View Full Version : Σε μερικες περιπτωσεις ο Wine ειναι ταχυτερο απο τα (LOL --->) Windows XP
Ε θεε και κυριε τι αλλο θα δουμε: :005: :005: :005:
http://wiki.winehq.org/BenchMark-0.9.5
DarthMoul
20-01-2006, 20:04
Ε θεε και κυριε τι αλλο θα δουμε: :005: :005: :005:
http://wiki.winehq.org/BenchMark-0.9.5
Σε όσα tests παίζει μεγάλο ρόλο ο scheduler του λειτουργικού ή το filesystem σκίζει. Αντίθετα όπου χρειάζεται optimized vga driver την πατάει.
Ηθικό Δίδαγμα 1: Αν οι Nvidia και ATI δεν ασχοληθούν σοβαρά με το Linux, παιχνίδια μην περιμένετε. Εναλλακτικά μπορούν να δώσουν τους drivers open source (ευσεβής πόθος).
Ηθικό Δίδαγμα 2: Όποιος θέλει παιχνιδομηχανή, πληρώνει τα 270 και βάζει windows. Για οτιδήποτε σοβαρότερο (και φτηνότερο) δεν αξίζει τον κόπο.
παίζω άνετα χωρίς προβλήματα και πολύ καλά FPS με linux και 9600XT και X600
UT2004
FarCry
Medal of Honor
Return Το Castle Wolfenestein
pezw aneta xoris problimata kai poli kala FPS me linux kai 9600XT kai X600
UT2004
FarCry
Medal of Honor
Return To Castle Wolfenestein
Απλα ομως θα μπορουσες να ησουν και καλυτερα απο οτι θα ησουν αν ειχες και windows καθως οι drivers των εταιριων για windows ειναι αρκετα καλογραμμενοι.
Η NVidia εχει δωσει ενα patch για τον kernel και κατι αλλο για το OpenGL open source αλλα δεν θυμαμαι περισσοτερες λεπτομεριες.
κανεις λάθος. Για ένα διάστημα όταν είχα windows στο UT2004 έπαιρνα 65FPS με την 9600xt. Ίδια κάρτα σε Linux και έχω 90FPS average
nikostheater
20-01-2006, 20:44
Ναι,αλλα γενικα η λινουξ υποστηριξη απο τις εταιρειες καρτων γραφικων ειναι απο ανεκτη εως για γελια (βλεπε ATI).
Κακως κατ εμε,γιατι θα μπορουσαν να αναβαθμισουν πολυ το πελατολογιο τους τοσο αυτες οσο και οι εταιρειες αναπτυξης παιχνιδιων επενδυωντας και στο λινουξ οπου υπαρχει η μαγια ωστε να βγαλουν κερδος..
και απο ολα αυτα χανουν ολοι,και οι λινουξαδες που χανουν την ευκαιρια να εχουν ακομα καλυτερα γραφικα στους υπολογιστες τους,χανουν και οι εταιρειες εσοδα απο επιπλεον πωλησεις τιτλων..
Το ίδιο πραγμα λέτε :) Απλά ο Spinner σου λέει φαντάσου να υποστηριζαν το linux οι εταιρείες τόσο δυναμικά όσο το άλλο λειτουργικό σύστημα.
EDIT: Αγκομαχά η pstn μου και με προλάβατε...
Braveheart1980
21-01-2006, 02:27
Και δεν ειναι μονο τα εν λογω games
Και πολλα αλλα πανε ειτε το πιστευετε ειτε οχι καλυτερα σε λινουξ μεσω wine
..
omg!pstn ακομα?
πΟΤΕς,η πιο σταθερη μας σχεση!λολ!
Το ίδιο πραγμα λέτε :) Απλά ο Spinner σου λέει φαντάσου να υποστηριζαν το linux οι εταιρείες τόσο δυναμικά όσο το άλλο λειτουργικό σύστημα.
Εμενα εχει αρχισει και αγκομαχα και η adsl 384. Καθε μερα πεφτω σταθερα ενα kb/sec
DarthMoul
21-01-2006, 09:11
παίζω άνετα χωρίς προβλήματα και πολύ καλά FPS με linux και 9600XT και X600
UT2004
FarCry
Medal of Honor
Return Το Castle Wolfenestein
Αυτά παίζουν καλά γιατί από ότι είδα έχουν γίνει port στο linux και τρέχει native κώδικας. Χρησιμοποιεί directx κάποιο από αυτά ή είναι όλα opengl;
Στα ported συνήθως τρέχει η ogl μηχανή. Υπάρχει και dx emulation αλλά είναι "βαράτε με κι ας κλαίω" στις περισσότερες των περιπτώσεων.
DarthMoul
21-01-2006, 10:37
Άρα δεν φτάνει να ασχοληθούν οι nvidia και ati με τους drivers του linux. Κάποιος πρέπει να υλοποιήσει directx για linux και το API φυσικά. Αλλιώς τα παιχνίδια θα τρέχουν αργά με emulation και το porting τους σε linux/opengl θα παραμείνει πολύ ακριβό. Δύσκολα τα πράγματα.
Από την άλλη, όποιος κατασκευαστής παιχνιδιών θέλει να υποστηρίξει και το Linux, το opengl είναι μονόδρομος.
το FarCry δεν έχει port για linux αλλα παίζεται άψογα με Cedega :)
Έχω φρέσκο feedback: http://www.linux-watch.com/news/NS6148938546.html
Πάντως το cedega παίζει πάρα πολύ καλά!
Δε νομίζω ότι τίθεται θέμα, αρκετοί λένε ότι παίζει και καλύτερα από τα win.
Οι drivers της nvidia πάντως δεν έχουν κάποιο πρόβλημα και βγαίνουν updates.
Προσωπικά έχω καλύτερες επιδόσεις σε linux πάντως, όσες φορές το χω δοκιμάσει (δεν παίζω γενικά πολλά games).
Τουλάχιστον στο doom3 που είχα βάλει, το linux πήγαινε καλύτερα.
Από κει και πέρα, το wine δεν παύει να είναι (ένας πολύ πετυχημένος) emulator!
Από κει και πέρα, το wine δεν παύει να είναι (ένας πολύ πετυχημένος) emulator!Πάντως εμένα μου τον απεγκατέστησε το VTune, oh well my linux box can live w/out M$ apps ;)
Exatcly !
Καλως ή κακως ας μην ξεχναμε οτι εδω και καιρο οι καρτες γραφικων κανουν το κατι παραπανω και στα multimedia, ειναι αυτες νομιζω που κανουν το demultiplexing και οχι η CPU και γενικα πραγματα που αφορουν το video editing γενικοτερα..
ναι το εχω ακουσει και γω οτι το wine καμια φορα τρεχει πιο καλα απο τα windows :)
όπως και Windows από VMWARE δουλεύουνε πολύ πιο γρήγορα :040:
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.