PDA

View Full Version : πως μπορω να συνδεσω video με μια leadtek winfast 2000xp?

ktm640
17-09-2004, 13:48
μηπως ξερετε πως γινεται να συνδεσεις ενα απλο βιντεο με την καρτα της leadtek winfast 2000xp?, δεν εχει τιποτα να συνδεσεις το βιντεο εκτος απο scart.

Η winfast βγαζει μια εισοδο cvbs in και svideo in αν δεν κανω λαθος. Υπαρχει κανα καλωδιο απο scart σε cvbs??

εκανα μια συνδεση προχτες με τα καλωδια τα γνωστα (οχι scart). Το ενα στο βιντεο το αλλο στην καρτα και η κεραια στο βιντεο. To καναλι του βιντεο δεν το βρηκα και εκανα ισα με 5 περασματα απο ολες τις συχνοτητες.

ΤΙ κανω λαθος??

thunderbringer
17-09-2004, 13:55
Μπορείς να τα συνδέσεις μέσω κεραίας.Το καλώδιο της κεραίας στο βίντεο και το καλώδιο από το βίντεο στην είσοδο της κεραίας της winfast

thunderbringer
17-09-2004, 13:59
Έπειδή τώρα το πρόσεξα (μάλλον έκανες αυτό που έλεγα) δοκίμασες να αλλάξεις το input source στο πρόγραμμά της καρτας?

Greek
17-09-2004, 14:26
Βεββαια δεν φτάνει μόνο αυτο , αλλα πρέπει να ξέρεις και την συχνότητα που είναι το βίντεο (συνήθως 36uhf) . Οπότε βάλε το βόντεο να παίζει , επέλεξε input το aerial αν θυμάμαι καλά , βάλε να κάνει scan και περίμενα να δείς σήμα από το βίντεο.

Η πιο απλή λύση πάντως είναι από scart ->Svideo.

john_dr
17-09-2004, 16:48
Βάλε πρώτα από όλα Hungary Pal διότι για Ελλάδα έχει Secam.
Επίσης όχι cable αλλά antenna. ( εικόνα 1 )[

Από εκεί και πέρα το video θα λειτουργεί ως ενισχυτής για το σήμα της κεραίας RF. Δεν είσαι υποχρεωμένος να βρεις το σήμα του video όπως δεν είσαι υποχρεωμένος να έχεις το video ανοιχτό. Αν και σε ένα Daewoo που είχα δει παλιότερα ..... δεν έστελνε το σήμα στο RF out!!!!

Τώρα για σύνδεση από την έξοδο σήματος ( πρόσεχε το scart που θα διαλέξεις να δίνει ΚΑI έξοδο σήματος ) του video στην Winfast θα χρειαστείς έναν adaptor από
Scart >>> S-Video out + Composite out + Audio out. ( εικόνα 2 )

Greek
17-09-2004, 17:25
Μπράβο ρε φίλε γιατί είχες το κουράγιο να ανεβάσεις και εικόνες.

Μία ψήφος υπέρ σου.....

john_dr
17-09-2004, 21:01
Μία ψήφος υπέρ σου.....

JOHN_DR FOR PRESIDENT !!! :112:

Thanks Greek.... :)

princess
17-09-2004, 22:34
εγω εχω κανει τη συνδεση μεσω κεραιας οπως ειπατε πριν (την κεραια στο βιντεο και απο το video στην καρτα) αλλα επιλογη εχω antenna (στο cable μου το εβγαζε μαυροασπρο η δεν ειχα ηχο δεν θυμαμαι τι απο τα δυο). Με το scan βρηκα αναμεσα στα καναλια το βιντεο αμεσως. Πολυ βολικο για να μεταφερεις βιντεοκασσετες στο Pc, και για να γραφεις σε βιντεοκασσετα αυτο που παιζει η tv!

sa1901
17-09-2004, 22:35
Εγώ βρήκα και πήρα από το Praktiker ένα καλώδιο που μετατρέπει το scart σε s-video και 2 καλώδια audio. Σίγουρα δεν είναι η φτηνότερη λύση (17 ευρώ έκανε), μού άρεσε όμως η απλότητα της σύνδεσης του VCR με τον υπολογιστή μου.
Να πω την αλήθεια δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα, δεν νομίζω όμως ότι έκανα λάθος και δεν θα δουλεύει...

Greek
17-09-2004, 22:38
Πόσο πιο φθηνά δηλαδή?

sa1901
17-09-2004, 22:46
Πόσο πιο φθηνά δηλαδή?
υπήρχαν διάφοροι αντάπτορες στο Praktiker που ήταν πολύ φθηνότεροι...

Υ.Γ. Και μιας και μιλάμε για ευρώ σε άλλο thread, δεν νομίζω ότι 6.000 δρχ περίπου είναι λίγα ε;

Greek
17-09-2004, 23:12
Ναι αλλά αυτός που πήρες εχει επίχρυσα άκρα. Εδώ ένα μέτριο καλώδιο κεραίας έχει 1ευρώ το μέτρο .......

ktm640
17-09-2004, 23:56
βασικα να πω και το εξης που προσεξα αργοτερα. ουτε στην τηλεοραση μπορω να βρω σημα του βιντεο, μονο με το σκαρτ εχω σημα και εννοειται στο γαβ (av δηλαδη). :)

αυτο που δεν καταλαβα ειναι του john dr, που τον ευχαριστω εννοειται και για τις εικονες. Δηλαδη μπορω να βαλω και την απλη συνδεση μεσω κεραιας αλλα ΚΑΙ το σκαρτ για να βγαλω το σημα????? Δηλαδη καναλια απο την κεραια και σημα απο το σκαρτ????
Το svideo δεν βγαζει και τον ηχο? θελω αλλα καλωδια για ηχο?(Ειπα να ρωτησω)

αν καταλαβα καλα μου λετε να παω να παρω ενα σκαρτ που να εχει svideo out για να παει στο svideo in της winfast
ευχαριστω πολυ παιδια. Αυριο θα εχετε νεα αν δουλευει το συστημα. :)

princess
18-09-2004, 00:10
μηπως αν πειραζες λιγο το καναλι εξοδου του βιντεο θα ηταν πιο απλα τα πραγματα; (λεω τωρα, αλλα παιζει κι αυτο). Μπορεις να βαλεις την κεραια της tv στο βιντεο και να συνδεσεις το βιντεο μεσκαρτ με την καρτα (με κεινο που σουδειξε ο John dr) αλλα σε μενα δε δουλευε σωστα.... Με τα απλα καλωδια εχω κανει πολυ καλυτερη (εως αψογη)δουλεια!

john_dr
18-09-2004, 12:05
αν καταλαβα καλα μου λετε να παω να παρω ενα σκαρτ που να εχει svideo out για να παει στο svideo in της winfast

Να έχει και composite out όχι μόνο s-video out. Όπως στον δικό μου adaptor.
Αυτός της sa1901 είναι καλός αλλά δεν έχει το composite out. Επίσης δεν έχει επιλογή για in και out. Αν πας να στείλεις σήμα από άλλη συσκευή στο video νομίζω δεν θα πάρεις σήμα. Επίσης adaptors σαν αυτόν είναι πανάκριβοι διότι αν κατάλαβα από την φώτο έχουν κολλημένο πάνω στο καλώδιο. Δεν στο προτείνω. Καλύτερα ξεχωριστά καλώδια. Ο adaptor που σου δείχνω έχει 3-4€ αν και πακέτο με τα καλώδια μπορεί να φτάσει στα 10€ και βάλε.
Επίσης το S-video είναι μόνο για εικόνα. Ήχο παίρνεις από αλλού.

Από ότι έχω δει δεν έχεις καλά χρώματα με το s-video ή και καθόλου χρώματα. Αυτό το έχω δει και σε μια Pinnacle DC10+ και στην Leadtek και στο video in μιας 4800SEV που πήρα πρόσφατα με Philips chip. Μπορεί βέβαια το πρόβλημα να είναι με μένα και όχι με το σήμα!!! Θα τα ξανατσεκάρω μάλλον…

Καλύτερα να χρησιμοποιήσεις το composite out ( το κίτρινο RCA που φαίνεται στον adaptor ποιο πάνω ).

ουτε στην τηλεοραση μπορω να βρω σημα του βιντεο, μονο με το σκαρτ εχω σημα και εννοειται στο γαβ (av δηλαδη).

Μπορεί να μην στέλνει το σήμα μέσω RF το video, αλλά μόνο μέσο SCART. Χαζομάρες των κατασκευαστών για να μειώσουν τα έξοδα. Αλλά και στο RF που στέλνουν το σήμα τα Video το στέλνουν με μονοφωνικό ήχο ( ****το..... έπρεπε να κρατήσω το Daewoo... )

δηλαδη μπορω να βαλω και την απλη συνδεση μεσω κεραιας αλλα ΚΑΙ το σκαρτ για να βγαλω το σημα?????

Ναι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα βλέπεις 2 κανάλια ταυτόχρονα. Ένα chip έχει η κάρτα και άρα ένα κανάλι μπορεί να αποκωδικοποιήσει. Δεν θα έχεις δηλαδή PIP.

ktm640
18-09-2004, 15:22
λοιπον πηρα τα απαραιτητα καλωδια μαζι με το σκαρτ αλλα δεν μπορω να βγαλω χρωμα με τιποτα. Βλεπω αλλα ασπρομαυρα. Το δοκιμασα και με composite και με s-video out. Πρωτο προβλημα.

Η ποιοτητα του βιντεο ειναι χαλια. Δοκιμασα και με το προγραμμα της καρτας αλλα και με το pinnacle studio 8 αλλα δεν μπορω να βγαλω καλη ποιοτητα. (ουτε χρωμα βγαζω στο pinnacle) Δευτερο προβλημα

Και μια ερωτηση. Μολις εβαλα το iuvcr. Πως βγαζω εικονα σε αυτο το προγραμμα? Ηχο εχω βγαλει αλλα εικονα οχι. Μηπως το χρησιμοποιει κανεις?

john_dr
18-09-2004, 17:57
λοιπον πηρα τα απαραιτητα καλωδια μαζι με το σκαρτ αλλα δεν μπορω να βγαλω χρωμα με τιποτα. Βλεπω αλλα ασπρομαυρα. Το δοκιμασα και με composite και με s-video out. Πρωτο προβλημα.

:017: Δεν έχω ιδέα. Έχεις σίγουρα επιλέξει PAL? Στην TV σου παίρνεις έχρωμη εικόνα από το Scart?

Η ποιοτητα του βιντεο ειναι χαλια. Δοκιμασα και με το προγραμμα της καρτας αλλα και με το pinnacle studio 8 αλλα δεν μπορω να βγαλω καλη ποιοτητα. (ουτε χρωμα βγαζω στο pinnacle) Δευτερο προβλημα

Λογικό νομίζω αν τα πάντα είναι ασπρόμαυρα. Κάπου υπάρχει πρόβλημα....
Λύσε το πρώτο πρόβλημα και μετά πειραματίσου με το δεύτερο. Πάντως με αυτή την κάρτα εγώ είχα καλύτερη ποιότητα στο video που έγραφα από ότι με την DC10+!!!

ktm640
18-09-2004, 18:31
απο το σκαρτ παιρνω εγχρωμη εικονα στην τηλεοραση ναι. εχω επιλεξει pal hungary pal b.

υπαρχει καποια επιλογη στα win για pal συστημα μηπως?

οντως περιεργο.

john_dr
18-09-2004, 21:27
Κάποια στιγμή είχε βγει ένα fix της Microsoft για το DirectX 9 σχετικά με PAL κάρτες τηλεόρασης. Ίσως να χρειάζεσαι αυτό.
Αλλά πράγματι περίεργο......

ktm640
19-09-2004, 11:13
τελικα δεν γινεται τιποτα. Θα παω να παρω μια καρτα ΜΟΝΟ για αυτην την δουλεια, γιατι μου φαινεται οτι αν ενα πραγμα τα κανει ολα τα κανει ΟΛΑ μετρια.

cool.... :)

ktm640
20-09-2004, 19:29
να πω κατι αλλο τωρα. Καλα με την καρτα τηλεορασης δεν γινεται αλλα με την καρτα γραφικων γιατι δεν γινεται???? εχω βαλει το 9πινο καλωδιο στο s-video out της καρτας γραφικων αλλα εχω μονο ηχο.

μηπως πρεπει να ρυθμισω κατι στο συστημα??? μηπως πρεπει να κατεβασω κατι απο την nvidia?

kleomenis
21-09-2004, 15:39
λοιπον τελευταια νεα. Απο την καρτα γραφικων δεν γινεται με τιποτα εβαλα το 9πινο καλωδιο και δεν χαμπαριαζει τιποτα. Ομως μετα, το εβαλα στην καρτα τηλεορασης και ΔΟΥΛΕΨΕ. !!!!!!!!

Ο λογος μαλλον ηταν οι wdm drivers τους οποιους δεν ειχα μεσα. Βεβαια δεν εγιναν ολα μονομιας. Οι οδηγοι εκαναν εγκατασταση αλλα μετα στους drivers στα wdm ειχα θαυμαστικο. Ξαναμπηκα στο σαιτ της νβιντια και κατεβασα αλλους drivers κοντα 13mb τους cinema, ετσι τους λεει η νβιντια.

Και τελικα δουλεψε η καρτα τηλεορασης κανονικοτατα. Δεν ξερω αν φταιει αυτο (μην λεω και μπαρουφες) αλλα μετα απο αυτο δουλεψε.

Αυτα.

ktm640
21-09-2004, 23:14
λαθος εκανα, μπηκα με το λογαριασμο ενος φιλου.

κτμ640 εδω!!

viper
27-09-2004, 00:34
Παιδια καταφερα και γω να συνδεσω το βιντεο με την Leadtek μεσω καλωδιου κεραιας.Επιασα με 1000 ζορια την εικονα στο καναλι 32 αλλα δεν ειναι και τελεια η εικονα.Τι μπορω να κανω να τη φτιαξω καλυτερη?Να γυριζω την κεραια η να δοκιμασω κατι αλλο στο Ηungary Pal B?
Επισης ακουγεται ενας παραξενος ηχος σαν βομβος.Πως το βγαζω αυτο?
Ποιο προγραμμα ειναι ευκολο για capture?Δοκιμασα αυτο που εχει η καρτα μαζι της Ulead αλλα μου κανει διαφορα κουλα.

john_dr
27-09-2004, 01:05
Φαντάζομαι έχεις Antenna και όχι cable επιλογη.
Δοκίμασες να συνδέσεις την κεραία κατευθείαν πάνω στην κάρτα TV?

ktm640
27-09-2004, 01:44
εγω τωρα τα κανω capture με το dscaler ειναι αρκετα καλο. Θελει ομως απιστευτο ψαξιμο για να συνεργαστει καλα με την καρτα τηλεορασης.

Εγω κατι εχω βρει αλλα εχω ακομα δρομο μεχρι να πω, τωρα γραφω σε dvd ακι βγαζω καλη ποιοτητα.

Εγω θα ελεγα να δοκιμασεις με καλωδια composite/s-video νομιζω εχουν καλυτερη εικονα.

Greek
27-09-2004, 10:48
Μάλλον κάτι δεν κάνεις καλά.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Αν δεν χρησιμοποιήσεις το καλώδιο σψαρτ και βάλεις μόνο το απλό καλώδιο κεραίας θα πάρεις σήμα στην κάρτα αλλά τα χρώματα σε σχέση με το scart θα είναι λίγο πιο ξεθωριασμένα.Τώρα , υπάρχουν 2 επιλογές.
1 . Το βίντεο συνήθως έχουν μια επιλογή στα κοντρόλ τους για τεστ σήμα (2 ασπρόμαυρές γραμμές) για να συντονίζεις την τηλεόραση. Το βάζεις σε ΤΕΣΤ MODE , πάς στην κάρτα και βάζεις τη επιλογή antena /Hungary pal και αρχίζεις τον συντονισμό.Όπου δεις τις ασπρόμαυρές κεραίες είναι το βίντεο.Αν δεν ξέρεις πως είναι το τεστ στο βιντεο σου , βάλε μια ταινια να παίζει μπας και το δεις έτσι.
2. Μέσα από το scart->svideo καλώδιο.Επιλέγεις στο input option το svideo και παίζεις απλά με το hungary pal.Καμμιά φορά μπλοκάρει και στο δείχνει χωρίς χρώματα όπως τώρα σε σένα.Εντελώς εμπειρικά βέββαια . Απλά διάλεξε ένα άλλο , πχ Greece για να αλλάξει κατάσταση , συνήθως στα δείχνει ασπρομπλέ και μετά ξαναβάλε την Hyngary Pal για να στα δείξει καλά.

Κάνε αυτά και εδώ είμαστε.

Υ.Γ.

Όση ώρα έγραφα , μοήκαν 5-6 απαντήσεις καιέτσι φαίνεται λίγο άκαιρο αλλά το αφήνω για του μετέπειτα που θα το διαβάσουν...... :053:

viper
27-09-2004, 12:37
Φαντάζομαι έχεις Antenna και όχι cable επιλογη.
Δοκίμασες να συνδέσεις την κεραία κατευθείαν πάνω στην κάρτα TV?

Γιατρε μου εχω Antenna φυσικα και την κεραια ελεγαν οι οδηγιες να τη συνδεσω στο βιντεο.Σιγουρα δεν παιζει ρολο το που βλεπει η κεραια?
Κατι αλλο για αυτα που ρωταω?

john_dr
27-09-2004, 13:06
Ποιες οδηγίες? Κάτσε ρε συ με μπέρδεψες...............
Λοιπόν. Από τον τοίχο η κεραία (RF) στο VHS και από το VHS στην Leadtek.
Ε δοκίμασες να την πάς από τον τοίχο κατευθείαν στην κάρτα TV? ή απλά δεν καταλαβαίνω τι μου λες?
Ρίξε μια ματιά σε αυτό να σιγουρευτούμε ότι ... δεν σου έχει καεί το Video!!! και μετά βλέπουμε και τα υπόλοιπα.....

Το που βλέπει η κεραία παίζει ρόλο αν το VHS ή η TV που μπορεί να έχεις σπίτι σου έχουν τα ίδια ή παρόμοια χάλια στην εικόνα...

viper
28-09-2004, 02:57
Ποιες οδηγίες? Κάτσε ρε συ με μπέρδεψες...............
Λοιπόν. Από τον τοίχο η κεραία (RF) στο VHS και από το VHS στην Leadtek.
Ε δοκίμασες να την πάς από τον τοίχο κατευθείαν στην κάρτα TV? ή απλά δεν καταλαβαίνω τι μου λες?
Ρίξε μια ματιά σε αυτό να σιγουρευτούμε ότι ... δεν σου έχει καεί το Video!!! και μετά βλέπουμε και τα υπόλοιπα.....

Το που βλέπει η κεραία παίζει ρόλο αν το VHS ή η TV που μπορεί να έχεις σπίτι σου έχουν τα ίδια ή παρόμοια χάλια στην εικόνα...

Γιατι να εχει καει το Video?Αφου εχω αρκετα καλη εικονα, απλα θελω να γινει οσο γινεται καλυτερη.Η κεραια που εχω ειναι δωματιου και την παω οπου θελω.Πρωτα την ειχα κατευθειαν στην καρτα TV αλλα επειδη δεν ειδα αποτελεσματα, ακολουθησα τις οδηγιες του Video και τη συνδεσα στο video και μετα συνδεσα το video με το βυσμα της καρτας tv οπου εμπαινε κανονικα η κεραια.

john_dr
28-09-2004, 14:31
Και τα αποτελέσματα συνέχιζαν να είναι χάλια? Βρες μια συχνότητα που να μην υπάρχει κανάλι και δοκίμασε να στείλεις το σήμα του video εκεί. Βάλε μια βιντεοκασέτα να παίζει και αν έχεις σήμα καμπάνα τότε απλά δεν έχεις αρκετά δυνατό σήμα για την κάρτα TV από την εσωτερική κεραία. Ίσως το video που έχεις να μην ενισχύει και το σήμα αλλά να το περνάει όπως ακριβώς το δέχεται. Πάντως σε πολλά video άν όχι στα περισσότερα το σήμα που περνάει από το RF ενισχύεται κιόλλας....
Αν το σημα συνεχίζει να είναι χάλια παίζει και να υπάρχει πρόβλημα με το tuner της κάρτας....

viper
30-09-2004, 11:31
Τελικα καταφερα να εχω αρκετα καλη εικονα στο pc μου και χωρις ενοχλητικους ηχους.Τωρα εχω προβλημα με το capture:
1)Γιατι οταν κανω capture με το προγραμμα της καρτας ΤV (Winfasta PVR) και ενω εχω επιλεξει συμπιεση Divx 5.1 με 1 PAss και 1500 kb bitrate, τελικα το video που σωζει βγαινει κοντα στα 1100???Αν μειωσεις το bitrate μεσα απο τα options και το πας ας πουμε στα 1200 τοτε στο τελικο video θα εχει πεσει στα 800-900.Ηχο βαζω μονο 56 kb.
Γενικα ποσο bitrate θεωρειται αξιοπρεπες για να κανεις divx απο VHs??
2)Μηπως παιζει ρολο το προγραμμα?Εχετε να μου προτεινετε καποιο αλλο προγραμμα για capture που να εχει στανταρ καλη ποιοτητα?

john_dr
30-09-2004, 11:44
1) Ίσως να είναι παραξενιές του codec. Η λύση είναι απλή. Αύξησε το bitrate....
Τώρα η ερώτηση για το πόσο bitrate θεωρείται αξιοπρεπής η απάντηση είναι όσο χρειάζεται ώστε να μην νιώθεις ότι το video έχει αισθητή απώλεια. Πάντως το VHS έχει γενικά χαμηλή ποιότητα. Αν και έχω VHS ακριβώς μπροστά μου πολλές φορές προτιμώ την εγγραφή να την κάνω με την κάρτα TV.
2) Πολλά και διάφορα κυρίως για AVI. Αλλά επειδή γενικά δεν ασχολιέμαι με απευθείας εγγραφή σε AVI ας πει κάποιος άλλος. Για Mpeg2 υπάρχουν και τα PowerVCR, WinDVR.
Πάντως δύσκολα θα πάρεις καλύτερη ποιότητα από αυτή που δίνει το Winfast PVR.