PDA

View Full Version : Assembly

salamehelias
03-02-2006, 17:23
πως κάνω install την assembly στα Fedora 4?
Πηγαίνω στο add/remove application και εκει που είναι το development tools.Στις επιλογές εκεί οπου υπάρχουν γλώσες προγραμματισμού δεν υπάρχει assembly.Μήπως υπάρχει με διαφορετική ονομασία?

και κάτι άλλο σχετικά με την αλλαγή γλώσσας από ελληνικά σε αγγλικά και αντιστροφά(κάτι σαν Alt+Shift).Εχω διαβάσει προγούμενα post γι'αυτό το θέμα αλλά δεν βοήθησαν.

spinner
03-02-2006, 17:37
πως κάνω install την assembly στα Fedora 4?
Πηγαίνω στο add/remove application και εκει που είναι το development tools.Στις επιλογές εκεί οπου υπάρχουν γλώσες προγραμματισμού δεν υπάρχει assembly.Μήπως υπάρχει με διαφορετική ονομασία?

και κάτι άλλο σχετικά με την αλλαγή γλώσσας από ελληνικά σε αγγλικά και αντιστροφά(κάτι σαν Alt+Shift).Εχω διαβάσει προγούμενα post γι'αυτό το θέμα αλλά δεν βοήθησαν.

Σε φιλικο πνευμα παντα:

Ειναι το Fedora 4 και ειναι το Linux ! Δεν ειναι ουτε τα Linux ουτε τα Fedora :104: :104:

Απο οτι αντιλαμβανομαι θες καποιο assembler ?
Xρησιμοποιεις το yum για να βρει ειναι πακετο με ονομας: gas ή με ονομα: nasm

Για το πως χρησιμοποιεις το yum δεν μπορω να σε βοηθησω γιατι δεν τρεχω Fedora. ;)

WAntilles
03-02-2006, 18:54
...ειναι πακετο με ονομας: gas ή με ονομα: nasm...

Εάν δουλεύεις σε amd64, το πακέτο ονομάζεται yasm.

spinner
03-02-2006, 19:01
Εάν δουλεύεις σε amd64, το πακέτο ονομάζεται yasm.

Ο nasm παιζει και σε amd64.
Ο yasm ισως ειναι καλυτερος απο τον nasm σε amd64 αλλα δεν ξερω τι παιζει.

Τωρα ο yasm χαρακτηριζεται ως complete rewrite of the NASM assembler under the BSD license.
Ο nasm ειναι under LGPL νομιζω.

WAntilles
03-02-2006, 19:57
Ο nasm παιζει και σε amd64.

Δεν το ήξερα.

Ίσως να τον κάνανε να παίζει το τελευταίο 3μηνο.

Ο yasm ισως ειναι καλυτερος απο τον nasm σε amd64 αλλα δεν ξερω τι παιζει.

Πάντως πριν από κανά 3μηνο που έφτιαχνα μερικά Ubuntu Packages, το x264 που κάνει πολύ βαριά χρήσης από platform-optimized assembly, για x86 απαιτούσε nasm για να γίνει build, ενώ για amd64 απαιτούσε yasm.

Σημ.: Από assembly είμαι άσχετος.