PDA

View Full Version : Βοήθεια επιλογής κάποιας διανομής Linux

tsesmaster
22-01-2006, 01:55
Παιδιά ανέβασα από το χωριό το παλιό μου PC Pentium III 550MHz 128Mb μνήμη και 10Gb σκληρό και σκέφτομαι να του περάσω καποια διανομή Linux.Δοκίμασα και του πέρασα την διανομή Ubuntu 5.1 άλλα ρε παιδιά πέφτει άγριο κόλημα αφού να φανταστέιτε για να ανοίξω το openoffice έκανε κανά 5άλεπτο.Οπότε όπως καταλαβαίνετε δεν βλέπω φως στο τούνελ.Υπάρχει κάποια πρόταση για να γίνει κάτι.Η χρήση του προωρίζετε για τα πρώτα αλλα γρήγορα βήματα στο συγκεκριμένο os άλλα και για εφαρμογή δραστηριοτήτων για το αντίστοιχο μάθημα από την σχολή μου.Thanks!! :pengy:

Bechli
22-01-2006, 02:08
Δοκίμασε το MEPISLite. Είναι πολύ ελαφριά διανομή όπως λέει και το όνομα και βασίζεται στο Debian.

WAntilles
22-01-2006, 02:12
RAM, RAM και πάλι RAM.

Αυτό είναι το πρόβλημά σου.

Βάλε του 1GB RAM και θα πετάει.

Έχω έναν Celeron Coppermine 1.0GHz με 1GB RAM.

Και κατά καιρούς έχει τρέξει τα παρακάτω κυριολεκτικά πετώντας:

- Debian 3.1 stable
- Ubuntu 5.10
- Gentoo
- FreeBSD 6.0 RELEASE

Hemispasm
22-01-2006, 02:18
Aν του βαλει 1Gb Ram θα τρεχει και Windows XP :p

Το θεμα ειναι με το υπαρχον hw αν υπαρχει καποια διανομη που να μπορει να τρεξει - απο οσο γνωριζω κατα κανονα τα Linux φημιζονται για το οτι μπορουν να τρεξουν ανετα σε παλιοτερα PC, τουλαχιστον καποιες παλαιοτερες διανομες αυτων.

john_dr
22-01-2006, 02:18
Δοκίμασε κάποιο ελαφρύ γραφικό περιβάλλον και όχι το KDE που φαντάζομαι έχεις προτιμήσει.

DimGR
22-01-2006, 02:59
http://debian.tu-bs.de/project/cpx-mini/index.html

tsesmaster
22-01-2006, 03:02
Βασικά αυτό είναι το θέμα να το κάνω να τρέξει έτσι όπως είναι αρχικά καθώς αυτή την χρονική στιγμή no money.Στο μέλλον βλέπουμε.

DimGR
22-01-2006, 16:34
δες το link που σου pa

sotiris
22-01-2006, 17:17
icewm είναι πολύ ελαφρύ.
γενικά όλα, εκτός από kde/gnome.
128 είναι λίγα για τα νέα de.
το 1gb είναι υπερβολή βέβαια.

yop
22-01-2006, 19:21
Παιδιά ανέβασα από το χωριό το παλιό μου PC Pentium III 550MHz 128Mb μνήμη και 10Gb σκληρό και σκέφτομαι να του περάσω καποια διανομή Linux.Δοκίμασα και του πέρασα την διανομή Ubuntu 5.1 άλλα ρε παιδιά πέφτει άγριο κόλημα αφού να φανταστέιτε για να ανοίξω το openoffice έκανε κανά 5άλεπτο.Οπότε όπως καταλαβαίνετε δεν βλέπω φως στο τούνελ.Υπάρχει κάποια πρόταση για να γίνει κάτι.Η χρήση του προωρίζετε για τα πρώτα αλλα γρήγορα βήματα στο συγκεκριμένο os άλλα και για εφαρμογή δραστηριοτήτων για το αντίστοιχο μάθημα από την σχολή μου.Thanks!! : pengy :
Εγώ έχω ένα PII 333Mhz με 128 ΜB RAM και τρέχει ένα Suse 9.3 με KDE, αργά μεν αλλά όχι εκνευριστικά. Το open office 1.x ανοίγει αργά σε σοβαρά μηχανήματα στο δικό σου προφανώς θα σέρνεται. Όσο και αν το αγαπάμε έχει εξαρχής το μειονέκτημα ότι είναι γραμμένο σε java (η ποιο καλογραμμένη υλοποίηση μαζί με το eclipse απ' ό,τι λένε αλλά η java είναι java). Βάλε όποια διανομή σου κάνει κέφι και δοκίμασε απλώς έναν ελαφρύ window manager όπως σου προτειναν εδώ ή επίσης δες στο http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=15117

emnezia
22-01-2006, 21:05
Δεν γνωρίζω τις γνώσεις σου πάνω στο linux και στην εγκατάστασή του αλλά σου προτείνω σίγουρα το slackware. Είναι η πιο ελαφριά σοβαρή διανομή κατά τη γνώμη μου. Την δουλεύω απροβλημάτιστα σε p2@350 με 196mb μνήμης και τρέχει μια χαρά. Δεν θα είναι σφαίρα το μηχάνημα αλλά σίγουρα θα είναι αρκετά γρήγορο. Μιλάω πάντα για χρήση KDE.