PDA

View Full Version : Επεξεργασία βίντεο κ άλλες απορίες....

aspirin
17-09-2004, 20:00
Το λεπόν. Την επεξεργασία βίντεο ποτέ δεν τη χώνεψα! Δεν ξέρω, αλλά δεν τα καταφέρνω ρε γμτ!!!!!!

Το λεπόν 2η φορά. Έχω την κάρτα τηλεόρασης winfast 2000XP leadtek κ είναι για την ώρα η μόνη πηγή που κάνω capture βίντεο. Αυτό το βίντεο θέλω να το χρησιμοποιήσω με 2 τρόπους. Πρώτον να τον γράψω κατευθείαν σε dvd quality, οπότε βάζω στις ρυθμίσεις mpegII normal quality, και το αρχείου που βγαίνει το καίω σωστά?????
Δεύτερον θέλω να συμπιέσω τα βιντεάκια για να μην πιάνουν χώρο, οπότε κάνω capture στην αρχή ώς mpegII normal και το αρχείο που προκύπτει το επεξεργάζομαι. Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Ποιό πρόγραμμα θα χρησιμοποιήσω για να συμπιέσω τα αρχείο κ αυτά που δημιουργούνται να είναι πάλι mpegII? Επίσης το πρόγραμμα να μου δείχνει το μέγεθος του αρχείου που θα δημιουργηθεί. Σε divx δεν γουστάρω να το μετατρέψω.Αν γίνεται μην μου δώσετε απλά εάν λίνκ να διαβάσω. Πείτε κ 2-3 λογάκια!!! Α κ χρειάζομαι ένα πρόγραμμα για επεξεργασία βίντεο ώστε να κόβω μερικές σκηνές. Δεν θα κάνω καμία φοβερή επεξεργασία.

Hemispasm
17-09-2004, 20:54
TMPGEnc - υπαρχει και οδηγος στο σιτε αυτο. Ειναι στικυ στο αντιστοιχο φορουμ.

aspirin
17-09-2004, 22:44
θα το κοιτάξω κ αν έχω καμιά απορία θα επανέλθω...

Hemispasm
17-09-2004, 23:01
you do that

aspirin
20-09-2004, 19:09
τελικά το δοκίμασα κ είναι ΤΕΛΕΙΟ! Μια ακόμα απορία. Πώς θα υπολογίζω εκ των προτέρων τί bitrate κ΄τί ήχο πρέπει να χρησιμοποιώ για να μου βγαίνει ένα προκαθορισμένο μέγεθος αρχείου ή για να γνωρίζω τί μέγεθος θα βγεί το αρχείο που συμπιέζω?

MrSeanKon
20-09-2004, 20:08
Yπαρχουν στο www.doom9.org καλκιουλεητορς :077: :077: αλλα μπορεις να κοιταξεις και πως το κανω εγω........
Το thread του tefra δες ποστ 44 - 53 (http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=64&page=3) που εκανα εχει και φωτο..... :098:

Ο ΤMPEG παντως ειναι πολυ αργο προγραμμα..... :mad:

Hemispasm
20-09-2004, 21:13
Μια ακόμα απορία. Πώς θα υπολογίζω εκ των προτέρων τί bitrate κ΄τί ήχο πρέπει να χρησιμοποιώ για να μου βγαίνει ένα προκαθορισμένο μέγεθος αρχείου 5η φωτο στον οδηγο - "estimated file size"Ο ΤMPEG παντως ειναι πολυ αργο προγραμμα..... Δεν αμφιβαλλω, αν υπαρχει κατι πιο γρηγορο θα ειμασταν καταυποχρεωμενοι αν το ανεφερες και το παρουσιαζες λιγακι.

MrSeanKon
20-09-2004, 21:18
Hemispasm :017: :017:
δεν ξερω φυσικα καποιο αλλο κι εννοειται οτι δεν κανω συμπιεση σε mpeg format μια κι η *.avi ειναι καλυτερη απο αποψη ποιοτητας / χρονου εκτελεσης / και μεγεθους του βιντεο (παντα κατα τη γνωμη μου).....

Το TMPEG το ειχα χρησιμοποιησει παλιοτερα σε κατι βιντεο που ηθελα σωνει ο κολλημενος και καλα να κολλησω γιατι ειχαν διαφορετικο sample rate, audio rate, frame rate κι εκανε τη μετατροπη αψογα αλλα με το αζημειωτο.......
Εφοσον τωρα κανω αλλα κολπα (και ξερετε τι) :080: :003: ΒΑΝ ο TMPEG... :039:

aspirin
20-09-2004, 22:29
δεν το είχα δεί τα ποστ του Sean. Σόρρυ. Εντάξει thx κ πάλι.