω τη MAC ADDRESS. Στο CONFIGURATION της καρτας δικτυου δειχνει να δεχεται την αλλαγη αλλα μολις κανω RESTART τα NETWORK SERVICES η καρτα δεν γινεται ACTIVATE....
Αν καποιος ξερει τι δεν παει καλα θα το εκτιμουσα..
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...
ifconfig eth0 hw ether xx:xx:xx:Xx:xx:xx
δε μένει μόνιμα μόνιμα πάντως. Μετά από κάθε reboot το ξανά αλλάζεις
nickthegreek21
15-01-2006, 01:56
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,
Εχω ενα PC με LINUX REDHAT ΑΣ 3 UPDATE 4 και θελω να αλλαξω τη MAC ADDRESS. Στο CONFIGURATION της καρτας δικτυου δειχνει να δεχεται την αλλαγη αλλα μολις κανω RESTART τα NETWORK SERVICES η καρτα δεν γινεται ACTIVATE....
Αν καποιος ξερει τι δεν παει καλα θα το εκτιμουσα..
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...
Ρε μεγάλε είναι ανάγκη να έχεις έναν τρομοκράτη για avatar ?
Evolution_R
15-01-2006, 02:02
Kαλα σου λεει.
Εναν απλο τρομοκρατη?
Βαλε εναν αρχι-τρομοκρατη --->
http://img432.imageshack.us/img432/423/images7nd.jpg (http://imageshack.us)
ifconfig eth0 hw ether xx:xx:xx:Xx:xx:xx
δε μένει μόνιμα μόνιμα πάντως. Μετά από κάθε reboot το ξανά αλλάζεις
ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ UP TO ΕΤΗ0 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ.
το eth0 είναι ενδεικτικό
τι εxeiς εσύ?
πιστεύω έκανες ifconfig eth0 up μετά σωστά? :040:
ifconfig eth0 down
ifconfig eth0 hw ether xx:xx:xx:xx:xx:xx
ifconfig eth0 up
DarthMoul
15-01-2006, 11:13
Το αν θα λειτουργήσει η αλλαγή του MAC είναι θέμα hardware. Υπάρχουν κάρτες που δεν το επιτρεπουν. Σε κάποιες άλλες πρέπει να ανεβάσεις πάλι το bios δηλώνοντας το νέο MAC που θα κάνουν post.
Δεν ξέρω και πολλά από RedHat αλλά στα network services σίγουρα δεν περιλαμβάνουν το ifconfig. Δεν είναι δυνατόν να αλλάξει το MAC την στιγμή που το ethernet link είναι up.
Καλύτερα να γυρίσεις σε single user mode και μετά πάλι σε multiuser με την init για να σου δουλέψει. Πχ init 1 και μετά πάλι init 3 ή όποιο άλλo level είναι το default.
για αυτό είπα ifconfig eth0 down πρώτα
Τα έχω δοκιμάσει όλα αυτά ήδη αλλά δεν παίζει. Όσον αφορά το αν το επιτρέπει το hardware, το linux τρεχει σε virtual machine...
A, και για το avantar... Το ποιος είναι τρομοκράτης είναι καθαρά υποκειμενικό σήμερα φίλε nickthegreek21.
DarthMoul
16-01-2006, 01:08
Τα έχω δοκιμάσει όλα αυτά ήδη αλλά δεν παίζει. Όσον αφορά το αν το επιτρέπει το hardware, το linux τρεχει σε virtual machine...
A, και για το avantar... Το ποιος είναι τρομοκράτης είναι καθαρά υποκειμενικό σήμερα φίλε nickthegreek21.
VM; Δεν θα σου δουλέψει. Ουσιαστικά ζήτάς το host λειτουργικο να δουλεύει με μια MAC και το linux με άλλη πράγμα το οποίο δεν επιτρέπει το hw.
tech_guy
16-01-2006, 23:57
εχω μια ιδεα, αλλαξε την καρτα, LOL
αν θες να στο αλλάζει με την εκκίνηση, λογικά μπορείς να το δηλώσεις στο
/etc/network/interfaces
σε Virtual Machine προφανώς και δεν παίζει, θες direct access στην κάρτα.
Η ΛΥΣΗ ΒΡΕΘΗΚΕ. ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ VM ΠΕΡΝΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΗΜΕΝΕΣ MAC ΤΗΣ ΜΟΡΦΗΣ 00:50:56:ΧΧ:ΥΥ:ΖΖ
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.