View Full Version : Ασύρματο Δίκτυο!!!!
Καταρχήν καλησπέρα στο έμπειρο φόρουμ ποθ λύνει όλες τις απορίες, η ερώτησή μου είναι η εξής: Έχω 2 pc και θα ήθελα να φτιάξω ασύρματο δίκτυο στο σπίτι μου μέσα, τα pc είναι δίπλα το ένα με το άλλο (περίπου 5 μέτρα) ,δεν με απασχολούν προ στιγμής τα χρήματα απλά να μοθ πείτε τι προτείνετε να πάρω και τι θα χρειαστώ φυσικά από άποψη hardware, το ασύρματο δίκτυο το θέλω για να παίζω παιχνίδια και να μπορώ να ανταλλάζω γρήγορα αρχεία σε άποψη ταχύτητας, λοιπόν????
Απλα δύο κάρτες δικτύου ασύρματες θα κάνουν τη δουλειά. Θες να μοιράσεις και Ιντερνετ?
Ναι θέλω και να μπαίνει το άλλο pc από τον δικό μου στο Internet επίσης θα έχω καλές ταχύτητες στον διαμοιρασμό των αρχείων ή και σε game?
ADSL ε????
Τότε θα πάρεις και ένα ασυρματο modem/router. Προτεινω ειτε το Linksys WAG354G ή το US Robotics 9108 με προτίμηση στο πρώτο. Αν δε θές να εχεις καθόλου καλώδια τότε υπολόγισε και τις δύο κάρτες που ειπαμε αλλιώς οποιοδήποτε απο τους δύο υπολογιστες μπορείς να τους συνδέσεις με Ethernet πανω στο router και γλυτώνεις μια κάρτα.
λοιπόν έχω ένα adsl/router που έχει μέσα το dsl cube της vivodi αλλά δεν είναι ασύρματο οπότε πρέπει να πάρω το ασύρματο router αλλιώς άμα πάρω τις 2 κάρτες δικτύου μόνο δεν θα μπορώ να δώσω internet ε?
δε πρέπει να paris δε και καλά wireless router you know
και ένα access point μια χαρά θα σου ρθει
δλδ λες να πάρω καλύτερα ένα ασύρματο access point? τι μάρκα λες να πάρω?
Ποιο adsl modem/router δινει η Vivodi???
Μπορεις να χρησιμοποιήσεις αυτό σε συνδιασμο με ενα access point. Το modem και το access point θα πρεπει να συνδεθουν με καλώδιο UTP μεταξύ τους και θα γίνει η δουλειά.
δεν παίρνω τίποτα τελικά γιατί το ασύρματο δεν έχει τελειοποιηθεί ακόμα, πάντως ευχαριστώ για τις γνώμες σας και τις ιδέες σας....
δεν παίρνω τίποτα τελικά γιατί το ασύρματο δεν έχει τελειοποιηθεί ακόμα
:humpty:
Απο που το έβγαλες αυτο το συμπερασμα?
Για αυτά που θέλει το ασύρματο δίκτυο ελιναι ακριβά μέχρι στιγμής και δεν έχουν τελειοποιηθεί ακόμα σε ταχύτητα, οπότε δεν αξίζει να φτιάξω και να δώσω τόσα λεφτά για μέσα στο σπίτι ασύρματο δίκτυο... οπότε μένουμε με το καλώδιο και περιμένουμε να τελειοποιηθεί το ασύρματο
την ταχύτητα που θα έχεις με το καλώδιο με το ασύρματο δεν θα την έχεις.
αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
από κει και πέρα, δε νομίζω ότι έχει ιδιαίτερα προβλήματα η τεχνολογία,
πέραν των περιορισμών που έχει το φυσικό μέσο (τα 2.4ghz).
δηλαδή για τέτοιας κλίμακας χρήση μια χαρά είναι.
Ναι καλά τα λες, αλλά δεν αξίζει με καμία δύναμη να το βάλω και ιδιέταιρα μέσα στο σπίτι και να δώσω τόσα λεφτά, όταν πέσουν οι τιμές και ανέβουν οι ταχύτητες τότε θα το ξανασκεφτώ...
Αν δε σε απασχολούν τα χρήματα το κανεις αλλιως πας με τη παλια μεθοδο των καλωδίων.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.